AIRSoft

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: AIRSoft

Postprzez tefinho88 w 21 Gru 2012, 21:04

Tak, też o nim myślałem. Ale jednak g&g bardziej mnie urzeka. A cena przyzwoita jak na replikę tej klasy. Niestety takie są ceny markowych replik ;) tylko zazdrościć np amerykanom, którzy z tygodniowego wynagrodzenia mogą sobie kupić sprzęt z górnej polki, kiedy dla nas jest to 4x wyższa kwota :facepalm: a za adekwatne oszczędności w złotówkach nie nabędzie się nawet najtańszego chinola
tefinho88
Kot

Dołączenie: 23 Cze 2009, 10:18
Ostatnio był: 21 Maj 2018, 21:41
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 8

Reklamy Google

Postprzez Ropasiak w 21 Gru 2012, 21:05

Cena jest zajefajna to chyba dla tych którzy nie mają co zrobić z pieniędzmi, albo dla starych wyjadaczy.

O co Ci chodzi? Przecież to jest nawet tanie :facepalm:
| Ryzen 7 5700X (4.85GH) | Gigabyte B450 Gaming X | Arctic Liquid Freezer II 280mm | 40GB DDR4 RAM 3466MHz CL16| PowerColor RX 6700XT Hellhound 12GB GDDR6 (+Cooler Master ELV8) | Kingstone KC3000 2TB + Crucial BX500 1TB | Gigabyte Aorus Elite Platinum ATX 3.1 850W | Fractal North XL White (+Cooler Master Halo 2 120mm) | Windows 10 Pro x64
Ropasiak
Tropiciel

Dołączenie: 29 Mar 2008, 18:02
Ostatnio był: 04 Mar 2025, 17:36
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 18

Postprzez Gro3a w 21 Gru 2012, 21:18

Taa. To jest tak tanie, że musiałbym wydać na to całą swoją wypłatę :facepalm: Jak ci starzy wszystko sponsorują to możesz nie wiedzieć, jak ciężko i w jakich warunkach muszę na to zapracować....
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez tefinho88 w 22 Gru 2012, 02:02

jestem pewien ze mowiac "tanie" chodzilo mu o cene odnosnie rynku ASG, wobec ktorej,ten sig od King Arms, plasuje sie, na miejscu niedrogich, oryginalnych egzemplarzy. Niestety, od takich kwot zaczynaja sie porzadne repliki ale nikt nie broni biegac z chinskimi odpowiednikami.
tefinho88
Kot

Postprzez Knife w 22 Gru 2012, 15:30

Witam, siedzę trochę w ASG aktualnie posiadam AK od Cymki ale planuje kupić RK-03 Steel and Wood od Boyi'a :)
( http://gunfire.pl/product-pol-1152192914-RK-03SW.html )
moje pytanie: Czy ktoś z was miał do czynienia z tą repliką?
+ czy wie ktoś może skąd wytrzasnąć http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl& ... ,s:0,i:162 skórzany pasek na kolbę? :D
Awatar użytkownika
Knife
Kot

Dołączenie: 21 Gru 2012, 18:08
Ostatnio był: 25 Sty 2013, 17:18
Miejscowość: Bydgoszcz
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez tefinho88 w 22 Gru 2012, 15:44

przesiadka z chińczyka z dobrymi bebechami i średnim wykończeniem na chińczyka ze średnimi bebechami i dobrym wykończeniem ? polecam dozbierać kilka stówek do markowej giwery.
skórzany pasek i inne tego typu duperele znajdziesz na targach staroci ;)
tefinho88
Kot

Postprzez Gro3a w 22 Gru 2012, 16:32

@Knife - niezły sprzęcik ;) Nawet gdyby "bebechy" były słabe, to można przecież kupić zestaw tuningowy, lub cały gearbox do serii AK i po sprawie :D A co do markowych replik, czasami są bardziej zawodne niż te "chińczyki"(nie liczac tych z plastikowym gearem) No jak wspomniałem o tym SiGu 556 to na pewno jest dużo staranniej wykonany i niezawodny, ale początkujący raczej nie kupiłby sprzętu za taką cenę ;) Bodajże porównując długość lufy, celność (no i cenę) jednak wolałbym kupić tego RK-03, niż RK-01 :E jak widać, ma szynę do montażu celownika, ale nie wiem, czy nie byłaby kompatybilna z tym: http://gunfire.pl/product-pol-115218985 ... PSO-1.html Jeszcze GP-25 i stalker pełną gembą :E
Edit:
Co do repliki RK-01 to z początku chciałem ją przerobić na replikę OC-14 "Gro3a", ale pomyślę o tym jak będzie przypływ gotówki :)
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...

Za ten post Gro3a otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Knife.
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez tefinho88 w 22 Gru 2012, 16:57

Gro3a napisał(a): Nawet gdyby "bebechy" były słabe, to można przecież kupić zestaw tuningowy, lub cały gearbox do serii AK i po sprawie :D

... i sumarycznie wydać więcej za chińskiego składaka niż za pewny i polecany sprzęt.
dla wszystkich, którzy mają podobne pomysły, proponuję przegląd forum asg, gdzie tego typu problemy są szerzej omawiane. W skrócie - nie ma sensu myśleć o tanim i kompleksowym tuningu chińczyka.

Gro3a napisał(a): A co do markowych replik, czasami są bardziej zawodne niż te "chińczyki"(nie liczac tych z plastikowym gearem)

sensowne przykłady czy wyjątki potwierdzające regułę?

Gro3a napisał(a):ale początkujący raczej nie kupiłby sprzętu za taką cenę

kolega używał już chinola, więc jakis przebieg z repliką już ma ;) po prostu nie widzę sensu przesiadki z poloneza na lanosa :E

a na temat tej lunety możesz znaleźć sporo opinii na innych forach. też miałem bakcyla na paruskie klimaty, planowałem zakup SWD z PSO. I jeżeli chodzi o ta lunetke - to niestety tylko oryginał. Ta imitacja ma strasznie do dupy stosunek jakości do ceny. a przy odrobinie szczęścia można gdzieś za podobną kwotę urwać oryginał. Swoją drogą, jeżeli myślisz o wydaniu na samą lunetę, więcej niż na replikę, idziesz złą droga przyjacielu :D Najpierw zainwestuj w porządny sprzęt miotający BBsami, chyba że ma to być replika na ścianę i do lansu, a nie do kradnięcia dusz ^^
tefinho88
Kot

Postprzez Knife w 22 Gru 2012, 21:12

Właśnie w tym rzecz, że przeczytałem masę opinii na temat nowych Boyi'ów, tematów typu CYMA vs BOYI itp. większość na WMASG i ci co hejtują boyica nigdy go na oczy nie widzieli, zapatrzeni w CYME jak w monolit :E , mnóstwo ludzi pisze, że Boyi poprawił bebechy a Stal i drewno są bardziej kuszące niż ZnAl i ABS :F
+ ludzie którzy polecają Boyi'a siedzą w ASG kupe czasu a ci co hejtują to koty

@tefinho88 - co uważasz za markową replikę? te VFC za 1800 ? pewnie że lepsze ale nie wygrałem 6 w totka :D
Awatar użytkownika
Knife
Kot

Postprzez Stalker Rambo w 22 Gru 2012, 21:31

Obecnie w grupie mamy SCAR-y od Boyi. Kolega ma wersji H - i co chwile ma z nim jakieś problemy. Ja oraz inny kolega mamy w wersji L - i mamy zero problemów, poza ciągłym dokręcaniem śrubek od kolby. Kiedyś miałem Glocka 18c od Cymy i zepsuł mi się dzień po minięciu gwarancji. Niedawno również zakupiłem AK od Cymy, ale nie miałem okazji go jeszcze przetestować.
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 143

Postprzez tefinho88 w 22 Gru 2012, 22:03

nie popadajmy w skrajności z tym vfc ale np ak od G&G, TM, KA czy innych, chodzą poniżej 1000. do tego dołożyć drewna, które można dorwać tanio na wszelakich aukcjach i nie musisz brać udziału w loterii pt "padnie czy nie padnie". Chinole są przecież dosyć losową sprawą jeżeli chodzi o jakość wnętrza. Po prostu, w mojej opinii zmienianie chinczyka na chinczyka nie ma większego sensu, zwłaszcza że poruszamy się w tym samym obrębie AK

Knife napisał(a): ludzie którzy polecają Boyi'a siedzą w ASG kupe czasu a ci co hejtują to koty

:D

hejtują też ludzie którym GB padł po 1/5 paczki...

a i weź pod uwagę, że Cyma nie bez powodu stała się tak sławna w tej klasie cenowej. Nie zrozum mnie źle, sam przez sezon miałem chińczyka od JG, i żeby doprowadzić go do komfortowego stanu, musiałem wsadzić w niego 2-3x tyle ile był warty. Można, ale jeżeli wrócę do ASG to tylko z czymś konkretniejszym w stocku ;)
tefinho88
Kot

Postprzez Knife w 25 Gru 2012, 15:39

ja od ponad 1.5 roku cisnę z CM.028C, jest to moja pierwsza replika, przebieg >10k z powodu braku czasu :/, mam 800-900 zł na replikę (jakieś AK 74) tylko na polskim rynku nie mogę znaleźć nic co nie jest made in china, znacie jakiś sklep nie zalany chińszczyzną godny polecenia? Nie wiem już gdzie szukać Gunfire, taiwangun itp. dawno przeszukałem
Awatar użytkownika
Knife
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości