przez kuku16 w 10 Cze 2009, 21:10
Siemacie. Tworzę właśnie grę dziejącą się w Zonie. Gra tworzona we flashu (adobe flex). Ogólnie będzie przypominała produkcje oparte na silniku vallheru (lecz bardziej fabularnie). Co mam już zrobione? :
-menu (opcje New game i Load game)
-tworzenie nowego profilu + wybór stalkera (4 postacie do wyboru)
-okno z grą, zakładki: home -> jakieś informacje dotyczące gry, grę umieszczę na stronie, więc można będzie dodawać tam newsy; quests -> zadania, w każdej miejscówce inne, odblokowywane po koleji, główne i poboczne; inventory -> ekwipunek; profile -> informacje o profilu
-system dodawania punktów doświadczenia, po wykonaniu questa dodają sie punkty exp, gdy zdobędzie się jakąś konkretną liczbę, zmienia się level + dostaje się punkty do rozdzielenia
Może już w weekend dam wczesną wersję gry. Gra ma być zwykłym singleplayerem, ale umieszczona będzie na stronie. Możliwość zapisywania postaci na serverze też będzie, narazie zapisuje się jedynie login, hasło, exp i level. To czego oczekuje od was to pomoc przy projekcie, jeżeli chodzi o świat. Dawajcie swoje pomysły, pomagajcie przy tworzeniu universum. Sam fanem stalkera nie jestem, chociaż bardzo lubię jego klimat, więc przyda się pomoc, typu informacje o postaciach, frakcjach, miejscówkach. I jeszczcze jedna sprawa. W jakim języku wolicie grę, w ojczystym czy po angielsku, bo tu mam dylemat.