Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Universal w 16 Maj 2013, 23:38

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć] + [niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał]
Ostatnio edytowany przez Universal, 02 Lis 2025, 14:46, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Reklamy Google

Postprzez jalkavaki w 16 Maj 2013, 23:55

Ja to jednego nie rozumiem.
Za mojej młodości (czyli koniec lat 80 i lata 90) nie było takiego problemu. Wiadomo, byli tacy co kochali swoją płeć. I jakoś społeczeństwo z tym żyło jak i oni ze społeczeństwem. Nie było stosów, szubienic i katowskich obcęgów. I nagle coś gdzieś je*ło, pewni ludzie zaczęli robić na tym karierę, na szumie medialnym, jak im źle i jak są pokrzywdzeni. Skłócając społeczeństwo swoimi wypowiedziami w mediach dążącymi za coraz wiekszą sensacją. Dwadzieścia lat temu (a podejewam, że starsi uzytkownicy forum mogą dokładnie to samo powiedzieć o wcześniejszych latach) nikt nawet nie wpadł na pomysł aby geje mogli zawierać związki na zasadzie małżeństwa czy adoptować dzieci. I świat się nie skończył wtedy, ani wcześniej ani nie skończy się później. Dlaczego więc teraz ten szum?
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.

Za ten post jalkavaki otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Universal w 17 Maj 2013, 00:15

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć] + [niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał]
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Tajemniczy w 17 Maj 2013, 08:32

Poza tym za PRL-u system mocno trzymał ich za pyski toteż nie mogli się ruszyć. Do tego istniały takie akcje jak np akcja "Chryzantem" (polegała ona na zbieraniu przez SB osobistych informacji nt aktywnych i biernych gejów) toteż nie mogli się za mocno wychylać.
:arrowd:
Jeeez czytałem o tym parę lat temu to chyba mam prawo się pomylić :facepalm: ... I nie tęsknię za tymi czasami tylko po prostu wyjaśniłem czemu tak było że dawniej homoseksualiści nie byli tak aktywni jak kiedyś.
Ostatnio edytowany przez Tajemniczy 17 Maj 2013, 14:33, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez xionc w 17 Maj 2013, 13:19

Universal napisał(a):To, że nie było ich widać w mediach, nie znaczy, że nie przygotowywali "fundamentów", zresztą miałem okazję rzucić okiem na wywiad, w którym "wojujący" ekscytują się wczesnymi latami 90-tymi, kiedy zaczęto ich słuchać. W sumie też nie do końca pojmuję, w jaki sposób doszło do eskalacji sprawy. Tak samo, jak nie rozumiem co się stało, że w ciągu stu lat z pogardzanej grupy stali się tymi, którym wchodzi się w tyłek ( :E ), przecież homoseksualizm to nie to samo, co kwestia równouprawnienia kobiet.

Tajemniczy napisał(a):Poza tym za PRL-u system mocno trzymał ich za pyski toteż nie mogli się ruszyć. Do tego istniały takie akcje jak np akcja "Chryzantem" (polegała ona na zbieraniu przez SB osobistych informacji nt aktywnych i biernych gejów) toteż nie mogli się za mocno wychylać.

Ta jest brawo, co to znaczy wychylać? I dlaczego pogardzanie innymi ludźmi ma być w porządku że tak bardzo za tym tęsknisz?
I nie akcja chryzantem tylko hiacynt. Towarzysz Kiszczak byłby z ciebie dumny
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Terminus w 17 Maj 2013, 13:28

Tajemniczy napisał(a):Poza tym za PRL-u system mocno trzymał ich za pyski toteż nie mogli się ruszyć.

No nie przesadzajmy. Homoseksualizm został w Polsce zdepenalizowany w 32r. Akcja Hiacynt to połowa lat 80-tych, a "prześladowania" kończyły się w większości wypadków założeniem teczki na SB.

Na tle takiej "postępowej" Wielkiej Brytanii gdzie jeszcze w latach 60-tych groziła za to kara śmierci a ostatnie dyskryminujące przepisy zniesiono w 2000r...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Universal w 17 Maj 2013, 20:58

Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Gorianov w 13 Cze 2013, 19:54

Ekhem..
Coś mi się wydaje że jednak rzeczywiście bliżej nam do Rosji niż zachodniej europy bądź USA.
http://wyborcza.pl/1,75477,14082582,Rosyjska_Duma_przyjela_antygejowskie_prawo.html
Tak czy inaczej popieram tą ustawę w 100% i mam wielką nadzieję że u nas owa kiedyś także zostanie wprowadzona.
Awatar użytkownika
Gorianov
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 27 Cze 2012, 00:20
Ostatnio był: 08 Wrz 2021, 23:36
Miejscowość: legowisko utakera
Kozaki: 36

Postprzez impulse_101 w 22 Cze 2013, 15:18

No i przegięli pały co n-ty filmik na YT widzę coś takiego w postaci reklamy:

Reklama wycieczek dla gejów :facepalm: no co to ma być. Nie mam nic przeciwko, niech sobie tam jeżdżą ale co ja mam z tym wspólnego?! Dlaczego zmusza się mnie oglądać parę machających do mnie homosiów. Równie dobrze mogliby zacząć reklamować jakieś swingers party czy coś w tym rodzaju, ale przecież to by było nie etyczne bo kogoś mogłoby to urazić. Ale co tam, jest tolerancja no nie? Wiec kogo to obchodzi ze każdy normalny facet będzie miał teraz raz po raz mdłości oglądając YT. Normalnie to sa jaja jakieś :facepalm:, oby kolejne reklamy wycieczek były z lesbijkami, przynajmniej kobiety będą się do mnie z monitora szczerzyc.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez KoweK w 22 Cze 2013, 15:22

Adblock to zbyt trudna rzecz do zainstalowania widzę. :caleb:
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Tajemniczy w 22 Cze 2013, 15:37

Poczucie dobrego smaku to dla autora zbyt trudna rzecz widzę :caleb: . Zaraz będzie schronisko psów dla zoofilii...
:arrowd: Kowek
Chodziło mi o to że powstaną schroniska w których zoofile będą mogli kupić psa czy kota do wiadomych celów.
Ostatnio edytowany przez Tajemniczy, 22 Cze 2013, 16:02, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez KoweK w 22 Cze 2013, 15:55

Reklama jak reklama. Ktoś ją zrobił, zapłacił Google'owi by wyświetlało pro-userom bez Adblocka na YT, a ludzie mają ból dupy jakby tam się kopulowali w tym materiale. :D

Tajemniczy napisał(a):Zaraz będzie schronisko psów dla zoofilii...

Tworzenie porównań nie jest chyba twoją najmocniejszą stroną. :E
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości