Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Woland w 25 Sty 2013, 18:48

Tajemniczy napisał(a):Tyle że wiarę możesz sobie zmienić po ukończeniu odpowiedniego wieku rodziców natomiast masz na całe życie.

1. Człowiek jako dziecko jednak wychowywane przez rodziców przejmuje część jednak toku myślenia rodziców. Niby to jest jego pogląd ale wypracowany mu przez rodziców. Mówiąc jednym słowem- człowiek taki jest zindoktrynowany przez rodziców.

Terminus napisał(a):Nie popierasz prawa tylko żądań/oczekiwań danej grupy przekształcenia ich postulatów w obowiązujące prawo.

A to zdanie dość dziwne. Wyjaśnisz o co kaman konkretnie?

Terminus napisał(a):Nazwijmy to relatywizmem, który współcześnie sprowadza się do postawy zrównywania każdej racji i przypisywania wszystkim tej samej wartości . A wg mnie to postawa z założenia błędna.

Nie jest z założenia błędna. Nie jesteś ateistą, poganinem, muzułmaninem, ateistą, pastafarianinowi. A więc nie popierasz ich. No ale nie zabraniasz ateiście, poganinowi, muzułmaninowi, ateiście, pastafarianinowi wierzyć w to w co ktoś wierzy. Jesteś relatywistą moralnym a więc.
W dalszym swoim tekście głosisz iż:

Terminus napisał(a):Nie wdając się w dywagacje taki skrajny przykład:

"popieram prawo nazistów do palenia Żydów choć jestem takiemu paleniu przeciwny, ale nie mogę innym narzucać swoich poglądów".

Po pierwsze każdą rzecz, każdy przypadek ocenia się osobno a nie wszystko w jeden worek się wrzuca.
Po drugie:
A teraz powiedz mi: co łączy homo, aborcję i zbrodnie dokonane przez III Rzeszę ("..palenie Żydów..." ?! Aha, fajnie. No rozumiem. Tylko Żydów. Nikogo innego nie mordowali. Tylko Żydów. Tak? Ja myślałem że oni palili po prostu ludzi, przeróżnych. A może Żyd jest uprzywilejowany i trzeba podkreślić ich akurat? No co? Jak się chwytamy za drobne słówka to się chwytamy- litości nie ma :P )
Jak się dalej bawimy tak w chwytanie za słowa ja wyciągnę co innego- USTAWY NORYMBERSKIE.
No bo czym się zakaz związków partnerskich itp. różni od Ustaw Norymberskich? I te prawa i te prawa segregują na podstawie uprzedzeń obywateli. Czynią ich ludźmi drugiej kategorii. I co ty na to?

Universal napisał(a):Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane, ale dlaczego wplątujesz w to Rydzyka? Dlaczego spłycasz problem? Oglądalność "Trwam" i RM to ponoć ok. 2-3%. Większość ludzi ma go głęboko w dupie. Tego nawet argumentem nie można nazwać, najeżdżasz jak odyniec, na ślepo. Jestem nawet skłonny założyć, że wśród przeciwników homoadopcji i ogólnie osób nieprzychylnych homoaktywistom jest bardzo duży odsetek choćby prawosławnych, czy też ateistów.

1. Chyba wszystkie religie. Miłośnicy kóz i kobiet w workach na śmieci też na przykład.
2. ateiści, prawosławni itp. też, w sumie wyznanie raczej nie ma znaczenia. Ja jestem zdania iż jest to pozostałość myślenia jak nakazuje kultura żydowska bądź arabska bądź inna religia jakaś (w zależności od kraju).

Universal napisał(a):Dlaczego utożsamiasz przeciwników "homopropagandy" (bo nie chodzi zapewne o samych homoseksualistów) z wyznawcami średniowiecznych zabobonów (leworęczni). Sam jestem leworęczny - i co ku*wa z tego? Co to niby jest za argument? Po prostu nie wiesz co piszesz, przyznaj.

Czytałeś uważnie zdanie które napisałem czy kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem?
Jasno pisałem iż to jest tylko przykład. Stwierdziłem tylko iż gdyby w naszej kulturze przyjęłoby się że np. leworęczni są chorzy itp. i nie powinni mieć dzieci, to takie dzieci by miały potem z tym problemy że mieli takich rodziców i czemu nie mieli innych/czuli by się pokrzywdzeni bo byli by choćby i napiętnowani przez to. I byliby nauczeni że ich rodzice są nienormalni.

Universal napisał(a):Co? Pleonazm jakiś.

Raczej brak konsekwencji. U was. Albo wte albo wewte. A wy jakieś no tu tak ale tu to już nie tak.

A swoją drogą piękne zdanie Krystyny Pawłowicz:
"Homoseksualiści są nieużyteczni, nie wykonują funkcji prokreacji".
Cóż w nim, w tym zdaniu, interesującego? Porównajcie:
"Niektórzy homoseksualiści uważają, że to co oni robią jest ich prywatnym życiem. Lecz życie seksualne nie jest już prywatną sprawą, ponieważ dotyczy przeżycia narodu. To jest różnica między zawładnięciem świata a samozniszczeniem. Naród z dużą ilością dzieci może zawładnąć światem. Naród czysty rasowo z niewielką ilością dzieci stoi już jedną nogą w grobie, za pięćdziesiąt lub sto lat nie będzie już istniał. Dlatego też wszyscy musimy zrozumieć, że nie możemy tej chorobie pozwolić rozwijać się w Niemczech i musimy ją zwalczać... To jest bardzo ważne, abyśmy ich wytępili, nie z zemsty, ale z konieczności życiowej. "
Reichsfuhrer-SS a od 1943 minister spraw wewnętrznych Niemiec Heinrich Himmler...
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Reklamy Google

Postprzez scigacz1975 w 25 Sty 2013, 19:42

Na temat Xionca dawno ogłosiłem swoje zdanie. I finito. Natomiast co do wychowywania dzieci przez rodziców związku homo - jak może wychować normalnie dziecko, "wdrukować" temu dziecku wzorce normalnych zachowań dziewczyna-chłopiec, para ludzi którzy są albo pro damscy, albo pro męscy - i nie próbujcie mi wmawiać że tak nie jest. Pokażcie mi geja czy lesbijkę którzy będą potrafili pozbyć się swoich (nie)naturalnych odruchów na codzień i nauczą młodego człowieka relacji damsko-męskich. Bo to nie jest godzina czy dwie dziennie spędzona z klasą (w przypadku pedagogów będących homo) ale bycie często 24/h z dzieckiem które rośnie i obserwuje, uczy się non-stop i powtarza. I najczęściej - to w najmłodszych latach - przyjmuje wszystko co rodzice pokazują zupełnie bezkrytycznie. Dajcie mi 100% pewność że w tym przypadku para homo nie "wyprodukuje" następnego homo, a zgodzę się na adopcję dzieci przez pary homo i pierwszy podpiszę się pod petycją/ustawą/aktem/prośbą czy czym tam jeszcze. Ale chcę mieć 100% dowód. Bo potem to już będzie za późno.

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez xionc w 25 Sty 2013, 19:45

szm napisał(a):Chociażby nieudane związki z facetami. A jeśli chodzi o relacje z rodzicami, to np. złe wzorce ze strony ojca. Wmówiła sobie, że każdy facet jest taki jak ojciec i finito. Po dziewczynie. Możliwości jest wiele, bardzo wiele.

Takich szowinistycznych bzdur to dawno nie przeczytałem. Poważnie, ojciec może być totalną parówą która będzie cie nawet ciągać po sądach ale orientacji ci to nie zmieni.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez scigacz1975 w 25 Sty 2013, 19:50

Woland napisał(a):A swoją drogą piękne zdanie Krystyny Pawłowicz:
"Homoseksualiści są nieużyteczni, nie wykonują funkcji prokreacji".
Cóż w nim, w tym zdaniu, interesującego? Porównajcie:
"Niektórzy homoseksualiści uważają, ... "
Reichsfuhrer-SS a od 1943 minister spraw wewnętrznych Niemiec Heinrich Himmler...

Wiesz - dziś 100 pracujących na 19 emerytów - za 15 lat 100 na 60. To też jest jakiś powód. Dołóżmy do tego jeszcze ten problem i będziemy jak dzisiejsze Niemcy - obywateli z pochodzeniem niemieckim poniżej połowy.

Edit: - wiesz Xionc - znowu pudło z Twojej strony - mój osobisty przypadek jest taki jak opisany przez Szm - złe wzorce ze strony matki (nastawienie) i ojca (nie potrafił sobie poradzić z teściową i poszedł w wódę) - efekt? Wrogość do wszystkich facetów, same "koleżanki" (czy tylko koleżanki zaczynam wątpic) plus totalne nieradzenie sobie w sprawach normalnego życia codziennego. Żyję z takim egzemplarzem od 11-tu lat. Nie polecam.
Ostatnio edytowany przez scigacz1975 25 Sty 2013, 19:56, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Postprzez xionc w 25 Sty 2013, 19:54

Daruj sobie. Piramida Bimarcka musi sie zawalić. Każdy musi sobie sam oszczędzać na emeryture, to jest fakt niepodważalny nieprzyjmowany jeszcze przez jakieś 70% społeczeństwa. Do czasu.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Postprzez Terminus w 25 Sty 2013, 20:07

xionc napisał(a):Takich szowinistycznych bzdur to dawno nie przeczytałem. Poważnie, ojciec może być totalną parówą która będzie cie nawet ciągać po sądach ale orientacji ci to nie zmieni.

Z żalem muszę zauważyć, że raz kolejny skompromitowałeś się zupełną ignorancją. Do lektury masz!

szowinistyczne bzdury

Woland napisał(a): I co ty na to?

Spróbuj jeszcze raz. Może tym razem się uda ;-)
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez xionc w 25 Sty 2013, 21:07

nastek.pl :D :D :D
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Postprzez Terminus w 25 Sty 2013, 21:09

Owszem. Autorem artykułu jest psychoterapeutka z wieloletnim doświadczeniem.
Ale cóż. Wg Ciebie na stronach o niemowlakach artykułu piszą zapewne niemowlęta.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez nelson82 w 25 Sty 2013, 21:17

scigacz1975 napisał(a):Dajcie mi 100% pewność że w tym przypadku para homo nie "wyprodukuje" następnego homo
Nie dam tyle. A ty? Dajesz 100 % pewności dla par hetero?
łatwiej już nie będzie
Awatar użytkownika
nelson82
Łowca

Dołączenie: 16 Paź 2011, 00:09
Ostatnio był: 13 Paź 2019, 11:44
Kozaki: 130

Postprzez xionc w 25 Sty 2013, 21:26

Terminus wolał Bravo czy Popcorn?

Uwagi moderatora:

Rozmawiaj na temat. - xKoweKx
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Postprzez Slovik w 25 Sty 2013, 23:40

Jeden

scigacz1975 napisał(a):Dajcie mi 100% pewność że w tym przypadku para homo nie "wyprodukuje" następnego homo(...)

Dwa

scigacz1975 napisał(a):(…)złe wzorce ze strony matki (nastawienie) i ojca (nie potrafił sobie poradzić z teściową i poszedł w wódę) - efekt? Wrogość do wszystkich facetów, same "koleżanki" (czy tylko koleżanki zaczynam wątpic) plus totalne nieradzenie sobie w sprawach normalnego życia codziennego.

???
Sam napisałeś, że dziecko wychowywane przez ojca i matkę, napatrzone na czułości z ich strony też może być homoseksualne. Albo inaczej- widząc u nich negatywne cechy (ojciec alkoholik, który bije dziecko i żonę; mama zdradzająca tatusia z jakimś przystojnym kochasiem, itp., są tysiące różnych możliwości) zaczyna nagle myśleć, że taki związek nie ma sensu, że tego typu rodzice jedynie ranią swojego potomka, że lepiej być z kimś kogo dobrze się rozumie. I w końcu synek się zakocha, powiedzmy... w przyjacielu?

Równie dobrze adoptowane dziecko, wychowywane przez parę jednopłciową może stwierdzić „eh, moje mamusie/tatusiowie mają przerąbane, wszyscy uważają je/ich za nienormalne/ych(…)” i nawet jeśli jest szczęśliwe ze swoimi rodzicami, wizja podobnego, przyszłego życia niekoniecznie może się mu uśmiechać, bo przez lata raczej zrozumie jakie to musi być trudne. Niekoniecznie w takim domu musi panować atmosfera po brzegi przesiąknięta tematami o homoseksualizmie, a taki rodzic nie będzie może do rosnącej córeczki mówić „Oh, kochanie, ale z ciebie będzie kiedyś śliczna lesbijka”. Dziecko na pewno wzoruje się na swoich starszych, ale uczy się też na błędach, własnych doświadczeniach, obserwuje i wchłania zaobserwowane postępowania nie tylko rodziców, a też otoczenia.

Chociaż sam uważam, że wychowanie (nie mówię nawet o homo; ogółem) nie wpływa na orientację danej osoby. Znam człowieka (przyjaciel… znam go właściwie odkąd pamiętam, a wyznał mi ową rzecz bardzo niedawno), który dorastając w niemal idealnie harmonijnej atmosferze o tak ciepłych rodzicach- o jakich niektórzy mogliby tylko pomarzyć- jest gejem. Owszem miał problemy w szkole z rówieśnikami, był cholernie nieśmiały i cichy, ale psychikę miał wręcz niezniszczalną, po prostu nie wierzę, że coś mogło go „skrzywić” w stronę „pedalstwa”. Zakochał się i tyle i nie skacze po ulicy z tęczową flagą, czy napisanym na klacie „PATRZCIE NA MNIE, JESTEM PEDAŁEM!” Budzi raczej współczucie, bo sam ze sobą nie może się pogodzić i nie ma z kim o tym rozmawiać. Teoretycznie może ze mną; w końcu jako przyjaciel powinienem się jakoś zreflektować, ale to nie takie proste pociągnąć temat, kiedy nagle dochodzi taka krępująca myśl, że jestem dla niego właściwie jedyną bliską osobą, a na pytanie „kto ci się tak podoba?” słyszysz jedynie „ktoś kto zdecydowanie nie powinien mi się podobać”. No… i trochę się wystraszyłem. Chociaż sam nie wiem czy bardziej z tego powodu, że tak jakoś dziwnie na mnie popatrzył, czy z tego, że przez moje nieopanowane roztargnienie mogę stracić najlepszego przyjaciela… Nie mogę go unikać tylko dlatego bo jest „pedałem”, ponieważ zawsze nim był, jego zachowanie nie jest nowością i wcześniej w ogóle nie kojarzyło mi się jakoś gejowsko; wydaje mi się teraz nieco „inne”, bo po prostu więcej wiem. Nie wygląda też jakoś zjawiskowo (w sensie, że jak dziwak), trochę taki drobny i szczupły, ale tak czy siak prezentuje się znacznie bardziej męsko od zarzucających grzywami "hipsterów". I im dłużej się zastanawiam… tym bardziej akceptuję. A jeśli nawiązać do adopcji- nigdy nie widziałem człowieka, który miałby takie podejście do dzieci, serio xD

Także nie ma się co pieklić... chociaż tęczowych dewiantów w spódnicach i z wymalowanymi na różowo ustami też nie brakuje, ale to już bardziej podchodzi pod transwestytę... A ponoć transwestyci są zwykle hetero xD Ale ja się tam nie znam...
Slovik
Kot

Dołączenie: 17 Gru 2012, 20:27
Ostatnio był: 02 Lut 2013, 14:15
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 5

Postprzez scigacz1975 w 26 Sty 2013, 00:02

Slovik - wszystko cacy, nikt tu zresztą nie chce ich wysyłać do gazu czy gdzieś indziej. Nigdy nie powiedziałem że nie toleruję gejów, wręcz przeciwnie. I dopóki nie zaczynają z buciormi wchodzić gdzie nie potrzeba - staram się ich rozumieć. Zresztą - jeżeli chcesz zrozumieć swojego kumpla przeczytaj artykuł który podał Terminus dla Xionca - http://nastek.pl/milosc-i-seks-FAQ/2079 ... m/strona:1 - planeta HOMO daje do myślenia. Ale, pomimo tego że Twój kolega ma podejście do dzieci, niestety - zdania nie zmienię. Bo wciąż jest 5-10% przypadkiem który kocha inaczej. Może rzeczywiście przykład mojego związku jest porąbany. Ale to tylko jeden z aspektów. Zresztą wszystkiego nie powiedziałem. Malowanie synowi paznokci, przebieranki za dziewczynkę, dziwne zdjęcia - to tylko niektore z rzeczy które mi się nie podobają, a które matka mojego syna robi. I dlatego m.in. nie odchodzę. Bo boję się o syna.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości