Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez scigacz1975 w 15 Lis 2011, 20:13

Jak to fajnie ujęli @RealKriss i @Fender - niech sobie są, niech sobie żyją i robią sobie lewatywę - nikt im nie broni. Ale niech to robią w domu, we własnym środowisku. I nikt ich za to nie ma zamiaru ani też prawa - gnoić.
Ale kiedy wychodzą na ulicę i próbują narzucać wszystkim wokoło swoje poglądy to jest przegięcie. I z tym się nie zgadzam.

Szanować i tolerować należy ludzi za to jakimi są - są w porządku należy się szacunek - nie, no to już sami wiecie...
Ale szanować i tolerować kogoś za to że jest inny i się z tym obnosi??? Bez przesady.

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Reklamy Google

Postprzez Terminus w 15 Lis 2011, 20:22

@Kowek: Oczywiście przypadki homoseksualnych zachowań zdarzają się także w przyrodzie poza człowiekiem. To żadna nowość ani sensacja. Tylko, że podobnie jak u ludzi homoseksualizm dotyka margines populacji. Jedyny wniosek, jaki z tego wynika, to wg mnie ten, że przyczyny tego są zapewne podobne - jakiekolwiek by nie były. A i tak ich nie poznamy, bo badania zjawiska homoseksualizmu, są przecież przejawem nietolerancji i uprzedzeń na tle preferencji seksualnych. Czyż nie?
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive klawisz, scigacz1975.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez scigacz1975 w 15 Lis 2011, 20:30

Bingo @Terminus - nie mogę Ci teraz postawić kozaka ale nie zapomnę, natomiast co do wypowiedzi - jak byś strzelał kulami jak strzelasz słowami to Zajcew i inni snajperzy musieli by się u Ciebie uczyć. :wink:

Uwagi moderatora:

A co to ma do tematu?
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez jalkavaki w 15 Lis 2011, 21:13

xKoweKx napisał(a):Większość chyba chciałoby tylko związków partnerskich.

A od kiedy to homoseksualści nie mogą żyć w związkach partnerskich?
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Szpagin w 15 Lis 2011, 21:49

Przypomniało mi się o pewnym filmie, nazywa się "Postęp po szwedzku" (google it!). Puścił go nam kiedyś ksiądz na religii. Dla osób którym nie chce się oglądać: w Szwecji od wielu lat rządzi eurosocjalistyczna partia, której działania (według autorów dokumentu) doprowadziły do zniszczenia tradycyjnych wartości i więzi rodzinnych.

Patchwork family (małżeństwo się rozwodzi, jeden z małżonków zabiera ze sobą dzieci, bierze ślub z rozwódką/rozwodnikiem z własnymi dziećmi, potem nowa para ma swoje dzieci itd. W rezultacie dzieci wychowują się w różnych rodzinach i nie tworzą trwałych więzi), śluby par homoseksualnych i adopcja dzieci przez nie, chory system ochrony praw dziecka (zbuntowana nastolatka fałszywie oskarżyła ojca o molestowanie, ojciec trafił do więzienia mimo iż córka przyznała się, że wszystko wymyśliła; odbieranie dzieci rodzicom z bzdurnych powodów) - ogólnie człowiek cieszy się, że żyje w Ciemnogrodzie.

Ale skoro temat jest o homoseksualizmie, to nie może zabraknąć taż fragmentu o nich. Zacznijmy od tego, że w Szwecji nie istnieje rozdział państwa i Kościoła (w tym przypadku - luterańskiego Kościoła Szwecji). Państwo w dużym stopniu ingeruje w pracę Kościoła. Gdy Szwecja zalegalizowała cywilne małżeństwa homoseksualne, środowiska gejowskie nalegały, by udzielano homoseksualistom także ślubów kościelnych. Co prawda jeszcze nie doszło do tego, ale już dziś błogosławi się paty homoseksualne w kościołach - początkowo bez świadków, potem jako cała ceremonia.

I teraz dochodzimy do najlepszego. Pewien pastor w trakcie kazania zacytował fragmenty Biblii, według których związek homoseksualny jest grzechem. Nie obrażał ich, nie chciał posyłać ich do gazu. Po prostu powiedział, że to, co robią, jest sprzeczne z nauką Jezusa. Następnie wypowiadało się dwóch innych pastorów, gej i lesbijka. Skrytykowali go. Najlepszy komentarz wspomnianej już pastor-lesbijki: "Biblia sama w sobie nie jest objawieniem". Przypomnijmy: kościoły protestanckie całą swoją wiarę opierają na Biblii, odrzucając Tradycję i autorytet papieża ("Co nie jest biblijne, nie jest teologią."). Dla nich to, co jest napisane w Biblii powinno być podstawą wiary, a tu okazuje się, że najważniejsze jest zdanie władzy świeckiej czy własne wymysły.

Pastor, który skrytykował kuriozalną pogoń za postępem, stał się ofiarą publicznej nagonki. Choć sąd drugiej instancji go uniewinnił, to grożono mu śmiercią, wysyłano anonimy, organizacje gejowskie oskarżały go o szerzenie nienawiści, porównując to do sytuacji (a jakże!) w Polsce.

Co się dzieje z tym światem...

@jalkavaki: Nie mogą, bo w Polsce takie coś nie istnieje. Mam tu na myśli związek w sensie prawnym, a nie życie ze sobą.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Alchemik w 15 Lis 2011, 21:50

A od kiedy to homoseksualści nie mogą żyć w związkach partnerskich?

Chodzi raczej o uprawnienia takie jak np: dziedziczenie, czy zameldowanie. Takie problemy mają też heteroseksualne pary, więc warto walczyć o tę ustawę.
:

Śluby są głupie :P
Lizać stópki, niuchać stópki
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 03:37
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 209

Postprzez nati20 w 15 Lis 2011, 22:39

Nie mam jednoznacznego stanowiska odnośnie homoseksualistów, powiedzmy że jest mi to obojętne z lekką tendencją do potępiania. Jakbym zobaczyła takich całujących się publicznie, pewnie skrzywiłabym się i stwierdziła że to nienormalne i obrzydliwe (calujące się kobiety to inna sprawa, jakoś hmm lepiej to wygląda) ale jak są sami w sumie kogo obchodzi co robią, ich sprawa.

Z jednej strony myśle, że każdy zasługuje na szczęście, bez względu czy da mu/jej to kobieta czy facet. Z drugiej strony nie chciałabym mieszkać obok gejów mając dzieci, by ich nie zgorszyć, by nie oglądały takich aspołecznych zachowań jak homoseksualizm.

Później myśle sobie że to też ludzie, mają uczucia i swoje poglądy- mają prawo uważać, że to nie jest nic złego- miłość do osoby tej samej płci. Ludzie są stworzeni do tego by się rozmnażać, ale para hetero może powiedzieć- nie będziemy się mnożyć bo tak nam się podoba i to nie będzie kontrowersyjne, taka ich wola i już.

Rodzice homo nie nauczą potomstwa tego samego wzorca rodziny jaki jest przyjęty, czyli matka zajmuje się domem i potomstwem a ojciec utrzymuje rodzine i naprawia sprzęty w domu, jednak rodzice samotnie wychowujący dzieci też tego nie dokonają do końca. Dużo tu przemyśleń co może zrobić para hetero a czego para homo nie zrobi ale trudno zająć mi stanowisko konkretnie po jednej stronie..

Zapewne koledzy dziecka z takiej rodziny wyśmiewaliby go, jednak możliwe, że byłby bardziej kochany, niż ci koledzy których jednego matka jest alkoholiczką a drugiego ojciec napier**** jak ma zły dzień. Sama nie wiem... czy jest to tylko dziwne czy chore psychicznie.
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 17 Kwi 2025, 22:10
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 68

Postprzez Przemek77 w 16 Lis 2011, 08:01

Realkriss napisał(a):Mnie się bardzo podobają porównania coraz częstsze homoseksualizmu do pedofilii, zresztą pedofile zacierają łapki, że pedałom coraz więcej wolno to i oni łepek podniosą. Niestety analogia jest spora, bo to są mniejszości seksualne, z tym, że homoseksualiści nikomu nie szkodzą i sami pozwalają szargać swój odbyt, a pedofile to najczęściej gwałciciele i podstępni przestępcy.

Czy słyszałaś o tak zwanej "pedofilii pozytywnej"? Kiedyś nawet w PL była afera o stronie "Mały Książe" - niestety jak szybko się pojawiła, tak szybko ucichła.
Z grubsza polega to na tym, że zboczeniec nie gwałci brutalnie dziecka ale miesza mu w głowie do tego stopnia, można by śmiało rzec "pierze mózg", że dzieciak sam się zgadza na takie "zabawy". Na stronie "Mały Książe" były podane wprost wskazówki zarówno dla zboczeńców jak i dla dzieci - co dziecku mówić, jak z dzieckiem postępować aby osiągnąć cel, jak się chronić przed prawem, wreszcie jak poinstruować dziecko co ma mówić w razie składania zeznań.
Istnieje coraz więcej propagatorów tego, w Holandii powstała nawet partia pedofilska, której sąd nie zdelegalizował z uwagi na "wolność przekonań".
Środowiska pedofilskie i homoseksualne tak naprawdę mocno się zazębiają, przenikają, wielu czynnych działaczy homoseksualnych miało problemy z prawem za praktyki pedofilskie.
Nie ma tu co mówić, że "to są dwie różne strony" - pedofile bacznie obserwują homosiów, popierają ich dążenia, bo wiedzą, że gdy pedałom się uda - to oni wyskoczą ze swoimi żądaniami.
Idźmy dalej - w tak zwanych "kręgach postępowych" coraz większą popularność zdobywa niejaki Peter Singer. Otóż głosi on takie np. przekonania:

1. Dozwolony jest seks z dziećmi i zwierzętami.
2. Dopuszczalna jest aborcja nawet w zaawansowanej ciąży.
3. Dopuszczalne jest zabicie dziecka w pewnym okresie po urodzeniu, gdy rodzice stwierdzą, że nie są w stanie go wychować.

Facet zdobywa coraz większy posłuch, rajcują się nim różne lewackie śmiecie - mimo, że ma zakaz "występów" w wielu krajach - rózne organizacje nie ustają w bronieniu go powołując się na "wolnośc przekonań i wypowiedzi".
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.

Za ten post Przemek77 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss, Tajemniczy, Universal.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Realkriss w 16 Lis 2011, 09:47

Toć przecież może się wyraziłam zbyt kwieciście, ale Twoje zdanie jest moim zdaniem.
Mróz mi przeszedł po kręgosłupie, gdy przeczytałam Twój post, a chodziło mi dokładnie o to samo, że gdy pozwoli się na za wiele homoseksualistom, to inne, gorsze zboczeniowe frakcje też się będą dopominać o swoje.
Dlaczego nie kastruje się pedofili? Znam z autopsji historię, gdzie ktoś ze znajomej rodziny okazał się pedofilem, zgwałcił i zabił 10 latkę. Wykształcony człowiek, właśnie obronił dyplom na UW, a nie było to w czasach (20 lat temu), gdy dyplomy dostaje byle kundel. Rodzice nie wierząc w winę, zrujnowali się na adwokatów, którzy ciągali go po psychiatrach, że niby chory człowiek.
Niestety, nie był chory, został skazany na 15 lat, odsiedział, wyszedł, i ... poznał przez internet dziewczynę z drugiego końca Polski, totalna gęś, wie, że siedział, ale wierzy, że za niewinność, zjechała do niego, zachwyciła się willą, zamieszkała u niego, urodziła mu dziecko!!!!
Dziecko ma 2 lata, za ile lat zacznie bawić się z rówieśniczkami i przyprowadzać je do domu?

Wyobrażasz sobie Przemek, że Twoja córka bawi się z dzieckiem pedofila po okiem tatusia?

I nie mam nic do dzieciaka, przecież sama jestem matką. Smutna i brutalna prawda jest taka, że tego dziecka nie powinno być na świecie. Profilaktycznie.

Wiem, że to gruby offtop, ale ukazuje jedną z luk w systemie prawnym, przez którą zboczeńcy się prześlizgują. A darcie pedalskich gąb o tolerancji toruje im drogę.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez xionc w 16 Lis 2011, 10:26

Tak tak pedały do gazu albo prundem ich podleczyć. I ewoluują w pedofilów co zaowocuje partią polityczną która wejdzie do sejmu i zalegalizuje gwałcenie dzieci. Istny raj dla kleru katolickiego!
Prawicowa ekstrema nakręca sie jak na psychiatryku24
Image

Za ten post xionc otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative scigacz1975, Szpagin.
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Realkriss w 16 Lis 2011, 11:11

A Ty znowu niezmordowanie przychodzisz sadzić swoje prostackie prowokacyjki?
Gdzie Twoja ranga z poniedziałku, wszyscy uznali ją za jedyną słuszną.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Piterxd.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez Przemek77 w 16 Lis 2011, 11:38

@Realkriss - ja sobie takiej sytuacji nie wyobrażam. Ja powiem więcej gdyby ktoś tylko próbował skrzywdzić moje dziecko, to naprawdę marny jego los, bez względu na późniejsze konsekwencje. Pewnie bym mógł nawet zabić kogoś takiego - ale ja w takich przypadkach kompromisu nie uznaję.
Nie raz łapię się na tym, że słysząc o jakichś zbrodniach popełnionych na dzieciach to dziwię się tym ojcom, że zamiast złapać gnoja i zmiażdzyć mu jaja w imadle to oddają sprawę na policję.
W ogóle uważam, że za zbrodnie na dzieciach wciąż kara jest w Polsce stanowczo za niska (oczywiście mówimy o rzeczywistości a nie o serialach fantasy typu "Anna Maria Wesołowska").

I o to właśnie chodzi. To są takie małe kroki. Na razie gardłuje się o prawie do dziedziczenia. Potem będą związki rejestrowane - przy okazji dostanie się mocno "złemu, nietolerancyjnemu Kościołowi" jak zwykle zresztą. Potem przyjdzie kolej na adopcję dzieci.
I jestem gotów się założyć, że za niedługo łeb podniosą pedofile - no oczywiście oni się nie będą nazywać "pedofile" bo to źle się kojarzy, jakoś tam inaczej się określą, np. holenderska partia zboczków nazywa się "Dobroczynność, Wolność i Różnorodność" - ale wyskoczą z obniżeniem wieku dozwolonych kontaktów seksualnych np. do lat 10. Homisie i lewacy narobią wrzasku, że "tolerancja", że "natura", że "uwarunkowania cywilizacyjne"..... I kto wie?

W Szwecji już w wielu szpitalach, przedszkolach panuje oficjalny zakaz używania słów "matka" i "ojciec" - tylko "opiekun" - żeby broń Boże par gejowskich nie urazić.

@xionc - zapomniałeś dodać słów takich jak "Ciemnogród", "Radio Maryja", "moherowe berety", "Fronda" - jak mogłeś? W końcu to klasyka!
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości