Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Slovik w 26 Sty 2013, 00:39

Uff... Przeczytałem! I mam dziwny mętlik w głowie, no ale nie ważne... Sprostuję tylko, że kumpel nie wciska mi tych tematów na siłę, wręcz ich unika, wstydzi się, ciągle opuszcza wzrok i w ogóle jest jakiś taki... skrajnie spięty, chociaż widzę, że stara się zachowywać tak jakby żadnej rozmowy nie było. To, że mu nie wychodzi to już inna sprawa i w tym momencie bardziej ja się tym przejmuję i trochę martwię o jego samopoczucie, bo nie wygląda to jakoś dobrze. No! Nie ważne xD Już siedzę cicho... Głupio zamęczać czymś takim ludzi na forum o Stalkerze.

To, że kolega ma podejście do dzieci to nawet nie miał być jakiś argument z mojej strony, tylko... takie tam zwyczajne stwierdzenie. Tym bardziej, że to jedyny taki człowiek jakiego znam, więc nie mogę się sugerować tylko nim. Przecież każdy jest inny.

I sory, jak napisałem coś nie tak, nie przeczytałem wcześniejszych postów aż tak uważnie i nie zdążyłem się połapać w tym co pisałeś o swojej rodzinie. Ale wiesz... podziwiam cię; inny ojciec mógłby wszystko egoistycznie olać i dla własnej wygody po prostu odejść, zostawiając wszystko za plecami i nie myśląc nad wychowaniem i przyszłością syna.
Slovik
Kot

Dołączenie: 17 Gru 2012, 20:27
Ostatnio był: 02 Lut 2013, 14:15
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 5

Reklamy Google

Postprzez Ardas w 26 Sty 2013, 01:07

A ja będę noobem, nie przeczytam poprzednich postów i wyrażę się na temat homoseksualizmu - jest do dupy, nie można macać cycków podczas seksu. :E
Ardas

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez KoweK w 26 Sty 2013, 01:19

Co za problem dorobić... :E
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Microtus w 26 Sty 2013, 01:27

Ja z wielu przyczyn byłem swego czasu przeciwny takim adopcjom. Z wielu przyczyn. Wypunktuje kilka. Z podziałem na realia polskie i ogólne.
(ogólne)
- zmiana behawioralna u dzieciaka (oczywiście zależy tu wiele od danej pary i sposobu ich zachowania, bo umówmy się dziecko do pewnego wieku i tak nie ogarnia seksualności rodzica a rodzice się z seksualnością i rozmowach o niej się kryją, geje czy lesbijki też mogą się mniej lub bardziej ze swoja seksualnością obnosić). Widziałem dokument o dzieciach wychowywanych przez pary gejowskie (obu płci) tam ktoś udowadniał że większość dzieci jednak jest po takim rodzicielstwie heteroseksualna (niestety dokument śmierdział propagandą na kilometr więc za prawdę objawiona bym tego nie brał). Choć jeszcze za mniejszym wpływem modelu rodziny przemawia fakt posiadania pewnych predyspozycji genetycznych. Niektórzy się rodzą samcami alfa i psami na baby. ;) Ale jak mówi teoria to fenotyp czyli to co się objawia (przykładowo u dziecka to w 50% predyspozycje genetyczne pochodzące od rodziców) oraz w 50% środowisko (czyli min. to jak byliśmy wychowani ale równie dużo jak nie więcej czerpie się od rówieśników co od rodziny).
-

(Polskie) - (chodzi mi o nasze realia, nie porównuje z innymi krajami bo nie ma to sensu są pod tym względem i lepsze i gorsze)
- Homofobia/zacofanie/powielanie stereotypów: domyślam się jak taki dzieciak miałby w polskiej państwowej
podstawówce. I nie ma co się oszukiwać dzieciak miałby jechane od pedałów itp.

Jednak jakiś czas temu usłyszałem pewną myśl i generalnie moje zdanie uległo zmianie. Przecież Ci ludzie adoptujący muszą adoptować dzieci z domu dziecka. A te dzieci mają generalnie życie zniszczone jeśli nie znajda rodziny. Bo nie wiem czy wiecie ale te dzieciaki dostają w wieku 18 lat (w zależności od województwa) 1500-3000 złotych i nara radź sobie. Mogą od razu w kolejce do mops-u i pośredniaka stawać. Nie mówiąc o tym co przez te 18 lat muszą w takich domach dziecka przeżyć. Do tego w wielu krajach gdzie adopcja jest legalna, geje nie mogą adoptować noworodków, mogą adoptować dziecko od pewnego wieku chyba 4 lat ale to pewnie od kraju zależne. Więc dziecko świadome że to nie mama1 i mama2 czy tata1 i tata2 tylko opiekunowie prawni.
Z tymi tatami i mamami to w ogóle jest wesoło (gdzieś słyszałem że w Anglii sąd wydał wyrok taki, że w szkole dzieci nie powinny mówić tata mama. Ani personel nie powinien ich używać. Ma być rodzic 1 i rodzic 2. Bo mówienie tata mama to dyskryminacja rodziców homoseksualnych.

Wracając do samcy gejów to powiem tak. Poznałem na studiach kolesia, łebski facet. Miał taką nawijkę, że wszyscy zawsze w koło niego się chichrali. Miał ksywę Ninja. Dusza człowiek i dobry kolega. Po studiach się dowiedziałem że jest gejem i zamieszkał z "przyjacielem". Byłem trochę w szoku ale się otrząsnąłem. Gostek dostał pracę w inspektoracie weterynaryjnym, i 2 lata temu zginął na miejscu w wypadku na motocyklu, wpadł pod koła TIRa. Pracował tam 2 lata. na jego pogrzebie było ze 150 osób w tym z 50 z jego pracy. Z pocztem sztandarowym i dyrektorem. A tegoż dyrektora przemówienie 10 minutowe pokazało, że facet go faktycznie musiał znać i lubić bo opisał mojego kolegę idealnie. Więc mnie ch*j obchodzi czyjaś orientacja i to co robi w domu i z kim to robi. Bo na szacunek nie ma to żadnego wpływu. Bo i tak na końcu najważniejsze jakim się jest człowiekiem.

Na zilustrowanie ostatniej myśli cytat z piosenki Kazika Staszewskiego:
"Czy siwym włosom należy się szacunek tylko z powodu wieku?
Czy inny też warunek spełniony być powinien?
Sami pięknie żyli? Innym pozwolili? Jak pan sądzisz?"

EDIT:
Ardas napisał(a):A ja będę noobem, nie przeczytam poprzednich postów i wyrażę się na temat homoseksualizmu - jest do dupy, nie można macać cycków podczas seksu. :E

No chyba, że to dwie homoseksualne kobiety :facepalm: A w wersji jaką proponujesz faktycznie jest tylko do dupy :E
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Kozaki: 106

Postprzez Ardas w 26 Sty 2013, 01:29

xKoweKx napisał(a):Co za problem dorobić... :E

Lepsze naturalne. ;)
@Up: Lesbijki to podobny temat, ale tak, miałem na myśli ten homo facetów. :D
Ardas

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Przemek77 w 29 Sty 2013, 08:56

Microtus napisał(a):Wracając do samcy gejów to powiem tak. Poznałem na studiach kolesia, łebski facet. Miał taką nawijkę, że wszyscy zawsze w koło niego się chichrali. \
(...)
Więc mnie ch*j obchodzi czyjaś orientacja i to co robi w domu i z kim to robi. Bo na szacunek nie ma to żadnego wpływu. Bo i tak na końcu najważniejsze jakim się jest człowiekiem.

Ot właśnie. To o czym mówię cały czas. Że człowieka tak naprawdę określa to jaki jest, a nie to co robi i z kim w łóżku. Tak jak opisujesz - facet robił swoje, był dobrym człowiekiem - ale nie biegał i nie krzyczał "jestem gejem! kłaniajcie mi się!" - tak jak tzw "aktywiści". "Aktywiści" owi wywracają wszystko do góry nogami - odrzucają cały dorobek człowieka, jego cechy charakteru itp - a na czołowym miejscu stawiają orientację seksualną - co już samo w sobie jest jakimś wynaturzeniem. Bo nie tędy droga.
Niedawno słyszałem, że prof. Środa - która w lewackich kręgach jest czczona jako bóstwo - wysunęła propozycję aby idąc za parytetem płci, wprowadzić "parytet orientacji", czyli w instytucjach państwowych, w rządzie MUSIAŁOBY pracować te 10% gejów.
Bo tak naprawdę - wielu z nas nie interesuje co, komu, kto i gdzie :). Liczy się człowiek. Sprawy seksualne są na najdalszym planie. Ale jeśli ktoś sprawy owe eksponuje i dorabia do tego całą agresywną ideologię - to niech się liczy z tym, że nie wszystkim się to będzie podobać. Szczególnie, że jakby nie patrzeć - homoseksualizm to zboczenie.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Borgan w 29 Sty 2013, 09:10

(...)Bo tłok powinien chodzić w cylindrze a nie w rurze wydechowej...
Awatar użytkownika
Borgan
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 01:37
Ostatnio był: 26 Kwi 2016, 14:19
Miejscowość: Hajnówka
Kozaki: 12

Postprzez KoweK w 29 Sty 2013, 11:22

Uhuhu, i pewnie dziewczynie też lodzika odmówisz jak ci zaproponuje? Bo to równie nienaturalne co anal. Rozumiem seks tylko w celu prokreacji? :E
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Zari w 29 Sty 2013, 11:33

xKoweKx napisał(a):Rozumiem seks tylko w celu prokreacji? :E

Tak właściwie powinno być. Całe królestwo zwierząt tak robi i nie narzeka :E
Tylko ludzie i delfiny są jacyś inni.
QA Analyst w Fool's Theory | W Gamedevie od 2019 roku
The Farm 51 | Intermarum | Fool's Theory
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Dołączenie: 28 Sie 2008, 10:48
Ostatnio był: 02 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Chorzów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 69

Postprzez Borgan w 29 Sty 2013, 11:34

Kowecki... Źle.... A może to tylko ironia z twojej strony... miałem na mysli że 'wkłada' się tam gdzie trzeba czyli kobiecie a nie drugiemu mężczyźnie.
Awatar użytkownika
Borgan
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 01:37
Ostatnio był: 26 Kwi 2016, 14:19
Miejscowość: Hajnówka
Kozaki: 12

Postprzez mdss w 29 Sty 2013, 12:10

dzięki za wytłumaczenie, bo nie zrozumiałem co masz na myśli ;)

Kahitan napisał(a):Tak właściwie powinno być. Całe królestwo zwierząt tak robi i nie narzeka :E
Tylko ludzie i delfiny są jacyś inni.

No właśnie nie do końca tak jest...
Nie widziałeś nigdy jak jeden Pan Piesek rucha drugiego Pana Pieska? ;)
Ludzie i delfiny różnią się tu czymś innym - lubią jeździć na ręcznym, a to co innego, niż "pan pana, a pani panią"
I'm just stalking...
Awatar użytkownika
mdss
Stalker

Dołączenie: 06 Wrz 2012, 11:13
Ostatnio był: 09 Paź 2015, 22:21
Miejscowość: Cmentarzysko Maszyn
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 31

Postprzez scigacz1975 w 29 Sty 2013, 16:38

Bonobo też się bzykają dla przyjemności
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości