Nóż to narzędzie!

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Nóż to narzędzie!

Postprzez Lucjusz w 15 Maj 2011, 01:14

Co do bardziej prawdopodobnego scenariusza to jednak prawo przeważnie staje w obronie osób, które nawet przekraczają obronę konieczną. Żeby nie fantazjować jak @apg2312 zapodam przykład gdzie kierowca z pizzerii przejechał i wlókł pod kołami prawie kilometr pijanego kolesia (zmarł), który mu groził bo ten ochlapał go gdy przejeżdżał obok. Sąd uniewinnił kierowcę bo ten wpadł w panikę.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 261

Reklamy Google

Postprzez apg2312 w 15 Maj 2011, 01:37

@xKoweKx
Rozumiem, że za złamanie Regulaminu Forum sam sobie postawisz warna ?
Bo czytam wyraźnie :
1. Szacunek dla pozostałych uczestników dyskusji
Nie obrażamy innych użytkowników, szanujemy ich poglądy i uświadamiamy sobie, że każdy ma własne zdanie.

Ty nie dość, że mnie obrażasz, to nie szanujesz moich poglądów, i nie potrafisz sobie uświadomić, ze każdy ma własne zdanie.
Ale, że moje zdanie i moje poglądy różnią się od twoich, to od razu stwierdziłeś, że jestem idiotą ?
Taaa...

@Lucjusz
Jak sam napisałeś "przeważnie". Niestety, nie zawsze. A powinna być stosowana zasada, że przestępca, napastnik, agresor czy jak tam go nazwiemy W MOMENCIE popełniania czynu przestępczego nie ma ŻADNYCH praw. Widząc w środku nocy w swoim domu obcą osobę nikt chyba nie będzie się zastanawiał, czy to gwałciciel, morderca, czy tylko zwykły złodziej - a od tego przecież zależą sposoby i środki obrony, które powinniśmy podjąć. Przestępca to też człowiek, napiszecie. Ślicznie. A ofiary przestępstw to już nie ludzie ?
I have no right to ask this of any of you... but will you follow me...one last time ?
Awatar użytkownika
apg2312
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2009, 21:41
Ostatnio był: 18 Wrz 2019, 08:49
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 76

Postprzez Wheeljack w 15 Maj 2011, 01:54

apg2312 napisał(a):Ale, że moje zdanie i moje poglądy różnią się od twoich, to od razu stwierdziłeś, że jestem idiotą ?

:

Image

Zabijanie i palenie zwłok osoby, która Cię zaczepiła jest typowe dla geniuszy. Brawo.

Dobra, koniec offtopu, geniuszu.
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 22:09
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez KoweK w 15 Maj 2011, 02:24

Jak mam szanować poglądy kogoś, kto chce zabić i podpalić kogoś za zaczepkę? Zastanów się człowieku, co piszesz. I ty masz 43 lata? Nieźle, nieźle.

apg2312 napisał(a):A ofiary przestępstw to już nie ludzie ?

Czy ktoś tutaj coś takiego napisał? Nie.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez apg2312 w 15 Maj 2011, 02:44

Regulamin Forum Ty pisałeś ? Czy tylko skądś skopiowałeś bezmyślnie ?
Czy w ogóle uważasz, ze jako admina ciebie regulamin nie dotyczy ?
Bo masz przyjąć do wiadomości, że każdy ma własne zdanie.
Nie podobają ci się moje poglądy -twoje prawo, ale obrażać mnie za nie nie musisz.

Poza tym, dlaczego tak bronicie biednych, bezbronnych bandziorów ? Wiedzą, co robią przecież, nikt ich nie zmusza do bicia, kradzieży, gwałcenia, zabijania.
I have no right to ask this of any of you... but will you follow me...one last time ?
Awatar użytkownika
apg2312
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2009, 21:41
Ostatnio był: 18 Wrz 2019, 08:49
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 76

Postprzez KoweK w 15 Maj 2011, 03:10

apg2312 napisał(a):Regulamin Forum Ty pisałeś ? Czy tylko skądś skopiowałeś bezmyślnie ?

Trochę ja pisałem, trochę poprzedni administrator.

apg2312 napisał(a):Czy w ogóle uważasz, ze jako admina ciebie regulamin nie dotyczy ?

Oczywiście, że dotyczy! Jako, że to mój pierwszy wybryk, daję sobie ostrzeżenie słowne! :E

apg2312 napisał(a):Nie podobają ci się moje poglądy -twoje prawo, ale obrażać mnie za nie nie musisz.

Ale ja Ciebie nie obraziłem tylko stwierdziłem fakt. ;)

apg2312 napisał(a):Poza tym, dlaczego tak bronicie biednych, bezbronnych bandziorów ? Wiedzą, co robią przecież, nikt ich nie zmusza do bicia, kradzieży, gwałcenia, zabijania.

Nikt nie broni. Ale Twoje "spalenie i zabicie" to przesadna kara za wykroczenie z wyzwaniem kogoś + rękoczyny. Ciekawe, czy spaliłbyś lub pozwoliłbyś spalić takiego "chwasta", gdyby był Twoim dzieckiem. :)
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Paladyn95 w 15 Maj 2011, 08:51

Nikt nie broni. Ale Twoje "spalenie i zabicie" to przesadna kara za wykroczenie z wyzwaniem kogoś + rękoczyny. Ciekawe, czy spaliłbyś lub pozwoliłbyś spalić takiego "chwasta", gdyby był Twoim dzieckiem.

Te "chwasty" to twory wychowania bezstresowego.
Image
Zrzuć kajdany Powinności! Dołącz do Wolności!

Za ten post Paladyn95 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive scigacz1975, kapucha, Universal.

Paladyn95
Wygnany z Zony

Dołączenie: 06 Mar 2011, 22:07
Ostatnio był: 10 Lip 2011, 11:16
Miejscowość: Górny Śląsk/Strefa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 7

Postprzez kapucha w 15 Maj 2011, 11:23

Moim zdaniem wszyscy trochę przesadzacie :-/.

Jeżeli apg2312 chcesz za wyzwiska i szturchnięcie czy popchnięcie kopać napastnika aż przestanie się ruszać i spalić na miejscu zwłoki, to coś z Tobą jest nie tak. Nie chcę żebyśmy "osądzali" i "skazywali" na własną rękę, ale żebyśmy mogli użyć w razie napadu innego narzędzia niż wygodne buty i dobra kondycja. To, że ktoś popełnia przestępstwo, nie zmienia faktu, że jest człowiekiem i nadal ma jakieś prawa. Napadnięty powinien mieć prawo zabić napastnika, ale tylko w określonych przypadkach o których napisałem w ostatnim poście na pierwszej stronie. I tylko gdy napastnik nie podda się, a upadek z bólu na ziemię, i nie wstawanie, albo próba podniesienia się i odejścia to dla mnie poddanie się.

A za umyślne spowodowanie śmierci (podczas kradzieży, gwałtu, napadu, itp.) powinna być kara śmierci. Życie za życie. A jak jest teraz? - "Chwast" najpierw kogoś zabija, a później siedzi 25 lat w więzieniu(ewentualnie wychodzi po połowie za dobre sprawowanie), nie martwi się o pracę, dom, jedzenie a państwo gnoja utrzymuje.

A co do kolegi wyżej - pełna racja, polać mu :wink:! Jak dzieciak ma wszystko czego zapragnie bez żadnego wysiłku, to najprawdopodobniej (ale nie koniecznie) wyrośnie na kogoś złego. Większość dresów w dzieciństwie miała bogatych rodziców, i nigdy nie poczuła mocy kary. Najpierw się dzieciaka przyzwyczaja, że "ma prawo do wszystkiego, to ono ma rację, a inni mają się słuchać, oddać zabawkę i się nie stawiać". Najpierw zabawkami są grabki i wiaderka w piaskownicy, ale później zaczynają się telefony, odtwarzacze MP3, gotówka itp. A jak się takiemu dresikowi dupę nakopie (odmawiając oddania "zabawki") to jeszcze jego rodzice mają pretensje, "że to taki grzeczny chłopak, nikogo by nie zaczepił, a to ty go napadłeś".

"Chwasty" nie biorą się jak to się mówi z biedy (na pewno w dużo mniejszym stopniu), ale z dobrobytu. W jakiejś piosence (co dresy słuchają w bramach z telefonów) był tekst "reprezentuje biedę". Już k*rwa widzę jak wy reprezentujecie "biedę". Ktoś kto wychowa się w mniej, albo średnio zamożnej rodzinie, bogactwo widzi w kumplach, a nie pieniądzach, szanuje ludzi (choć to tez zdarzają się dresy i "chwasty", ale dużo rzadziej).

I to by było na tyle. Pozdrawiam.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez KoweK w 15 Maj 2011, 12:11

kapucha napisał(a):Większość dresów w dzieciństwie miała bogatych rodziców, i nigdy nie poczuła mocy kary. Najpierw się dzieciaka przyzwyczaja, że "ma prawo do wszystkiego, to ono ma rację, a inni mają się słuchać, oddać zabawkę i się nie stawiać". Najpierw zabawkami są grabki i wiaderka w piaskownicy, ale później zaczynają się telefony, odtwarzacze MP3, gotówka itp. A jak się takiemu dresikowi dupę nakopie (odmawiając oddania "zabawki") to jeszcze jego rodzice mają pretensje, "że to taki grzeczny chłopak, nikogo by nie zaczepił, a to ty go napadłeś".

ŻE CO? Bogate dzieci ulicy, że tak powiem? Takie rzeczy chyba tylko w jakiś burżujskich miastach typu Warszawa. :E U mnie w 10 tysięcznym mieście niemalże wszystkie takie osobniki pochodzą z ubogich rodzin lub rodzin, w których większość siedzi w więzieniu.

Ogólnie rzecz biorąc, ciekawych młodocianych bandytów znacie. :P
Image

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Lucjusz w 15 Maj 2011, 12:20

kapucha napisał(a): Większość dresów w dzieciństwie miała bogatych rodziców, i nigdy nie poczuła mocy kary.

taaa a większość krawaciarzy miała biednych i poczuła moc kary :wink: Ktoś tu chyba za dużo "Rozmowy w Toku" się naoglądał.
Ostatnio edytowany przez Lucjusz, 15 Maj 2011, 12:56, edytowano w sumie 1 raz
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

Postprzez Bambosz107 w 15 Maj 2011, 12:24

Idźcie się kłócić gdzie indziej. Chciałbym, abyście wypowiadali się tutaj nt. w/w ustawy, a nie dresów.
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Lut 2026, 00:02
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Kozaki: 87

Postprzez Soviet w 15 Maj 2011, 12:30

To tylko propozycja jest. Głupia, jak większość rzeczy, które robi PiS. Nie ma co się za szybko denerwować, zbliżają się wybory więc takich rzeczy będzie pojawiać się więcej.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości