Sprawa imigrantów w EU

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Sprawa imigrantów w EU

Postprzez Realkriss w 28 Wrz 2011, 11:26

Dla mnie, jak zwykle najgorsza jest kwestia dzieci. Te wszystkie o ciemnym kolorycie cery ojce i matki kolebiące się ze zmęczonymi, smutnymi dziećmi doprowadzają mnie do szału. Cyganki, noszące maleńkie dzieciątka w brudnych chustach od tramwaju do tramwaju całe dnie.
Dorośli niech sobie żyją jak chcą, ale jest to dla mnie niezrozumiała mentalność, żeby wykorzystywać dzieci i zabierać im dzieciństwo, uczyć je żebrać. Co to za naród chory?

A jednocześnie mojej kuleżance małe nie-wiem-co na oko 8 letnie po kręceniu się wokół stolika pod Makdonaldem, kiedy nie reagowałyśmy na wyciągniętą brudną łapkę, dziecko nieznanej płci nacharkało jej na jedzenie.
Matkoicórko, chciałabym ten widok wymazać z pamięci...
No więc z drugiej strony, jak tu współczuć?

Moim zdaniem - wyganiać towarzystwo do ojczyzny.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Reklamy Google

Postprzez szm w 28 Wrz 2011, 11:28

A jak jest w Białymstoku. Podobnie. Chociaż ostatnio już coraz mniej ich widać na moim osiedlu, pomimo tego, że kilka ulic ode mnie mają taki hotel/melinę. Jeszcze 2 lata temu, wyjść na osiedle wieczorem bez teleskopa, było dość dużym kozactwem. Sam mam jeszcze teleskopa z tamtych lat.

Genialna scenka, opisująca dokładnie to o czym mówimy:

NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Maku w 28 Wrz 2011, 12:58

A potem się ludzie dziwią, że na imigrantów się krzywo patrzy, że stereotypy, że rasizm. Sami są sobie winni... Przykre są sytuacje o których mówisz Przemek77.
Co do cyganów - to chyba ludzie których jako jedynych nie toleruję... W ich przypadku każdy stereotyp się sprawdza. Przykład - moja babcia sprzedawała dawno temu w czasach PRLu różne bogactwa przywiezione z Węgier. Stragan rozstawiony, nagle podchodzi banda cyganek, jedna moją babcie zagaduje o ceny, inne sobie stoją i się "przyglądają". Tak się przyglądały, że gdy odeszły moja babcia zauważyła poważne braki w asortymencie. I co zrobić? Przecież nie pobiegnie za nimi, bo ją pobiją albo nożem potraktują...
Sytuacja teraźniejsza, pokazująca jacy to cyganie są burzliwi i kozaccy, nawet w pojedynkę.
:

Pewnego wieczoru, szliśmy sobie po pewnej łódzkiej dzielnicy z kumplami. Idziemy ulicą gdzie średnia cena domku jednorodzinnego to ok 400-500 tys. zł. Nagle widzimy między tymi domkami, jakieś chaszcze z ruderą. Zdziwiony kumpel pyta drugiego kumpla który mieszka w okolicy, o mieszkańców tego jakże uroczego miejsca, na co słyszy odpowiedź że tam mieszkają cyganie, normalnym tonem, bez żadnych drwin. Ok, idziemy dalej, rozmawiamy o pierdołach, aż nagle słyszymy za plecami że ktoś się do nas drze, w niezrozumiałym języku. Więc olaliśmy to. 30 sek później słychać dźwięk piłowanego silnika starej sypiącej się beemki 525. Koleś wjeżdża na chodnik o mało nas nie rozjeżdżając, otwiera szybe i się nas pyta głosem wskazującym na spożycie czy mamy jakiś problem, my odpowiadamy mu że nie, i że nie wiemy o co mu chodzi. I tak z pięć razy, aż w końcu zaczął nam grozić, że nas pobije, że jeśli będziemy mieć do niego problemy, to źle się to dla nas skończy. Gadał tak aż w końcu odjechał o mało nie wjeżdżając pod jadący autobus. My zastanawialiśmy się później co ten miły pan miał w schowku skoro ciągle trzymał na nim łapę jak z nami rozmawiał :D
"Nie masz co robić, nudzi się Ci? Kup sobie kij i po jajach się bij" - 52
Awatar użytkownika
Maku
Tropiciel

Dołączenie: 31 Paź 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Cze 2014, 20:15
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 16

Postprzez Glaeken w 28 Wrz 2011, 13:43

Dla rozluźnienia atmosfery - druga strona medalu:

Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 19 Gru 2025, 09:54
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 371

Postprzez Jarexxx w 28 Wrz 2011, 13:46

Jeszcze przed wakacjami postanowiliśmy z kolegami polatać po centrum handlowym i gadać z różnymi dziewczynami, ale żeby było śmieszniej i odważniej, to sobie strzeliliśmy po dwa kaszelany, pełne słońce, było fajnie.
W centrum handlowym mieliśmy się śmiać, a okazało się, że poznaliśmy nawet fajne dziewczyny, i takimi grupkami po 3-4 osoby sobie siedzieliśmy na schodach i miło gawędziliśmy, ( ogólnie było 8 chłopaków ), i do jednej grupki, podeszła banda cyganów, 4 ich było, w przedziale wiekowym 12-16 lat, wszyscy ,,rozbujani" od chodnika do chodnika, i coś tam chcieli od kolegi, fajki, kasę itp. nie zwracał uwagi, gadał z nowo poznaną dziewczyną, ... a cygan który sięgał mu do klaty wyjął nóż i zaczął grozić ... skończyło się na interwencji nas wszystkich, nożyk szybko zniknął w kieszeni cygana, coś między sobą po cygańsku gadali, i poszli. Kolega był sam na sam z jakąś dziewczyną.

Kiedyś cyganie mi rower ukradli.
Powinno się ich wywalić, innych imigrantów u mnie w mieścinie nie widziałem, no raz czy dwa kilku murzynów, ale to byli weseli ludzie, którzy po prostu sobie chodzili po mieście, nikomu nie wadząc, tylko ... wszyscy inni się na nich gapili jak nie wiem na co. No jeszcze Azjaci, którzy są jak kiedyś żydzi ... interesy i interesy.

Co do filmiku ... inne kraje nie powinny się zgadzać na emigrantów, nie ważne czy Polacy czy Niemcy czy Romowie, własne państwo powinno być tak zorganizowane aby zapewnić prace itp.
Za Polskę !
Awatar użytkownika
Jarexxx
Stalker

Dołączenie: 27 Cze 2009, 13:40
Ostatnio był: 19 Wrz 2013, 15:30
Miejscowość: Włocławek
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 48

Postprzez Glaeken w 28 Wrz 2011, 14:13

Jarexxx napisał(a): Co do filmiku ... inne kraje nie powinny się zgadzać na emigrantów, nie ważne czy Polacy czy Niemcy czy Romowie, własne państwo powinno być tak zorganizowane aby zapewnić prace itp.

Żaden kraj na świecie nie jest w stanie wyspecjalizować ludzi w każdej dziedzinie z bardzo wielu przyczyn... chociaż jeden z krajów arabskich rządzonych przez szejków, w którym nie wpuszcza się emigrantów, wymyślił, że będą ściągać JEDYNIE specjalistów danej dziedziny na określony czas aby ci wyszkolili miejscowych w danej specjalizacji aby w perspektywie długoterminowej mieć własnych specjalistów. Na podobnych zasadach działa też Szwajcaria, chociaż ostatnio otworzyli się szerzej na emigrantów. Ale w obu przypadkach są to kraje bogate, te mogą sobie pozwolić na takie rzeczy. A my, Polska, nie - jesteśmy krajem rozwijającym się, mamy ogromne braki specjalistów w bardzo wielu dziedzinach i nie jesteśmy zasobni w zbyt wartościowe i rzadkie w skali globalnej surowce.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 19 Gru 2025, 09:54
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 371

Postprzez Kazynek w 28 Wrz 2011, 14:50

Każdy powinien siedzieć w swoim kraju w granicach swojego państwa a nie migrować po całym świecie ! I tyczy się to również Polaków. Nie będzie emigracji, nie będzie problemów. I kropka ! Osobiście nie trawię kolorowych i nie kolorowych ale innego wyznania niż katolickie w granicach Polski (delikatnie powiedziawszy).....

P.S. Ubiegnę komentarze co niektórych i dodam żeby sobie spojrzeli na inne kraje np. Francja, Niemcy, Wielka Brytania itd i ich problemy z emigrantami jak już zresztą było pisane parę postów wcześniej.

TO JEST POLSKA ! NIE RÓBMY Z NIEJ SZAMBA W KTÓRYM PŁYWAJĄ WSZYSTKIE KOLORY, NACJE I WYZNANIA UCZMY SIĘ NA BŁĘDACH INNYCH PAŃSTW KTÓRE JUŻ SIEDZĄ PO USZY W TYM GÓWNIE I NIE WIEDZĄ JAK Z NIEGO WYJŚĆ BY NIE NARAZIĆ SIĘ NA MIĘDZYNARODOWĄ KRYTYKĘ I BÓG WIE CO JESZCZE......
Rozpad Związku Radzieckiego to największa katastrofa geopolityczna XX wieku - Władimir Władimirowicz Putin

Za ten post Kazynek otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Lucjusz, kapucha, Damianox,
Negative Terminus, Dżuz, Canthir, The Witcher, Glaeken, Method, Gabriel, Szpagin, KoweK, SVDstriker.
Awatar użytkownika
Kazynek
Kot

Dołączenie: 28 Wrz 2011, 14:26
Ostatnio był: 15 Kwi 2012, 14:38
Miejscowość: Chorzów
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: -11

Postprzez Terminus w 28 Wrz 2011, 15:02

Tak dla przypomnienia: Polska przez spory kawałek swojej historii była krajem gdzie akurat "pływały" różne nacje i wyznania a czasem i kolory. I to też było jej siłą...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez The Witcher w 28 Wrz 2011, 15:37

Dodam od siebie, że Polacy stanowili wówczas tylko trochę ponad połowę ludności...
The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 11 Gru 2025, 13:48
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

Postprzez Soviet w 28 Wrz 2011, 15:41

Tylko, że wtedy jeszcze się tak imigrantom w dupie nie poprzewracało i nie domagali się przywilejów, lokali, meczetów, pieniędzy, władzy i polskich kobiet.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image

Za ten post Soviet otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Fred.
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez Kazynek w 28 Wrz 2011, 15:43

Soviet napisał(a):Tylko, że wtedy jeszcze się tak imigrantom w dupie nie poprzewracało i nie domagali się przywilejów, lokali, meczetów, pieniędzy, władzy i polskich kobiet.

Dobre spostrzeżenie Soviet.... Jeśli już jesteś w tym kraju, to się dostosuj do niego (zasymiluj - zintegruj) a nie wprowadzaj swoje poglądy, religie, tezy, mądrości czy cokolwiek innego.

Gdyby każdy na pierwszym miejscu stawiał dobro kraju i jego obywateli a tym samy swoich towarzyszy to najprawdopodobniej Polska nie była by teraz tak pogrążona :( A ja bym wolał żeby to Polacy (państwo) otworzyli fabrykę a nie jacyś Chińczycy przytaczając wypowiedz z czatu.
Rozpad Związku Radzieckiego to największa katastrofa geopolityczna XX wieku - Władimir Władimirowicz Putin
Awatar użytkownika
Kazynek
Kot

Dołączenie: 28 Wrz 2011, 14:26
Ostatnio był: 15 Kwi 2012, 14:38
Miejscowość: Chorzów
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: -11

Postprzez Dżuz w 28 Wrz 2011, 15:49

Rozumiem, że to do mnie:

Kazynek napisał(a):A ja bym wolał żeby to Polacy (państwo) otworzyli fabrykę a nie jacyś Chińczycy przytaczając wypowiedz z czatu.
,

więc coś powiem.

A mnie to wszystko jedno u kogo będę robił, jak będę robił za te same pieniądze. A te świeczki idą na handel do krajów takich jak np. Francja, Niemcy gdzie durni ludzie kupują to za niezłe pieniądze. Czasami zazdrościmy innym pomysłów na biznes, a powinniśmy też sami coś wymyślić.
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 12:05
Miejscowość: Frogville
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości