Wasz styl gry?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Wasz styl gry?

Postprzez Tajemniczy w 27 Lut 2014, 09:57

W taktyki się bawio Clausewitze za dychę :caleb: . Ja się nie pieprzę i nie bawię w taktyki, dużo apteczek, bandaży, jakaś celna broń z niezłymi obrażeniami (TRS,Groza) i wbijam na wrogów ew chowam się za osłonami i rzucam granaty. Jak uda mi się ich zaskoczyć to czasami nawet jedna apteczka mi nie schodzi. I żadnego czajenia się, skradania, flankowania i innych pierdół w Stalkerze nie ma takiego AI aby bawić się w planowanie ataku.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Reklamy Google

Postprzez Dziab_Dziab w 27 Lut 2014, 17:04

@up Pomarzyć zawsze można :caleb:

Ja często lubię bawić się w zwykłego, szarego stalkera. Na czym to polega? Zakładam słabszy ekwipunek, wyrzucam nadmiar amunicji i muszę ją oszczędzać, gdyż na najtrudniejszym poziomie trudności łatwo o nią nie jest. Nie bawię się w żadne zadania, tylko samotnie przemierzam Zonę żyjąc ze sprzedaży artefaktów. Czasami walczę z jakimiś innymi stalkerami, lecz staram się omijać wszelakie niebezpieczeństwo. Ot, takie tam wczucie w klimat gry.

Za ten post Dziab_Dziab otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kondiash.
Awatar użytkownika
Dziab_Dziab
Stalker

Dołączenie: 17 Sty 2013, 20:09
Ostatnio był: 02 Sie 2017, 16:59
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 23

Postprzez Kalashnikov w 27 Lut 2014, 19:18

Tajemniczy wręcz idealnie nadmienił to, że tylko totalne nooby bawią się w planowanie taktyki. W tej grze jest najważniejszy klimat oraz system walki, który jest jak dla mnie unikalny.
Image Image Image
Awatar użytkownika
Kalashnikov
Stalker

Dołączenie: 15 Maj 2013, 19:59
Ostatnio był: 25 Sty 2019, 19:42
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 14

Postprzez Kondiash w 27 Lut 2014, 19:41

Dobrze, że nie mówisz po imieniu, bo bym pomyślał że to o mnie chodzi

Temat powstał, aby podzielić się sposobami grania, a nie żeby wyłaniać spośród nich który jest "noobski", a który nie - komentarze tego typu możesz sobie darować i w zamian zająć się opisywaniem co robisz Ty w takiej sytuacji
Zręczne ręczne kwające plusem

Za ten post Kondiash otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive RadekNioch.
Awatar użytkownika
Kondiash
Kot

Dołączenie: 13 Gru 2011, 20:01
Ostatnio był: 05 Mar 2015, 16:13
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 8

Postprzez Tajemniczy w 27 Lut 2014, 21:26

Major_Fields napisał(a):Tajemniczy wręcz idealnie nadmienił to, że tylko totalne nooby bawią się w planowanie taktyki. W tej grze jest najważniejszy klimat oraz system walki, który jest jak dla mnie unikalny.

No nie mówię że to jest noobski system tylko że AI jest takie a nie inne. W Stalkerze grupa ma jakby "wspólny mózg" i możesz bezszelestnie zabić gościa nożem w nocy który jest oddalony o 300m od najbliższych kompanów a mimo tego oni strzelają do ciebie z precyzją godną podziwu mimo że ciemno jak w dupie u murzyna*. Dla mnie takie zabawy zakrawają o masochizm.
*mówię oczywiście o czystej grze bez modów
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Gizbarus w 27 Lut 2014, 22:25

Tak jak powiedział Kondiash - nie pieprzyć mi tu w temacie o tym, że każdy styl gry to głupota, bo coś_tam_się_autorowi_posta_uwidziało. Powstał po to, żebyście mogli podzielić się swoimi sposobami gry. Tyle.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez RezaxLP w 27 Lut 2014, 22:41

Ja korzystam tylko z broni opracowanej przez radzieckich geniuszy inżynierii i granatów. Zgodnie z zasadą jak nie można ustrzelić, to granatów ile wlezie. :E
RezaxLP
Kot

Dołączenie: 07 Lut 2014, 00:06
Ostatnio był: 27 Lip 2016, 11:45
Miejscowość: Inowrocław
Frakcja: Wolność
Kozaki: 28

Postprzez Dziab_Dziab w 27 Lut 2014, 22:52

Przeglądając posty innych użytkowników w tym temacie dochodzę do wniosku, że wielu korzysta z dużej ilości granatów. W przeciwieństwie do innych, ja sprzedaję wszystkie, gdyż jednak są warte kilka rubli i nie używam ich często. Jednak podczas grania na wysokim poziomie trudności zawsze mam ich kilka przy sobie.
Awatar użytkownika
Dziab_Dziab
Stalker

Dołączenie: 17 Sty 2013, 20:09
Ostatnio był: 02 Sie 2017, 16:59
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 23

Postprzez BlaBlaBla w 10 Mar 2014, 20:10

Staram się unikać wrogów ale jak mnie zauważą lecą ze dwa granaty i kałasza walczę. :kotek: Ale te dwa granaty rzucam jak jest więcej wrogów bo jak jest jeden to po co marnować, a ja rzadko kupuje takie rzeczy w sklepie. Staram się zbierać a za kasę tylko kombinezony kupować, ale czasami z amunicją krucho więc muszę trochę wydać :).
BlaBlaBla
Kot

Dołączenie: 08 Mar 2014, 22:01
Ostatnio był: 24 Wrz 2014, 19:10
Kozaki: 2

Postprzez VegoS w 21 Mar 2014, 18:06

Napierdal@m ile sie da :D
Cześć Putin jestem.
Image
:

d

VegoS
Wygnany z Zony

Dołączenie: 21 Mar 2014, 17:50
Ostatnio był: 19 Kwi 2014, 15:00
Miejscowość: KRYM
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 1

Postprzez STALKER wesołek w 21 Mar 2014, 19:09

Zdejmuję Gaussem ile się da, potem ich TRs-em dobijam, następnie zabieram łupy i sprzedaję. Każdą spluwę co ma mniej niż 3 pkt uszkodzenia zabieram do sprzedania, a każdą inną rozładowuję i zostawiam.
воля rządzi,
воля radzi,
воля nigdy cię nie zdradzi.
Awatar użytkownika
STALKER wesołek
Kot

Dołączenie: 21 Mar 2014, 16:12
Ostatnio był: 18 Kwi 2016, 19:08
Miejscowość: Fukushima
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: -2

Postprzez Darkon w 21 Mar 2014, 19:18

Zdecydowanie wolę akcje skradankowe i zasadzki niż otwarte walki. Tamtego ze snajperki, tego nożykiem po cichu i bez rozgłosu. No i jestem fanem stylu "ludzi-krzaków". Wolę jednak wygodną pozycję w krzaczkach i ciężar SWD w dłoniach od egzoszkieletu i PKM'a. Jeszcze lepszy jest Vintar bo możesz pościągać wrogów zanim się skapną gdzie jesteś. Zalety tłumika. Preferuje też akcje w nocy większe zagrożenie, ale też trudniej cię zlokalizować (szczególnie przyjemne było to w CoP gdzie wprowadzono większy wybór celowników np. noktowizyjnych czy rozjaśniających). Choć czasem otwartej walki nie da się uniknąć. np w budynkach. Wtedy swój czas miało moje ulubione MP5 (też z tłumikiem), granaty, noktowizor i wio.
Uśmiechnij się! Jesteś w ukrytej snajperce!
"Bycie w Wolności to twoja Powinność" - Grave

Image

Za ten post Darkon otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gość.
Awatar użytkownika
Darkon
Stalker

Dołączenie: 25 Mar 2010, 22:45
Ostatnio był: 03 Mar 2015, 12:45
Miejscowość: To tu, to tam...
Kozaki: 10

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości