No widzisz, a po Twoich ostatnich wypowiedziach, rażących w oczy "polaczkami" byłem niemal przekonany, że i to, i to to prawda. Najwyraźniej się myliłem. Mimo tego jednak nie wiem, skąd Ty takich obserwacji naczyniłeś.Nie chodzę już do gimnazjum. A inteligencję Polaków oceniam po obserwacjach, ale bynajmniej kolegów ze szkoły.
Sytuacja w Polsce jest winą jej obywateli (nie wszystkich, więjszości).
Według mnie Polska w czasach PRLu/Socjalizmu się rozwijała.
Ludzie mieli pracę, produkowaliśmy samochody, motory, ciężarówki i co tam jeszcze.
Ale "polaczkom" było źle, musieli strajkować (ch*j wie po co i w imię czego tak naprawdę),
i spowodować dojście do władzy tych pie*dolonych knurów co teraz rządzą i wprowadzenie tego pieprzonego kapitalizmy, ustroju złodziei i krętaczy.
Ideą socjalizmu była wspólnota i jedność narodu
a ideą kapitalizmu jest "każdy sobie rzepkę skrobie" i jest on świetnym ustrojem dla oszustów i krętaczy.
Wyprzedali wszystko co Polska jako państwo miała najcenniejszego (fabryki, stocznie)
i jesteśmy teraz gównem na tle innych krajów europejskich.
Nie mamy żadnego potencjału militarnego,
wielu ludzi żyje poniżej poziomu egzystencji godnego człowieka.
O taką Polskę walczyli nasi dziadkowie?
politycy i kleruchy (jedni drugich warci) mercedesy mają, wille mają, kawiory żrą i ku*wy ruchają.
Z płacenia CIT i VAT zostaną zwolnione firmy, których miesięczne dochody nie przekraczają 30 tys. juanów (4,9 tys. USD).
Po ogłoszeniu decyzji dotyczącej obniżek premier Chin p. Li Keqiang oznajmił, że najmniejsze firmy są główną siłą rozwoju, tworzenia nowych miejsc pracy oraz ważnym źródłem innowacji dla Państwa Środka. Pod koniec 2013 r. mikro i małe przedsiębiorstwa stanowiły 76,6% z wszystkich działających w Chinach.

Nieznajomy X napisał(a):Przymus pracy dobra rzecz, skoro ktoś nie chce pracować to nie ma dla niego miejsca w społeczeństwie.
Nieznajomy X napisał(a):A z tą kulką w łeb to Ci chyba w TV powiedzieli bo mam wiarygodne źródła (ludzie którzy żyli w tamtych czasach) i wiem że to kit. Propaganda dzisiejszego rządu próbuje wam wmówić że PRL to było coś najgorszego i wyrzynali ludzi jak Kuba
Nieznajomy X napisał(a):Socjalizm to najlepszy ustrój świata, tylko ludzie to ku*wy.
Nieznajomy X napisał(a):Jade po kleruchach bo wiem jak jest. Widziałeś kiedyś biednego księdza?
Nieznajomy X napisał(a):Proboszcze tylko w serialach jeżdżą rowerami.

Nieznajomy X napisał(a):Naród powinien się zjednoczyć i zrobić z nimi porządek
Kto nie pracuje, ten nie je. Przymus pracy z komuny to był kiepski pomysł - po co się przykładać do pracy? Wywalą mnie tu to skierują gdzie indziej. A że socjalizm to "czy się stoi czy się leży, płaca się należy. Sorry nie sprawdziło się.Przymus pracy dobra rzecz
A z tą kulką w łeb to Ci chyba w TV powiedzieli bo mam wiarygodne źródła (ludzie którzy żyli w tamtych czasach) i wiem że to kit.
ma tylko jedną drobną wadę. Jest nierealizowalną utopią.Socjalizm to najlepszy ustrój świata
Widziałeś kiedyś biednego księdza?
Jade po kleruchach bo wiem jak jest

Grzechu300 napisał(a):A do niepełnosprawnych strzelać, bo nie mogą pracować...
Grzechu300 napisał(a):Ciekawe, bo moi rodzice mówią o tamtych czasach zupełnie co innego. I nie będę tu tego przytaczał. A pracowali uczciwie, w zakładach pracy. Jako robotnicy. Szwalnia, huta.
Grzechu300 napisał(a):Socjalizm jest na całe szczęście utopijny, niemożliwy do zrealizowania. Nie mówię, że jest zły - ale za żadne skarby nie chciałbym żyć w państwie o "prawdziwym" socjalizmie. Zresztą wprowadzanie tego ustroju często kończy się jego radykalną wersją, no i ludzie na ulicach, bo chleba nie ma... oh, wait...
Grzechu300 napisał(a):Żyjesz ułudą, medialną propagandą - sam nie przepadam za kościołem jako za instytucją, nie uczęszczam. Ale ładowanie wszystkich do jednego wora jest głupie.
Grzechu300 napisał(a):Nieznajomy X napisał(a):Proboszcze tylko w serialach jeżdżą rowerami.
Ta? Bo u mnie jeździ. W lato

Nieznajomy X napisał(a):Naród powinien się zjednoczyć i zrobić z nimi porządek
Nieznajomy X napisał(a):Socjalizm to najlepszy ustrój świata, tylko ludzie to ku*wy.

Gość, Mito, Tormentor, Tajemniczy.
- to idź i weź kredyt w Providencie. Poczujesz się jak "za Gierka"Chciałbym żyć w takiej Polsce jak za czasów Pana Gierka

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości