Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Wojas21 w 11 Lut 2014, 18:27

Może to co napiszę może wywołać u niektórych złe reakcje, ale ja tak sądzę.
Z tego co wiem, każdy gatunek przekazuje życie, jest to normalność. Uważam czyn homoseksualny za skrzywienie, za grzech nie tylko przeciw Bogu, ale również przeciwko naturze. Jeżeli było by to normalne to osoby o takiej skłonności mogły by "robić" dzieci. Nie ma stosunku w sposób prawidłowy = nie ma życia. Nie lubię jak ktoś mówi np. "u zwierząt też to występuje". Świadczy to tylko o tym że u zwierząt też istnieją choroby.
Aha, co do adopcji dzieci. Jak chcą to niech sobie zrobią.

Za ten post Wojas21 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr, scigacz1975, Lucjusz, agata, matekfpol, Kudkudak.
Awatar użytkownika
Wojas21
Tropiciel

Dołączenie: 25 Cze 2010, 22:54
Ostatnio był: 01 Sty 2018, 22:59
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 64

Reklamy Google

Postprzez Terminus w 11 Lut 2014, 19:47

Homoseksualizm nie jest grzechem, to tak dla przypomnienia. Grzechem jest za to nienawiść.

Abstrahując od grzeszności. Żyjemy w nienaturalnym środowisku-ekosystemie z milionem niekorzystnych czynników zewnętrznych, środowiskowych, mnóstwem różnych skażeń, oddziaływań i promieniowań na które jesteśmy wystawieni. Funkcjonujemy z w karcerogennie skonstruowanych wspólnotach i społeczeństwach, w których czynniki ekonomiczne, zawodowe, ambicjonalne, socjotechnika, oczekiwania dotyczące komfortu życia i pozycji zaburzają naturalne procesy rozwoju ogranizmu. Jesteśmy nafaszerowani chemią, wystawieni na działania promieniowania, zabiegami, chronicznie przepracowani, kobiety przyjmują środki hormonalne by nie zajść w ciążę a potem by zajść 10-20lat po tym kiedy powinny rodzić wg zegara biologicznego. Faceci szprycują się suplementami diet, sterydami, środkami przeciw trądzikowi, łysieniu et cetera, cetera.

I takie uwarunkowania mają nie wpływać na ilość chorób, aberracji, zaburzeń preferencji u następnych pokoleń?
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1450

Postprzez T-man w 11 Lut 2014, 19:58

@Terminus - Ponoć seks analny i oralny to grzech, tak mi mówiono w szkole na religii. Sam homoseksualizm nie jest chyba grzechem, za to co oni tam sobie z jego powodu robią, już tak. Chyba o to mu chodziło, przynajmniej ja to tak zinterpretowałem.
T-man

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Terminus w 11 Lut 2014, 20:01

Zgodnie z nauczaniem KK (za inne wyznania nie odpowiadam): homoseksualizm sam w sobie grzechem nie jest. Grzechem jest stosunek płciowy homoseksualny. Podobnie jak heteroseksualny poza małżeństwem...
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wojas21.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1450

Postprzez jalkavaki w 10 Maj 2014, 09:24

Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 17:30
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Zilla w 10 Maj 2014, 10:41

A ja powiem tak... ja po prostu homoseksualistów nie lubię. Określam się siebie mianem homofoba żeby każdy wiedział że ich nie lubię, choć ja się geja nie boję. Nazywają mnie nietolerancyjnym ale dlaczego? Bo ja nie lubię? Bo nie dostosowywuje się do obecnych trendów, że tolerancja jest spoko. Ba... tolerancja. Dziś nie wystarczy tolerować, dziś trzeba lubić. Bo przecież modne jest mieć kolegę geja czy koleżankę lesbę. Często mi zadają pytanie, co Ci zrobili? Czemu ich nie lubisz? I nie wystarczy im odpowiedź że jest to kwestia natury estetycznej, że mnie obrzydza, że mnie drażni to wyłażą na ulicę i manifestują swoją odmienność. W gruncie rzeczy nie wiem nawet za bardzo jakiej odpowiedzi oczekują ode mnie Ci ludzie i podejrzewam że oni sami nie wiedzą a z góry mi na czoło chcą przykleić naklejkę 'homofob', 'nietolerancyjny burak' itp. itd. Zaraz potem wchodzi temat homoseksualnych małżeństw i adopcji dzieci. Znowu NIE! Dlaczego? Pomijając fakt że zdrowo rozwijające się dziecko winno mieć ojca i matkę. Nie dwóch ojców ani nie dwie matki. Ojciec nie przekaże wiedzy o świecie w taki sposób w jaki przekaże matka i na odwrót, a co dopiero dwóch tatusiów czy dwie mamusie. Dziecko będzie brało przykład z rodziców, bo z kogo? Wnioskiem będzie że zobaczy jak tata z tatą, będzie robiło jak oni. A wyjaśnienie skąd się biorą dzieci? A wiesz... adoptowaliśmy Cię tudzież in vitro. Robienie dzieci w normalny sposób jest feee... Idąc dalej tym tropem. Okres szkolny... pamiętam że za moich czasów odstawałem od reszty bo nie miałem modnych ciuchów, tylko ubierałem się jak lubiłem. To samo stanowiło że dostałem rolę wyrzutka i powszechnie nie lubianej osoby. A co dopiero dziecko homoseksualistów? Niech no tylko dowiedzą się w szkole że taki Kowalski ma dwóch tatusiów. Zniszczą go, zgnoją, nikt takiego dziecka lubić nie będzie. Takie dziecko ma momentalnie:

Image

Sam fakt że pozwolimy na to pociagnie kolejne konsekwencje. Bo przecież pozwolono im się żenić, to dlaczego ja nie mam prawa walić w dupę dziecko? Przecież to jestem ja i mam prawo manifestować swoją odmienność. A Wy... chamy, buraki zabraniacie mi być kimś kim ja po prostu jestem. Było już że pedofile domagają się swoich praw. Zdaje sobie sprawę że popadam w inny temat i w samą skrajność ale tak może być. Jako realista zakładam każdy scenariusz jaki może sie wydarzyć.

Kolejna sprawa, ostatnia już. Faktem jest że homoś się oburza kiedy mówi się o nim 'ciota'. Prawda jest jednak taka że Ci ludzie pracują na taką etykietkę. Jak nazwać inaczej faceta który wygląda tak:

Image

No chyba nie powiecie mi że tak wygląda prawdziwy facet, samiec, który ma przelać wartości mężczyzny na potomka. Wielu z nich (nie wszyscy, bo znam geja o którym nigdy bym nie powiedział że jest gejem) pracuje dzielnie na taką łatkę. Reprezentują stereotypy które pokazują nam w TV, w necie, w filmach, itp. itd. Dziwny ubiór, machanie pupką, ruchy zniewieściałego chłopca. Potem wychodzą monstra jak Grodzkie.

To tylko wierzchołek góry lodowej dla mnie. To są aspekty dlaczego ja homoseksualistów nie lubię. Ja wiem że każde z nich to człowiek, jest taki jak ja, czy ktokolwiek na tym forum ale to nie jest dla mnie dostateczny powód by darzyć ich sympatią, no ludzie. To jest tak że osoba która mi zarzuci że ja jestem homofobem, dla mnie może być heterofobem. Inną sprawą jest że często te krzyczące osoby o tolerancję, to takie którym w życiu nie wyszło i nagle stają się homosiami, feministkami, transwestytami i Bóg jeden wie czym jest. Ja po prostu homoseksualistów nie lubię. Tyle w temacie. KTHXBAI
Image

Za ten post Zilla otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr, Universal, Krzyk19, scigacz1975, Piłat, Kałach.
Awatar użytkownika
Zilla
Stalker

Dołączenie: 17 Lis 2013, 19:53
Ostatnio był: 02 Gru 2014, 18:05
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 27

Postprzez Realkriss w 11 Maj 2014, 13:36

Trzeba było Eurowizję oglądać, oto zwycięzca/zwyciężczyni.
Wygrał/wygrała w cuglach!! Czy świat oszalał?

Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez Papa Mobile w 11 Maj 2014, 14:04

To nie świat, to ludzie głupieją na widok pieniądza, swoją drogą ciekawa wypowiedź wyżej Terminusa o grzechu.
Innymi słowy to sprawa sumienia?
:

A propos E-wizji, chyba tylko Polacy zaśpiewali w języku ojczystym? O głosowaniach już nie będę pisał, mam nadzieję, że młodzi obywatele sami wysnują wnioski.
Ostatnio edytowany przez Papa Mobile 11 Maj 2014, 14:14, edytowano w sumie 2 razy
„Et aux horions, l’on verra qui a meilleur droit" — Jeanne d’Arc
Image
Awatar użytkownika
Papa Mobile
Tropiciel

Dołączenie: 23 Sie 2007, 13:54
Ostatnio był: 31 Maj 2025, 18:25
Miejscowość: Campus Pagani
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 133

Postprzez Omnibus w 11 Maj 2014, 14:07

Sam fakt że pozwolimy na to pociagnie kolejne konsekwencje. Bo przecież pozwolono im się żenić, to dlaczego ja nie mam prawa walić w dupę dziecko? Przecież to jestem ja i mam prawo manifestować swoją odmienność. A Wy... chamy, buraki zabraniacie mi być kimś kim ja po prostu jestem. Było już że pedofile domagają się swoich praw. Zdaje sobie sprawę że popadam w inny temat i w samą skrajność ale tak może być. Jako realista zakładam każdy scenariusz jaki może sie wydarzyć.

Zasadnicza różnica pomiędzy dobrowolnym "pieprzeniem się" dwóch świadomych ludzi, jakkolwiek by ciebie, czy mnie nie obrzydzał fakt, że są tej samej płci, a gwałceniem dziecka, niezależnie od płci dziecka i pedofila.
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Postprzez Grzechu300 w 11 Maj 2014, 14:47

Nie wyobrażam sobie, jak to jest być z osobą tej samej płci, bo jest to dla mnie ohydne.
Zresztą jak można cycków nie lubić. :P

Ale trzeba znać różnicę pomiędzy gejem a pedałem - rozmawiając z jednym z nich (znajomy znajomej) zaskoczyło mnie, jak zwykły homoseksualista rygorystycznie i negatywnie nastawiony jest do pedałów. Co więcej, wyglądał normalnie, nie nosił żadnych rurek czy czegokolwiek, co miałoby wskazywać na jego odmienność. Czyli w zasadzie normalny człowiek - nie interesuje mnie, co robi w życiu prywatnym, i nie przeszkadza mi to.

Nie lubię pedałów, do gejów nic nie mam.
Walka o prawa? Związki? Adoptowanie dzieci? Bzdura - i tak mieszkają i żyją ze sobą, więc po co im status "małżeński"? Adoptować dzieci również nie powinni - dziecko musi mieć matkę i ojca, a nie ojca i ojca.

Nie przeszkadzają mi homoseksualiści, jeżeli tylko nie obnoszą się ze swoją innością, i żyją tak jak teraz - czyli nie mają statusów małżeńskich, ani nie mogą adoptować dzieci.

Co do pedałów - to tak samo jak komunistów, nazistów i anarchistów - tępić.
Вознаграждён будет только один.

Za ten post Grzechu300 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Cysiu.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Dołączenie: 30 Sie 2012, 22:39
Ostatnio był: 15 Wrz 2019, 11:19
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 333

Postprzez Adam w 11 Maj 2014, 14:51

Jedna moja znajoma, która miała wielu kolegów gejów powiedziała, że geje są bardziej "męscy" od niektórych samców alfa i hetero xD
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Voldi w 11 Maj 2014, 14:59

Grzechu300 napisał(a):Nie lubię pedałów, do gejów nic nie mam.

Tak. I mam kumpla, o którym chodzą ploty, że niby jest gejem. Ja tam nie wiem, jak u niego byłem (dzieli nas... paręset km), nic "złego" nie zauważyłem.
A lesbijek kilka znam osobiście. I ładnych, i bardzo ładnych, i niekoniecznie ładnych. Ale są spoko. I w życiu bym nie powiedział, że to lesbijki. Bardzo w porządku ludzie.

Choć zaraz powiedzą o mnie "hipokryta".
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość