Jest to inaczej formalnie zorganizowane i to bardziej obrona cywilna, ale państwo utrzymuje liczebność "armii" na poziomie ok 200tys ludzi, uzbrojonych w broń pancerną, lotnictwo, artylerię i pochodne. Z rok temu mieli kupić najnowsze Gripeny, tylko że obywatele w referendum powiedzieli "nie" i kombinują nad innymi sposobami pozyskania tych samolotów niż prosty zakup.

trolololo napisał(a):Jak to jest że wszyscy narzekają na rząd, ale sami nie pójdą do sejmu żeby zrobić porządek. Wiem że to niełatwe, ale jakby zebrać wszystkich Hejterów z onetopodobnych stron, To pewnie byśmy mieli krainę mlekiem płynącą

trolololo napisał(a):Jak to jest że wszyscy narzekają na rząd, ale sami nie pójdą do sejmu żeby zrobić porządek. Wiem że to niełatwe, ale jakby zebrać wszystkich Hejterów z onetopodobnych stron, To pewnie byśmy mieli krainę mlekiem płynącą, Bo skoro tak bardzo mamy zły rząd, to skoro oni tak to krytykują, to na pewno się na polityce znają.
Niesamowicie mnie denerwują komentarze ludzi którzy krytykują nasz rząd, a sami nic z tym nie zrobią.

trolololo napisał(a):Jak to jest że wszyscy narzekają na rząd, ale sami nie pójdą do sejmu żeby zrobić porządek.
trolololo napisał(a):to skoro oni tak to krytykują, to na pewno się na polityce znają
trolololo napisał(a):Niesamowicie mnie denerwują komentarze ludzi którzy krytykują nasz rząd, a sami nic z tym nie zrobią.
trolololo napisał(a):Każdy chciałby mieć wielką armię, ale nikt w niej służyć nie chce
trolololo napisał(a):Wojsko Polskie jednak nie jest specjalnie słabe, utrzymuje liczebność na poziomie ok 100 tyś., oraz według rankingu Global Firepower zajmuje 18 miejsce

trolololo napisał(a):Niesamowicie mnie denerwują komentarze ludzi którzy krytykują nasz rząd, a sami nic z tym nie zrobią.
trolololo napisał(a):Każdy chciałby mieć wielką armię, ale nikt w niej służyć nie chce,
trolololo napisał(a):Trzeba by było wprowadzić obowiązkowe wojsko żeby taka armia była,
trolololo napisał(a): Wojsko Polskie jednak nie jest specjalnie słabe, utrzymuje liczebność na poziomie ok 100 tyś., oraz według rankingu Global Firepower zajmuje 18 miejsce

Grzechu300 napisał(a):A według cytatu jednego z naszych generałów (z tego roku) Polska nie byłaby w stanie bronić się dłużej niż parę miesięcy, a odpowiedzieć atakiem to już w ogóle.

2-gi, zasadniczy etap ofensywy.
przed wojną naszym władzom wydawało się, że Hitlera pobijemy sami
rozjechano nas zanim Francja zdążyła przeprowadzić mobilizację

2-gi, zasadniczy etap ofensywy.
przed wojną naszym władzom wydawało się, że Hitlera pobijemy sami
rozjechano nas zanim Francja zdążyła przeprowadzić mobilizację

trolololo napisał(a):Jestem bardzo ciekawy , jakby wyglądał 2-gi etap ofensywny "dziwnej wojny", Zasypali by berlin ulotkami?
trolololo napisał(a):Polska broniła się tylko tydzień krócej niż francja razem z wojskami aliantów, i do tego była bez wsparcia [...]chciałbym wymienić że nigdy nie doszło do szarży kawalerii na czołgi, Kawaleria przemieszczała się konno, ale walczyła pieszo, poza tym była wyposarzona w świetne "UR-y" które mogły przebić pancerz niemieckiego czołgu nawet ze 100 metrów

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości