Według naszych ustaleń w piątek wieczorem doszło do włamania na konto jednego z członków Sekcji Warszawskiej, który posiadał uprawnienia administratora. Przypuszczalnie nie wylogował się on po lekcji informatyki z komputera w sali szkolnej.
Wheeljack, Tajemniczy.

Tajemniczy.

Terminus napisał(a):Co z tego skoro ludzi nie potrafią z informacji korzystać?
Terminus napisał(a):Przypomniała mi się jakaś głupia dyskusja o Bliskim Wschodzie: moi oponenci, owszem przeczytali kilka książek o Specnazie w Afganistanie, ale ta czasem dość szczegółowa wiedza o rzeczach drobnych jak taktyka, uzbrojenie, w żaden sposób nie przekładała się na zrozumienie mechanizmów geopolitycznych.

Grzechu300 napisał(a):ale powoli Rosja chyli się przed Chinami, i nic już tego nie zatrzyma.

Terminus napisał(a):Przypomniała mi się jakaś głupia dyskusja o Bliskim Wschodzie: moi oponenci, owszem przeczytali kilka książek o Specnazie w Afganistanie, ale ta czasem dość szczegółowa wiedza o rzeczach drobnych jak taktyka, uzbrojenie, w żaden sposób nie przekładała się na zrozumienie mechanizmów geopolitycznych. Ktoś usiłował mi zrobić autorytarnie wykład o zbrodniczej polityce amerykańskiej a nie odróżniał mudżahedina od taliba. Jak zwróciłem uwagę na oczywisty nonsens historyczny w jego odpowiedzi to rzucili się na mnie całym stadkiem, próbując mi udowodnić, że Taliban istniał w latach 80-tych.
Grzechu300 napisał(a):Ba, kiedyś gdzieś napisałem że Ameryka ma obecnie większy potencjał militarny niż Rosja, to internetowy rusofilogimbus wyjechał mi wypracowaniem o skuteczności wojsk w Konflikcie w Afganistanie i najlepszym mechanizmie karabinowym na świecie.
Grzechu300 napisał(a):Nie można zaprzeczyć im siły militarnej i wyszkolenia jednostek (to nie są już soldaci z saperkami, a w pełni wyekwipowane i nowoczesne jednostki), ale powoli Rosja chyli się przed Chinami, i nic już tego nie zatrzyma.

Universal napisał(a):Grzechu300 napisał(a):ale powoli Rosja chyli się przed Chinami, i nic już tego nie zatrzyma.
Może być tysiąc przesłanek ku temu, że sprawy mają inny obrót niż się publicznie podaje, a my nie mamy szans o tym wiedzieć. Polityczne gierki mają tyle poziomów, że sami się w tym gubią.
Universal napisał(a):Od hakowanego Korwina po forumową geopolitykę, no nieźle
Iwaszka napisał(a):Tutaj nie można zapominać o jednej zalecie Rosjan - potrafią zaciskać pasa i lawirować nawet w najbardziej niesprzyjających warunkach. Myślę, że i dziś znalazło by się sporo silnych państw i na tyle głupich przywódców będących wstanie uwierzyć, że wystarczy przeć przed siebie a Rosja upadnie.
Iwaszka napisał(a): Niewątpliwie jest to jeden z najważniejszych graczy na naszej planecie i szybko się to nie zmieni.

Na szczęście nieIwaszka napisał(a):Są tacy na forumie?
Grzechu300 napisał(a):Ameryka ma obecnie większy potencjał militarny niż Rosja
Rosjanie jako społeczeństwo tak - władza i elity nie. Ci pierwsi nie mieli i nie mają w Rosji nic do powiedzenia. Ci drudzy wybrali sobie kiedyś niejakiego Putina na zastępcę Jelcyna i gwaranta ich interesów. Przyszłość zapowiada się tak czy owak ciekawie.Iwaszka napisał(a):Tutaj nie można zapominać o jednej zalecie Rosjan - potrafią zaciskać pasa i lawirować nawet w najbardziej niesprzyjających warunkach.
Myślę, że i dziś znalazło by się sporo silnych państw i na tyle głupich przywódców będących wstanie uwierzyć, że wystarczy przeć przed siebie a Rosja upadnie.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości