Hmmmm, a więc tak. Przeanalizowałem sobie wszystkie posty od początku i jestem rozczarowany, już wyjaśniam dlaczego.
A więc:
1. Smutne że temat jak to zwykle bywa zamienił sie w pole bitwy na którym walczą Polacy z Polakami.
2. Większość w ogóle nie zrozumiała tematu, było napisane tak prosto że debil z zakładu psychiatrycznego by zrozumiał, a mianowicie "z czego jesteś dumny lub zadowolony Polaku w Polsce" takie trudne.
3. Spora część postów w ogóle nie dotyczy tematu.
4. Przykro mi też że jak zwykle spora grupa użytkowników postanowiła na temat nic nie napisać ale za to zmieszać autora tematu z błotem, zwyzywać od idiotów oraz nieuków, z wymyślać i obsikać. I za co ? za przekonania ? za bycie dumnym z Polski i bycia Polakiem ? w sumie to nie wiem za co, gdyż w swoim pierwszym poście nie dopatrzyłem się niczego czym bym sobie na to zasłużył.
5. Z wiadomych przyczyn co do postów pana Terminusa oraz Xionca się nie zamierzam wypowiadać kierując się zasadą "Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" a historię Polski znam bardzo dobrze, historię Orła wręcz doskonale.
A na koniec coś od siebie, ogromna liczba Polaków w dzisiejszych czasach to fałszywi ludzie, którzy zachowują się jak chorągiewka na wietrze, mianowicie trzepoczą tak jak akurat wiatr wieje, wieje w dobrą stronę jest dobrze, wieje w złą jest źle. Nie mają utrwalonych żadnych wartości i nie są to tylko moje słowa czy tam przemyślenia. Ja urodziłem się w Polsce i jestem z tego dumny, tak jestem dumny z bycia Polakiem ! Polska mnie wykształciła i wychowała na takiego człowieka jakim teraz jestem. Mam dach nad głową, pracę, komputer, internet, telewizor, umeblowane mieszkanie i stać mnie żeby godnie żyć chociaż zarabiam około 1300 na rękę. Polska to wspaniały kraj, rzecz w tym że jak ktoś nie chce tego dostrzec to nie dostrzeże. Przyznaję że Polska aktualnie jest na kolanach i źle się dzieje w naszym kraju, a składa się na to wiele czynników. Patrząc jednak na historię, nie raz Polska i Polacy byli w tarapatach rzuceni na kolana ale zawsze się podnosiliśmy, a ten zły czas który mamy teraz też prędzej czy później przeminie, bo wszystko przemija. Czas zły minie i Polska z pomocą Polaków po raz kolejny podniesie się z kolan i znów dumnie stanie na baczność z podniesionym czołem.
Podsumowując: Dumnym Polakiem jest się nie tylko gdy dobrze się dzieje, ale również gdy dzieje się źle. Ja jak już wcześniej pisałem kocham swój kraj i jestem dumny że w nim się urodziłem, żyję i umrę. A moje szczątki nawet po śmierci będą związane z Polską ziemią. A na płycie nagrobkowej karzę sobie wyryć "Urodził się, żył i umarł w Polsce. Był dumnym Polakiem, który kochał i szanował swój kraj".
I tym postem kończę swój udział w tym temacie, jeśli ktoś chce jeszcze coś dodać to proszę, chętnie poczytam.
Pozdrawiam bracia Polacy