Feministki

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Feministki

Postprzez Anioła w 13 Lut 2012, 15:59

Ja jak mieszkałam z rodzicami, to miałam co chciałam i niczym się nie przejmowałam. Wszysko na zawołanie.
Jak poszłam na swoje i musiałam utrzymać rodzinę i dom to się skonczyło bycie księżniczką. W pierwszej kolejności rachunki oplacić, kasa na życie i dziecko a na samym szarym koncu ja i moje potrzeby. Heh wtedy człowiek bardzo szybko przytomnieje :) I uczy się życia.
Heaven has no rage like love to hatred turned
Nor hell a fury like a woman scorned.

William Congreve

Za ten post Anioła otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Lucjusz, dienonych.
Awatar użytkownika
Anioła
Kot

Dołączenie: 05 Sty 2012, 19:14
Ostatnio była: 16 Mar 2019, 17:31
Ulubiona broń: --
Kozaki: 23

Reklamy Google

Postprzez scigacz1975 w 13 Lut 2012, 16:01

Moja pracuje w fajny sposób - przynajmniej taki jak lubi - jest instruktorką fitness i prowadzi zajęcia w klubach więc to nie tak że nie pracuje, czy widzi tylko kupki. Po prostu taki typ i już :(
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 926

Postprzez djcycu w 13 Lut 2012, 16:25

Czasem śmiech bierze jak się widzi cokolwiek :D Mianowicie mam tu zastrzeżenia do jednej wypowiedzi by kobieta pracowała tak samo jak facet... No cóż... Albo rybki albo akwarium bo skoro jest dziecko i nie ma się nim kto zająć to kto obiad ugotuje czy się tym dzieckiem zajmie? Zmiany owszem istnieją ale jeśli nie ma takich możliwości by się dobrze ułożyć?

PS: Xionc możesz mi mówić jak chcesz ale tak się składa że znam wiele takich przykładów bab i babeczek i na prawdę ciężko dziś o normalną kobietę tj. materiał na żonę. Tyle się człowiek już naoglądał patologii wręcz gdzie taka sprawna z rączkami i nóżkami i bez dzieci na utrzymaniu dalej zarzeka się przed jakąkolwiek robotą... Znam osobę która zrobiła maturę bo chciała iść do pracy... Okazuje się że zrobiła to tylko po to by poczuć się lepiej a do dziś się roboty nie złapała bo wiecznie coś jej dolega... Wiecznie tylko słucham że jej facet powinien to i powinien tamto a ona sama nawet nie posprząta jak należy i nie ugotuje obiadu bo woli sobie pożreć u matki...

Najbardziej śmieszy mnie typ kobiet które chcą mieć, nie pracować i żeby jej facet siedział przy niej w domu...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Gizbarus w 13 Lut 2012, 17:06

Niektórzy urodzili się niebieskimi ptakami, a po prostu dorabiają do tego ideologię - sporo feministek takich jest.

Acz ad feministek samych w sobie - jedną wykładowczynię taką mieliśmy na studiach. Czego nie powiedziało się przeciw kobiecie na ćwiczeniach (speaking, więc mówiliśmy co byśmy zrobili w wymyślonych hipotetycznych sytuacjach), to było szowinistyczne i chamskie. Oczywiście ona jako skończona feministka byłą zawsze cacy i aja...
Też kumpel miał ścięcie z taką jedną przedstawicielką płci walczącej - przytrzymuje jej drzwi w sklepie, żeby weszła pierwsza, to opieprzyła go do góry do dołu za szowinizm, a kiedy wychodząc nie puścił jej przodem, tylko sam poszedł, oberwało mu się za chamstwo i brak wychowania... Pomijając całą teorię czym miał być a czym jest feminizm - tylko kretynki tak się zachowują. Albo kretyni, jeśli odwrócimy sytuację - acz tu gadamy o "kobietach walczących"... Żałosne.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez xionc w 13 Lut 2012, 17:18

Gizbarus no i? Zwykła ludzka złośliwość, nie wiem co do tego ma feminizm. Zwykły pretekst baba miała żeby sie pokłócić czy tam wyładować jakieś swoje chore kompleksy, pełno takich ludzi obojga płci że choćbyś dupe miodem smarował to i tak będzie źle.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez scigacz1975 w 13 Lut 2012, 17:35

:arrowu: Na te wszystkie przykłady - kompleksów, zachowań, złośliwości i czego tam jeszcze nasuwa mi się odpowiedź a właściwie od dłuższego już czasu moje credo życiowe:
"Po świecie chodzą ludzie i taborety - człowiek taboreta zrozumie, taboret człowieka ni ch*ja - bądź człowiekiem i zrozum taboreta"

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Kozaki: 926

Postprzez Realkriss w 13 Lut 2012, 21:08

Zaczęło się od feministek, a skończyło na taboretach :E W sumie jeden ch...

Jeśli chodzi o pytanie o dzieciaka w pracy, to jest ono jak najbardziej uzasadnione, jeśli chcą kogoś obsadzić na etat z długotrwałym zadaniem, to muszą zapytać, a kiedy jest to łatwo zastępywalne stanowisko biurowe, jest inne podejście.
Nie widzę problemu.
Kiedy szukałam pracy, na rozmowie kwalifikacyjnej powiedziałam dyrektorce, że sama wychowuję dziecko.
Okazało się, że ona także i wiedziała, jaki to wysiłek, mieć jedna pensję na cały dom. Przyjęła mnie do pracy w ramach kobiecej solidarności i ludzkich uczuć.
Bo była feministką? Nie, po prostu normalnym, współczującym człowiekiem.
Feministki to dziś albo wąsate babiszony samotne przez swój wredny charakter, albo gówniary, co mają dupy wołowe zamiast mężczyzn w domu, piorą pieluchy w jakichśtam skorupach orzechach i piją sok z selera.
Żadna zdrowa psychicznie kobieta posiadająca normalną relację i prawdziwego faceta w domu nie będzie zawracała sobie dupy feminizmem.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive scigacz1975, Isza, duty.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez duty w 13 Lut 2012, 22:09

Całkowicie się zgadzam z Realkriss , sprawę zakończyło by całkowite równouprawnienie.
- wyrównaniem pensji za wykonywanie tej samej pracy.(obecnie kobiety mają nawet 30% mniej)
- dostęp do wszelkich zawodów . (bez taryf ulgowych, jak by chciały feministki-nadajesz się to pracujesz)
- macierzyńskie i urlop wychowawczy -zabezpieczający rodziców(finansowo i od utraty pracy) jak i pracodawce (od ponoszenia kosztów)
-emerytura jaki inne swiadczenia powinny byc ujednolicone .
Po załatwieniu tych spraw można by było Feministki uznac za dinozaury poprzedniej epoki :E
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Dołączenie: 27 Lut 2011, 22:29
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 18:31
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 27

Postprzez Realkriss w 13 Lut 2012, 22:29

Otóż to.
Chcą kopać rowy - z Bogiem. Chcą robić na przodku - proszę bardzo.

Tylko, czy wtedy by rzeczywiście poszły? Na pewno nie te, co się najgłośniej drą o równouprawnienie.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez Lucjusz w 13 Lut 2012, 23:02

Dokładnie, zamiast parytety w sejmie wprowadzić parytety w kopalni, na budowie, przy przeprowadzkach i napie*dalaniu karpi w Tesco na święta :D
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

Postprzez Allistdead w 14 Lut 2012, 00:47

A dzieci przynosi bocian, co? Bez urazy ale jak zwykle chodzi o więcej praw a obowiązki to niech mają inni. Zresztą prawdziwa feministka i tak powie że nie będzie równouprawnienia dopóki mężczyźni nie zaczną rodzić dzieci :P
Ja też bym chciał same prawa i żadnych obowiązków ale tak się nie da. Pomyślmy. Przymusowej służby wojskowej to nie słyszałem by kobiety miały a ja się musiałem migać od woja. Wcześniejsza emerytura i dłuższe życie? To emeryturka niższa. Coś za coś. I można by się tak przerzucać kto ma lepiej ale nie o to chodzi. Natura stworzyła nas takimi jakimi jesteśmy i trza jakoś współistnieć na tym świecie.

duty napisał(a):- dostęp do wszelkich zawodów . (bez taryf ulgowych, jak by chciały feministki-nadajesz się to pracujesz)

Niektóre zawody są dla kobiet nieosiągalne bo twórcy prawa chcieli je chronić a nie dyskryminować. Mówił nam to jeden wykładowca na prawie pracy.
Jeszcze historia z mego życia. Poszukuję pracy. Widzę że jest ogłoszenie że zatrudnia SPRZEDAWCĘ (specjalnie napisałem dużymi żeby nie było wątpliwości iż w ogłoszeniu był rodzaj męski). I co słyszę? Przykro mi tylko kobiety. Jakiś czas później podobne ogłoszenie w innym sklepie. I co? powtórka z rozrywki. Tylko kobiety przyjmujemy proszę pana. No ładnie. Byłem dyskryminowany ze względu na płeć. Dwukrotnie! Seksistki!
Tak, jestem męską, szowinistyczną świnią ale tylko wobec feministek A wieprze mają ponoć półgodzinny orgazm i dlatego taki jestem. Chcę mieć półgodzinny orgazm :wink:

Za ten post Allistdead otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Dżuz, scigacz1975, Universal, STALKER.
Awatar użytkownika
Allistdead
Stalker

Dołączenie: 05 Sty 2012, 02:05
Ostatnio był: 19 Lis 2013, 07:31
Miejscowość: Wrocław
Kozaki: 15

Poprzednia

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości