Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Postprzez Lucjusz w 19 Lis 2010, 01:24

Ja bym się zadowolił możliwością rekrutacji kilku pomagierów, z którymi można by wykonywać jakieś questy, których nie można by przejść samemu, coś na wzór tunelu Prypeć 1 albo wykonywaniu pomiarów w anomaliach dla naukowców. Tylko żeby oni jeszcze tak szybko nie padali bo wtedy to mija się z celem, zamiast pomagać to przeszkadzają bo trzeba ich niańczyć
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 261

Reklamy Google

Postprzez Tormentor w 19 Lis 2010, 18:21

W ShoC zmieniłbym parametry, niektórych broni (kałach został ośmieszony) i dodałbym kompanów do poszczególnych misji (np. w x18).
Ostatnio edytowany przez Tormentor, 08 Kwi 2013, 19:54, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 20 Kwi 2025, 19:52
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez kuba0023 w 05 Gru 2010, 00:19

grafike(bez komentarza)

Uwagi moderatora:

Za ten i za kilka innych Twoich postów, z których co drugi składa się z kilku wyrazów raptem, bez wnoszącej cokolwiek do rozmowy treści - nagroda do odebrania w najbliższym urzędzie pocztowym. Gratulujemy!
kuba0023
Kot

Dołączenie: 12 Cze 2010, 09:29
Ostatnio był: 09 Gru 2010, 21:52
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: -7

Postprzez Bambosz107 w 05 Gru 2010, 01:13

Dlaczego bez komentarza? Może byś to jakoś poparł argumentami i uzasadnił? Grafika w Stalkerze nie jest piękna, ale ma swój klimat, niespotykany w innych grach. Według mnie X-Ray engine świetnie spełnia swoje zadanie, jest odpowiednio "mroczny".
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Cze 2022, 20:42
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 87

Postprzez Tormentor w 15 Gru 2010, 19:57

No grafika nie zabija fakt, ale jest sporo smaczków takich jak wygląd anomalii czy efekty świetlne ,które prezentuję się bardzo udanie. Tak poza tym to chciałby STALKERA na silniku Source :D
:wódka:

Dodam również, że w STALKERZE bardzo irytowały mnie niewidzialne bariery i mam nadzieje że w Zewie tyle ich nie ma.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 20 Kwi 2025, 19:52
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez Sony95 w 23 Gru 2010, 14:25

Ja bym chciał zmienić trochę fabuły w S.T.A.L.K.E.R.-rze żeby się trochę nakładały wszystkie część bo niektóre to wcale ze sobą nie mają nic wspólnego. I to tyle. A tak wo gule Tormentor napisał że chciał by S.T.A.L.K.E.R.-a na silniku "Source" nie wiem co to jest nie testowałem ale gdyby S.T.A.L.K.E.R. był na tym silniku to nie było by wiele rzeczy w grze i to jest głupi pomysł. :( :( :(
Awatar użytkownika
Sony95
Stalker

Dołączenie: 07 Gru 2009, 16:43
Ostatnio był: 04 Kwi 2024, 17:39
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 18

Postprzez Warsoonclang w 26 Gru 2010, 09:19

sonystalker95 napisał(a):Ja bym chciał zmienić trochę fabuły w S.T.A.L.K.E.R.-rze żeby się trochę nakładały wszystkie część bo niektóre to wcale ze sobą nie mają nic wspólnego.

Stalker Cień Czarnobyla - historia Strieloka .
Czyste Niebo - Zabić Strieloka
Zew Prypeci - Ocalić Strieloka .
Brak powiązania ?
Не перейдут
Awatar użytkownika
Warsoonclang
Stalker

Dołączenie: 13 Kwi 2010, 20:22
Ostatnio był: 30 Mar 2016, 09:40
Miejscowość: Bunkier Naukowców w Jantarze
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 18

Postprzez matig19900 w 26 Gru 2010, 13:31

tak dla wyjaśnienia to kałach to jest tylko wersja ak47 (kbkak) :)
co ja bym zmienił:
- zmienił realistyke broni czyli zamki w broniach powinny być po drugiej stronie czyli po prawej jak to jest w większości broni :)
- amunicja ppanz żeby robiła większe spustoszenie. czasem jest tak że w typowi w klatę wbija sie prawie cały magazynek i dopiero wtedy pada. w normalnych warunkach wiadomo, że jak sie strzela z amunicji ppanz to niema mocnych na to. i żeby po kilku strzałach typ nie miał możliwości wstania. (dostanie typ z 10 strzałów na klate, otrzepie sie i zaczyna grzać w nas...)
- strzelając z broni to żeby byle przeszkoda nie powstrzymywała kul. byle blacha żeby nie powstrzymywała ostrzału np z ak74 albo z MP5.
- uzupełnianie płynów przez kierowanego przez nas stalkera. np o zwykłą wodę albo coś innego. przecież nie może cały czas wódki pić i zagryzać konserwą ;)
- poprawił bym nieca zachowanie stalkerów. czyli żeby bardziej sie kryli a nie jak to bywa, że idą w pjeriot i grzeją na pałę grze popadnie.
póki co tylko tyle mi do głowy przychodzi i z tego co zauważyłem :)
...vim vi repellere licet...

matig19900
Wygnany z Zony

Dołączenie: 19 Gru 2010, 12:42
Ostatnio był: 03 Kwi 2013, 21:21
Miejscowość: ostrowiec św.
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

Postprzez PMG w 09 Sty 2011, 19:29

Ja bym zmienił trochę rozmowę ze stalkerami. Żeby można było rozmawiać o czymś więcej niż tylko "Co nowego w Zonie?" lub "Czy masz może jakieś ciekawe informacje?". Mógłbybyć też większy realizm np. moglibyśmy zniszczyć krzesło czy inny przedmiot strzelając w niego. Albo moglibyśmy wybić szybę. Żeby po wybuchu granatu poleciało przynajmniej trochę tynku. Jak narazie jedyny przedmiot, jaki można zniszczyć to beczka.
Awatar użytkownika
PMG
Redaktor

Dołączenie: 12 Gru 2010, 10:30
Ostatnio był: 01 Sie 2024, 15:05
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 127

Postprzez WodZu w 09 Sty 2011, 20:37

Faktycznie, opcje dialogowe mogłyby zostać urozmaicone. Ale łatwo to uzyskać. Wiele modów dodaje takie opcje - choćby TFW do Czystego Nieba. Można tam pogadać o pobliskich zagrożeniach, o samotnikach mających ciekawy loot. W dodatku opcje dialogowe są w zasadzie dla każdej frakcji inne.
Już niedługo: FEAR 3
Awatar użytkownika
WodZu
Stalker

Dołączenie: 14 Gru 2009, 23:58
Ostatnio był: 13 Gru 2011, 19:55
Miejscowość: Polska stolica parowozów
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 4

Postprzez Sabas w 10 Sty 2011, 15:55

Ja bym dał prawdziwe nazwy broni i usunąłbym lustrzane odbicie.Często denerwujące są niektóre bugi typu ginący stalkerzy w barze w SoC albo idzie emisja a tu sobie chłopaki siedzą jakby nigdy nic w CoP
Aks-74u (w grze Akm-74/2U)-broń która jest mała i waży prawie tyle co długi kałach, ogromny rozrzut, na 100 metrów nie trafisz nie ma bata, odrzut jak ze śrutówki ogólnie prawie same wady ale i tak kocham tą broń
Awatar użytkownika
Sabas
Stalker

Dołączenie: 02 Sty 2011, 11:36
Ostatnio był: 24 Mar 2015, 17:36
Miejscowość: Taki domek w Kordonie
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 4

Postprzez KaenyPL w 10 Sty 2011, 20:39

Ja bym zaczął od zwykłych rzeczy takich jak płynność rozgrywki żeby gra się tak czasami nie cieła.Potem zajołbym się broniami (żeby było ich więcej) i ich texturami.Poprawiłbym też ich statystyki do bardziej realnych (szybkostrzelność,obrażenia,celność).Potem na ogień idom handlarze.Oferowaliby więcej i przystępniej.Poprawiłbym u nich ceny za sprzedawane i kupowane towary.Zrobiłbym też coś z dialogami jak w poście wcześniejszym oraz z AI kompanów.Noi jak by się dało to dodałbym system chowania się za przeszkodami:D

Koniec :D
Awatar użytkownika
KaenyPL
Kot

Dołączenie: 15 Gru 2010, 17:26
Ostatnio był: 25 Cze 2011, 02:22
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości