Premonition - Stunting Society

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Premonition - Stunting Society

Postprzez Michu w 21 Gru 2008, 18:19

Image

Myślałem tak właśnie nad tym, czy nie zaprezentować Wam tego filmu tu, w sumie... czemu by nie ?

Jedni z Was wiedzą co to stunting w San Andreas, i widzieli kilka filmów, lepszych, gorszych. Ja chciałbym pokazać Wam film mojego teamu stunterskiego "Stunting Society". TEAM powstał on ponad rok temu i przyjmujemy do siebie tylko najlepszych graczy z Polski oraz tych dobrych zza granicy. Na koncie mamy już kilka filmów, ja jako stunter mam kilka solówek, a tą najlepszą niestety usunęli mi z YT i nie mogę wgrać -,-. Choć w tym filmie też występuję... :P
Edycją zajął się Rusch, jest on stunterem z TMS (Twisted Metal Stunters, obecnie najlepszy crew na świecie). Miejscami trochę jest za ciemno, ale to wina jakości na YT, zapewniam Was że wersja XQ już taka nie jest :D.

Zapraszam do oglądania i wyrażania swoich opini na temat tego, można też zadawać pytania odnośnie stuntingu, postaram się odpowiedzieć =)

Download/Stream

Filefront Extreme Quality@355MB@1024x768

YouTube@Stream@Low/Medium Quality

FileFront Medium Quality@960x720/56MB
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Reklamy Google

Re: Premonition - Stunting Society

Postprzez kubala500 w 21 Gru 2008, 23:28

Ten filmik jest super. Najlepszy jaki widziałem. Naprawdę dobra robota. Jak oni zrobili te wszystkie akrobacje :?: To jest nieprawdopodobne :D.
Awatar użytkownika
kubala500
Stalker

Dołączenie: 11 Lis 2008, 23:41
Ostatnio był: 15 Lis 2009, 02:16
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 0

Postprzez Michu w 21 Gru 2008, 23:34

Też kiedyś tak sądziłem. Ja mam już za sobą ponad półtorej roku stuntingu, więc powiem tak

PRAKTYKA, praktyka, praktyka, praktyka...
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Postprzez nagyatsu w 22 Gru 2008, 00:28

Hmmm sam kiedyś nad tym myślałem, żeby się wtajemniczyć... Ale jakoś nie wyszło. A ty jak Michu zaczynałeś? Tak sam z siebie zacząłeś skakać w grze? I jak to jest z tymi trickami... Załóżmy wjeżdżasz na jakąś górę, aby zrobić skok, po czym skok ci nie wychodzi i znowu na nią wyjeżdżasz i tak w nieskończoność aż ci wyjdzie? Albo skaczesz, spadasz z motoru, 50%hp mniej, drugi skok giniesz, wczytujesz grę i od nowa? Czy też skaczesz: motor wybucha, ganiasz za nowym motorem? ;p Czy to jest tak, że włączacie god mode, nieniszczące się pojazdy i jeszcze jakieś cheaty na "klejącą się do siedzenia motoru dupę"? ^^
Image
Awatar użytkownika
nagyatsu
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2007, 21:25
Ostatnio był: 24 Sie 2015, 18:02
Miejscowość: krk city
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez kubala500 w 22 Gru 2008, 00:35

No właśnie Michu opowiedz jak to bylo. Też jestem ciekawy jak to sie wszystko robi. Bo jak to sie robi na zasadzie prób i błędów to troche trzeba ćwiczyć. Może macie jakies cheaty, które pomagaja wam tak skakać. :?: :D
Awatar użytkownika
kubala500
Stalker

Postprzez Michu w 22 Gru 2008, 00:46

To było tak, (pozwolę sobie skopiować z naszej stronki)

Stuntowac zacząłem, gdzieś pod koniec roku 2006, dajmy na to w Grudniu :)
Moja przygoda zaczęła się tak, że zobaczyłem w telewizji, dokładnie na programie Hyper, pokaz ''stunterski'' w Vice City, bardzo mi się to spodobało, jak to koleś jeździł na tylnim kole przez pół miasta, albo skakał na lotnisku robiąc w locie 360 Stopni, wtedy przylazłem do kolegi i powiedziałem mu o tym, na zmianę sobie graliśmy w VC i skakaliśmy na lotnisku.

Minęło trochę czasu, dostałem swój wymarzony internet, i po jakimś czasie zobaczyłem filmik jakiegoś Black Dragona czy coś, skakał on autami w San Andreas, a mi to się cholernie podobało, i postanowiłem zrobić swój filmik, nie był on nawet na słabym poziomie, ale koledzy i tak mówili, że jest super xP.
Potem już było coraz lepiej, i lepiej, na Epulsie w klubie o GTA, poznałem Kususa i on podał mi stronkę PKS, dołączyłem tam, wtedy był jeszcze Shark, i wszyscy w komplecie. Po jakimś czasie wyszedł Speed Up, zaintrygował mnie i postanowiłem nadal pracować na swoimi produkcjami. Potem już było tylko coraz lepiej, poznałem wspaniałych ludzi jaka jest Ekipa całego PKS, i inni. Dzięki nim mój poziom jest jaki jest, i myślę, że jeszcze się zwiększy chociaż trochę xD.

Po 1 . Stunterzy używają GTA:SA Crazy Trainer +151, lub Ultimate Stunters Main SCM.

Nie można używać modów typu "klei się do siedzenia" bo to już jest cheat który wspomaga nam w locie, samym stuncie. Nie można zmieniać grawitacji ani przyśpieszać sobie kodami w locie i inne.
Jedyne kody jakie są dopuszczalne to : nieśmiertelność pojazdu oraz postaci, jeżeli coś nie wyjdzie wczytujemy pozycję specjalnym właśnie do tego stworzonym Ultimate Main SCM *of kors na początku ją zapisujemy*, albo GTASA Trainerem (ja go używam). Kody jakie się też używa to brak pojazdów na drodze (choć on wcale nie eliminuje wszystkich, ale większość, Ultimate main usuwa all), ładna pogoda...

Dla tego stunting musi być czysty, nie używa się ŻADNYCH wspomagaczy, bo to już cheatowanie.

Wszyskiego uczyłem się stopniowo, np zastanawia Was pewnie dla czego nie jeździmy normalnie tylko na tylnim kole, to RAD"S method, odpowiednie jeżdżenie na nim (trzeba się nauczyć) zwiększa naszą prędkość o połowę.

dużą rolę odgrywa też wyłączenie frame limitera (limiter FPS), jeżeli mamy około 40FPS stuntuje się lżej...
Oczywiście nie myślcie że jak macie 300 to jesteście bogami, bo to już wielkiej różnicy nie ma.

jeszcze jakieś pytania ?. Możemy się zmówić na partyjke w SA:MP, pokaże Wam kilka "skoków" ;). Jeżeli macie to piszcie tu :D

Ahh, i jeszcze coś : po wykonanym stuncie zapisujem replay (f2) i odtwarza się go przyciskając f3. Taki replay znajduje się w moich dokumentach w san andreas user files, żeby ktoś go odtworzył wysyłamy mu go :). Nagrywami z nich frapsem.

P.s sry za błędy w 1 "opowieści" ale pisałem to z ponad pół roku temu i jeszcze na interpunkcji jak widać się zbytnio nie znałem xD

add : Stunty czasami potrafię próbować kilkaset razy, nie liczę ale 1 stunt b. trudny może zająć nawet pół tysiąca prób...
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Postprzez kubala500 w 22 Gru 2008, 00:59

Jak odzyskam moje GTA SA to napewno będe chcial zobaczyć to na żywo. Póki co licze na jakiś krótki filmik. Taki żeby były czyste tylko ewolucje. Chętnie bym jeszcze pooglądał te akrobacje. Może jak mi się to spodoba to skorzystam z twoich rad i popróbuje poskakać trochę sam :D.

P.S. Dzięki za wyczerpującą odpowiedż. :wink:
Awatar użytkownika
kubala500
Stalker

Postprzez nagyatsu w 22 Gru 2008, 01:01

Noo ja bym mógł się jakoś umówić, bo bardzo mnie to ciekawi, ale wpierw musiałbym instalnąć SA :D Może byś mnie w to nawet wciągnął... ^^
Image
Awatar użytkownika
nagyatsu
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2007, 21:25
Ostatnio był: 24 Sie 2015, 18:02
Miejscowość: krk city
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez Michu w 22 Gru 2008, 01:04

kubala - http://pl.youtube.com/watch?v=TrYi4CsqKMQ
nie ma za co.

Oczywiście możemy się zmówić żeby zagrać godzinkę czy dwie, najlepiej po sylwku albo niedlugo (czyt. pojutrze np xD).
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Postprzez kubala500 w 22 Gru 2008, 01:13

Jest za co dzięki :D . Może znajde gre to będziemy mogli pograć jutro :?: .Odpowiedź daj na gg :13374673. Żeby nie było spamu :D.
Awatar użytkownika
kubala500
Stalker

Postprzez Michu w 22 Gru 2008, 21:13

Tutaj jeśli by ktoś chciał zbiór wpadek i śmiesznych sytuacji oraz stuntów które się nie nadawały do filmów :
http://pl.youtube.com/watch?v=nxwJRtko8no

Miłego oglądania :D
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Postprzez kubala500 w 22 Gru 2008, 21:46

Ale widać, że nawet z nieudanych stuntów wyszedł super filmik. Brawo dla was. Michu czy te nieudane stunty były tylko twoje czy też tych innych chłopaków :?: . Jak będziesz miał nowe filmiki to wrzucaj,chętnie obejrze.
Awatar użytkownika
kubala500
Stalker

Następna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości