Piwa, jabole, wódka, spiryt, herbata - czyli co lubicie pić

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Piwa, jabole, wódka, spiryt, herbata-Czyli co lubicie pić ;)

Postprzez Terminus w 24 Kwi 2009, 11:58

Przemek77 napisał(a):A na gorący dzień - zimna mineralna z lodówki (gazowana - niegazowanych nie uznaję) - najlepiej z wrzuconym plasterkiem cytryny. Miodzio.

Na gorący dzień - schłodzona herbata agrestowa robiona przez oo.Benedyktynów z Tyńca. Pycha! Wiem od siostry, że można równie dobrą kupić w Lublinie.

A co do "Coli z Biedronki" - kiedyś kupiłem, bo zobaczyłem, że to made in HOOP. Ale degustacja był porażką. To była rzeczywiście HOOP-Cola tylko, że z wodą w proporcji 1:1 :mad:
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 24 Kwi 2009, 12:31

Terminus napisał(a):A co do "Coli z Biedronki" - kiedyś kupiłem, bo zobaczyłem, że to made in HOOP. Ale degustacja był porażką. To była rzeczywiście HOOP-Cola tylko, że z wodą w proporcji 1:1 :mad:

Cola z Biedronki to zuo. Uzależniłem się od niej, i nie mogę tego góówna rzucić :/ Nie żartuję, ale tak po prostu jest, długo bez niej nie wytrzymam i tylko marzę, aż wleje w siebie ten czarny shit...

Wspomniałeś, że produkcji HOOP. Wiesz, dawno o tym wiedziałem, ale IMHO oryginalny HOOP jest gorszy od tej Coli Original :D Ta z Biedronki jest mocniej gazowana, i daje niezłego "kopa" gdy jest zimna... Ach te szczypienie podniebienia przez dwutlenek węgla... :D
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 20:02
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Terminus w 24 Kwi 2009, 12:48

xKoweKx napisał(a): oryginalny HOOP jest gorszy od tej Coli Original

De gustibus ...
Jak dla mnie Hoop Cola jest równorzędna względem Pepsi, a obydwie są lepsze od oryginału czyli Coca Coli.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Microtus w 24 Kwi 2009, 12:53

"HOOP-a do klopa" widniało kiedyś na wlepkach w warszawskich autobusach. Łączyło sie to z faktem sponsorowania jednej z drużyn piłkarskich przez tą firmę. :wink:

Tak mi sie przypomniało. Raz piłem ta colę original w puszce i była nie powiem niezła, bo nie była taka słodka.
Z napojów na orzeźwienie to chłodna woda mineralna gazowana - lubię wodę, żywiec bo gazowana mocno :)

Przypomniał mi się też pewien pomysł na orzeźwienie połączone z upiciem sie.
Jak nie próbowaliście to spróbujcie.
Potrzebny jest nieduży arbuz i wódka 0,5L (najlepiej spirytus tylko uważać trzeba potem :)
Wycinacie otwór w arbuzie, wygrzebujecie troszkę miąższu i wlewacie powoli alkohol (spokojnie butelkę da sie wlać).
Pakujecie arbuza do zamrażalnika na minimum 24 godziny jak ze spirytem to radził bym dłużej żeby sie dobrze przegryzło.

Jak wyjmiecie arbuza nie przekrajajcie go na pół bo stracicie cenny płyn :)
Najlepiej odkrawać od góry i jeść powoli. Jak bedzie dużo soku to zlewacie do szklaneczki.

Smakuje to jak zmrożony arbuz (prawie nie czuć alko chyba, że spirytu nalaliscie ale nawet wtedy jest to ledwo wyczuwalne). Na efekty nie trza długo czekać bo alkohol nie wyparował :)
Takim jednym arbuzem napełnionym spirytem nawaliło się u mnie na działce 6-7 osób :)
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Postprzez Przemek77 w 24 Kwi 2009, 15:08

Nie, no..... macie pomysły..... ;)
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez dorian w 24 Kwi 2009, 17:47

Ja cie....
, nie no Mikrotus widzę, że u ciebie kopalnia wiedzy jest i pomysłów przednich w tej dziedzinie :D No takiego numeru jak z tym arbuzem to jeszcze nie widziałem i nie słyszałem, a patent jest naprawdę mocny i to już jest sztuka takie cuś wymyslić :wink:
A ode mnie koktail dla twardzieli : szklana + denaturat + Amol + krople miętowe pół na pół i tu już twardym trzeba być :D
Pzdr,
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Postprzez Arbiter w 10 Cze 2009, 22:37

Muszę się przyznać. Zaschło mi w gardle od czytania niektórych postów...
Pijam niekiedy tęgo, nawet za dużo, ale staram się spożywać wódki w miarę dobrej marki.
Hitem na rynku monopolowym są ostatnio kolorowe gorzały, a ja nie mogę na to patrzeć. Żołądkowa gorzka, Sobieski z wkładką, Finlandia, uuuch, aż mnie skręca. Nie napisze nic dobrego o Wihisky, bo to "wóda pędzona na myszach" jak powiedział pan Paluch w Misiu. Poza tym drogie to jakieś. No nie służą :D mojemu organizmowi. Ale czysty Bols czy wspomniana Finlandia... tak. Sam nie rozumiem od czego to zależy :wink: .
Browar: Leszek, Carlsberg, czasem wareczkę. Pyszota! Łomżą się zapijałem na mazurach, i mimo przemysłowych ilości w siebie wlanych nie zbrzydła mi.
Wina powyżej 20 zł? hmm. Jasne wychylę, ale za cholerę nie umiem się nimi delektować (ale ze mnie prostak!).
Martini białe popiłem na imprezie ostatnio i mi smakowało. Tyle, że trzeba je rozcieńczyć bo inaczej smakuje jak jakiś lek na gardło. Wcześniej nie dotykałem się do Martini, bo jak już wspomniałem mam lęki przed "kolorowymi napojami wysokoprocentowymi".

Spirytus raz piłem (głupio się przyznać), chłodzony w zamrażarce Mińsk (bardzo swojska nazwa). Tylko to zapamiętałem po bibie. Ale bańka nie bolała!! Czym jaśniejszy alkohol, tym mniej w nim skażonego alkoholu i innego syfu. :D T

Serdeczni pozdrawiam.
Arbiter
Kot

Dołączenie: 03 Cze 2009, 17:40
Ostatnio był: 08 Kwi 2010, 01:13
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 0

Re: Piwa, jabole, wódka, spiryt, herbata-Czyli co lubicie pi

Postprzez Shadow Freedom w 06 Cze 2010, 04:44

Cola z Biedronki! Każdy wie że od tego nie da się uwolnić jak się już ją raz wypije. A tak to herbata... Nie będę rozwijać swojej wypowiedzi bo właściwie to większość to już za mnie zrobiła. Ale mogę jeszcze dopowiedzieć; jako brzdąc (2 lata) gustowałem w mocnych napojach...- np. taki szampon, a nawet raz płyn do mycia naczyń... To nie żart. To nie żart! TO NIE ŻART!
Awatar użytkownika
Shadow Freedom
Kot

Dołączenie: 05 Cze 2010, 22:24
Ostatnio był: 17 Sie 2010, 20:44
Miejscowość: Nie pojął byś tego...
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez Tayker w 06 Cze 2010, 05:41

Osobiście polecam wodę mineralną niegazowaną wychłodzoną 15 minut w zamrażarce. Zimna, słodka woda ;D

Uwagi moderatora:

Co to za offtop!? - caleb59
Przeznaczeniem każdego człowieka jest śmierć. Moim przeznaczeniem jest cierpienie.
S.T.A.K.E.R. Project - viewtopic.php?f=85&t=9204&p=97138#p97138

Tayker
Wygnany z Zony

Dołączenie: 03 Cze 2010, 13:33
Ostatnio był: 10 Lut 2012, 13:20
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Striker

Postprzez Alchemik w 06 Cze 2010, 13:20

Dla Mnie istnieje jedyny słuszny napój. To Cherry coke. Jest w tym smaku, zapachu, kolorze, coś takiego uzależniającego. Zmieszana z sokiem kaktusowym jest kwintesencją smaków. Polecam ją Wszystkim chcącym się uzależnić :wink: .
Lizać stópki, niuchać stópki
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: Wczoraj, 19:38
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 209

Postprzez Kontroler w 06 Cze 2010, 14:08

:P nawet nie wiedziałem, że taki temat istnieje. Ale do rzeczy wódka: polecam finlandie - % zaje*isty, a nie czuć spirolu. Piwo tylko dębickie mocne, harnaś i tyskie. Jakiś tórów, winiaczów i innych nalewek nie praktykuje. Ostatnio kolega dał mi się napić spirytusu, myślałem że to jak wódka, ale przeceniłem swoje możliwości i się zbełtałem mu w domu na podłogę brrr... masakra jak to ludzie mogą pić omg... :facepalm:
Awatar użytkownika
Kontroler
Ekspert

Dołączenie: 11 Lis 2009, 21:29
Ostatnio był: 24 Paź 2022, 10:53
Miejscowość: Świebodzin
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 131

Postprzez saku w 06 Cze 2010, 19:14

Kontroler napisał(a): Ostatnio kolega dał mi się napić spirytusu, myślałem że to jak wódka, ale przeceniłem swoje możliwości i się zbełtałem mu w domu na podłogę brrr... masakra jak to ludzie mogą pić omg... :facepalm:

Spirytus wymieszany w odpowiednich proporcjach z miodem i cytryną- poezja. W ogóle nie czuć tego okropnego posmaku, jedynie bardzo pali w gardło. No i mocno wali w głowę, polecam.
Człowiek pozbawiony wyboru między dobrem a złem staje się maszyną...
Awatar użytkownika
saku
Stalker

Dołączenie: 07 Kwi 2009, 13:54
Ostatnio był: 09 Paź 2016, 12:04
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 5

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości