Jak nie wiesz, jak nagrać cokolwiek, to aż strach pomyśleć, jakby miał wyglądać komentarz do grania. Brrr.
Tak możliwie najbardziej minimalistycznie to „
prosisz wujka z Bangladeszu”, żeby wysłał ci pełną wersję Frapsa, podpinasz mikrofon, włączasz Stalkera, włączasz nagrywanie i grasz, pieprząc jakieś bzdety o tym, jak to gra jest zabugowana, bo cię chomik zagryzł. Jak już cię zagryzie, szukasz VirtualDuba, wrzucasz tam swoje videło i szukasz poradnika do kompresji klipu do rozsądnych rozmiarów, żebyś nie zdążył umrzeć ze starości, zanim twoje dzieło sztuki trafi na
JewTube YouTube.
Plusy:Wszystko samo się robi, i to w nienajgorszej jakości
Minusy:20-minutowe video będzie ważyło pewnie koło 10 GB (ja przez przypadek nagrywałem ostatnio spauzowaną grę, bo mam ten sam skrót klawiszowy we Frapsie i w Paint.NET i wyszło prawie 7,3 GB przy nagrywaniu okna 1024x768, a tylko ja jestem taki dziwak, że gram w oknie zamiast w pełnym ekranie)
Na 99,999% dźwięk się źle nagra i będzie miał laga w stosunku do obrazu (chyba, że masz kompa z NASA i nie ma takie opcji, żeby na chociażby jedną milisekundę FPS spadł poniżej stałych 30)
Fraps chyba nie może nagrywać dźwięku z mikrofonu i komputera jednocześnie, ale tego nie jestem do końca pewien
Na kompresję video też trzeba trochę czasu i chęci, pewnie zejdziesz poniżej 1 GB
A w ogóle to skąd pomysł, żeby cokolwiek nagrać? Ja bym ci radził poczekać do weekendu, pewnie ten pomysł ci się znudzi i znajdziesz sobie jakieś
ciekawsze zajęcia.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!