Jest to temat dość drażliwy, zdania w nim są podzielone. Sam zgodzę się z, "Za Komuny było lepiej...", jednak wydaję mi się, że najlepiej będzie jak zrobię na ten temat ankietę.
Na forum są szczątkowe ilości osób, które żyły w PRL-u (mam na myśli przynajmniej roczniki z lat 60 i 70, a nie niemowlaków), także reszta, w tym ja, znamy ten okres z filmów, książek czy relacji innych ludzi. Nie przewiduję miłej atmosfery w tym temacie, skończy się na wywodach politycznych, ekonomicznym ględzeniu i być może nowej Delirce Termiego
Przecież poza nazwą ustroju w życiu wielu polaków nic się nie zmieniło - ludzie jak mieli ciężko w życiu tak ciężko mają. Kiedyś nie było co kupić, dzisiaj nie ma za co - efekt końcowy ten sam. A kto rządził wtedy ten rządzi dalej - tylko teraz udaje że nie miał czerwonej książeczki... Kiedyś Rosyjski włazidup a teraz pozują na bojowników i męczenników za wolną Polskę... taaa...
Ruch przeciwników pisania maczkiem na forach. Jak chcecie coś ukryć używać spoilerów!!!
xionc napisał(a):Temat zdupy, ankieta bez sensu i źle sformułowana. Do kosza z tym.
Też tak uważam. Poza tym tak jak pisano wyżej na miłą, merytoryczną dyskusję nie ma co tu liczyć bo zaraz się zacznie wyzywanie od komuchów, solidaruchów, styropianów i innej wełny mineralnej. Też byłbym za wysłaniem tematu do kosza, po co prosić się o inby na forum.