Kim Dzong Il nie żyje

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Kim Dzong Il nie żyje

Postprzez Nieogarniający w 22 Gru 2011, 19:57

Debil ponieważ? Nuklearna wojna,Czym? Na brudne bomby? On jest w tej "mafii" zwanej rodziną "Kimów"...
Widzę, że na kłótnię o poglądach się zbiera więc wyluzujmy i może pogadajmy o okolicznościach zgonu, tym, że USA nie złożyło kondolencji, o pogrzebie, i takich tam sprawach bo o przyszłości Północy to żeśmy już "porozmawiali".
...
Nieogarniający
Stalker

Dołączenie: 10 Gru 2011, 15:03
Ostatnio był: 08 Lis 2014, 18:59
Frakcja: Monolit
Kozaki: 12

Reklamy Google

Postprzez szm w 22 Gru 2011, 19:58

Wojna nuklearna wisi na włosku...

Mueheheheheheheheheheheheheh. Nie będę się czepiał co do Twojego wieku, ale powiem Ci jedno... czytaj książki. Pierwszy lepszy podręcznik do bezpieczeństwa międzynarodowego. Żeby poważnie myśleć o wojnie nuklearnej, to trzeba mieć podobną liczbę rakiet... Bo co to za interes, wystrzelić jedną (1), a potem w odwecie być ostrzelanym stoma (100)... :facepalm:
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Tajemniczy w 22 Gru 2011, 20:27

:arrowu: szm
Poza tym Korea ostatnimi laty dostała podobno sporo $ od USA. A nieładnie jest gryźć rączkę która daje nam za darmo pieniążki :wink: . A broń atomowa jest tylko do postraszenia USA, Chin lub Rosji przed sankcjami. Zrobią próbę głowicy jądrowej, postrzelają trochę na granicy, świat się wystraszy konfliktu i po sankcjach i tak można do końca świata.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez djcycu w 23 Gru 2011, 12:00

Dziś atom to małe zagrożenie w porównaniu do bomb biologicznych ale nie wiem czy Korea takimi dysponuje... Możemy tylko podejrzewać. Żadnej wojny nie będzie... Była by gdyby ktokolwiek się odważył zaingerować w to wszystko. Korea tylko prowokuje, rok temu np zatopieniem korwety Korei południowej no a w tym roku próbą bomby nuklearnej. Tak czy siak nie ma się co bać o siebie ale o tych co tam mieszkają... Te łzy na nagraniach to czysta ściema. Nie będą płakać? To oni dobrze wiedzą jak się to skończy... 3 pokolenia w tył i wszyscy do więzienia jako potencjalnie niebezpieczni dla rządu. Oglądając wiele filmów a także takich gdzie mieszkaniec Korei kręcił to kamerą i wędrował w te i we wte przez granicę (prawdopodobnie nie żyje)* widać jaki to żal dziś ludzie mogą mieć że "Ukochany przywódca" odszedł. Ludzie głodują, mieszkają w lepiankach, zabiera się ich do obozu na dożywocie (w niektórych wypuszczają jak się uda), wielu z nich jest torturowanych, zabijanych, rozstrzeliwanych... Oni dobrze wiedzą... Żadna propaganda na nich nie działa już jeśli tylko udało im się coś zobaczyć.

Rozumiemy szm że myślisz tak że niby oni robią to na poważnie ale czy nie widzisz tego aktorstwa? Obejrzyj... Naprawdę obejrzyj jakikolwiek dobry reportaż o Korei północnej a najlepiej taki gdzie wypowiadają się ludzie którzy ten reżim przeszli...

* Ten film nosi tytuł "Dzieci złego państwa" i jest tutaj:
http://patrz.pl/filmy/dzieci-zlego-panstwa-16
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Kozaki: 775

Postprzez szm w 23 Gru 2011, 12:45

No właśnie przeszli. To jest ważne podkreślenie. Przecież ja nie mówię, że wszyscy płaczą prawdziwie. Ja mówię tylko o Koreańczykach w swojej masie.

Ludzie głodują, mieszkają w lepiankach, zabiera się ich do obozu na dożywocie (w niektórych wypuszczają jak się uda), wielu z nich jest torturowanych, zabijanych, rozstrzeliwanych... Oni dobrze wiedzą... Żadna propaganda na nich nie działa już jeśli tylko udało im się coś zobaczyć.

A tu się nie zgadzam. I jako dobry przykład, widzę tu postać Towarzysz Generała. Stracił, wywieziony przez Sowietów na Syberię wszystko, wolność, ojca, zdrowie, majątek (kolejność przypadkowa)... Nie widział co się tam działo? Nie widział głodujących ludzi? Nie widział jak ludzie zdychali wycinając tajgę? Nie widział w jakich warunkach tam się żyło? Widział, ale to nie przeszkadzało mu być ideowym komunistą (bo tak wynika z listów, które pisał w 1943 roku do matki z Riazania).
Ludzie muszą mieć coś w co wierzą. No dobrze, widzą co się dzieje. Szczególnie Ci z prowincji etc., ale oni później włączą jakieś radio, może telewizor i słuchają: my się rozwijamy, ale inni rzucają nam kłody pod nogi, wichrzą, uprawiają dywersję, ale kochani towarzysze będzie dobrze. Propaganda to nie jest jakieś prymitywne wmawianie ludziom, że jest dobrze, pomimo, że wszyscy widzą, że nie jest. Tak jak było przed wojną u Sowietów, gdzie w Charkowie było osiedle bloków (zdaje się Interturisu), które to pokazywano jako wzór lewicowym publicystom, literatom, politykom z zachodu. Że tak wygląda każde osiedle robotnicze w każdym mieście Sojuza. I oni to łykali.

Naprawdę obejrzyj jakikolwiek dobry reportaż o Korei północnej

A jaki to dobry reportaż?
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Postprzez Tajemniczy w 23 Gru 2011, 13:46

:arrowu: szm
Dobry reportaż to wyżej przedstawiony przez djcyca film. Gość który nakręcił ten film przypłacił życiem za to aby wszyscy zobaczyli kłamstwa tego kraju. Obejrzyj go to zobaczysz czy tak naprawdę wierzą w dobrego wodza. Zwróć szczególną uwagę na bezdomne dzieci wałęsające się bez opieki po ulicach, często głodujące i chorujące, oraz na dorosłych którzy mają te dzieci w du***- to według ciebie jest wiara w to że władza pomaga ludziom? Jeśli zobaczysz na tym filmie chociaż jednego dywersanta lub wichrzyciela przyznam ci rację.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez szm w 23 Gru 2011, 14:12

Zacznę od końca,

Jeśli zobaczysz na tym filmie chociaż jednego dywersanta lub wichrzyciela przyznam ci rację.

Nie musisz. Przecież to co mówi propaganda, nie zawszwsze musi być prawdą. Także nie wiem, chyba mnie nie zrozumiałeś... Ci ewentualni dywersanci i wichrzyciele to tylko i wyłącznie wytwór propagandy. Tak jak amerykańska stonka ziemniaczana, niszcząca nasze uprawy kartofli w latach 50tych.

Zwróć szczególną uwagę na bezdomne dzieci wałęsające się bez opieki po ulicach, często głodujące i chorujące, oraz na dorosłych którzy mają te dzieci w du***

W Rosji jest tak samo. Jak jesteś bezdomny to zdychasz na ulicy, i nawet nikt nie obejrzy się za Tobą. Zwyczajnie zdychasz, i tyle. Taka cywilizacja, ot co.

I tak dla jasności, nigdy nie twierdziłem, że jakby to powiedzieć... dane (teksty) z oficjalnej polskiej strony KRL-D, są całkowicie prawdziwe. Ba, ja doskonale wiem co się tam dzieje, i jestem daleki do chwalenia Kimów, ich reżimu etc., zwłaszcza, że każdy czerwony uruchamia we mnie reakcje wymiotne. Chodzi mi tylko o taki naiwny sąd, że wśród Koreańczyków nikt Kimów nie kocha, wszyscy chcą ich upadku, bo wszyscy chcą wolności, zachodniej demokracji etc., etc., etc.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Postprzez djcycu w 23 Gru 2011, 15:33

szm napisał(a):W Rosji jest tak samo. Jak jesteś bezdomny to zdychasz na ulicy, i nawet nikt nie obejrzy się za Tobą. Zwyczajnie zdychasz, i tyle. Taka cywilizacja, ot co.

Rosja przy Korei północnej to raj... Mają telefony, internet, kamery których nikt nie zabrania posiadać... Wszystko czego dusza pragnie ale jak wiemy z cenzurą jeśli trzeba. W Rosji wiele rzeczy jest inne i przykład jaki podałeś jest marniutki... Na przykład miasta nie są takie opustoszałe jak w Korei.

Obejrzyj ten film a zobaczysz i usłyszysz o co chodzi. Nie wolno ci z tym dzieckiem porozmawiać nawet i spytać czy chce coś zjeść bo zaraz cię aresztują. Na bazarach sprzedaje się rzeczy które ten kraj dostał jako dar by ludzie mieli co jeść. Teraz nawet chyba wcale nic nie wysyłają bo to nie pomaga zatrzymać głodu kiedy państwo to sprzedaje...

Wyobraź sobie Rosję z okresu wielkiej czystki... Na pewno coś słyszałeś prawda? No to teraz wyobraź sobie Koreę dzisiaj w takim właśnie reżimie ludobójstwa, niewoli, głodu i tortur...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Kozaki: 775

Postprzez szm w 23 Gru 2011, 15:53

Rosja przy Korei północnej to raj...

No i ja o tym wiem.

W Rosji wiele rzeczy jest inne i przykład jaki podałeś jest marniutki...

Dlaczego? To jest odpowiedź na:
Zwróć szczególną uwagę na bezdomne dzieci wałęsające się bez opieki po ulicach, często głodujące i chorujące, oraz na dorosłych którzy mają te dzieci w du***
, chodziło mi o to, że i tam (w Rosji) ludzie mają bezdomnych w dupie.

Na bazarach sprzedaje się rzeczy które ten kraj dostał jako dar by ludzie mieli co jeść. Teraz nawet chyba wcale nic nie wysyłają bo to nie pomaga zatrzymać głodu kiedy państwo to sprzedaje...

Tak jak w Somalii. No i jeszcze kilku państwach.

Ale my się dalej nie rozumiemy. Bo ja tego o czym Ty piszesz nie neguję. Ja doskonale wiem co tam się dzieje.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Postprzez xionc w 23 Gru 2011, 16:14

W Polszy też mają w dupie i w Niemczech i w Australii też.
Jak tak ci ich żal to może weźmiesz jakiegoś do domu?
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez szm w 23 Gru 2011, 16:28

W Polszy też mają w dupie i w Niemczech i w Australii też.

Ojjjjjjjj wszechwiedzący. Polecam wybrać się do Moskwy, albo chociaż poczytać jakieś reportaże. W Polszy, w Niemczech, i w Australii są przytułki, działają organizacje, które pomagają takim ludziom... A w Rosji jak jesteś bomsz to zdychasz na ulicy. Dosłownie. I to widać, nie tak jak u nas.

Jak tak ci ich żal to może weźmiesz jakiegoś do domu?

Po co? Mój wódz zrobi z nimi porządek.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Postprzez xionc w 23 Gru 2011, 16:29

Ta? Połowe bezdomnych przerobi na żarcie dla drugiej połowy?
Image

Za ten post xionc otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wheeljack, Pijawol, Alchemik.
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości