KOSOVO JE SRBIJA!

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Postprzez nagyatsu w 21 Lut 2008, 21:11

Heh no ja wiem, że rozbiory to co innego, ale przytoczyłem pierwszy lepszy fakt w celu porównania... Jeśli chodzi o mnie to ja się oczywiście zgadzam z każdym zdaniem i kończę mój udział w tym temacie bo mało wiem i nie chce być zamieszany ;PP

To nie było do twojego postu, swój pisałem długo - kilka razy przerywałem. - МЦ -
Image
Awatar użytkownika
nagyatsu
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2007, 21:25
Ostatnio był: 24 Sie 2015, 18:02
Miejscowość: krk city
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez ThaiWarrior w 22 Lut 2008, 05:10

MeZZerschmitt ma rację. Podpisałem się pod petycją. A wiecie co popieracie przyklaskując na te odłaczenie? Przecież to tak jakby w Polsce, dajmy na to w Bieszczadach, mieszkało 60% romów(przykład). Przyjechali sobie na te ziemie XXX lat temu, a teraz stworzyliby państwo i sie oddzielili od RP.

PS. Za dnia możemy podyskutować, teraz dobranoc.
Image
Awatar użytkownika
ThaiWarrior
Retired

Dołączenie: 26 Lut 2006, 18:44
Ostatnio był: Wczoraj, 20:23
Miejscowość: W-wa
Kozaki: 39

Postprzez Towarzysz Lenin w 22 Lut 2008, 14:11

Ja jestem za ponownym utworzeniem SFR Jugosławii z kimś jak Tito na czele :D !
EDIT: Ponieważ boję się, żę u mnie może za kilka lat być drugie Kosowo (RAŚ=UÇK!), ostatecznie popieram brać Słowiańską, Serbów.

Towarzysz Lenin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Sie 2007, 18:15
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 23:41
Miejscowość: Pokój 771.
Kozaki: 0

Postprzez fef w 22 Lut 2008, 14:55

Zareagowali, dzięki fef... L

Dziwie się, że moderatorzy nie reagują.

Co do tematu, rzeczywiście polityczne przesłanki zachodu (czyt Usa) są co najmniej niejasne, ale petycji nie podpisze, bo nie znam dokładnie sytuacji, nie mieszkałem tam itp. Tak czy inaczej każda nacja ma prawo do wolności.
Awatar użytkownika
fef
Stalker

Dołączenie: 03 Wrz 2007, 23:17
Ostatnio był: 06 Paź 2008, 16:37
Miejscowość: Agropolis

Postprzez Nieznany w 22 Lut 2008, 16:19

Ja się podpisałem. Stworzenie takiego państwa jak Kosowo jest dla mnie absurdalne. Kto wie co z tego może wyniknąć? Jaka będzie reakcja Rosji? itd. Moim zdaniem to wszystko podburzyli Turcy, a Stany jak najbardziej w to grają. Mają nieograniczony wpływ na swoim kontynencie to teraz wpierniczają się do Ameryki Południowej, Azji i Europy. Zgadzam się też z dwiema rzeczami.
Pierwsza dotyczy wizji ThaiWarriora, co do tego, że po prostu dziwnym jest aby imigranci przybywającym do kraju po zaglebistym kawałku czasu stworzyli własne państwo. Może za dwieście- trzysta lat w Irlandii albo w Brytanii powstanie Nowa Polska, tylko dlatego, że jest tam masa Polaków?
W drugiej sprawie zgadzam się z Towarzyszem L.. Nadal powinna istnieć Jugosławia, bo kraj ten miał dość mocną jak na czasy Żelaznej Kurtyny ( oczywiście mowa o jej Wschodniej części) gospodarkę, ale potem wszystko się rozpadło, Unia i Stany namieszały ludziom w głowach i się zaczęło dzielić na dziesiątki krajów.
Nieznany

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez fjk w 22 Lut 2008, 17:51

tak... kaczyński jak pies za kiełbasą, to prawda... ja uważam że tak kosowo winno byćwolne, tylko że to WSZYSTKO powinno się odbywać drogą pokojową... i US & A nie ma to nic do gadania, UE też, to jest sprawa którą każdy kraj powinien podjąć sam... jakieś głupie ankiety itd. są bez sensu, bo w kosowie większość ludzi to "dzikusy"... pamiętajcie jacy to chrześcijanie byli zacofani w średniowieczu... "kusza to broń niemiłą bogu" dla przykładu... "Świętej wojny" sami ich nauczyliśmy... to my "uber biali" uczyliśmy rdzennych amerykanów krzyżować, to my mordowaliśmy aborygenów itd. kto tu jest dzikus? ale do tematu:
tak, mogą wyniknąć z tego problemy, ale jeśli większość ludzi na tym rejonie tak zadecydowała to przecież siłą "demokracji" gdzie większość wybiera a nie granatami...
mówcie mi anarchol, lewak itd. ale to jest mojde zdanie... pozdrawiam, nie podpisuje tej ankiety tak jak i żadnych ankiet nie podpisywałem (typu: "Kosowo powinno być wolne podpisz się")... bo nacisnąć klawisz i czekać co z tego wyniknie to każdy potrafi...ale walczyć to już nie...a ja jako iż nie walczę to nie naciskam.
We have our objectives... That's all.
Awatar użytkownika
fjk
Łowca

Dołączenie: 27 Lis 2006, 17:41
Ostatnio był: 01 Sie 2010, 11:07
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 1

Postprzez ThaiWarrior w 22 Lut 2008, 19:27

Ciekawe, czy byłbyś tak samo skory do popierania takich działań, gdyby u nas mniejszość niemiecka zechciala sobie utworzyć jakąś"Nową Schwabię" :?: I ty byłbyś w mniejszości w danym regionie.

A co do mniejszości kulturowo-wyznaniowych w Europie... To mielismy juz wielotygodniowe zamieszki w Paryżu. Przedmieścia dosłownie płonęły. Teraz Kopenhaga. W niemczech Essen, Berlin i wiele innych dużych miast gdzie są dzielnice pełne tureckich imigrantów. Ci ludzie przyjeżdżają i żerują na państwie w którym są. Do tego lansowana przez UE moda na supertolerancję. W Anglii ustępstwa wobec muzułmanów dawno przekroczyły granice absurdu. Imigrant powinien się dostosować do warunków w danym pańsytwie a nie odwrotnie. Coś sie nie podoba, to pakować bety i wroty do siebie z powrotem.
Ostatnio edytowany przez ThaiWarrior 22 Lut 2008, 20:47, edytowano w sumie 2 razy
Image
Awatar użytkownika
ThaiWarrior
Retired

Postprzez SaS TrooP w 22 Lut 2008, 19:39

fjk napisał(a):tak... kaczyński jak pies za kiełbasą, to prawda... ja uważam że tak kosowo winno byćwolne, tylko że to WSZYSTKO powinno się odbywać drogą pokojową... i US & A nie ma to nic do gadania, UE też, to jest sprawa którą każdy kraj powinien podjąć sam... jakieś głupie ankiety itd. są bezsensu, bo w kosowie większość ludzi to "dzikusy"... pamiętajcie jacy to chrześcijanie byli zacofani w średniowieczu... "kusza to broń niemiłą bogu" dla przykładu... "Świętej wojny" sami ich nauczyliśmy... to my "uber biali" uczyliśmy rdzennych amerykanów krzyżować, to my mordowaliśmy aborygenów itd. kto tu jest dzikus? ale do tematu:
tak, mogą wyniknąć z tego problemy, ale jeśli większość ludzi na tym rejonie tak zadecydowała to przecież siłą "demokracji" gdzie większość wybiera a nie granatami...
mówcie mi anarchol, lewak itd. ale to jest mojde zdanie... pozdrawiam, nie podpisuje tej ankiety tak jak i żadnych ankiet nie podpisywałem (typu: "Kosowo powinno być wolne podpisz się")... bo nacisnąć klawisz i czekać co z tego wyniknie to każdy potrafi...ale walczyć to już nie...a ja jako iż nie walczę to nie naciskam.

Cóż, ty chyba nie rozumiesz, że na bałkanach od stuleci NIIIIC nie było drogą pokojową...
UE mi nie przeszkadza, USA owszem (oni w ogóle powinni zostać znukeowani

Ale za drugą część to brawo, bo bardzo mąre zdania
Ostatnio edytowany przez SaS TrooP, 22 Lut 2008, 19:40, edytowano w sumie 1 raz
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Postprzez Towarzysz Lenin w 22 Lut 2008, 19:39

Ja właśnie jestem w regionie gdzie Mniejszość Niemiecka I RAŚ (Ruch Autonomii Śląska), i dlatego jestem za Serbami, bo tutejsi Niemcy i "Hanysi" mogą zrobić drugie Kosowo, boję się tego. A z takich rasiów szybko powstają uczeki ;).

Towarzysz Lenin
Wygnany z Zony

Postprzez fjk w 22 Lut 2008, 19:52

to że od stuleci NIC nie było w ten sposób załatwiane świadczy o tym że powinno być inaczej... (bo skoro to od stuleci jest w ten sposób rozwiązywane to znaczy że jest to sposób nieskuteczny)... pozatym przecież ludzie już są tacy "cywilizowani" to powinni starać się to rzowiązać w "cywilizowany" sposób... słowem nie bronią... i za to wielki plus dla Serbskiego rządu który mówi że chce tą sprawdę załatwić pokojowo... no chociaż mówi, no ale są różni ludzie... btw. co do
"nowej szwabii" to takowa już PONOĆ istnieje ;) w krainie wiecznych lodów xD... no ale pomińmy... pewnie masz rację... no ale u mnie na śląsku (górnym) ni widu ni słychu ludzi chcących przyłączenia do niemiec... a tak pozatym to tu jest więcej polaków niż niemców. więc... JA problemu niewiedzę, ale jakby się pojawił to bym go widział i się tym przejmował... noo ale ciesze się "względną wolnością" i mówię co myśle. Pozdrawiam...
We have our objectives... That's all.
Awatar użytkownika
fjk
Łowca

Dołączenie: 27 Lis 2006, 17:41
Ostatnio był: 01 Sie 2010, 11:07
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 1

Postprzez ThaiWarrior w 24 Lut 2008, 00:08

Fajny artyku ło tym jak "bardzo" albańskie jest Kosowo.
http://archeowiesci.wordpress.com/2008/ ... ka-serbii/
Image
Awatar użytkownika
ThaiWarrior
Retired

Postprzez Towarzysz Lenin w 24 Lut 2008, 01:13

Włączyłem ostatnio TVP Info. nigdy nie patrzę co się dzieje na ekranie tylko czytam skróty i najświeższe wiadomości na dole ekranu. I co? Same zamieszki w Jugosławii, piszę tak bo były też w Zagrzebiu. W samym Belgradzie przedwczoraj policja aresztowała ponad 200 osób. Stawiam że do wakacji w Europie będzie następna wojna.
PS. Dziękuję w imieniu wszystkich za otworzenie tego jakże ciekawego tematu.

Towarzysz Lenin
Wygnany z Zony

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości