xKowekx:
Zdjęcia w maskach gazowych nie mają nic wspólnego z klimatem S.T.A.L.K.E.R.'a.
Elementary:
A ja się z panami powyżej nie zgodzę
To zacznę tak:
Koleżanko i koledzy, oczywiście, każdy z nas ma swoje zdanie i nic w tym złego. Temu/Tamtej się podoba, a innemu nie. Mnie akurat ten film się nie spodobał i teraz dlaczego.
Kowek ma rację, dlatego trochę to rozwinę.
Stalker to nie jest zwykła, ot tam jakaś gra.Stalker,to pomimo swych bugów gra jednak wyjątkowa.Gra, która od paru już lat zrzesza nas wszystkich, albo prawie wszystkich jako jej fanów razem i jednak ma uznanie na całym świecie.Pewnie, jest dużo gier, które też mają swoich fanów tyle, że raczej w żadną z nich, jeśli nie byłoby kontynuacji, albo do nich modów nie dało by się grać zbyt długo jak w Stalkera.Po pewnym czasie się poprostu nudzą.A Stalker nie.Myślę, że w zwykłą, podstawową wersję tej gry, gdyby nawet nie było do niej modów i kolejnych części, z przerwami lub nie, to i tak nadal w większości zagrywali byśmy się nie raz po raz kolejny.
To właśnie jest taka gra.
Bo ma KLIMAT.
Piszesz, że jeździcie w różne miejsca, robicie fotki i nie zapominacie o klimacie STALKERA. A w filmie, który pokazałeś tego klimatu poprostu nie ma.Założenie maski p.gaz na głowę i chodzenie w jakichś tam płaszczach po ruinach,piwnicach czy strychach, albo wyglądanie ze stodoły nie tworzy klimatu.A już jazda na sankach,spływ kajakami, albo czapki mikołaja na głowie, czy zabawa na plaży lub zdjęcie z misiami..?
To nie ma nic wspólnego ze STALKEREM, może odrobinę poza maską "na buzi".
Jak piszesz w filmie: "tak właśnie spędzamy wolny czas..".
I pewnie, spędzajcie i to jest fajne, że odnosicie się do gry i utożsamiacie sie z nią, znaczy, że ją lubicie, ale z jej KLIMATEM to nie ma nic wspólnego..

P.S.Największym klimatem z tego filmu była..muzyka.
P.S.2. Co tworzy klimat w grze?
Zacytuję sam siebie z podobnego tematu na forum:
..poza całą resztą "drobiazgów" jak wiejący wiatr, deszcz/śnieg, Pan Utta, ruskie gadanie, czy burze to przede wszystkim widoczne z daleka, palące się ogniska i rozmowy,dowcipy, albo granie i śpiewy przy nich.
I jak jeszcze od czasu do czasu z kumplami kozaczka się przy nim napijesz..
Moim zdaniem to właśnie m.in. jest klimat.