Polityka

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Polityka

Postprzez Mito w 17 Gru 2014, 22:50

Przerzucam kontynuację dyskusji w to miejsce z tematu o UFO, bo lepiej tutaj pasuje...

Nieznajomy, no dobrze. Wyciągaj waść żelazo i stawaj!

Nie chodzę już do gimnazjum. A inteligencję Polaków oceniam po obserwacjach, ale bynajmniej kolegów ze szkoły.
No widzisz, a po Twoich ostatnich wypowiedziach, rażących w oczy "polaczkami" byłem niemal przekonany, że i to, i to to prawda. Najwyraźniej się myliłem. Mimo tego jednak nie wiem, skąd Ty takich obserwacji naczyniłeś.
Sytuacja w Polsce jest winą jej obywateli (nie wszystkich, więjszości).

Jest. Obywatele powinni wziąć się w garść i powiedzieć naszym ukochanym socjaldemokratom "Won!". Ale niestety, władze bardzo polubiły swoje stanowiska i bardzo przepięknie zamydliły oczy tej właśnie większości, na przykład twierdząc, że mamy tutaj ustrój kapitalistyczny. Oraz obiecując w kółko, a nie spełniając.
Według mnie Polska w czasach PRLu/Socjalizmu się rozwijała.

Myślę, że na to odpowiedzieli już Terminus i Tajemniczy.
Ludzie mieli pracę, produkowaliśmy samochody, motory, ciężarówki i co tam jeszcze.

Ludzie mieli pracę, a nawet przymus pracy. Bezrobotni byli karani, a w skrajnych przypadkach kulka w łeb. A zatrudnianie wyglądało tak, że gdzie miałby akurat dość pracy jeden człowiek, siedziało dwóch - trzech. I dwóch nic nie robiło. Bo nie mieli co robić, skoro miejsce pracy było przeznaczone dla jednego człowieka. A wszyscy trzej dostawali kasę. Państwo miało straty, bo musiało tych darmozjadów utrzymywać.
I tak, produkowaliśmy sprzęt. Szkoda tylko, że pracowaliśmy dla ZSSR, a nie dla siebie.
Ale "polaczkom" było źle, musieli strajkować (ch*j wie po co i w imię czego tak naprawdę),

Wyłącznie ocet na półkach.
Jedzenie na kartki, w głodowych ilościach.
Podległość Polski pod wielkie ZSSR.
Rządzenie Rosjan za pomocą zastraszania.
Coś więcej trzeba mówić?
i spowodować dojście do władzy tych pie*dolonych knurów co teraz rządzą i wprowadzenie tego pieprzonego kapitalizmy, ustroju złodziei i krętaczy.

Tak, takowe osoby teraz rządzą, ale doszły do tego za pomocą oszustw, przekrętów i demokracji.
A kapitalizm to nie ustrój złodziei i krętaczy. Kapitalizm, to tak bardzo szumna nazwa na obecny w Polsce socjalizm. Złodzieje i krętacze są zawsze, a od ustroju zależy, w którym odcinku łańcucha pokarmowego się znajdują.
Ideą socjalizmu była wspólnota i jedność narodu

"Wszystkie zwierzęta są równe, a niektóre są równiejsze." - George Orwell, Folwark Zwierzęcy.
a ideą kapitalizmu jest "każdy sobie rzepkę skrobie" i jest on świetnym ustrojem dla oszustów i krętaczy.

A dokładniej - każdy pracuje na siebie. I zależnie od tego, jak się przykłada, takie ma zyski. I jeszcze raz, świetny ustrój dla krętaczy to socjalizm.
Wyprzedali wszystko co Polska jako państwo miała najcenniejszego (fabryki, stocznie)

Hm?
i jesteśmy teraz gównem na tle innych krajów europejskich.

Ze względu na to, że:
a) Jak prawił Terminus, za komuny rozwijaliśmy się dużo wolniej niż Zachód,
b) Istotne jest także to, że po obaleniu komuny musieliśmy trochę poczekać na jakąś stabilizację gospodarki,
c) Obecnie, nasi rządzący przykładają rozpaczliwych starań, aby jak to tylko możliwe zahamować rozwój gospodarki.
Nie mamy żadnego potencjału militarnego,

Ale za to mamy cztery razy więcej urzędasów niż żołnierzy. I mamy mniejszy budżet wojskowy niż Holandia.
wielu ludzi żyje poniżej poziomu egzystencji godnego człowieka.

Tak. A wiesz czemu? Bo wielu z nich otrzymuje wynagrodzenie równe najniższej krajowej, co po prostu nie wystarcza na życie, a co dopiero godne. Bo wszystko i wszyscy są obłożeni niesamowitą ilością podatków i tyle.
O taką Polskę walczyli nasi dziadkowie?

Prawda, nasi dziadkowie walczyli o obalenie komunizmu, a nie o zamianę go na socjalizm i ukrycie go pod pretekstem demokracji.
politycy i kleruchy (jedni drugich warci) mercedesy mają, wille mają, kawiory żrą i ku*wy ruchają.

Tak, jak najbardziej, politycy to zło.
Ale o co Ci chodzi z duchownymi (jeśli dobrze zrozumiałem) to ja nie wiem. Znaczy, ostatnio nagonka na kościół jest bardzo popularna, ale wątpię czy wrzucanie ich do jednego worka z politykami to dobry pomysł.

A wiesz, dlaczego ludzie nie mają pracy? Bo małe firmy, które zatrudniają jednak dużą część ludzi, po prostu są tak obciążone podatkami i składkami, że po prostu nie mają kasy na zatrudnianie pracowników. A te większe molochy, które wciąż bez żadnego problemu prosperują, po prostu mają dość pieniędzy, żeby dać komuś w łapę/ewentualnie w skrajnej sytuacji zapłacić te składki. A tymczasem tworzy się niewiele miejsc pracy, bo zakładanie małych firm w Polsce jest po prostu masakryczne, i najwyraźniej początki ich działalności kosztują zakładających je więcej, niż mają z tego zysku.
Co prowadzi mnie do innego powodu bezrobocia - zasiłków. Po co człowiek, który mógłby pójść do pracy lub założyć firmę (jak wyżej) ma cokolwiek robić, kiedy dostanie od państwa dofinansowanie i opiekę, za nic? Wystarczy żeby był alkoholikiem lub narkomanem. I bezrobotnym, oczywiście. Weźmie sobie za te kilkaset złotych zorganizuje jakoś życie, w razie czego łapiąc się za jakąś chwilową pracę, żeby z głodu nie uświerknąć, i przy okazji dopraszając się u państwa dodatkowej kasy, możliwie oszukując. A wszelkie oszczędności np. przepije. Oczywiście są teżi ludzie potraktowani w pewien sposób przez los, ale przyznajmy, nie jest ich tak wielu.

A właściwie wszystko w temacie podsumował Terminus.

A tymczasem, niedawno w pewnym skośnookim państwie:
Z płacenia CIT i VAT zostaną zwolnione firmy, których miesięczne dochody nie przekraczają 30 tys. juanów (4,9 tys. USD).

To jest ponad 15 tyś. złotych. Nieźle.
Po ogłoszeniu decyzji dotyczącej obniżek premier Chin p. Li Keqiang oznajmił, że najmniejsze firmy są główną siłą rozwoju, tworzenia nowych miejsc pracy oraz ważnym źródłem innowacji dla Państwa Środka. Pod koniec 2013 r. mikro i małe przedsiębiorstwa stanowiły 76,6% z wszystkich działających w Chinach.

Tak więc, chyba już wiadomo, czemu się ci panowie tak szybko rozwijają?

PS. Żeby nie było, nie jestem ekspertem w dziedzinie polityki. Jeżeli coś zamotałem, to przepraszam bardzo.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Reklamy Google

Postprzez Terminus w 17 Gru 2014, 23:11

Problemem Polski poza bizantyjską administracją w stylu rosyjskim/radzieckim pożenioną z biurokracją brukselską jest niestety typowo nasze "polactwo". Ale nie mam tu na myśli jak pewien user z X w nazwie niskiej inteligencji społeczeństwa czy jego powierzchowną religijność. Chodzi mi o brak dobrych relacji społecznych a dokładniej czarną stronę "cwaniactwa" czyli nieuczciwość. U nas niejeden biznesmen z góry zakłada, że nie zapłaci kontrahentom. Dlaczego? Bo może, bo ma prawników, bo podwykonawcy i tak nie mają innego wyjścia. Bo jak odniósł sukces to uważa się za półboga. I tu nie ma nic do rzeczy ustrój polityczny. To jest kwestia mentalności. W takiej Białorusi przy całym źle dyktatury Łukaszenki za niezapłacenie w terminie faktury grozi wieloletnie więzienie. Takiemu Żydowi, będącemu w Polsce synonimem wszystkiego złego przez myśl nie przejdzie, że mógłby nie wywiązać się z umowy.
Urzędnik w Niemczech czy Norwegii wie, że jest po to by pomóc obywatelowi/przedsiębiorcy. A u nas?

Naukowcy wyliczyli, że wzrost pozytywnych relacji w społeczeństwie o bodajże 10% daje wzrost PKB o 0.5%. To znaczy, że gdyby nie nasza mentalność mielibyśmy PKB wyższe o kila procent na starcie.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Adam w 17 Gru 2014, 23:17

Na Zachodzie ludzie obcym ludziom na ulicy mówią "Dzień dobry", a faceci uśmiechają się do nieznajomych kobiet. U nas wezmą to, albo za groźbę, próbę gwałtu, szukanie guza. Dużo dzisiaj na łacinie o tym mówiliśmy. Na Zachodzie ludzie są uśmiechnięci, a my jak idziemy ulicą, to zawsze spuszczona głowa i ponury wyraz twarzy. W sumie nie mamy się z czego cieszyć, ale tam też tak mają, czyżby jakieś genetyczne kwestie?
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Nieznajomy X w 17 Gru 2014, 23:25

Mito
No właśnie o to chodzi że wtedy strajkowali "bo źle, bo małe płace, bla bla bla" a teraz siedzą cicho, zamkli ryje i nic nie mówią, tylko zapie*dalają u prywaciarzy za psie pieniądze. Naród powinien się zjednoczyć i zrobić z nimi porządek bo jak to kiedyś powiedziano "to rząd powinien bać się narodu, a nie naród rządu". To ludzie powinni tu ustalać zasady a nie grupka złodziei okupujących najwyższe stanowiska. Ale oni nie, wolą się "módlać" licząc na mannę z nieba.

Przymus pracy dobra rzecz, skoro ktoś nie chce pracować to nie ma dla niego miejsca w społeczeństwie. A z tą kulką w łeb to Ci chyba w TV powiedzieli bo mam wiarygodne źródła (ludzie którzy żyli w tamtych czasach) i wiem że to kit. Propaganda dzisiejszego rządu próbuje wam wmówić że PRL to było coś najgorszego i wyrzynali ludzi jak Kuba Rozpruwacz :E

Socjalizm to najlepszy ustrój świata, tylko ludzie to ku*wy.

Jade po kleruchach bo wiem jak jest. Widziałeś kiedyś biednego księdza? Proboszcze tylko w serialach jeżdżą rowerami. Nawet ojciec mi opowiadal jak miejscowy proboszcz był za komunistami (potajemnie oczywiście ;) ).
Miarą Twojej wartości są Twoje zasady.

"jak przyjaźń to do śmierci i nigdy na odpie*dol"
O.S.T.R.

"co zrobić, by uczciwie zarobić, co zrobić, by nie wyj*bać szefowi, co zrobić, kiedy szefem jest kobieta, wyj*bać kobiecie to wielki nietakt"
Metrowy

Nieznajomy X
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Wrz 2014, 21:30
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 14:33
Miejscowość: Koszmary moich wrogów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: -2

Postprzez Grzechu300 w 17 Gru 2014, 23:38

Nieznajomy X napisał(a):Przymus pracy dobra rzecz, skoro ktoś nie chce pracować to nie ma dla niego miejsca w społeczeństwie.

A do niepełnosprawnych strzelać, bo nie mogą pracować... żałosne.
Nieznajomy X napisał(a):A z tą kulką w łeb to Ci chyba w TV powiedzieli bo mam wiarygodne źródła (ludzie którzy żyli w tamtych czasach) i wiem że to kit. Propaganda dzisiejszego rządu próbuje wam wmówić że PRL to było coś najgorszego i wyrzynali ludzi jak Kuba

Ciekawe, bo moi rodzice mówią o tamtych czasach zupełnie co innego. I nie będę tu tego przytaczał. A pracowali uczciwie, w zakładach pracy. Jako robotnicy. Szwalnia, huta.
Nieznajomy X napisał(a):Socjalizm to najlepszy ustrój świata, tylko ludzie to ku*wy.

Socjalizm jest na całe szczęście utopijny, niemożliwy do zrealizowania. Nie mówię, że jest zły - ale za żadne skarby nie chciałbym żyć w państwie o "prawdziwym" socjalizmie. Zresztą wprowadzanie tego ustroju często kończy się jego radykalną wersją, no i ludzie na ulicach, bo chleba nie ma... oh, wait...
Nieznajomy X napisał(a):Jade po kleruchach bo wiem jak jest. Widziałeś kiedyś biednego księdza?

Widziałem. Żyjesz ułudą, medialną propagandą - sam nie przepadam za kościołem jako za instytucją, nie uczęszczam. Ale ładowanie wszystkich do jednego wora jest głupie.
Nieznajomy X napisał(a):Proboszcze tylko w serialach jeżdżą rowerami.

Ta? Bo u mnie jeździ. W lato ;)
Ostatnio edytowany przez Grzechu300, 17 Gru 2014, 23:45, edytowano w sumie 1 raz
Вознаграждён будет только один.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Dołączenie: 30 Sie 2012, 22:39
Ostatnio był: 15 Wrz 2019, 11:19
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 333

Postprzez Terminus w 17 Gru 2014, 23:43

Nieznajomy X napisał(a):Naród powinien się zjednoczyć i zrobić z nimi porządek

Naród w demokracji ma możliwość zmiany rządzących w wyborach. Skoro tego nie robi to znaczy, że taki układ mu odpowiada. Jest suwerenem jego wybór.

Przymus pracy dobra rzecz
Kto nie pracuje, ten nie je. Przymus pracy z komuny to był kiepski pomysł - po co się przykładać do pracy? Wywalą mnie tu to skierują gdzie indziej. A że socjalizm to "czy się stoi czy się leży, płaca się należy. Sorry nie sprawdziło się.

A z tą kulką w łeb to Ci chyba w TV powiedzieli bo mam wiarygodne źródła (ludzie którzy żyli w tamtych czasach) i wiem że to kit.

Co roku ekshumuje się dziesiątki tych "kitów" zwykle z kulami w potylicach. Obława Augustowska to mit, zbrodnie sądowe to kit, 57 osób zabitych w Powstaniu Poznańskim to wic. Ale wiesz, że mówimy o udokumentowanych zbrodniach? Tu nie ma dyskusji. Równie dobrze możesz negować Holocaust.

Socjalizm to najlepszy ustrój świata
ma tylko jedną drobną wadę. Jest nierealizowalną utopią.

Widziałeś kiedyś biednego księdza?

Widziałem.
Jade po kleruchach bo wiem jak jest

Nie. Jedziesz dlatego, że jesteś polaczkiem. Czyli człowiekiem, który nie skupia się na tym co powinien sam zrobić by poprawić swój byt a skupia się na narzekaniu i zawiści wobec tych, którym w jego ocenie jest lepiej. Jak Twój proboszcz czy bogatszy sąsiad nagle zbiednieje i będzie chodził na piechotę, to zmieni cokolwiek w Twojej sytuacji? Nie.

edit: w sumie większość tego co chciałem napisać napisał w międzyczasie Grzechu300 powyżej.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez Nieznajomy X w 17 Gru 2014, 23:57

Grzechu300 napisał(a):A do niepełnosprawnych strzelać, bo nie mogą pracować...

Niepełnosprawni to co innego.
Grzechu300 napisał(a):Ciekawe, bo moi rodzice mówią o tamtych czasach zupełnie co innego. I nie będę tu tego przytaczał. A pracowali uczciwie, w zakładach pracy. Jako robotnicy. Szwalnia, huta.

Ciekawe bo moi rodzice mówią znowu co innego, a też pracowali uczciwie w różnych zawodach, zarówno wtedy jak i teraz, ciekawe kto ma rację...
Grzechu300 napisał(a):Socjalizm jest na całe szczęście utopijny, niemożliwy do zrealizowania. Nie mówię, że jest zły - ale za żadne skarby nie chciałbym żyć w państwie o "prawdziwym" socjalizmie. Zresztą wprowadzanie tego ustroju często kończy się jego radykalną wersją, no i ludzie na ulicach, bo chleba nie ma... oh, wait...

Myślę że jakby ludzie bardzo chcieli to by się dało.
Grzechu300 napisał(a):Żyjesz ułudą, medialną propagandą - sam nie przepadam za kościołem jako za instytucją, nie uczęszczam. Ale ładowanie wszystkich do jednego wora jest głupie.

No tak, może z 10% kleryków to porządni ludzie. Wynik ten bądź co bądź dupy nie urywa.
Grzechu300 napisał(a):
Nieznajomy X napisał(a):Proboszcze tylko w serialach jeżdżą rowerami.

Ta? Bo u mnie jeździ. W lato ;)

Ta? A ja i moi rodzice jeździmy przez cały rok, bo nas nie stać na opłacenie samochodu i paliwo. A dla relaksu w lato rowerkiem to każdy lubi.
Ciekawe na jakie odległości jeździ? Pewnie tylko po swojej miejscowości. A mój ojciec jeździ nawet do miasta oddalonego o 30 km od domu, żeby na bilecie na autobus zaoszczędzić.

O.S.T.R.

"co zrobić, by uczciwie zarobić, co zrobić, by nie wyj*bać szefowi, co zrobić, kiedy szefem jest kobieta, wyj*bać kobiecie to wielki nietakt"
Metrowy

Nieznajomy X
Wygnany z Zony

Postprzez Mito w 18 Gru 2014, 01:05

@Nieznajomy tak, naród powinien się zjednoczyć. Tak, naród powinien kogoś pogonić. Ale nie, naród nie woli modlić się o mannę z nieba. Naród woli wypocząć po dniu pracy, często po to, żeby zjeść kolację, pójść spać i znowu do pracy. Naród woli obejrzeć nowy odcinek Szpitalu czy innej Szkoły. Kiedy naród jest po prostu zawalony robotą, nie ma czasu lub siły na zastanawianie się nad sprawami politycznymi. Jedna z metod ogłupienia politycznego ludzi.

Przymus pracy to nie jest dobra rzecz. Gdyby człowiek zdolny do pracy, w dobrym zdrowiu i z rodziną do utrzymania miał do wyboru pracować lub żebrać o jedzenie to co by robił? Zakładając, że mówimy o umiarkowanie kapitalistycznym państwie, to by pracował. Za najniższą stawkę w normalnym kraju powinien być w stanie wyżywić siebie, żonę i dzieci, zapłacić czynsz, składki i inne. A jakby chciał się czegoś oprócz tego dorobić to po prostu pracowałby więcej. I nie mówię o zapierniczaniu po 14 godzin dziennie, jak to było w połowie XIX wieku, lecz normalne, osmiogodzinne dni pracy. To powinno w normalnym państwie wystarczyć na zarobienie na siebie, rodzinę i na jakieś, chociaż niewielkie oszczędności. W taki sposób w komunizmie jest przymus siłowy, a w kapitalizmie chęć. I jeszcze to wpływa na jakość wyrobu towarów.

Nie, socjalizm nie jest ani najlepszym, ani dobrym ustrojem. Nie jest nawet możliwy. Żeby można było takowy wprowadzić w życie, należałoby mieć ludzi idealnie zgrywających się z hasłem "Każdy jest równy!". W praktyce miałbyś stada identycznych ludzi, wypranych z ambicji, bez możliwości świadomego wyboru. Uzdolnionych motorycznie, ale bez żadnej oznaki wolnej woli. I mógłbyś tylko modlić się, żeby żaden z nich nie był choć odrobinę inteligentniejszy i nie zauważył możliwości zajęcia władzy wśród innych. To jakby zbudować całą armię robotów i pozostawić do nich pilota na samym środku najbardziej uczęszczanego miejsca na świecie, podpisując na nim, co kontroluje i mając nadzieję że wśród dwóch milionów osób, które to zauważą, żadna go nie tknie.

To tak jakby przedstawić utopię, w której na przykład 1/3 ludności była bogatą i możną, nie pracującą, 1/3 ludźmi stanu "zwykłego", a pozostała 1/3 robotnikami zaharowującymi się na śmierć za tych niepracujących. Wiadomo, że kiedyś to by się stało z socjalizmu. Ale średnio wychodzi, że wszyscy prowadzą identyczny, normalny tryb życia.
Ludzie nigdy nie będą równi sobie, a jedyną prawdziwą utopią jest takie społeczeństwo, które to wie i stara się z całych sił utrzymać taki stan, żeby nikt głodem nie przymierał, ale też żeby nikt nie wychodził ponad innych. Taka utopia też jest niemożliwa do stworzenia. Najbliższa jej jest monarchia - jest król, kilku(nastu) urzędników i reszta ludzi. Ale tylko pod warunkiem że królowie chcą działać dla dobra ludzi, a ludzie pilnują, żeby władzę przejmował tylko taki władca.
A muszą pilnować, bo jak mówiłeś, ludzie to ku*wy. I nie zawahają się zrzucić innych do kopalni, żeby mieć lepiej.

Ale nagonka na kościół się Ci udzieliła. Jak wyżej, "ludzie to ku*wy" i niestety nigdzie ich nie brakuje. A to, że media bardzo chętnie nagłośnią każdy przypadek jakichkolwiek nieprawidłowości w organizacji kościelnej, to nie jest wina sodomistycznej ciemnej strony katolickiego wyznania (bo nie ma jej), lecz tego, że Kościół swoimi wartościami dość skutecznie udaremnia próby wyrwania resztek człowieczeństwa z Polaków. A to, że czasami zdarzało się nawet papieżom poczynić jakieś brzydkie rzeczy, to nic dziwnego. Po prostu woda sodowa uderzająca do głowy ludziom mającym dostęp do władzy. Ciekawe, ile takowych zachowań było tuszowanych/nie wyciąganych na wierzch w przypadku ludzi świeckich.
I to, że są te przykłady wywleczone na wierzch, wcale nie oznacza że Kościół jest zły. To ludzie są źli, a to też niektórzy. Zresztą, nie ma też nagonki na na przykład narkomanów, alkoholików lub innych członków mniej lubianych grup ludzi, którzy postanowili zostać księżmi. Przynajmniej ja nic o tym nie słyszałem. Ludzie, którzy dobrowolnie, sami z własnej woli postanowili przestać być wrzodem na tyłku społeczeństwa i przekonać też innych do tego.

Co do proboszczów - do niedawna w mojej parafii był taki pewien, złoty człowiek ;). Jeśli dobrze pamiętam, to całą swoją "karierę" spędził w naszej parafii. I póki zdrowie dopisywało, jeździł rowerem. Potem prosił sąsiada o podwiezienie autkiem - w razie potrzeby. Gdy widział, że jakiejś rodzinie się źle powodzi, odmawiał przyjęcia ofiary podczas kolędy. Nie żebym narzekał, ale moje okolice do jakoś specjalnie bogatych nie należą, więc myślę, że czasami musiał nieźle z płatnościami lawirować.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Polityka

Postprzez szm w 18 Gru 2014, 09:47

Nie dyskutujcie z komuchem. Z komuchami się nie rozmawia, do komuchów się strzela.

Gościu pisze takie farmazony, że aż klawiatura usycha. Od siebie dodam tylko jedno.. Jade po piekarzuchach bo wiem jak jest. Widziałeś kiedyś biednego piekarza? Piekarze tylko w serialach jeżdżą Żukami i Nysami.

Ręce opadają i ... więdnie..
NA KOWNO!

Za ten post szm otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szagart.
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez xionc w 18 Gru 2014, 11:00

Nieznajomy X napisał(a):Naród powinien się zjednoczyć i zrobić z nimi porządek

Nieznajomy X napisał(a):Socjalizm to najlepszy ustrój świata, tylko ludzie to ku*wy.

Rykłem! :D :D

Ja wiem że jest przerwa świąteczna i młodzież sie nudzi no ale bez przzesady, pisać takie pierdy to naprawde trzeba mieć mało oleju w głowie.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Nieznajomy X w 18 Gru 2014, 16:16

@Mito

Heh, fajna wymówka, "nie będziemy walczyć o swoje, bo nie mamy czasu".

Jakość towarów. Hmm. Jakość towarów produkowanych w Polsce za czasów PLRu mogła być sporo lepsza to fakt. Ale niedoróbki nie wynikały z przymusu tylko z tego że solidaruchy sabotowały fabryki a "polaczkom" nie chciało się robić bo mieli za dużo w dupie. Jak mogli zarabiać robiąc na przysłowiowy "odpie*dol sie" to dochodzili do wniosku że po co będą się wysilać? Przecież hajs się zgadza. I jedyną winą tamtego usroju było to że ludzie mieli za dużą swobodę a władza nie umiała trzymać chołoty za ryj. To jedyna wina tamtego systemu. Socjalizm zakładał że każdy ma być równy i dawał robotnikom spore przywileje, ale oczywiście polaczka trzeba trzymać krótko za ryj, bo jak poczuje zbytnią swobodę to zaczyna wierzgać, rozpie*dalać przemysł i rozpie*dalać państwo. Chciałbym żyć w takiej Polsce jak za czasów Pana Gierka, a napewno wolałbym tamtą Polskę od dzisiejszej. Uważam też że generał Jaruzelski dobrze zrobił wprowadzając stan wojenny, bo jak by nie to, to jak by ruscy wjechali z zelówy do Polszy to by tylko zgliszcza zastały i przynajmniej nie miał by kto go teraz opluwać.

A socjalizm może funkcjonować, tylko władze muszą trzymać naród w ryzach jak za Pana Gomułki.

Nie broń kleru, przyjacielu! :E
Ja nie mówię że każdy duchowny jest zły ale większość taka niestety jest i tego nie zmienisz. Jeśli miałeś dobrego proboszcza (tj. porządnego człowieka) to tylko pozazdrościć, ale nie wszędzie tak jest, wierz mi.
A w telewizji nie wyciągają każdego potknięcia kościoła tylko pokazują ułamek tego co w tej jakże kure*skiej organizacji (a może watachy?) się dzieje. Poczytaj sobie zresztą co nie co na ten temat (np. Balet Kasztanów) i przejrzyj na oczy. Zreszta to i tak pewnie jedne z niewielu takich "ekscesów".

@szm
Chętnie bym Ci w łeb gimbie strzelił, jeśli nadarzyłaby się okazja.

PS.
Tobie nie zwiędnie bo nie ma co eunuchu.

I tak przy okazji to jedyna i ostatnia moja odpowiedź na twoje wywody, ponieważ z zasady z debilami nie dyskutuję.

O.S.T.R.

Metrowy

Za ten post Nieznajomy X otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Gość, Mito, Tormentor, Tajemniczy.

Nieznajomy X
Wygnany z Zony

Postprzez Terminus w 18 Gru 2014, 16:50

Najsmutniejsze jest to, że najwyraźniej nie dociera do Ciebie nic co się mówi/pisze. Nie zadajesz sobie najwyraźniej, żadnego wysiłku umysłowego, by próbować zanalizować i zrozumieć.

Powtarzasz wciąż te same slogany z uzasadnieniem "bo tak" i przeświadczeniem, że skoro Ty tak uważasz, to musi to być prawdą.

Nie tędy droga. Najpierw naucz się myśleć.

Jak na razie wykazujesz się identyczną "otwartością umysłu" i tolerancją na poglądy innych jak zatwardziałe "babcie moherowe".

Chciałbym żyć w takiej Polsce jak za czasów Pana Gierka
- to idź i weź kredyt w Providencie. Poczujesz się jak "za Gierka" :E
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości