Pytania 2 do osób które kupiły zestaw ARMA z Humble Bumble

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Pytania 2 do osób które kupiły zestaw ARMA z Humble Bumble

Postprzez Kpuc w 19 Sty 2014, 15:49

Czy na swojej liście steam macie dwie pozycję: ARMA II i ARMA II: operation arrowhead czy tylko jedną ARMA II: operation arrowhead ?

Działa wam MOD DayZ ?

U mnie wywala coś takiego przy uruchomieniu ARMA II jak i ARMA II DayZ

Image

I nie wiem czy to przypadkiem nie jest powodem braku ARMA II jako osobna gra. Oczywiście szukałem tego problemu i było sporo tematów jak ten http://www.unknowncheats.me/forum/arma- ... k-fix.html i tu właśnie koleś ma a2 jako osobna gra.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Reklamy Google

Re: Pytania 2 do osób które kupiły zestaw ARMA z Humble Bumb

Postprzez Grzechu300 w 19 Sty 2014, 16:51

Nie powinienem się chwalić, ale ja, grając w DayZ na wersji nazwijmy to próbnej (wiem,wiem, ale po prostu chciałem sprawdzić grę, zanim ją kupię - nie lubię w ciemno i w błoto pieniędzy wyrzucać, zresztą gra nie powala) nie miałem żadnych problemów z grą, natomiast mój kumpel, który grę kupił, napotykał przeróżne bugi, crashe i problemy z włączaniem prawie codziennie... ;)

Co do tematu : skoro to problem z dubbingiem, to go po prostu wyrzuć z plików gry, albo zastąp innym plikiem, ściągniętym z neta. Ja miałem identycznie z Falloutem 3 (tylko jakiś tam inny plik był), i podziałało.
Ostatnio edytowany przez Grzechu300, 19 Sty 2014, 20:55, edytowano w sumie 1 raz
Вознаграждён будет только один.

Za ten post Grzechu300 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Soviet.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Dołączenie: 30 Sie 2012, 22:39
Ostatnio był: 15 Wrz 2019, 11:19
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 333

Postprzez caleb59 w 19 Sty 2014, 17:07

Odpalenie tego to jest taniec nad przepaścią - fakt...

Musisz pobrać ze Steama:

* Arma 2
* Arma 2 Operation Arrowhead
* Arma 2 Operation Arrowhead Beta
* Arma 2 DayZ Mod

Następnie włączasz na chwilę Armę 2 i kiedy zobaczysz menu główne wychodzisz z gry, to samo w przypadku Operation Arrowhead i Operation Arrowhead Beta - w tym czasie Steam doinstaluje niezbędne biblioteki dla każdej z gier oraz usługę BattleEye dla Army 2 i Operation Arrowhead.

NIE WŁĄCZASZ W OGÓLE DayZ Moda!

Pobierasz z netu DayZ Commandera, instalujesz i włączasz - wchodzisz w opcje programu i zaznaczasz oba ptaszki pod pozycją "STEAM OPTIONS", następnie na górze okna programu klikasz "install/update" i sprawdzasz czy wszystkie pliki masz aktualne/robisz aktualizacje, ewentualnie jeśli przy pozycji DayZ wyświetli Ci error to klikasz "Repair" i dokonujesz naprawy plików gry.

Grasz tylko przy użyciu DayZ Commandera - skróty do gier jakie powstały na pulpicie po instalacji usuwasz i to tyle...

Już prościej byłoby kupić DayZ Standalone niż się z tym pierniczyć... :caleb:
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |

Za ten post caleb59 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kpuc.
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 18:17
Kozaki: 679

Postprzez Kpuc w 19 Sty 2014, 17:20

W międzyczasie dostałem odpowiedz z supportu i dodali mi ARMA 2 do konta, jakimś przypadkiem sama się nie dopisała choć na karcie było dodane, miałem tak już przy poprzedniej akcji, nie wiem ocb.

Dzięki za rozpiskę jak to grać, samostójka była by świetnym wyjściem lecz 100zł to za wiele jak na mod'a.

Myślę że problem rozwiązany, pobieram a2 resztę już mam zainstalowane.

ps. Grzechu300 na forum nie piszemy takich rzeczy, wywal to brzydkie słowo. Jak by na to nie patrzeć zabezpieczenia uprzykrzają nam życie.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Postprzez caleb59 w 19 Sty 2014, 17:30

To jest tylko jeden z kilku sposobów - na forum Steama i w poradnikach Steama ludzie opisują różne wariacje odpalania DayZ Moda...

Oczywiście gwarancji nie daję czy nie pojawi się znowu ten błąd z pierwszego posta - ja go miałem jak nie wiedziałem jeszcze o DayZ Commanderze i odpalałem moda na sucho przez skrót na pulpicie - przy weryfikacji plików moda w DayZ Commanderze musiałem dokonać naprawy i od tej pory wyszukując serwery i odpalając grę (dwukilk na wybranym z listy serwerze) nie miałem żadnych problemów...

Tylko ten cały brak optymalizacji... :caleb:
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 18:17
Kozaki: 679

Postprzez Kpuc w 19 Sty 2014, 20:29

Udało się, odpaliło, miazga nie gra, nie wiem czy uzbrojenie zależy od serwera ale jest mega hard, muszę poczytać jak się to je :D

Zamykam
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości