Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Junx w 13 Lis 2011, 11:34

The Witcher napisał(a):Bo? Też muszę mieć ogólne zdanie o homoseksualistach? Nie mogę osobno traktować lesbijek, osobno gejów?

A jeszcze się raz wypowiem. Jestem tego samego zdania co The Witcher ja traktuje inaczej facetów niż kobiety bo nie lubię facetów więc szczerze leje na to jak widzę dwóch facetów razem, bo dla mnie ten widok jest nie zniesienia. Kobiety lubię (jak każdy facet, ale wiadomo są wyjątki) więc już patrze na to inaczej bo takie widoki widziało się w szkołach więc można się przyzwyczaić.

Fender napisał(a):Takie osoby mogą układać sobie życie we 2 ale bez dziecka. To byłby szczyt nietaktu gdyby zezwolono na coś takiego. Pomyślcie co takie adoptowane dziecko miałoby w szkole? Wiadomo, że Polska to wciąż kraj nietolerancyjny i taki mały brzdąc opowiada klasie jak to ma dwóch tatusiów albo dwie mamusie. Zostało by w jednej chwili wyłączone z danej grupy rówieśniczej, a i co bardziej zatwardziałe nauczycielki- katoliczki zapewne by go gnębiły w zakresie swoich praw. A więc niech tacy ludzie sobie żyją własnym życiem, niech nawet zawierają śluby cywilne bo prawnie będzie im wygodniej, ale kwestii religijnych i moralnych niech nie poruszają.

Jestem tego samego zdania niech sobie żyją, ale sami bez dzieci bo dziecko już na starcie by miało pod górkę bo nie wiele jest osób, które to akceptują (lub wcale ich nie ma) i takie dziecko już by nie miało świetlanej przyszłości z powodu, że ma dwóch ojców lub matki.
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 17 Kwi 2026, 09:11
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Reklamy Google

Postprzez impulse_101 w 13 Lis 2011, 11:48

Równe traktowanie i hipokryzja nie ma nic wspólnego z tym ze faceta bardziej razi para gejów niż para lesbijek bo to jest czymś zupełnie naturalnym i wynika choćby z tak błahej przyczyny ze kobiety są obiektami pożądania a faceci nie.
Jeśli miałbym te pary widzieć tak samo to musialbym zostać wykastrowany i wyprany psychicznie, może wtedy obie plucie byłyby na tyle naturalne żebym mógł zachować obiektywność. Zresztą samo wymaganie od faceta postrzegania w taki sam sposób kobiet i mężczyzn jest absurdem...
Image

Za ten post impulse_101 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Junx.
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Fender w 13 Lis 2011, 12:47

Taki sposób patrzenia ma chyba każdy facet bo to leży w naszej naturze psychicznej, że para gejów parze lesbijek nie jest równa i dużo lepiej spojrzy się na tą drugą. Hipokryzja, hipokryzją, dlatego może nie wypada się do tego publicznie przyznawać jak to zrobił któryś poseł (już nie pamiętam jaki), ale dam sobie rękę uciąć że dużo przyjemniej zostało by przez płeć męską odebrane zbliżenie kobiet niż mężczyzn. Np. taki pocałunek długi w parku. Reakcja na kobiety "o staryyyyyy, zobacz, lesby" i dopóki nie zniknęłyby z pola widzenia praktycznie każdy by na nie zerkał (zakładam że byłyby w przystępnej ofercie wizualnej), a z kolej reakcja na facetów "o kur*a, jakie j*bane pedały" i wielu nawet rzuciłoby w ich stronę jakiś tekst. Co bardziej nieśmiali czy kulturalni, po prostu odwrócili by wzrok i wyklęli na czym to świat stoi. A więc to wszystko to kwestia natury, ale żeby nie być po części hipokrytą takie stwierdzenia lepiej trzymać dla siebie.

Za ten post Fender otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive scigacz1975, Junx.
Awatar użytkownika
Fender
Tropiciel

Dołączenie: 26 Wrz 2010, 12:38
Ostatnio był: 13 Gru 2024, 21:14
Miejscowość: Przedmieścia Limańska
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 90

Postprzez xionc w 13 Lis 2011, 14:54

zascianek i buractwo

Uwagi moderatora:

To Twoje posty.
Image

Za ten post xionc otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez edimul w 14 Lis 2011, 20:42

Nawet Darwin uważał homoseksualizm za wynaturzenie, zgodnie z naturą- każdy żywy organizm dążyć powinien do reprodukcji. Uważam że stan polityczny powinien pozostać taki jaki jest, i nie zezwalać na małżeństwa, ani adopcję homoseksualistom, wiem wiem oni też są ludźmi ale to przecież mój osąd. Podsumowując jestem przeciw wszelkiemu homoseksualizmowi.

Za ten post edimul otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Lucjusz, Universal.
edimul
Kot

Dołączenie: 05 Lip 2010, 20:59
Ostatnio był: 14 Lut 2017, 19:45
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 3

Postprzez JONYK w 14 Lis 2011, 21:28

Jestem podobnego zdania co mój przedmówca ( no dobra przed pisarz ? :) ).
Z jedną różnicą, nie zakazywał bym gejom posiadania dzieci - wręcz przeciwnie zachęcał bym ich do tego wprowadzając zasadę iż jeżeli chcą mieć dzieci to niech sobie je sami zrobią :E .
W końcu jeżeli to jest takie naturalne i wspaniałe być pe.. to znaczy homoseksualistą to niech sobie sami robią dzieci :D .
Na poważnie nie wsadzał bym ich do psychiatryków , lecz jeżeli chodzi o adopcję mam jasne zdanie.
Jesteś gejem, znaczy w pewnym sensie wybrałeś taki styl życia , a nie " taki się narodziłeś " ( w końcu jeżeli ludzie nie mogą się zmienić, to do dzisiaj całe Niemcy są pełne nazistów których musimy nawracać przemocą - 11.11) , więc wracając do tematu byłeś świadomy z czym się wiąże bycie gejem - brak potomstwa .
Na zakończenie dodam iż osobiście przeżyłem szok gdy dowiedziałem się iż Neil Patrick Harris grający serialowego Barney-a Stinson-a z Jak poznałem waszą matkę ( w originale nazywane w skrócie HIMYM ) jest w życiu prywatnym gejem . Lecz osobiście ze względu na to nie zmniejszyła się moja sympatia dla tego świetnego serialu komediowego .
Pozdrawiam
Image
Awatar użytkownika
JONYK
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 18:28
Ostatnio był: 21 Cze 2016, 10:13
Miejscowość: OKOLICE OLSZTYNA
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez Tajemniczy w 14 Lis 2011, 21:53

impulse_101 napisał(a): ...i wynika choćby z tak błahej przyczyny ze kobiety są obiektami pożądania a faceci nie.

A co się dzieje jak baby zobaczą jakiegoś Mroczka lub innego metroseksualnego gwiazdora? Szaleją :wink: . Więc nie mów że kobiety nie pożądają mężczyzn :E .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Szpagin w 14 Lis 2011, 22:00

Moja matka jest pedagogiem, wytłumaczyła mi kiedyś, że dziecko w rodzinie uczy się ról społecznych: tata wymienia żarówkę i naprawia zlew, mama sprząta i gotuje obiad itd. Po prostu uczy się istnienia płci i różnic między nimi.

Gdyby dziecko było wychowywane przez dwie osoby tej samej płci, to poznanie to jest w pewien sposób zaburzone, dziecku nie są dostarczane właściwe wzorce (pytanie tylko: jak wyglądałoby to w przypadku rodziców samotnie wychowujących dziecko?).

Inna sprawa, to poruszony już przez niejakiego Kurta temat biseksualizmu. Tu trzeba chyba rozróżnić biseksualizm jako orientację i biseksualizm jako dziwną i niezrozumiałą dla mnie modę. Sam często spotykam się z określeniem, że ktoś jest bi, co oznacza głównie chłopaka metroseksualnego, posiadającego więcej kosmetyków niż statystyczna kobieta i ogólnie zniewieściałego. Jak ktoś powie, że jest bi, to ma od razu większy lans i lepsze wzięcie u dziewczyn niż normalny chłopak, na przykład ja :P
Image

Za ten post Szpagin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy, Dżuz, Universal, Wheeljack, vandr.
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Realkriss w 15 Lis 2011, 09:36

Że co przepraszam?
Chyba źle zrozumiałam, to co napisałeś Szpagin, popraw mnie, jeśli tak jest.
WIĘKSZE powodzenie u kobiet ma facet, który mówi, że jest bi???? Naprawdę tak jest?
This is madness!
Przecież powinien mieć mniejsze, kijem zdalnie sterowanym nie tknęłabym faceta, o którym bym wiedziała, że miał analne podboje.
Co to za czasy są, nie rozumiem, że wytarty anus może być atutem dla dziewcząt :E

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive dorian.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez Przemek77 w 15 Lis 2011, 09:57

@Realkriss - a ja niedawno czytałem wypowiedź jakiegoś psychologa, który dowodził, że "każda kobieta powinna mieć choć jednego przyjaciela-geja" :)

Dziś się normalne, zdrowe standardy wywróciły całkiem. To o czym pisał Szpagin ma jakiś sens - jeśli spojrzeć na przykład na całkiem niezrozumiałą popularność różnych dziwaków i zwyroli - Michał Szpak, Maddox etc. Niestety, tak jest. Sam nie mogę tego pojąć.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Realkriss w 15 Lis 2011, 10:42

Wiem, że jest taki trynd i nie zgodzę się z nim. Miałam kiedyś kumpla-geja, ale pomimo, że na początku, gdy zgejowaciał, było w miarę ok, pogarszało mu się z czasem, w końcu gdy był już maksymalnie przegięty, dałam sobie spokój z tą znajomością.
A, że baby się spektakularnie kłócą, a zakończyłyśmy znajomość, gdy gościł u mnie w domu, odszedł z płaczem ciągnąc za sobą walizkę w panterkę przez podwórko-studnię, a ja rzucałam za nim jego zakopiańskimi bamboszami, które zostawił.
Ludzie z biur, które są w takich kamienicach mieli ubarwiony dzień, a frekwencja przy oknach pełna.

Tak czy siak, powiedział mi na pożegnanie, że nigdy nie będę mieć takiej przyjaciółki jak jego :D
NOPE! Mam i jestem zadowolona. I przynajmniej się ich nie brzydzę.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Lucjusz.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez impulse_101 w 15 Lis 2011, 10:57

Realkriss napisał(a):This is madness!

Raczej teenageness lol... z czasem wyrastają z cukierkowych chłopców, ale to co napisał Szpagin jest prawdą wśród niektórych młodych dziewczyn.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum