Tajemniczy napisał(a):Tyle że wiarę możesz sobie zmienić po ukończeniu odpowiedniego wieku rodziców natomiast masz na całe życie.
Terminus napisał(a):Nie popierasz prawa tylko żądań/oczekiwań danej grupy przekształcenia ich postulatów w obowiązujące prawo.
Terminus napisał(a):Nazwijmy to relatywizmem, który współcześnie sprowadza się do postawy zrównywania każdej racji i przypisywania wszystkim tej samej wartości . A wg mnie to postawa z założenia błędna.
Terminus napisał(a):Nie wdając się w dywagacje taki skrajny przykład:
"popieram prawo nazistów do palenia Żydów choć jestem takiemu paleniu przeciwny, ale nie mogę innym narzucać swoich poglądów".
Universal napisał(a):Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane, ale dlaczego wplątujesz w to Rydzyka? Dlaczego spłycasz problem? Oglądalność "Trwam" i RM to ponoć ok. 2-3%. Większość ludzi ma go głęboko w dupie. Tego nawet argumentem nie można nazwać, najeżdżasz jak odyniec, na ślepo. Jestem nawet skłonny założyć, że wśród przeciwników homoadopcji i ogólnie osób nieprzychylnych homoaktywistom jest bardzo duży odsetek choćby prawosławnych, czy też ateistów.
Universal napisał(a):Dlaczego utożsamiasz przeciwników "homopropagandy" (bo nie chodzi zapewne o samych homoseksualistów) z wyznawcami średniowiecznych zabobonów (leworęczni). Sam jestem leworęczny - i co ku*wa z tego? Co to niby jest za argument? Po prostu nie wiesz co piszesz, przyznaj.
Universal napisał(a):Co? Pleonazm jakiś.

Tajemniczy.

szm napisał(a):Chociażby nieudane związki z facetami. A jeśli chodzi o relacje z rodzicami, to np. złe wzorce ze strony ojca. Wmówiła sobie, że każdy facet jest taki jak ojciec i finito. Po dziewczynie. Możliwości jest wiele, bardzo wiele.

Woland napisał(a):A swoją drogą piękne zdanie Krystyny Pawłowicz:
"Homoseksualiści są nieużyteczni, nie wykonują funkcji prokreacji".
Cóż w nim, w tym zdaniu, interesującego? Porównajcie:
"Niektórzy homoseksualiści uważają, ... "
Reichsfuhrer-SS a od 1943 minister spraw wewnętrznych Niemiec Heinrich Himmler...

xionc napisał(a):Takich szowinistycznych bzdur to dawno nie przeczytałem. Poważnie, ojciec może być totalną parówą która będzie cie nawet ciągać po sądach ale orientacji ci to nie zmieni.
Woland napisał(a): I co ty na to?

Nie dam tyle. A ty? Dajesz 100 % pewności dla par hetero?scigacz1975 napisał(a):Dajcie mi 100% pewność że w tym przypadku para homo nie "wyprodukuje" następnego homo

scigacz1975 napisał(a):Dajcie mi 100% pewność że w tym przypadku para homo nie "wyprodukuje" następnego homo(...)
scigacz1975 napisał(a):(…)złe wzorce ze strony matki (nastawienie) i ojca (nie potrafił sobie poradzić z teściową i poszedł w wódę) - efekt? Wrogość do wszystkich facetów, same "koleżanki" (czy tylko koleżanki zaczynam wątpic) plus totalne nieradzenie sobie w sprawach normalnego życia codziennego.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości