Feministki

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Feministki

Postprzez Tajemniczy w 24 Lip 2011, 19:54

Według mnie feministki w większości są to kobiety którym,jak to określa Ferdynand Kiepski "w du*** się od dobrobytu poprzewracało".Są to najczęściej ofiary współczesnej kultury rozkręcanej szczególnie przez mass media,które pokazują kobiety jako kierowniczki mające auta,dolary,samochody,firmy i mnóstwo kochanków.Same do niczego w życiu nie doszły,więc wszelką winę zwalają na dyskryminację.Same najczęściej są krzywdzone przez nieszczęśliwą miłość i uważają mężczyzn za źródło wszelakiego złą.Mimo tego kobiety i tak są lepiej traktowane np:w polskim prawie szczególnie w sprawach o dziecko.Wystarczy przypiąć partnerowi łatkę pedofila lub kata bijącego dziecko i mamy piorunującą mieszankę niszcząca wszelkie szanse na posiadanie przez ojca dziecka,w skutek tego ojcowie często tracą dzieci bez winy .Dlatego mój osąd nt feministek jest taki:Są to osoby,które do niczego w życiu nie doszły i chcą jedynie tworzyć szum i papkę dla TV pod przykrywką walki o prawa kobiet..pff.

I tyle mojego zdania
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Reklamy Google

Postprzez Nyguz w 24 Lip 2011, 20:54

Na temat feminizmu wśród kobiet wypowiem się w dwojaki sposób.

Infantylnie: Mężczyznę są w stanie sobie zastąpić nawet ogórkiem i jak się uprą to przeżyją bez faceta.

Tak właściwie jak chciałem: Moim zdaniem ten cały feminizm nie ma sensu. Kobieta zawsze będzie potrzebowała mężczyzny. Po prostu są zawody gdzie żadna kobieta nie poradzi sobie tak jak mężczyzna. Czy chcą czy nie i tak nigdy nie osiągną pełnej feminizacji. Nawet jak będą mieć pewność, że są mega hiper super samowystarczalnymi kobietami "pracującymi" niczym sympatyczna kobietka z serialu 40 latek :D , to i tak zjawisko to będzie występować tylko w ich umysłach. Kobieta nie da rady żyć bez faceta i każdy to wie, podobnie na odwrót lecz w tej kwestii się nie wypowiem bo zostanę zbluzgany. Chociaż pierdzielnę spoilera i kto chce może przeczytać :D :
:

Kobiety byłyby idealne gdyby umiały panować nad zmysłem mowy, a nie gdakały co im ślina na język przyniesie. Mówmy mało, lecz konkretnie.

Więc cała ta feminizacja nie ma sensu i tak jak napisał Adam dążą do tego kobiety skrzywdzone przez faceta, które chcą się odegrać. Nie rzadko ze swojej winy (spoiler):
:

Taaa, mąż wpada do domu, a żoneczka pieprzy się z jakimś innym. On ją zbluzga, jego pobije, weźmie rozwód i w świecie kobiety jest on przestępcą bo zostawił ją. A ona przecież nic nie zrobiła Che che. A nie wyobrażam sobie przeciwnej sytuacji. Drapanie, krzyczenie, rzucanie szklankami... eh

Tak PS:
Jestem na mega kacu i na dodatek spaliła mi się karta graficzna, więc jak jakąś bezsensowną bzdurę napisałem to przepraszam.
CPU: i7 7700 GPU: Gigabyte RTX2060 Super RAM: 16GB DDR4 PSU: Be-Quiet 750W
Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.
Awatar użytkownika
Nyguz
Weteran

Dołączenie: 26 Mar 2010, 13:52
Ostatnio był: 19 Kwi 2025, 20:20
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 113

Postprzez Tajemniczy w 24 Lip 2011, 21:07

Aha i taka ciekawostka.Gdyby w jakiś sposób wszyscy mężczyźni na świecie zniknęli to ludzkość przetwała by najwyżej ok wieku.Oczywiście można by tworzyć dzieci z "próbowki"ale do czasu aż by się skończyło nasienie.A potem nikt by nie miał robić na staruszki i by wyginęły z starości i głodu jak niegdyś dinozaury.
Czyli wniosek jest jeden-mężczyzna w wielu sprawach i zawodach jest niezbędny,kobiety go nie zastąpią i bez niego homo sapiens czekałaby zagłada.Tak samo by było gdyby nie było kobiet.Każda płeć nawzajem się uzupełnia i lepiej niczego nie zmieniać.
Ostatnio edytowany przez Tajemniczy 24 Lip 2011, 21:16, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez Dżuz w 24 Lip 2011, 21:09

wobes napisał(a):Znam kilka takich kobiet, i powiem tyle: one mają głęboko gdzieś walkę o jakieś prawa, przywileje itp. Są niezależne, pracują na kierowniczych stanowiskach, mają kasę, jeżdżą drogimi samochodami, zwykle nie myślą o dzieciach, rodzinach itp. sprawach. Na facetów bardziej patrzą jak na partnerów do interesów lub osoby do towarzystwa

To już nie są kobiety! :P

A tak bardziej poważnie, moim zdaniem większość z tego o co walczą owe panie dzisiaj mija się z prawdą - wcale tak źle nie jest, dla mnie równouprawnienie płci w wymiarze społeczno-kulturowym się dokonało, panie mają takie same prawa jak mężczyźni, a to że z ich egzekwowaniem bywa różnie to już taki urok świata. Moje prawa też nie wszyscy szanują choć jestem facetem, chociażby wspomniany przykład gdy przychodzi do sądowego rozstrzygania kwestii opieki nad dzieckiem/ dziećmi - panie są w pewnym sensie uprzywilejowane pod tym względem. Jeśli chodzi o pracę, to rzeczywiście, jeśli kobiety są dyskryminowane płacowo a posiadają takie samo wykształcenie jak mężczyźni i im nie ustępują jeśli chodzi o efektywność wykonywanych zadań, to niech o to walczą, why not?

Z drugiej jednak strony - pewnie się to wielu nie spodoba - uważam, że pracodawca powinien mieć prawo decydować kogo chce zatrudnić. Jeżeli uzna, że konkretna kobieta w danej pracy z jakichś przyczyn się nie sprawdzi, jego prawo - on tu głównie dyktuje warunki. A jeśli nie chce zatrudnić kobiety przez sam fakt ze jest ona przedstawicielką płci pięknej, też jego prawo - jeśli nie przepada za paniami z jakichś osobistych powodów (nie mówię o orientacji seksualnej), to po co ma na siłę taką zatrudniać, bo chyba nie po to, żeby dochodziło między nimi do niepotrzebnych zgrzytów.

I rynek pracy to chyba jedyne pole, na którym jestem w stanie zaakceptować do pewnego stopnia feminizm. Bo nie dość, że o śmiech na ustach przyprawiają mnie wszystkie te postulaty feministek typu decydowanie o swoim ciele (czyt. aborcja), kobiety odprawiające mszę albo potrzeba neutralności języka - częściej prowadzi do niezrozumienia, nienaturalnych konstrukcji i zwyczajnie jest przykładem poprawności politycznej wynikającej ze źle pojętego a w dodatku kwestionowanego prawa relatywizmu językowego, czyli innymi słowy tego, że "język determinuje sposób myślenia" - to jeszcze kłócą się one z moim światopoglądem.

Feministki dla mnie to takie panie, które na siłę próbują wszystkim udowodnić jakie to one są pokrzywdzone i że chcą być niezależne, bo jakiś facet zrobił im kiedyś coś w życiu (typu np. spłodził dziecko a potem zostawił) i teraz szukają okazji do rewanżu, a prawda jest taka, że nasze społeczeństwo było i jest społeczeństwem patriarchalnym, role były i są jasno określone. Natomiast te naprawdę niezależne, które chcą iść pod prąd stereotypom, zrobić coś co było dotychczas domeną mężczyzn, zrobią to tak czy siak i nie będą potrzebowały nazywać się feministkami ani doszywać do tego jakiejś pokrętnej ideologii.

:

A tak abstrahując od wszystkiego, to mam chyba gdzieś w podświadomości uraz do Kazi Sztuki i jej rerania, i stąd u mnie ten antyfeminizm :wink:
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 06:42
Miejscowość: Frogville
Kozaki: 255

Postprzez wobes w 24 Lip 2011, 21:17

A gdzie jest napisane, powiedziane czy wykrzyczane, ze jedna strona drugiej nie potrzebuje, że ktoś się ma bez kogoś obchodzić? Feministki walczą głównie z patriarchatem i jego następstwami, z traktowaniem kobiet jako istot słabszych, a nie z samymi facetami. Spora część osób wypowiadających się na tym forum nie ma nawet 20 lat i że tak powiem: jeszcze gówno wie o życiu (nie obrażając nikogo). Przyznam się bez bicia, że kiedyś też tak myślałem, ale na szczęście z wiekiem to większości wypadków przechodzi.

A co do sprawdzania się w pracy i decydowania przez pracodawce kogo chce, to zwykle nie racjonalne myślenie, ale stereotypy mają decydujący wpływ na jego decyzję.

Jeśli chodzi o decydowanie o własnym ciele, to zapewne ten postulat jako pierwszy będzie spełniony, bo równie wielu facetom zależy, żeby ich żona/dziewczyna itp. mogła bezpiecznie dokonać aborcji, nawet jeśli nie aktualnie nie biorą jej pod uwagę.
wobes
Tropiciel

Dołączenie: 22 Sie 2010, 20:20
Ostatnio był: 31 Mar 2015, 00:50
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 38

Postprzez Nyguz w 24 Lip 2011, 21:18

Tajemniczy napisał(a):Aha i taka ciekawostka.Gdyby w jakiś sposób wszyscy mężczyźni na świecie zniknęli to ludzkość przetwała by najwyżej ok wieku.Oczywiście można by tworzyć dzieci z "próbowki"ale do czasu aż by się skończyło nasienie.A potem nikt by nie miał robić na staruszki i by wyginęły z starości i głodu jak niegdyś dinozaury.
Czyli wniosek jest jeden-mężczyzna w wielu sprawach i zawodach jest niezbędny,kobiety go nie zastąpią i bez niego homo sapiens czekałaby zagłada.Tak samo by było gdyby nie było kobiet.Każda płeć nawzajem się uzupełnia i lepiej niczego nie zmieniać.

Ciekawa teoria :D Jednak jeżeli oglądałeś film pod tytułem Daybreakers - Świt to można wpaść na pomysł, że kobiety hodowały by kilka okazów mężczyzn dla nasienia, tak jak w tym filmie wampiry hodowały ludzi dla krwi.
CPU: i7 7700 GPU: Gigabyte RTX2060 Super RAM: 16GB DDR4 PSU: Be-Quiet 750W
Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.
Awatar użytkownika
Nyguz
Weteran

Dołączenie: 26 Mar 2010, 13:52
Ostatnio był: 19 Kwi 2025, 20:20
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 113

Postprzez wobes w 24 Lip 2011, 21:20

Po co tak daleko szukać: wystarczy obejrzeć polską Seksmisję.
wobes
Tropiciel

Postprzez Tajemniczy w 24 Lip 2011, 21:24

Nyguz napisał(a):
Ciekawa teoria :D Jednak jeżeli oglądałeś film pod tytułem Daybreakers - Świt to można wpaść na pomysł, że kobiety hodowały by kilka okazów mężczyzn dla nasienia, tak jak w tym filmie wampiry hodowały ludzi dla krwi.

W końcu mężczyźni i tak wzięliby sprawę w swoje ręce.Tu oczkiem mrugnąć, czymś obdarować, do domu odprowadzić.A potem to już z górki :E .I by wszystko było po staremu.
A tą teorię to wyczytałem dosyć dawno w jakimś czasopiśmie naukowym i to żaden fejk :D .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez Dżuz w 24 Lip 2011, 21:45

wobes napisał(a):Feministki walczą głównie z patriarchatem i jego następstwami, z traktowaniem kobiet jako istot słabszych, a nie z samymi facetami

A skąd. Tak, mogą oczywiście twierdzić, że walczą ze stereotypowym postrzeganiem kobiety jako słabszej - zresztą, czy to jeszcze dzisiaj jakiś stereotyp? - a tak naprawdę chodzi im o pieniądze. Jak to kobietom :wink:

P.S. Grozi zboczeniem dyskusji w rejony off-topu. Lepiej nie czytać :P

:

wobes napisał(a):Jeśli chodzi o decydowanie o własnym ciele, to zapewne ten postulat jako pierwszy będzie spełniony, bo równie wielu facetom zależy, żeby ich żona/dziewczyna itp. mogła bezpiecznie dokonać aborcji, nawet jeśli nie aktualnie nie biorą jej pod uwagę

Oby nie. Jeśli facetowi też na tym zależy, jest równie nieodpowiedzialny co jego kobieta... żeby nie powiedzieć głupi.
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Postprzez szm w 24 Lip 2011, 22:16

Feministki walczą głównie z patriarchatem i jego następstwami

I za to należy wywieść je ciemną nocą do lasu.

z traktowaniem kobiet jako istot słabszych

Ale to biologia (abstrachując od ekstremów).

A co do sprawdzania się w pracy i decydowania przez pracodawce kogo chce, to zwykle nie racjonalne myślenie, ale stereotypy mają decydujący wpływ na jego decyzję.

Np. stereotyp, że młoda kobieta zajdzie w ciążę. Bo przecież może pracować brzuchata. Racjonalnym myśleniem jest to, że zatrudniając takiego 20letniego faceta, mamy mniejszą szansę na to, że zajdzie on w ciążę, niż taka 20letnia kobieta.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Dżuz w 24 Lip 2011, 22:24

szm napisał(a):Ale to biologia (abstrachując od ekstremów).

Tu nie chodzi o fizjonomię :facepalm:
No, chyba, że to miał być "dżołk" z twojej strony :wink:
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Postprzez wobes w 24 Lip 2011, 22:25

Np. stereotyp, że młoda kobieta zajdzie w ciążę. Bo przecież może pracować brzuchata. Racjonalnym myśleniem jest to, że zatrudniając takiego 20letniego faceta, mamy mniejszą szansę na to, że zajdzie on w ciążę, niż taka 20letnia kobieta.

Biorąc pod uwagę, że coraz mniej kobiet decyduje się na posiadanie dziecka w wieku 20 lat, a nawet 30 lat, to co dawniej było oczywistym stwierdzeniem, teraz coraz bardziej podchodzi pod stereotyp.

Mały offtop:
xKoweKx, co jest z tym czasem na forum? Na głównej jest 2h do tyłu, na właściwym forum 1h do tyłu. Ciągle mi się wydaje, że stare posty generuję.
wobes
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości