Kopalnia odkrywkowa dolnyśląsk

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Kopalnia odkrywkowa dolnyśląsk

Postprzez linqor w 26 Wrz 2009, 00:21

Wysiedlona zostanie liczba około 20 tys osób
Mogą mnie za to wyrzucić z forum ale TerminusJeb się na zbity ryj łysa pało kutasa
Już Kaczki lepiej myślą

Ostrzeżenie za złamanie Regulaminu pkt 1 - xKoweKx
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

W społeczeństwie owiec, to my jesteśmy wilkami...

Stalkerzy-przyszłość polski
Awatar użytkownika
linqor
Stalker

Dołączenie: 24 Lip 2009, 18:32
Ostatnio był: 17 Lis 2009, 16:52
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Terminus w 26 Wrz 2009, 14:16

Linqor - jeżeli tylko w ten sposób będziesz bronił racji, to raczej się na wiele nie przydasz swojej społeczności i tzw. "małej ojczyźnie", które chcesz bronić. Niestety. Czy wyzywając mnie coś osiągnąłeś np. udowodniłeś słuszność swojego punkt widzenia? Zastanów się.

A w ogóle przeczytałeś ostatni akapit mojego poprzedniego posta?

Do forumowiczów z okolic Lubina: Nie było moją intencją wyśmiewać się czy bagatelizować Waszą sytuację, w której osobiście nie chciałbym się znaleźć. Chciałem pokazać pewien punkt widzenia w konflikcie interesów. Nie zostałem zrozumiany, lub wybrałem zbyt prowokacyjną formę jego ukazania. Jeżeli ktoś poczuł się dotknięty to przepraszam. Nie będę więcej spamił w tym wątku.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez rybolov w 15 Paź 2009, 13:35

Jestem z tych okolic, i ostatnio, w te minione wakacje ludzie chodzili po wsiach i miasteczkach podpisując jakieś petycje, (NIE kopalni odkrywkowej! ) itp. Większość co prawda jest przeciwna ponieważ te małe miejscowości zamieszkują rolnicy, ludzie starsi... lecz młoda strona nie zabardzo sie tym przejmuje, piniądz gra role =] Lecz tego nie można zmarnować dlatego, że kilku ludzi jest temu przeciwne. A Polska potrzebuje dostaw energii. Więcej nie ma o czym pisać, moim zdaniem powinna kopalnia powstać.

PS. ZAGŁĘBIE LUBIN!!! :D :wódka: :wódka: :wódka:
" Wychowany w Zonie... "
Awatar użytkownika
rybolov
Kot

Dołączenie: 13 Paź 2009, 13:29
Ostatnio był: 20 Lis 2009, 13:20
Miejscowość: Pripyat
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

Postprzez von Carstein w 16 Paź 2009, 08:37

rybolov napisał(a): A Polska potrzebuje dostaw energii. Więcej nie ma o czym pisać, moim zdaniem powinna kopalnia powstać.

Tylko dlaczego takiej energii!? Ja rozumiem - Polska rozkradany przez lata, dość bidny (ale nie tak jak Rumunia, Węgry, Mołdawia, Ukraina, Białoruś itp.) kraj, więc nie może sobie pozwolić na atom. I dlatego "z braku laku...".

Współczuje mieszkańcom miejsca budowy. Mimo wszystko nie jest miło być wywalonym ze swojego domu... nawet jak dostaną te ochłapy (w porównywaniu do zysków jakie zapewne będzie stamtąd brać firma - rzecz jasna po wcześniejszych inwestycjach) w ramach zadośćuczynienia. I teraz będą musieli szukać gdzieś w świecie nowego miejsca dla siebie. Pół biedy młodzi... ale starsi... Szukaj nowej pracy, nowego gruntu (zapewne dość drogiego), potem się buduj (kredycik)...

Mogę im tylko współczuć... i cieszyć się "swoją" elektrownią wodną :D.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez rybolov w 16 Paź 2009, 11:03

Co do elektrowni wodnych - bedą likwidowane, zostaną jedynie te które sa na zalewach.

Szkoda tych ludzi... ja akurat mieszkam 5 km od jednej z miejscowości która ma być wysiedlona. A ja już zostaje u siebie =]
" Wychowany w Zonie... "
Awatar użytkownika
rybolov
Kot

Postprzez von Carstein w 16 Paź 2009, 11:17

rybolov napisał(a):Co do elektrowni wodnych - bedą likwidowane, zostaną jedynie te które sa na zalewach.

O moją się nie boje, gdyż:

A) W okolicy nie ma innych źródeł zasilania.
B) Elektrownia w Czchowie jest stałym elementem zapory. Zapora pomocnicza dla zapory Rożnowskiej... czy jakoś tak. Coś w stylu ostatniej linii obrony. Jak pęknie to mnie nie ma. Chyba się kwalifikuje do terenów zalewowych.

Proszę o link/scan artykułu, w którym pisze o likwidowaniu przyjaznych środowisku elektrowni wodnych. Chciałbym poczytać.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez rybolov w 16 Paź 2009, 13:05

Oglądałem to w "Wydarzeniach" na Polsacie... Że to sie niby nie opłaca, i nie będzie nowych elektrowni wodnych. Jak znajde coś o tym to wrzuce. I było coś o zaporach, o tym że muszą być w niektórych miejscach itp. zabardzo już nie pamiętam bo to z miesiąc temu było. Ale na 100% coś w tym jest.
" Wychowany w Zonie... "
Awatar użytkownika
rybolov
Kot

Postprzez kathas w 04 Lis 2009, 00:36

Witajcie
Mieszkam na tych terenach i myślę, że po pierwsze jeśli są takie złoża to warto je wydobywać, a po drugie jeśli to są tak ogromne złoża to przypuszczam, że można sobie protestować, a i tak będzie to co zarządzi GÓRA. Czy mówię nie prawdę? Przemyślcie to kochani :) Pozdrawiam-życzę więcej optymizmu :idea:
kathas
Kot

Dołączenie: 04 Lis 2009, 00:29
Ostatnio była: 04 Lis 2009, 00:41
Frakcja: Wolność

Poprzednia

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości