Sprawa imigrantów w EU

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Sprawa imigrantów w EU

Postprzez Tajemniczy w 25 Wrz 2011, 19:41

:arrowu: Co to znaczy bo ja za bardzo nie rozumie :?: . Chodzi ci że powiedziałem o sąsiadach zza Wschodu że stoją pod monopolowym? To była tylko aluzja do ludzi- imigrantów którzy nic nie robią i całe życie żyją na koszt państwa.
@Fred
Z tą reprezentacją Francji to trochę przesadziłeś. Może niech robią badania na czystość rasową jak w SS :facepalm: ? Francja w okresie kolonialnym miała sporo kolonii w Afryce stąd ci czarni w reprezentacji. Od kilku pokoleń są obywatelami Francji i czują się Francuzami... Wszystko zależy od tolerancji i wiedzy czym jest patriotyzm i bycie obywatelem.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Reklamy Google

Postprzez Fred w 25 Wrz 2011, 20:00

Widzisz, poczekamy sobie jeszcze tak ze 20lat i z Francuzami będzie jak z mlekiem (wiem, trochę nie trafne ale nic mi chwilowo nie przychodzi innego). Jak zapytasz dziecka skąd się bierze mleko, to Ci powie, że z supermarketu. Ostatnio zostałem zabity hasłem, że pomidory rosną na drzewie (5 latek). Poczekamy trochę i jak poprosisz dzieciaka, żeby powiedział Ci jak wygląda rdzenny mieszkaniec Francji to Ci opisze czarnoskórego ;] A patrząc dalej w przyszłość za jakieś 200 lat możemy skończyć w rezerwacie albo w gettach, bo tamci się mnożą jak króliki w tej Afryce ;]

Jak dla mnie napływ imigrantów powinien być jakoś mocno regulowany i ograniczany. Coś na wzór USA, żeby dostać wizę trzeba mieć albo rodzinę albo trzeba wykazać, że nie ma się długów i ma się pieniądze, a do tego nasza gęba musi się spodobać urzędasowi ;]
There is no such thing as innocence, only degrees of guilt.
| Core i5 8600K + SPC Grandis XE1236 | G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz CL15 | GTX 1070Ti JetStream 8GB | GoodRam Iridium Pro 240GB | Toshiba P300 1TB | PNY XLR8 CS3030 1TB | Corsair RM550x | BQ Silent Base 600 |
Awatar użytkownika
Fred
Weteran

Dołączenie: 25 Lip 2007, 12:07
Ostatnio był: 24 Sie 2021, 12:16
Miejscowość: Oahu
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 25

Postprzez wobes w 25 Wrz 2011, 20:15

Fred, USA to iście genialny przykład: większość amerykańskiego społeczeństwa to imigranci, a wizy są wymagane od mieszkańców tylko niektórych krajów. Z reszty świata mogą przyjeżdżać jak chcą i kiedy chcą.

Jeśli natomiast chodzi o Twoją czarną Francję, to jest to problem Francuzów, a nie nasz. Może im tak dobrze, więc tym bardziej nie warto się wtrącać.

Jeśli chcesz naprawiać świat, to zacznij od siebie i własnego podwórka.
wobes
Tropiciel

Dołączenie: 22 Sie 2010, 20:20
Ostatnio był: 31 Mar 2015, 00:50
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 38

Postprzez Fred w 25 Wrz 2011, 20:20

Myślę, że to dobry przykład i wprowadzenie takich wiz u nas by było dobrym pomysłem. Szczególnie takie wizy powinny być wymagane od amerykanów :D Pomijam przy tym fakt, że amerykanie to w 95% imigranci z całego świata, chcę tutaj pokazać jedynie przykład ciekawego sposobu rozwiązania problemu napływu nadmiernej ilości imigrantów.
There is no such thing as innocence, only degrees of guilt.
| Core i5 8600K + SPC Grandis XE1236 | G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz CL15 | GTX 1070Ti JetStream 8GB | GoodRam Iridium Pro 240GB | Toshiba P300 1TB | PNY XLR8 CS3030 1TB | Corsair RM550x | BQ Silent Base 600 |
Awatar użytkownika
Fred
Weteran

Dołączenie: 25 Lip 2007, 12:07
Ostatnio był: 24 Sie 2021, 12:16
Miejscowość: Oahu
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 25

Postprzez plunio7 w 25 Wrz 2011, 20:25

Co do Francuzów, to kolor skóry obchodzi ich może trochę bardziej, niż prognoza pogody na jutro dla Warszawy. Widziałem kiedyś, jak taki Francuz pisał na jakimś forum, że w przeciwieństwie do innych państw, gdzie obywatelstwo ma się we krwi, u nich to wystarczy wyznawać "francuskie wartości" i już możesz być Francuzem.
Awatar użytkownika
plunio7
Stalker

Dołączenie: 06 Paź 2008, 21:49
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 00:53
Ulubiona broń: --
Kozaki: 21

Postprzez Tajemniczy w 25 Wrz 2011, 20:58

Heh czytając post Freda z godz 20.00 przypomniała mi się taka fajna scenka z filmu "Pluton" gdzie biały rozmawia z czarnym, bardzo pasująca do tematu czarnych we Francji a dokładniej słowa czarnego:
-To wy biali zmuszacie nas do ćpania ale przyjdzie czas kiedy zrzucimy to jarzmo i nadejdzie czas kiedy staniemy się wolni.
Właśnie słowa tego czarnego spełniły się we Francji :E. A z tymi Stanami to dobry przykład społeczeństwa w którym imigranci są obywatelami a nie rdzenni mieszkańcy. Przecież przed kolonizacją Ameryki Płn. rdzennymi mieszkańcami byli Indianie więc ich powinno być najwięcej. Zresztą nawet w takich szkołach amerykańskich widać taki klasyczny mix imigrantów- jest tam dużo białych dzieci ale jest i sporo czarnych lub żółtych a dzieci Indian jak na lekarstwo lub w ogóle nie ma.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez ulvhedin w 25 Wrz 2011, 21:29

Co do USA to wygląda to tak:
" w 22 okręgach metropolitalnych USA (tzn. miastach z otaczającymi je przedmieściami) większość mieszkańców stanowią Murzyni, Latynosi, Azjaci i inne mniejszości etniczno-rasowe (Latynosi, czyli przybysze z Ameryki Łacińskiej, traktowani są w spisach powszechnych jako odrębna kategoria, chociaż mogą być rozmaitej rasy).

Biali Amerykanie europejskiego pochodzenia są już od ponad 10 lat w mniejszości w takich miastach jak Los Angeles, Miami, Houston, San Francisco i San Jose w Kalifornii. W ostatniej dekadzie przestali być większością także m.in. w Waszyngtonie, Nowym Jorku, Memphis w Tennessee i San Diego w Kalifornii.

W minionym dziesięcioleciu liczba Latynosów w 100 największych aglomeracjach w USA wzrosła o 41 procent, a Azjatów - o 43 procent. Wiąże się to z rosnącą imigracją z Azji i Ameryki Łacińskiej oraz wysokim przyrostem naturalnym.

W tym samym okresie populacja Afroamerykanów wzrosła o 12 procent, a białych Amerykanów tylko o 1 procent."
Źródło: PAP

Ameryka nie będzie ani "czarna" ani "biała", a jak dodać do tego odsetek Azjatów na najlepszych uniwerkach(średnio 60% do 80%) to za 20 lat prezydentem będzie... skośnooki Latynos. :wink:
| Intel Core i5-2500K 3.3GHz + Grand Kama Cross | Asrock Z68 Pro3-M | Kingston HyperX 2x4GB DDR3-1600 Dual Chanel | ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/1GD5 | Samsung SpinPoint F3 HD502HJ + HD103SJ | Be quiet! Straight Power CM E8-CM-580W | Fractal Design Define R3 Black Pearl | Iiyama ProLite PLE2473HDS-B1 24" LED Black | MX518 |
Awatar użytkownika
ulvhedin
Tropiciel

Dołączenie: 02 Lis 2010, 19:47
Ostatnio był: 09 Gru 2024, 16:09
Kozaki: 63

Postprzez Maku w 28 Wrz 2011, 10:34

Ja to na miejscu czarnych i żółtych bym się obawiał, że kiedyś gdy białe społeczeństwo będzie miało ich dosyć, do władzy zostaną dopuszczeni nacjonaliści/rasiści, i będziemy mieli powtórkę sytuacji Hitler - Żydzi z tą różnicą, że wówczas nikt nie będzie miał do nich pretensji o wybijanie ludzi innego koloru skóry. Póki co brzmi nierealnie ale pomyślcie co może się wydarzyć za 50 lat kiedy Murzynów/Chińczyków/Arabów będzie w Europie 100% więcej niż teraz...
"Nie masz co robić, nudzi się Ci? Kup sobie kij i po jajach się bij" - 52
Awatar użytkownika
Maku
Tropiciel

Dołączenie: 31 Paź 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Cze 2014, 20:15
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 16

Postprzez Przemek77 w 28 Wrz 2011, 10:51

Ja widzę co u mnie w mieście wyrabiają imigranci czeczeńscy, dostający od miasta kasę na markowe ciuchy, komórki i drogie papierosy. Jak sobie na tą dzicz popatrzę, to mam dość "problemu imigracji" na dłuższy czas.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Terminus w 28 Wrz 2011, 10:52

Cała historia ludzkości to migracje i podboje. Imperia upadały i powstawały nowe. Na ruinach Imperium Romanum wyrosły królestwa Europy. Na zgliszczach Bizancjum Imperium Osmańskie. W moim rodzinnym miasteczku przez wieki żyli Goci aż przyszli Hunowie i ich zabrali ze sobą na wycieczkę do Rzymu. W wolne miejsce wskoczyli Słowianie, do których po stuleciach dołączyli potomkowie Abrahama przegonieni z Hiszpanii. Co jakiś czas wpadali z sąsiedzkimi wizytami Mongołowie. W 39r. wkroczyli Germanie i zabili Żydów.
Historia to ciągły proces czy mam się podoba czy nie. Jakbyśmy wysokim murem się nie ogrodzili to zmiany i tak nas dopadną...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez szm w 28 Wrz 2011, 11:09

@Maku

Jeśli będzie tych arabów/murzynów 100% więcej niż teraz, to ja na ich miejscu bym się nie bał. Zachód pomimo pewnych szeptów (bo to nawet nie są głosy) niezadowolenia, jest już całkiem bierny. Ja bym się bardziej obawiał rządów jakiś arabskich fundamentalistów etc.

@Przemek77

Ba. Ja często widzę tych samych Czeczeńców/Cyganów/i Bóg wie kogo jeszcze, którzy w niedziele przesiadują twardo pod kościołem, w starych zniszczonych łachach, kolebiąc się na boki, i nawijając "pane daj". A potem w poniedziałek, najlepiej wieczorem rozbijają się po mieście w nówkach dresikach najki, z łańcuchami, róleksami etc. A my się dalej dajemy robić w bambuko.

@Terminus

Ale troszkę przesadziłeś. Owszem, historia się toczy, Imperia upadają, ale Imperia zawsze upadają z własnej winy. Bo dana cywilizacja jest już tak zdegenerowana, że nie umie/nie chce się bronić. Dokładnie tak było z Rzymem. Pod samą końcówkę przecież wcielano już nawet do armii barbarzyńców (na stanowiska dowódcze). I jeśli będziemy iść dorgą, hmm... tej kolorowej, multyikulturalnej zachodniej Europy, to na pewno upadniemy. Zawsze jedna cywilizacja, wypiera drugą. I nie da się stworzyć jednej uniwersalnej cywilizacji dla białych, czarnych, Europejczyków, Afrykańczyków, chrześcijan, muzułmanów etc. Nie da.
Ostatnio edytowany przez szm, 28 Wrz 2011, 11:16, edytowano w sumie 1 raz
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Przemek77 w 28 Wrz 2011, 11:15

U mnie zachowują się jak królowie miasta. Łażą całymi zgrajami, nierzadko z nożami na wierzchu, dziewczyny zaczepiają, łapią za tyłki etc. Ale nikt z tym nic nie zrobi, bo to uchodźcy. Krowy święte.
Jak kiedyś chłopak jednej z dziewczyn, którą mały Czeczeniec za cycki złapał wziął i gościowi taką bombę w nocha sprzedał, że się "ciemny" nogami nakrył - to chyba w całej Polsce gazety piały, że "rasista pobił biednego uchodźcę z Czeczenii". O czym mowa...
Innym razem - już drugi raz byłem świadkiem takiego zdarzenia - jadę sobie busem no i wsiedli uchodźcy. Oczywiście imprezka na całego, palą pety, do ludzi skaczą - wchodzą "kanary". Jak przyszło uchodźcom bilety sprawdzić - ci zaczeli dziamgotać coś w tym swoim żargonie jeden przez drugiego, łapami wymachiwać, aż kontrolerzy machnęli rękami i wysiedli. Super.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości