Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Postprzez Pilot w 13 Wrz 2010, 14:34

Może nawet więcej niż 10 m 30m normalny detektor anomalij ma na 3 m chyba i kosztuje 10 tyś więc 30 m tak z 30 tyś nie przesadzajmy z forsą nikt by na początku nie kupował by takiego detektora który kosztuje więcej niż egzo.
no nie :?:

a gdy było by jak w zewie bez takiego detektora skoro są skupiska
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 05 Maj 2025, 18:43
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Reklamy Google

Postprzez per-kac w 13 Wrz 2010, 15:32

No i z tymi skupiskami to trochę tak... dziwnie... Fajnie było jak szło się w Cieniu i tu nagle JEP!!! Zostałeś Zabity.
To dawało takiego klimatu... Fajnie by było gdyby było więcej anomalii i artefaktów i żeby ich zbieranie było trudniejsze (na przykład jakaś łamigłówka) a nie jak ulepszony Swaróg gdzie patrzysz na niego i widzisz artka i amcie...

EDIT: Pisz poprawną składnia panie Pilot, bo cie nie rozumiem ;)
Ostatnio edytowany przez per-kac, 13 Wrz 2010, 16:24, edytowano w sumie 1 raz
Oni wszyscy są śmieszni, to Grzech jest jedyną słuszną drogą którą będe podążać aż do śmierci...
Awatar użytkownika
per-kac
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lis 2009, 17:50
Ostatnio był: 27 Cze 2011, 15:06
Miejscowość: Gdzieś w Zonie...
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 56

Postprzez Pilot w 13 Wrz 2010, 15:39

To zależy jak nie chcesz widzieć anomalij to chodź z welesem czy jakoś tak a tamto mi się za bardzo nie podobało
wszędzie anomalie najgorzej grawitacyjne a gdy są skupiska wiesz gdzie szukać artefaktów a nie tak jak w cieniu wystarczy duże pole z anomaliami lornetka i wysoki punkt obserwacyjny i tak wyglądało szukanie artefaktów
Ostatnio edytowany przez Pilot, 13 Wrz 2010, 19:45, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Postprzez SzymiX w 13 Wrz 2010, 19:33

Ja myślę żeby dopracować bronie jej wygląd i zrobić więcej frakcji ;] i usunąć beznadziejne misje które kończą się tak samo ,że dostajemy misje żeby pójść i uratować stalkera albo kogoś dużo takich jest i prawie w każdej kończy się tak ,że oni giną lepiej by było ,że naprzykład uciekli przed mutantami i takie przedłużenie misji.I więcej takich misji w grupach jak np most w czerwonym lesie super misja jak dla mnie współpraca fajna nawalanka.I też żeby fabuła bardziej wciągała ale myślę że stalker jest ogólnie dobry i nie ma co w nim zmieniać bo będzie gorszy albo lepszy niewiadomo :D.Pzdr
Awatar użytkownika
SzymiX
Kot

Dołączenie: 12 Wrz 2010, 15:21
Ostatnio był: 24 Paź 2010, 13:25
Miejscowość: Pod Mostem w Czerwonym lesie
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez Pilot w 13 Wrz 2010, 19:48

Też by mi się podobał nagły obrót sprawy ratujemy stalkera a tu nagle z powietrza helikopter do nas strzela a w misji i szczegółach nic o tym nie jest napisane albo ten sam stalker przystawia nam PMm do głowy i mówi dawaj kase albo head
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Postprzez per-kac w 13 Wrz 2010, 20:36

Wisz, mówią że przemyśleli misje w Zewie, ale one dalej są nudne trochę... Potrzeba więcej akcji i poczucia zagrożenia.
Oni wszyscy są śmieszni, to Grzech jest jedyną słuszną drogą którą będe podążać aż do śmierci...
Awatar użytkownika
per-kac
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lis 2009, 17:50
Ostatnio był: 27 Cze 2011, 15:06
Miejscowość: Gdzieś w Zonie...
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 56

Postprzez Pilot w 14 Wrz 2010, 06:59

No tak, w zewie jedyną misją z poczuciem zagrożenia i akcją była''Prypeć 1,,
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Postprzez Warsoonclang w 15 Wrz 2010, 12:54

W Zewie nie było niczego z poczuciem zagrożenia a w ogóle to nigdy czegoś takiego w Stalkerze nie spotkałem za wyjątkiem X9 i stalowych drzwi . Tu trzeba by było zmienić cały silnik gry ( wprowadzić nowe animacje ) ponieważ Stalker pod tym względem jest ubogi . Wszyscy jedzą tak samo , wyglądają tak samo , chowają , biegają , strzelają gadają , srają itp .
Rewelacyjna gra staje się duszna i ten zaduch trzeba cały rozkopać nie modyfikować . Zrobić od nowa . I mam nadzieję, że w S.T.A.L.K.E.R. 2 nie znajdziemy tej samej gry o starej oprawie graficznej i wszystkim innym starym . Między "Jedynką" a "Dwójką" powinna być przepaść techniczna jak między COD2 i COD4 .
W drugiej części dajcie mi proszę więcej napierniczania , akcji oraz lepszą SI !!!!!!!!
Не перейдут
Awatar użytkownika
Warsoonclang
Stalker

Dołączenie: 13 Kwi 2010, 20:22
Ostatnio był: 30 Mar 2016, 09:40
Miejscowość: Bunkier Naukowców w Jantarze
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 18

Postprzez Fenishi w 15 Wrz 2010, 20:33

Mi brakuje tylko jednego - animacji czynności wykonywanych przez naszą postać :P Fajnie by było, gdyby zamiast używania przedmiotów w stylu "klik i już", było widać te czynności w trybie TPP - tak, jak to było np. w Gothicu. Było by widać, jak postać pije, je, pali papierosa, gra na gitarze, otwiera skrzynie czy drzwi, siada na ziemi... tego siadania na ziemi brakuje mi w szczególności :E Bo jakoś jeszcze nie spotkałem się z grą, która by to oferowała :P
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez Wiewiórka69 w 15 Wrz 2010, 20:38

Racja, niby szczegóły ale o nich autorzy nie pomyśleli..naprawdę wszystko mogło wyglądać znacznie lepiej, szkoda że ich popędzano z wydaniem. Ale ciekawym pomysłem było by coś takiego jak np. w Penumbrze że bierze do ręki i za pomocą myszki wyrzucasz jakiś przedmiot, sprawiło by to że gra stała by się bardziej realistyczna..a np. siadanie na ziemi było w Gothicu 3 przy pieczeniu mięsa :wink:

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez Fenishi w 15 Wrz 2010, 20:56

No właśnie - tylko przy pieczeniu. Ja chciałbym po prostu nacisnąć jakiś klawisz na klawiaturze, i postać siedziała by do momentu wciśnięcia go jeszcze raz :wink:
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez kondoslaw w 22 Wrz 2010, 21:28

A tak mi niedawno przyszło do głowy - szkoda, że NPC mają zawsze marne EQ jakąś :+: fuksem i parę naboi, a przecież powinni nosić coś więcej. No nie mówię że od razu wyposażenie godne naszego bohatera, ale karabin (tudzież inną broń długą), pistolet, ze 1-2 apteczki/bandaże, po 3-5 magazynków do każdej broni, jedzenie/2 wódki i inne rzeczy niezbędne do życia w Zonie :D

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
kondoslaw
Stalker

Dołączenie: 26 Lis 2009, 18:58
Ostatnio był: 05 Lis 2014, 21:32
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 5

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum