4. Wpływ Firewalla na prędkości ściągania plików z uTorrent:
Każda Winda XP posiada wbudowany swoisty firewall (po polsku nazywa się to trochę dziwnie "Zapora połączenia internetowego"). Jest on domyślnie włączany podczas instalacji systemu. Trudno powiedzieć, jak ten firewall właściwie działa, ponieważ nie posiada on prostego interfejsu pozwalającego go konfigurować.
Natomiast znany jest fakt, że wpływa on negatywnie na prędkości transferów (podobno nie tylko na to). Zalecane jest wyłączenie tego wynalazku.
Robi się to tak: Wchodzimy w Panel sterowania>>>Połączenia sieciowe>>>prawy klik na połączenie używane do łączenia z Internetem>>>Właściwości>>>Zaawansowane>>>odznaczyć opcję "Chroń mój komputer i moją sieć ..">>>OK.

Quinn napisał(a):Moim skromnym zdaniem ściąganie z sieci bez firewalla jest samobójstwem,

1kris1 napisał(a):Systemowy firewall jest beznadziejny pod względem skuteczności osobiście polecam go zdeaktywować a na jego miejsce zainstalować jakiś freewarowy firewall których jest sporo do wyboru daje lepszą ochronę niż ten z xp .
Osobiście korzystam z utorrenta i mam firewalla i transfery mam jakieś 350kbps więc nie narzekam

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości