Trylogia S.T.A.L.K.E.R.A. i kontynuacja?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Trylogia S.T.A.L.K.E.R.A. i kontynuacja?

Postprzez Nieznajomy X w 05 Paź 2014, 21:23

@Adek19
Rosja ma takie złoża gazu i ropy u siebie, że mają głęboooko w d*pie nasze łupki.
A wartościowo węgiel przy ropie i gazie to gówno.

Uwagi moderatora:

A czy to jest temat o złożach gazu i ropy? Jeszcze jeden post nie na temat i pożegnasz się z forum na dwa miesiące. - Wheeljack
Miarą Twojej wartości są Twoje zasady.

"jak przyjaźń to do śmierci i nigdy na odpie*dol"
O.S.T.R.

"co zrobić, by uczciwie zarobić, co zrobić, by nie wyj*bać szefowi, co zrobić, kiedy szefem jest kobieta, wyj*bać kobiecie to wielki nietakt"
Metrowy

Nieznajomy X
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Wrz 2014, 21:30
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 14:33
Miejscowość: Koszmary moich wrogów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: -2

Reklamy Google

Postprzez Riseofyourlife w 06 Paź 2014, 09:21

Stalker Cień Czarnobyla:
-Najlepszy klimat.
-Zaje*iste npc'ty
-Momenty w których spada się z krzesła lub sra się w gacie XD
Stalker Czyste Niebo:
-Najemnik jako główny bohater.
-Bagna najbardziej klimatyczna lokacja!
-Czerwony las wygląda jak las.
-Strzelba myśliwska!
Stalker Zew Prypeci:
-Wojsko jako sojusznicy :D
-Misje Poboczne!
-Prypeć do zwiedzania!
-Klimatyczne bary: Skadowsk i Janów
Ulubiona część: Stalker CC :D
Stalker 2: Niemożliwe GSC się rozpadło :(((
Przeżycie w Zonie zależy od naszego sprzętu ale też i od farta i kumpla który wyjmie ci nogę z paszy mutanta.
Riseofyourlife
Kot

Dołączenie: 14 Mar 2014, 20:30
Ostatnio był: 04 Lut 2022, 02:12
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 4

Postprzez impulse_101 w 06 Paź 2014, 10:15

SoC ma świetnie wyregulowany Alife oraz nałożony na mapy w taki sposób ze można ta cześć przechodzić dziesiątki razy a i tak każdy raz będzie z zupełnie innymi sytuacjami. NPC podróżują miedzy mapami oraz krzyżują swoje ścieżki z innymi frakcjami co wywołuje unikalne wrażenie dla SoC z strefa faktycznie żyje własnym życiem, nie raz można spotkać stalkera któremu nagle odwala i biegnie gdzieś w poczuciu jakiejś życiowej misji wywołując tym chaos w dziennym porządku życia zony i powodując rożne zabawne konflikty. Do tego dochodzi klimat który zwala z nóg i który niestety w kolejnych częściach był odtworzony tylko w namiastce. Nie wiem czy twórcą wyszło to niechcący i kolejny raz nie potrafili tego powtórzyć czy może wynika to z przedziału czasu w jakim SoC powstawał i pewnej weny artystycznej którą udało się zaszczepić w SoC a która zanikła lub ewoluowała w inna postać przy kreowaniu kolejnych części.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Kpuc w 06 Paź 2014, 10:29

Stalker Cień Czarnobyla, mój faworyt pod wszystkimi względami, może nie jest najpiękniejszy graficznie ale to ma tą zaletę w tym ponurym klimacie że pasuje. Fabuła jest jak najbardziej ok, audio od wystrzałów do odgłosów dopracowane.

Stalker Czyste Niebo, niewątpliwie te kilka efektów z dx10 nadaje przyjemne dla oka smaczki jak promienie słoneczne czy spływająca woda ze ścian jednam tragiczna optymalizacja jest udręką tej odsłony. Dodanie większej ilości przejść i zasypanie map bandytami dodaje też trudności bo już nie hasamy sobie gdzie chcemy z taką łatwością.

Stalker Zew Prypeci, to ciężki temat, niby coś tam się łączy ale to się nie klei całości, u mnie ta cześć jest na szarym końcu.

Stalker 2, miałby niewątpliwie najładniejszą szatę graficzna.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez kaczor_1991 w 06 Paź 2014, 10:44

Riseofyourlife napisał(a):(...)
Stalker 2: Niemożliwe GSC się rozpadło :(((

Pamiętasz serię Heroes of Might & Magic? Cóż... Powstały 4 części przy czym tworzącym je studiem było New World Computing. Studio się rozpadło. Hmmm... I jakoś tak wyszło, że studio tworzące przestało istnieć, a powstało Heroes 5, Heroes 6, Heroes Kingdoms, Clash of Heroes, teraz jakaś sieciówka i kto wie co jeszcze. Nie widzę powodu dla którego ze stalkiem miałoby być inaczej.
Ruch przeciwników pisania maczkiem na forach. Jak chcecie coś ukryć używać spoilerów!!!
Awatar użytkownika
kaczor_1991
Tropiciel

Dołączenie: 02 Lis 2010, 12:00
Ostatnio był: 22 Lut 2020, 08:32
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 46

Postprzez Gizbarus w 06 Paź 2014, 13:52

>nowe hirołsy
>stare hirołsy
>dowolny rok

Nie porównuj gówna do pierwszych trzech części (zwłaszcza trzeciej), ja cię bardzo proszę. Więc przykład jak najbardziej chybiony.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 13:20
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez KoweK w 06 Paź 2014, 14:08

Z tego co mi wiadomo te części hirołsy były dobrze oceniane przez recenzentów na całym świecie. Wiadomo, że dla maniaków starych części to nie jest to samo, ale nie wmówisz, że te gry to było gówno i szrot. Ja bym się cieszył nawet z takiego drugiego S.T.A.L.K.E.R.a.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 12:41
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1489

Postprzez Gizbarus w 06 Paź 2014, 14:18

Wybacz, ale ja nie jestem żadnym ortodoksyjnym fanem, a mimo to seria zakończyła dla mnie żywot na części trzeciej. Owszem, to całkiem niezłe strategie turowe -ale beznadziejne hirołsy.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez kaczor_1991 w 06 Paź 2014, 14:19

Gizbarus napisał(a):>nowe hirołsy
>stare hirołsy
>dowolny rok

Nie porównuj gówna do pierwszych trzech części (zwłaszcza trzeciej), ja cię bardzo proszę. Więc przykład jak najbardziej chybiony.

Prosić możesz, ale wiele z tego nie będzie. I ja uwielbiam H3 ale o ile generalnie zgadzam się z Twoją opinią co do H6 czy tych sieciowych to wyrażając się w ten sposób o H5 pokazałeś tylko, że albo w tą część nie grałeś albo grałeś szukając na siłę wad by uzasadnić samemu sobie że się do niczego nie nadaje. A podchodząc do tej gry bez porównywania z H3 na zasadzie "H3 bóstwo a wszystko inne na pewno będzie chłamem" okazuje się, że H5 jest świetnym następcą H3. I to by było na tyle. Jeśli drogi Gizarbusie masz na ten temat ochotę podyskutować zapraszam na pw, tutaj nie ma co offtopu ciągnąć bo dałem ten przykład nie by dyskutować o samych heroesach ale by dać ludziom nadzieję na wskrzeszenie. Bo tak jak Kowek chętnie bym pograł w Stalka 2 - nawet gdyby miał być wydany przez kogoś innego wobec czego - gdyby ten stalker był sam w sobie nieco 'inny'. Ale czy inny oznacza gorszy?
Ruch przeciwników pisania maczkiem na forach. Jak chcecie coś ukryć używać spoilerów!!!
Awatar użytkownika
kaczor_1991
Tropiciel

Dołączenie: 02 Lis 2010, 12:00
Ostatnio był: 22 Lut 2020, 08:32
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 46

Postprzez Gizbarus w 06 Paź 2014, 14:23

Grałem w czwartą część, grałem w piątą część, grałem w Clash Of Heroes, grałem nawet jakiś czas w Might and Magic: Heroes. Żadna z nich do mnie nie przemawiała. Owszem, Clash of Heroes było sympatyczną grą strategiczno-logiczną, ale nijak się miała do serii. Piątka była nawet sympatyczna, gdyby nie ta grafika czy kamera.

Ale to już akurat będzie wkraczało na dysputę o gustach, więc jak powiedziałeś - możemy przejść na PW.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez Adek19 w 06 Paź 2014, 21:50

kaczor_1991 napisał(a):
Gizbarus napisał(a):>nowe hirołsy
>stare hirołsy
>dowolny rok

Prosić możesz, ale wiele z tego nie będzie. I ja uwielbiam H3 ale o ile generalnie zgadzam się z Twoją opinią co do H6 czy tych sieciowych to wyrażając się w ten sposób o H5 pokazałeś tylko, że albo w tą część nie grałeś albo grałeś szukając na siłę wad by uzasadnić samemu sobie że się do niczego nie nadaje. A podchodząc do tej gry bez porównywania z H3 na zasadzie "H3 bóstwo a wszystko inne na pewno będzie chłamem" okazuje się, że H5 jest świetnym następcą H3. I to by było na tyle. Jeśli drogi Gizarbusie masz na ten temat ochotę podyskutować zapraszam na pw, tutaj nie ma co offtopu ciągnąć bo dałem ten przykład nie by dyskutować o samych heroesach ale by dać ludziom nadzieję na wskrzeszenie. Bo tak jak Kowek chętnie bym pograł w Stalka 2 - nawet gdyby miał być wydany przez kogoś innego wobec czego - gdyby ten stalker był sam w sobie nieco 'inny'. Ale czy inny oznacza gorszy?

Masz rację co do Stalkera nawet jakby był wydany przez kogo innego a klimat by był ten sam i tak bym kupił i zagrał. :wódka: A co do Hirousów grałem we wszystkie części i mogę powiedzieć ze inne nie oznacza gorsze ale i fajne były te inne części. :wódka:
Awatar użytkownika
Adek19
Kot

Dołączenie: 05 Paź 2014, 12:27
Ostatnio był: 08 Lis 2014, 20:12
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez Nieznajomy X w 06 Paź 2014, 22:10

Ja uważam że w historii serii S.T.A.L.K.E.R. zakończył się pewien rozdział i Stalkery już nigdy nie będą takie same, co nie oznacza że złe. Tak czy siak grałbym w Stalker 2 robiony przez kogoś innego pod warunkiem że trzymał by pewien klimat i nie byłby tanim skokiem na kase fanów serii. Tyle.
Miarą Twojej wartości są Twoje zasady.

"jak przyjaźń to do śmierci i nigdy na odpie*dol"
O.S.T.R.

"co zrobić, by uczciwie zarobić, co zrobić, by nie wyj*bać szefowi, co zrobić, kiedy szefem jest kobieta, wyj*bać kobiecie to wielki nietakt"
Metrowy

Nieznajomy X
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Wrz 2014, 21:30
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 14:33
Miejscowość: Koszmary moich wrogów
Ulubiona broń: SVUmk2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości