- Za ten post Omnibus otrzymał następujące punkty reputacji:
Wunderwaffe, Alchemik.
Wunderwaffe, Alchemik.

Tormentor napisał(a):Z kolei takie Vintorezy powinny być rzadkością w Strefie bo np. taki Monolit to chyba miał własną fabrykę tej broni.
Omnibus napisał(a):Ilość amunicji i różnorakiej broni u handlarzy rzeczywiście nasuwa wnioski że w piwnicy działają spore zakłady zbrojeniowe

Hauptman napisał(a):Witam, bardzo ciekawy temat, gdybym wybierał się do książkowej Zony Pana Michała ( zaznaczam książkowej, nie tej z trylogii gier ) to moje zestawienie sprzętu uzbrojenia i wyposażenia byłoby następujące:
1.Mundur – Gorka + KZS w plecaku
2.Buty – wygodne i ciche
3.ISOPS – przynajmniej maska produkcji Izrael
4.Kamizelka taktyczna – Brest od SPOSN i w systemie dla ,,kochających inaczej'' Molle.
5.Nóż – nie jako broń a jako narzędzie przeznaczone do przygotowania pożywienia, schronienia itp. Czyli dobry i twały nóż survivalowy ( np.TBT-010 ) ostatecznie nóż myśliwski ( np. Kizlyar lub Zlatoust ostatecznie Noks ) bo bagnety ( 56H212, 6H3, 6H4 i 6H5 ) od karabinków szturmowych systemu Kałasznikowa to się raczej nie przydadzą tak jak i wszelkiej maści noże nazywane szturmowymi.
6.Multitool – na pewno jakiś model z rozszerzeniem EOD na potrzeby ,,zabawy'' z minami i fugasami
7.Mimo wszystko kompas, obowiązkowo mapa rejonu ( jeśli dostępna )
Pomijam żywność i medykamenty bo to sprawa oczywista.
Broń:
Na pewno rosyjska bo:
1.Prostota konstrukcji i możliwość dokonania prostych napraw w terenie
2.Dostępność części zamiennych i amunicji na potencjalnym przeciwniku
3.Bo lubię
Zestaw разведчик :
1.AK105 + 4 magazynki
2.6P9 ( bo ma tłumik a to się przydaje, dodatkowe zastosowanie w razie konieczności odejść cicho i nie zostać Zombiakiem lub Snorkiem ) + 2 magazynki
3.2 x F1 ( do sprzątania w pomieszczeniach )
4.2 x RGD5 + kłębek cienkiego drutu ( jako zaimprowizowanej miny pułapki do zabezpieczenia sobie tyłów i spokojnego snu )
5.Pół kilo jakiegoś plastycznego materiału wybuchowego ( semtex z Pardubic ) parę spłonek 8A-TAT i 2 metry najprostszego lontu prochowego zamiast klucza do zamkniętych drzwi
Zestaw snajper:
1.SWD ( z tym że z PO 3-9x42 ) + 4 magazynki ( trochę amunicji luzem )
2.APS z APB, kolba-futerał plastik + 3 magazynki
3.Granaty i materiał wybuchowy jak wyżej
Pozdrawiam

Hauptman napisał(a):Jak Ci tu odpowiedzieć?
Założenie pierwsze: Sprzęt dostałbym od ,,firmy’’ a takiego zestawienia bym zażądał od magazyniera ( nasze dyskusje na tym forum to oczywiście fikcja ale ja jestem z tych turystów w Zonie których się deleguje a nie z tych którzy tam chodzą dla przyjemności, a jak wiadomo rozkaz jest rozkaz i nie musi być przyjemny )
Założenie drugie: stać mnie
Pozdrawiam

Grzechu300 napisał(a):Skoro stawiamy takie założenia, to czemu nie od razu wjechać do Zony Abramsem?

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości