AIRSoft

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Postprzez Shifty w 27 Maj 2008, 00:02

Witajcie

Jakoże to mój pierwszy post na tym forum to najpierw się przedstawię, airsoft uprawiam od ok.2 lat, staram się rekonstruować francuską legie cudzoziemską, a dokładniej 2 pułk powietrznodesantowy ( 2 REP) . Mam 16 lat i mieszkam w "zona Łódź" :P

http://photos113.nasza-klasa.pl/dev197/ ... 227324.jpg
to ja podczas aptrolu na starym poligonie wojskowym koło wsi Brus ( ten bliżej pnia to ja ;) )

Co do famasa którego chciałbyś kupić, odradzałbym wersję SV gdyż jest ona chyba wymysłem producentów, o wiele lepiej wyjdziesz kupując wersję F1 gdyż ma ona swojego ostrego odpowiednika i ma całkiem wygodny wbudowany Bipod który pozwoli wygodnie strzelać z pozycji leżącej oraz ochroni FA MAS'a przed zabrudzeniami gdy odstawisz go dzieś na chwilę.

I a'propos ktoś tutaj napisał że Airsoft to sport - nic bardziej mylnego w sporcie chodzi o rywalizację,punkty, wygraną..a tutaj chodzi o czystą zabawę w przyjaznym towarzystwie ( chociaż niestety ostatnimi czasu popularyzacja airsoftu powoduje napływ coraz większej ilości terminatorów/napinaczy ect. Airsoft można określać śmiało jako hobby równierz ze względu na wiązące się z tym kolekcjonowanie militarii, rekonstrukcji historycznych/wspólczesnych ect ect

Mam nadzieję kwestię zaszufladkowania Airsoftu wyjasniłem... a więc

Witajcie :)
2 REP proud member
Shifty
Kot

Dołączenie: 26 Maj 2008, 23:51
Ostatnio był: 09 Cze 2008, 20:45
Miejscowość: 2 REP
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez stopthenwo w 31 Maj 2008, 14:30

Airsoft fajna rzecz.Mam 2 repliki (sprężynowe),XM177E2 i Beretty 92F.
Czasem do tarcz się poszczela z ziomkami co mają wiatrówki.Ale żebym brał aktywny w tym sporcie musiał bym mieć elektryczny lub gazowy.Chociaż dla chcącego nic trudnego. :)
Awatar użytkownika
stopthenwo
Kot

Dołączenie: 30 Maj 2008, 14:58
Ostatnio był: 27 Lip 2008, 10:52
Miejscowość: eSCe

Postprzez Crisu w 31 Maj 2008, 14:33

Hmm... Ja z tym kończę niestety. Aktualnie opycham Rugera MK1 zakupionego tutaj.

Tak, wiem... Wygląda niefajnie, ale jak już tu zostało powiedziane to jedna z najmocniejszych replik więc swój wygląd rekompensuje osiągami.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez Famiru w 31 Maj 2008, 14:50

Jaki ma zasięg i ile za nią chcesz ? Ja dopiero zaczynam :).
Awatar użytkownika
Famiru
Tropiciel

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:47
Ostatnio był: 13 Lut 2016, 16:23
Miejscowość: Białystok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez Crisu w 31 Maj 2008, 14:52

Zasięg - zależy, możesz podkręcić HopUp'a. Zwykle jest to około 40m, więc daleko.
Wszystko jest jak w opisie repliki w tymże sklepie.
W każdym razie wiem, że przebija jakieś 300 stron w książce telefonicznej.
Nie powiem dokładnie bo nie mam teraz gazu, ale spokojnie 300 stron było.

Tam mój Ruger stoi za 290zł (niezmiennie od samego początku), ja chyba pchnę za... 180-200zł. Sam nie wiem.
Z powodu braku uszkodzeń.

Wcześniej myślałem, że jest to uszkodzenie, jednak była to nienaoliwiona uszczelka w magazynku.
Chciałem otwierać całą replikę by przeczyścić, zakonserwować.
Ale jednak stwierdziłem, że mogę coś spieprzyć, toteż zostawiłem tak jak jest.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez Igoand w 01 Cze 2008, 15:44

Ech...
Miałem zamiar sobie z kolegą kupić ASG Guna. Ale nie kupiliśmy, nie wiem dalczego ale fajnie pewnie się z tego strzela... :wink:
Awatar użytkownika
Igoand
Stalker

Dołączenie: 25 Lut 2008, 19:23
Ostatnio był: 13 Kwi 2015, 17:43
Miejscowość: Żywkowo
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez fjk w 12 Cze 2008, 07:14

odświeżam.
Dlaczego? a to dlatego: http://taiwangun.com/?str=product&prId=678 ... caco, piękne, i cena przystępna...
wie mco o mnie myślicie, tyle razy siezabierałem.. ale ta repiliczka moje serce zdobyła... i jesli "ktoś zna kogoś" kto posiada, niech coś opowie. dziękuję.
We have our objectives... That's all.
Awatar użytkownika
fjk
Łowca

Dołączenie: 27 Lis 2006, 17:41
Ostatnio był: 01 Sie 2010, 11:07
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 1

Postprzez Adam w 26 Cze 2008, 14:01

Zacząłem interesować się ASG. Moja grupa nazywa się "Kiermany puste" :). Trochę śmieszna nazwa. Tworzymy 14 osobowy Team, w którym 4 osoby mają automaty (ja też kiedyś se kupię). Ostatnio walczyliśmy w piątkę z 4 osobową grupą 16-latków. Naszym terenem jest opuszczony dom na Gołębiewie. Wygraliśmy z nimi raz, później oni zwyciężyli dwa razy. Dostałem od jednego w plecy kulką gazową. Czasami nie jesteśmy w komplecie, więcdo głównych pojedynków wystawiamy weteranów.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez SaS TrooP w 26 Cze 2008, 22:48

Ja nareszcie uzbierałem na mój ukochany G36A. Teraz tylko przesyłka z Taiwanu i GO!
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 14

Postprzez Adam w 24 Lip 2008, 21:22

Podaję stan naszej grupy. "Kiermany puste" teraz składa się z 8 osób. 4 osoby mają automaty (ja i jeszcze dwóch MP5- tki, czwarty kałacha), reszta sprężynówy. Jak narazie walczymy z tą samą grupą 16- latków, poza tym treningi między sobą. Zamierzam kupić kominiarę antyterrorystów, żeby jakoś wyglądać i do ochrony :D. Do mojego arsenału wchodzą repliki ASG: M4A1, MP5, Beretta, MP40, 2 okulary ochronne i bandana (chwilowa ochrona)

Ps.
Skąd macie te wojskowe kombinezony? Ze sklepu? Z Allegro?
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Kozaki: 394

Re: AIRSoft

Postprzez fosio w 01 Mar 2009, 01:20

Odświeżę trochę temat co by nie robić kolejnego.
Zachęcam tych odpowiedzialnych i ogarniętych do wzięcia udziału w LARP'ie Stalker'a odbywającego się w Warszawie.
Impreza rozpocznie się prawdopodobnie w lato. Na razie organizatorzy pracują nad regulaminem i cennikiem przedmiotów które przyniesiemy i za które będziemy później bulić (gamble). LARP przedstawiony w linku niżej jest/będzie przeznaczony dla osób 17+ lat. Zapraszamy ludzi KOMPETENTNYCH i rozsądnych.

UWAGA! To będzie LARP! A nie jakaś podrzędna strzelanka.
Krótkie punkty dla was ludziska:
1.Jeśli nie lubisz LARP'u nie przychodź i nie czytaj.
2.Jeśli chcesz psuć wspólną dobrą zabawę; nawet się nie pokazuj i zamknij oczy.
3.Jeśli nie wiesz co to LARP to użyj google.pl i zacznij nadrabiać zaległości :P

Opis LARP'u na ASG QRDE

Image

Ps. Jestem pośrednikiem. Nie organizuję owego LARP'u. Większość dowiecie się z linku podanego wyżej. Więcej info będzie na dniach ale do lata jeszcze kawał czasu.
JESTEM DEBILEM, PRZEPRASZAM.

fosio
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Paź 2008, 01:36
Ostatnio był: 26 Cze 2019, 18:48
Miejscowość: Duże zadupie polski...
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 9

Re: AIRSoft

Postprzez Shaockgun w 09 Mar 2009, 12:36

Ja już się wypowiadałem w temacie Wasze Spluwy, ale myślę że moje wyposażenie bardziej pasuje do tego tematu.

Krótko:
- Cyma AK-74 (CM 0.31 czy jakoś tak) - nie tuningowany, metal + ABS, kolba pełna, żadnych szyn i pierdółek
- mundur Bundeswery: bluza, spodnie oraz letnia kurtka z kapturem (wszystko w standardowym kamuflażu Flectarn)
- jakaś-tam kamizelka bojowa, 6 ładownic, 3 kieszonki na oporządzenie, kolor... niebieski
- hełm ASG, replika tego ze S.W.A.T. (taki czarny)

Co prócz tego? Mam plecak i uprząż chyba jeszcze LWP, maskę dusząco-przeciwgazową PEGAZ (taki worek z rurą jak trąba słonia), bonnie hat, kilka zwykłych czapek wojskowych z daszkiem oraz kominiarę.
Na meczu ASG byłem ze dwa razy, super zabawa moim zdaniem. Jak jest ktoś chętny z pod WaWy, to ja zawsze mogę przyjść na strzelanie.
"Stoi żołnierz na warcie i myśli uparcie:
Co lepsze - dupa, czy żarcie?
I dupa jest dobra,
I dobre jest żarcie,
Ale przeje*ane jest stać na warcie"
Awatar użytkownika
Shaockgun
Stalker

Dołączenie: 22 Sie 2008, 11:31
Ostatnio był: 01 Gru 2019, 18:19
Miejscowość: z Zadupia Galaktyki
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 11

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 28 gości