Siemano Mam taki problemik na lapku mam zainstalowany Ubuntu 10.04LTS wszystko śmiga ładnie ale nie mogę znaleźć sterowników do grafiki przez co nie działają nawet starsze gry san andreas itp jest po prostu czarny ekran. Grafika to Intel GMA X3100 , dodam że gry na win xp śmigają na owej grafice. Tak przekopałem google ale żadnych sterów nie widać orientuje się ktoś w temacie czy są jakieś stery żeby śmigały gierki ?
"Jeśli nie możesz znaleźć czegoś dlaczego chciałbyś żyć, postaraj się znaleźć coś, za co chciałbyś umrzeć"Tupac Amaru Shakur
Ubuntu ma stery domyślne i o dziwo np diablo 2 na nich działa ale np San Andreas czy Battle of the Immortals już nie bo jest czarny ekran. Co do tego pliku up to u mnie go nawet nie ma , a jak próbuje utworzyć to nie chce zapisać ;/
"Jeśli nie możesz znaleźć czegoś dlaczego chciałbyś żyć, postaraj się znaleźć coś, za co chciałbyś umrzeć"Tupac Amaru Shakur
Jak nie jesteś przywiązany do Ubuntu to przetestuj Xubuntu, ja również miałem problemy z sterownikami do grafiki na lapku, w końcu przesiadłem się na xubunciaka i wszystkie problemy znikły. Ostatnie wydania Ubuntu to chyba tylko zmiany shell'a
Zmieniłem na intel lecz też nic nie dało , Xubuntu nie chce ubuntu jest spoko tylko że wszystkie gry nie działają Dogram sobie xpka , temat można do kosza