Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Postprzez yarpen w 21 Wrz 2007, 09:14

po instalce 4 łatki ciągle pojawiają sięniecciane misje. a najbardziej wkurzają mnie takie, których nie mogę wykonać bo nic się nie dzieje.

1Np: w bazie wolości pojawiło mi się "obroń granicę" zaraz po tym jak obroniłem ją dostając misję od łukasza. no nic wracam tam, i nic. Nikt przez granice nie przechodzi. Później zobaczyłem w pda że mam podobną misję w gospodarstwie, tam gdze kilku stalkerów zastanawia się nad przejściem do wolności. idę do zielonego znacznika na mapie - wilk leży martwy, inni stoją - nuda, nikt ch nie atakuje, nikt nie chce gadać. Czekam pół dnia, taaaaa. takich misji miałem kilka, idź i zlikwiduj bandytów, psy itp - wracam same trupy i nic poza tym - ale znacznik się pali.

2polazłem do mózgozwęglarki, z buldogiem (postanowiłem wystrzelać granaty zanim oddam tą maszynkę woroninowi). Podczas przebijania się spowrotem w jednym z korytarzy łupnąłem w grupkę wojaków. kurz opadł a chłopaki w odchyłce od ponu jak krzywa wierza w pizie kiwają się martwi. mogłem po nich skakać, i nic. stali tak więc sobie poszedłem. Trochę dalej, kulę sie przy winklu i czekam, nagle widzę cien przez scianę, za chwilę ten cień cudownie zobaczy łmnie, dostalem serią i padłem. niezłe ammo, które przebiło się przez mur z cegieł..

3. ciągłe zielone znaczniki na mapie z pierwszej misji - pozbądź sie bandytów i spotkaj się z zwiadowcami wilka. kurczę, misje wykonane, zwiadowców zjadły psy a znaczniki misji są.

4. na mapce w pda mam zaznaczonego łukasza z komentarzem - wróć po nagrodę. wracam, ni ma. pewnie pozostał zapis po poprzedniej misji. a kilometry lecą...

5. może nie bug, raczj pech. znalazłem ze 20 celowników optycznych, w dwóch rodzjach....mam też z 15 granatów zchomikowanych z schowku w barze. tylko jakoś nie mogę znaleźć żadnego granatnika podczepianego. (oprócz tego obokana w misji "broń członka powinnośc" - ale tego trzeba oddać)

6. blokujący przejścia stalkerzy, stojący w wąskich przjściach. szlag mnie trafia jak idę gdzieś a tu nagle w wejściu stoi tępak i patrzy się na mnie - ani go wypchnąc - tylko kule można mu posłać. (nie chodzi tu o te sytuacjie gdzie zadaniem pilnującego jest nie wpóścić jak np w barze, ale normalne sytuacjie w trakcie gry)

7. powtarzające się gadki i nakładające się dialogi. Witam tego naukowca w odstepach 2 sekundowych może wpedzić w psychozę.

8. celujący w sciany i inne katy w pomieszczeniach przeciwnicy.

9. kiedy grupka powinności wkracza do obozu wolności, w budynku w którym jest łukasz wszyscy kierują broń w stronę skąd idzie atak. niezależnie czy stoją przed ścianą, czy celują w słup, czy szafę. często stojąc tyłem do drzwi. co za taktyka.. :)

10. pamięć gry co do wydarzeń z save\load. tzn. skradam się do jednostki wojskowej, chcąc pocichu wynieść walizę i pobawić się w dywersanta. zapisuję grę blisko bazy, żeby nie ganiać w razie porażki. nikt mnie nie widzi, na wskaźnikach widać że jestem ukryty, save. rozejrzłem się i zaczynam skradankę. Po 50m zostaje zauważony, alarm panika strzały. Trudno, jeszcze raz. load. i co? od razu jestem wykryty. za 2 i 3 razem też. nie ważne że grę zapisałem jak jeszcze nikt o mnie nie wiedział. teraz już wiedzą.

to tyle z żali :) najgorsze jest to że skończę za chwilę 3 raz i od razu zabiorę się za czwarty. mimo tych crapów nie można nie grać w stalkera :)
Por. Funky Koval 'AIR Star Force' piec lat czynnej sluzby, miliardy na liczniku, odznaczenia, takze srebrna gwiazda Palantiru.
Awatar użytkownika
yarpen
Stalker

Dołączenie: 20 Kwi 2006, 21:16
Ostatnio był: 19 Lip 2023, 22:29
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Reklamy Google

Postprzez SithLord w 21 Wrz 2007, 14:55

To samo mam ale jeszcze jak se kiedyś zasejwowałem stojąc przed łukaszem to po loadzie gnoje stoją w przejściu!
Image

Stalker Clear Sky <- Nadzieja na lepszego stalka
Awatar użytkownika
SithLord
Stalker

Dołączenie: 04 Wrz 2007, 20:50
Ostatnio był: 08 Lip 2008, 16:48
Kozaki: 0

Postprzez fef w 21 Wrz 2007, 23:03

Norma, tez tak mialem, a gram juz chyba z 4 raz, historia paczy tez podobna - od 1.002 do 1.004 i dalej to samo. Ostatnio przydarzylo mi sie takie cos. Dostalem od Voronina pare granatow do granatnika, costam z nimi zrobilem (wystrzelalem? nie pamietam), a tu w ekwipunku ikona granatu owego i przy nim cyferka 0. Nic to, mysle sprzedam czy cos, a tu krasz, gra sie wylozyla do pulpitu i standardowe okienko windy o bledzie aplikacji. Odpalam znowu, smyram myszka owy nieistniejacy, a bedacy sobie granat i znowu to samo. W koncu po prostu kliknalem prawym i wywalilem. Zniknal, a ja pomknalem dalej.

E: Jeszcze cos:
W Dolinie mroku mamy uwolnic typa z Powinnosci z klatki w piwnicy. Juz ktorys raz tam jestem a on stoi przed wejsciem do klatki owej i namietnie maszeruje w nia (tak, tak, dokladnie tak jak jest napisane) trzesac sie jak galareta, badz koles na techospidzie w swietle stroboskopu.

@yarpen: Tego chyba nie da sie inaczej przejs nizli na, ze tak powiem, "pelnej k***wie" (punkt 10). Niby jest info, ze w nocy nie ma strazy i da rade po cichu, ale specjalnie raz zmarnowalem ok godziny czekajac az dzien zamieni sie w noc (w zonie byla 8 rano gdy bralem owo zlecenie), a wojskowych nie ubylo ni sztuki.
Awatar użytkownika
fef
Stalker

Dołączenie: 03 Wrz 2007, 23:17
Ostatnio był: 06 Paź 2008, 16:37
Miejscowość: Agropolis

Postprzez yarpen w 23 Wrz 2007, 19:38

po 22 faktycznie jest mniej wojaków, ja miałem 3. ale niestety trzeba sie pobawic z nimi w rambo...
Por. Funky Koval 'AIR Star Force' piec lat czynnej sluzby, miliardy na liczniku, odznaczenia, takze srebrna gwiazda Palantiru.
Awatar użytkownika
yarpen
Stalker

Dołączenie: 20 Kwi 2006, 21:16
Ostatnio był: 19 Lip 2023, 22:29
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez fef w 25 Wrz 2007, 00:45

3ch moze i bylo, ale i tak reszta powylazila gdy tamci zaczeli drzec morde :D
Awatar użytkownika
fef
Stalker

Dołączenie: 03 Wrz 2007, 23:17
Ostatnio był: 06 Paź 2008, 16:37
Miejscowość: Agropolis

Postprzez Palo w 26 Wrz 2007, 22:02

nie wiem czy zwróciliście uwagę na fakt.po pierwsze ,gdy znajdujemy tłumik w ciężarówce na wysypisku, opis mówi iż pasuję do każdej broni,natomiast pasuje tylko do trs ,a do gp 37 juz nie. tak samo jest z granatnikiem do natowskiego trs: w opsiie jest napisane ze jest równierz do gp 37,natomiast nie można godo tej ostatniej broni podpiąć:)
Palo
Kot

Dołączenie: 06 Wrz 2007, 17:18
Ostatnio był: 29 Wrz 2007, 13:35

Postprzez Palo w 26 Wrz 2007, 22:13

hahaha z tym wylatywaniem miałem to smao :)

A może mao? - Q -
Palo
Kot

Postprzez Palo w 29 Wrz 2007, 10:40

ja miałem ostatnio po przechodzeniu gry 2 raz taki dziwny motyw ze idąc do kutwy chciałem wziąść u nirgo robotę z wyplenieniem pijawek w wiosce,i po tym jak prowadziłęm z nim dyskusje ,mój bohater odmawiał wykonaian misji,poprostu do wyboru było tylko zdanie "..moze innym razem ".]

Ban.
Palo
Kot

Postprzez Nieznany w 06 Paź 2007, 16:23

Raz miałem naprawdę dziwnego buga.Jakiś wojskowy mnie rozwalił,a tu mi wyskakuje <Zadanie nie powiodło się:Zabij Striełoka>.Możecie w to wierzyć lub nie,ale tak raz i tylko raz mi się zdarzyło.
Nieznany

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Infernal w 06 Paź 2007, 19:39

Nieznany napisał(a):Raz miałem naprawdę dziwnego buga.Jakiś wojskowy mnie rozwalił,a tu mi wyskakuje <Zadanie nie powiodło się:Zabij Striełoka>.Możecie w to wierzyć lub nie,ale tak raz i tylko raz mi się zdarzyło.

Raz graliśmy z kumplem i jak go zabili też coś takiego wyskoczyło...
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez Towarzysz Lenin w 06 Paź 2007, 22:14

Dzisiaj miałem dziwnego buga. Zainstalowałem pach 1.0003 i moda zwiedzacz. W wiosce pijawek , przy wchodzeniu do dziury w której jest granatnik bum! Wyłączyła mi się gra, wyglądało jakby tryb awaryjny i zgasł monitor. Ale komp działał. Resetnąłem.

Towarzysz Lenin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Sie 2007, 18:15
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 23:41
Miejscowość: Pokój 771.

Postprzez Marked One w 08 Paź 2007, 15:06

W X16 na końcu natknąłem się na kontrolera. Zaczął władać moim umysłem i nagle przede mną pojawiają sie 4 nibypsy trzy były nieprawdziwe i jeden prawdziwy, ale wszystkie mnie raniły (DZIWNY PRZYPADEK). :?:
Awatar użytkownika
Marked One
Kot

Dołączenie: 04 Paź 2007, 15:04
Ostatnio był: 21 Mar 2010, 03:26
Miejscowość: Skąś

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość