To było tak, (pozwolę sobie skopiować z naszej stronki)
Stuntowac zacząłem, gdzieś pod koniec roku 2006, dajmy na to w Grudniu

Moja przygoda zaczęła się tak, że zobaczyłem w telewizji, dokładnie na programie Hyper, pokaz ''stunterski'' w Vice City, bardzo mi się to spodobało, jak to koleś jeździł na tylnim kole przez pół miasta, albo skakał na lotnisku robiąc w locie 360 Stopni, wtedy przylazłem do kolegi i powiedziałem mu o tym, na zmianę sobie graliśmy w VC i skakaliśmy na lotnisku.
Minęło trochę czasu, dostałem swój wymarzony internet, i po jakimś czasie zobaczyłem filmik jakiegoś Black Dragona czy coś, skakał on autami w San Andreas, a mi to się cholernie podobało, i postanowiłem zrobić swój filmik, nie był on nawet na słabym poziomie, ale koledzy i tak mówili, że jest super xP.
Potem już było coraz lepiej, i lepiej, na Epulsie w klubie o GTA, poznałem Kususa i on podał mi stronkę PKS, dołączyłem tam, wtedy był jeszcze Shark, i wszyscy w komplecie. Po jakimś czasie wyszedł Speed Up, zaintrygował mnie i postanowiłem nadal pracować na swoimi produkcjami. Potem już było tylko coraz lepiej, poznałem wspaniałych ludzi jaka jest Ekipa całego PKS, i inni. Dzięki nim mój poziom jest jaki jest, i myślę, że jeszcze się zwiększy chociaż trochę xD.
Po 1 . Stunterzy używają GTA:SA Crazy Trainer +151, lub Ultimate Stunters Main SCM.
Nie można używać modów typu "klei się do siedzenia" bo to już jest cheat który wspomaga nam w locie, samym stuncie. Nie można zmieniać grawitacji ani przyśpieszać sobie kodami w locie i inne.
Jedyne kody jakie są dopuszczalne to : nieśmiertelność pojazdu oraz postaci, jeżeli coś nie wyjdzie wczytujemy pozycję specjalnym właśnie do tego stworzonym Ultimate Main SCM *of kors na początku ją zapisujemy*, albo GTASA Trainerem (ja go używam). Kody jakie się też używa to brak pojazdów na drodze (choć on wcale nie eliminuje wszystkich, ale większość, Ultimate main usuwa all), ładna pogoda...
Dla tego stunting musi być czysty, nie używa się ŻADNYCH wspomagaczy, bo to już cheatowanie.
Wszyskiego uczyłem się stopniowo, np zastanawia Was pewnie dla czego nie jeździmy normalnie tylko na tylnim kole, to RAD"S method, odpowiednie jeżdżenie na nim (trzeba się nauczyć) zwiększa naszą prędkość o połowę.
dużą rolę odgrywa też wyłączenie frame limitera (limiter FPS), jeżeli mamy około 40FPS stuntuje się lżej...
Oczywiście nie myślcie że jak macie 300 to jesteście bogami, bo to już wielkiej różnicy nie ma.
jeszcze jakieś pytania ?. Możemy się zmówić na partyjke w SA:MP, pokaże Wam kilka "skoków"

. Jeżeli macie to piszcie tu

Ahh, i jeszcze coś : po wykonanym stuncie zapisujem replay (f2) i odtwarza się go przyciskając f3. Taki replay znajduje się w moich dokumentach w san andreas user files, żeby ktoś go odtworzył wysyłamy mu go

. Nagrywami z nich frapsem.
P.s sry za błędy w 1 "opowieści" ale pisałem to z ponad pół roku temu i jeszcze na interpunkcji jak widać się zbytnio nie znałem xD
add : Stunty czasami potrafię próbować kilkaset razy, nie liczę ale 1 stunt b. trudny może zająć nawet pół tysiąca prób...