Straszne momenty!

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Straszne momenty!

Postprzez Świrus w 25 Maj 2013, 18:24

Najstraszniejsze momenty jakie miałem były we wszystkich laboratoriach ( X16, X18 ) gdzie były przeróżne mutanty. Również w podziemiach Agropromu ( Najbardziej w CS, wtedy pierwszy raz spotkałem kontrolera :D ) a tak to jeszcze trochę Czerwonego Lasu się cykam, gdyż wiem że spotkam tam dużo snorków, nibypsów i jednego nibyolbrzyma. Nikomu nie polecam odwiedzać tych miejsc ;D
Image
Naszą Powinnością jest strzeżenie Monolitu!
http://www.youtube.com/watch?v=iODZDLIF ... 0w&index=1
Awatar użytkownika
Świrus
Kot

Dołączenie: 24 Maj 2013, 10:03
Ostatnio był: 04 Cze 2013, 08:57
Miejscowość: Mózgozwęglacz
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez ArchErR48 w 25 Maj 2013, 20:23

Strachem tego pewnie nie nazwiecie, ale co mi tam!

W SoC, w podziemiach agropromu, zaraz po zastrzeleniu bandytów, jest pewne pomieszczenie z pijawką. (Już ktoś o niej wspominał) Było to moje trzecie podejście do tej części, zaraz po rocznej przerwie od Stalker'a, więc za nic nie pamiętałem o tej pijawce. Widok jej przezroczystego ciała napaiła mnie gigantycznym pietrem... Biegałem w kółko jak oszalały, aż w końcu wskoczyłem na jakąś platformę i ubiłem poczwarę. Z przyzwyczajenia chciałem zebrać od niej loot, ciągle oszołomiony całą tą sytuacją przeklikuje z jej macki do mojego eq. niezauważając tego, że widzę swój własny cień! (Nie było za mną żadnego źródła światła) Sekundę po tym dostałem serię w plecy, więc szybki, paniczny esc. i obracam się za siebie. Nademną stoi wojskowy... :facepalm:
Awatar użytkownika
ArchErR48
Kot

Dołączenie: 25 Cze 2012, 23:52
Ostatnio był: 13 Lut 2018, 17:29
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez mikolaj w 25 Maj 2013, 20:33

Внимание анекдот !
Idę sobie kulturalnie wyśpiewując radosnie Hymn ZSRR, zatrzymuję się by się odlać ( żart by pomacać zwłoki) aż tu nagle za moimi plecami Krasnyyyyyyyyyyyyyy ! Tak się zląkłem że upuściłem Kałacha i zacząłem spie*****ć gdzie pieprz rośnie. Dopiero po jakiś 200 m ochłonąłem , wróciłem się podniosłem kałaszka i wpakowałem 3 magazynki w zombiaka który mnie przestraszył. Nawet czerwonej plamki z niego nie zostało.
"Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła"
/Chan/ - Metro 2033
Awatar użytkownika
mikolaj
Stalker

Dołączenie: 13 Maj 2013, 18:45
Ostatnio był: 16 Cze 2021, 16:26
Miejscowość: Oleśnica
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 5

Postprzez GTR w 25 Maj 2013, 21:10

Ogólnie dużo momentów ze Stalkera jest strasznych.

Ale nie dlatego bo zaraz wyskoczy mi jakiś screamer na ekranie, tylko człowiek boi się dlatego, że to coś w ogóle istnieje, i chce nas zaatakować. Taki dreszczyk emocji mam nawet przy normalnej walce z ludźmi - najgorsze są momenty kiedy nagle z tyłu jakiś wojskowy wpakuje pół magazynka, przy odrobinie szczęście uciekniemy za osłonę przy minimalnym HP.

Taki dreszczyk emocji zmienia się w niezły strach, gdy wiemy że jesteśmy sami, mutant jest bardzo groźny, a pomieszczenie jest ciemne - czyli poltergisty, i laboratorium vs. latarka. Od takiego momentu za pierwszym podejściem przestałem grać w Stalkera.

Ale koniec tego polemizowania. X18, X16, X8, podziemia Agropromu. W pierwszym minutach grania w COP, oraz cała zona - oczywiście w Cieniu Czarnobyla - daje duży postrach. Jest nieprzewidywalna, wszędzie czycha zombie, mutant, a najgorsze co człowieka spotka to dzwięk formujących się bandytów w krzakach za plecami, lub jak kto woli jakiś mutant.
| Ryzen 5 5600X | 16GB DDR4 3200MHz | RTX 3080 10GB | Windows 10 Pro x64 |
nismo
Awatar użytkownika
GTR
Tropiciel

Dołączenie: 13 Kwi 2013, 14:06
Ostatnio był: 15 Maj 2025, 07:46
Miejscowość: Nordschleife
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 83

Postprzez Majster Pijawa w 25 Maj 2013, 21:22

Sam stalker nie jest straszny od tak. Ja bałem się tylko w zamkniętych pomieszczeniach (czyt: laboratoriach), ale tak na ''czystym polu'' to raczej nic do strachu mi nie było :P
Image Ty ku*wo czytasz opis? [*]

Majster Pijawa
Wygnany z Zony

Dołączenie: 14 Sie 2012, 10:02
Ostatnio był: 26 Maj 2013, 11:26
Ulubiona broń: TOZ34

Postprzez darsix w 01 Cze 2013, 17:06

Jak dla mnie najgorszy był Kontroler w podziemiach Agropromu :D Ale potem i tak zmieniłem zdanie jak w laboratorium
X-18 spotkałem Niby-Olbrzyma :).
Idę ciemnym korytarzem nagle widzę na mini-mapce że muszę przejść przez ogromne opancerzone drzwi,no to okej otwieram słyszę wrzask a tam jakiś karzełek na mnie wybiega i tupie nogami patrze mam 75% HP i jakieś "Ulti" na mnie użył ten "karzeł" więc się ruszać nie mogę, po 10 sekundach martwy byłem :D
„Traktuj mnie jak kota...”
darsix
Kot

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 09:34
Ostatnio był: 01 Cze 2013, 17:13
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

Postprzez epickaziq w 02 Cze 2013, 10:08

Ja najwyżej bałem się o swoje życie, zwłaszcza jak była Emisja, a ja nie miałem gdzie zwiać
Awatar użytkownika
epickaziq
Kot

Dołączenie: 05 Sty 2012, 19:17
Ostatnio był: 23 Sie 2013, 12:36
Miejscowość: Fabryka Jupiter
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez Voldi w 02 Cze 2013, 10:23

SGM. Misja: nawiązać kontakt z SBU (północy skraj Zatonu, znaleźć plecak z fleszką, tam pod kamieniem). Spawnuje się nibyolbrzym... Cholera. Za chwilę niebo zaczyna się żarzyć i ciemnieć... Zaćmienie. Noktowizor, i napieprzamy. Wywaliłem z 50 śrutek (jeszcze, na szczęście, na minę wlazł, to mi pomogło) i 6 granatów na tego capa... Potem pobadałem helikoptery i dostałem questa na Alfę w Żelaznym Lesie (po raz 2). Wywaliłem na nich całe ammo (5,45x39, do Obokana), zostało mi chyba 55 pocisków, a tu kolejne strzały... Najemnicy. Jakimś cudem zatłukłem ich i jeszcze zostało mi 10 nabojów "dla siebie". Znalazłem trochę, ale tymczasowo zacząłem korzystać z lekko przyrdzewiałego TRs301 Alfowców, bo miałem prawie 200 sztuk ammo (na sprzedaż targałem). Tu ano, tu Alfa, tu najemnicy, tu mało ammo... Zresztą, major Terminatorow to i nożem by Alfę zatłukł, co ja się martwię :D
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez KacuGPL w 05 Cze 2013, 17:16

Mnie gra specjalnie nie wystraszyła. Zdarzały się jednak momenty, w trakcie których myślałem, że się posram, a mianowicie kiedy atakowały mnie pijawki w stacji antenowej ,,Krug'' w szczególności kiedy wyskoczyła ta druga. No i oczywiście lab X8 :/ .
Proszę Cię, nie czytaj tego co tu pisze:
:

Tak już niestety można ufać dzisiejszym ludziom.
KacuGPL
Kot

Dołączenie: 23 Maj 2013, 15:55
Ostatnio był: 06 Lip 2013, 16:28
Miejscowość: Prypeć
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -3

Postprzez DiegtiariowTM w 21 Cze 2013, 08:34

Mój najstraszniejszy moment był w CS kiedy byłem w laboratorium w Dolinie Mroku walenie w drzwi przez (sam do tej chwili nie wiem co to było). Myślałem że drzwi puszczą a to coś wybiegnie niestety miałem tylko 150 pocisków do kałacha i makarova.
Awatar użytkownika
DiegtiariowTM
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2013, 07:06
Ostatnio był: 01 Lut 2023, 17:07
Miejscowość: Tomaszów Mazowiecki
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 43

Postprzez Szczur w 21 Cze 2013, 22:16

Za to właśnie kocham Stalkera, bo uwielbiam się bać. Niech więc zacznę: w nocy idę sobie spokojnie, a tu nagle dwie pijawki chciały się do mnie przyssać, najgorsze to że szedłem właśnie po amunicję i spieprzałem wypijając po drodze parę energetyków! Następnie chyba w Jantarze podczas eksploracji i wybijaniu zombiaków rozglądałem się przez lornetkę jak zawsze - taki tam instynkt zwiadowcy. Patrzę, patrzę, o kolejny zombi, poczekam sobie :> Sprawdzam czy broń sprawna i patrzę jeszcze raz...cholera, czemu on ma dżinsy i owinięty jest jakimiś bandażami?! Znowu dałem nogę, ale to nie pierwszy kontroler, pamiętacie tego z pierwszych podziemi? :> Zaraz przy samym wyjściu krzyk i nie wiesz co robić :D Poza tym to jeszcze w drugim laboratorium, gdzie myślałem że zraz przez te drzwi coś wybiegnie i mnie zje ;o, ogólnie to w każdych podziemiach się bałem i sralem w gacie :E :E Nigdy nie zapomnę tego, w którym skrzynki na ciebie latały a później te snorki wyskakiwały :<

Moja specjalizacja: znajdowanie artefaktów i tajnych dokumentów, na przykład w Jupiterze, ale laboratorium dziękujemy ^^"
Stalker - najbardziej klimatyczna gra! i te dźwięki z gitarki! :)
http://www.youtube.com/watch?v=C1cKsrPzvnM
Dobrej Zony!
Всегда из тени - крыса
:

Opowiadanie - praca zawieszona
Frakcja - dodatki!
Kawa / Στίχοι / Песни
Awatar użytkownika
Szczur
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2013, 18:29
Ostatnio był: 12 Cze 2017, 23:33
Miejscowość: Kraków / Zona
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 101

Postprzez Afrose w 21 Cze 2013, 22:38

Wszystkie laboratoria od X18 do X8 wliczając Podziemia Agropromu. Na pewno Prypeć nocą z epickim soundtrackiem. Spotkania z pijawkami (np. w wiosce na Magazynach Wojskowych i w Stacji "Krug" czy jakoś tak)też nie są najprzyjemniejsze (zwłaszcza te oczy gdy są niewidzialne). Burery w tunelach "Zewie Prypeci".
No i oczywiście wiele przypadkowych zdarzeń, których nie jestem w stanie wymienić.
Awatar użytkownika
Afrose
Tropiciel

Dołączenie: 04 Lis 2010, 16:10
Ostatnio był: 16 Lip 2019, 18:35
Miejscowość: Stacja "PROSPEKT MIRA"
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 54

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości