Fajny pomyśł.Kwestia tylko którą część, chesz zmodernizować.Jeśli czyste niebo- bo to temat CS, to mam rozumieć, że chcesz jescze wprowadzić bar, mózgozwęglacz, prypeć, elektrownię- z drugiej strony, sarkofag, dzicz i laboratoria x16- wnętrze, x18- wnętrze, x19- wnętrze.Pomysł ciekawey bardzo.Trzeba tylko jescze wykombinować jakie questy główne i poboczne znajdowały by się tam.Osobiście wprowadziłbym taki mod w SOCZ, ponieważ tam jest lepsza fabuła i więcej questów, a CS to tylko taki dodatek nawet porządnie niedopracowany.Pochwalam pomysł.Wszystkie tereny.Niezłe.Temat pomysły nie ciekawe, ale widzę, że mnóstwo ciekawych rzeczy leci tutaj, no może z wyjątkami.Dymitr Izotop napisał(a):Tak się zastanawiałem, czy nie da się połączyć jakimś modem SoC i CS, mam na myśli lokalizacje. Fajnie było by mieć do dyspozycji całą Zonę.

dragon22 napisał(a):Święte słowa.Taki mod miałby dużo wad.Po co robić pomocnika, jeżeli można wprowadzić automatyczną zmianę uzbrojenia?Dobra.A jak ginął by ciągle i co w tedy.E tam.Jak dla mnie ten pomyśł jest do bani.Pomocnik.Taka postać BN by okropnie wkurzała.Cofasz się, idziesz, dajesz naprzód, a o niego ciągle się obijasz, albo robiłby się bug- i blokowałby wyjście
DanielF napisał(a):Albo np. Fallouta, tam dodatkowo możesz obronić psa, który potem może chodzić z Tobą (szczekaniem ostrzegać jak coś zauważy i odwracać uwagę od Ciebie), albo np. czekać w domu. Tam różwnież możesz uratować przyjaznego mutanta (mimo że cała reszta mutantów to wrogowie) i korzystać z jego wsparcia - co Wy na pomoc zaprzyjaźnionej pijawki czy snorka ?
DanielF napisał(a):Druga rzecz wzorem Fallouta 3 - możliwość wynajęcia/kupienia/zdobycia/znalezienia własnego mieszkania/pokoju/namiotu. Choćby po to żeby mieć jedną skrzynię/szafę własną, ew. dodatkowo jakiś warsztat umożliwiający darmowe lub tańsze naprawy i inne 'meble', np. łóżko (możliwość spania), kuchenka (zwiększenie wartości energetycznej 'przysmaku') i co tam jeszcze przyjdzie do głowy (specjalna szafka na artefakty, laboratorium umożliwiające eksperymenty z artefaktami, np. uzyskiwanie lepszego z połączenia 2 gorszych). Zresztą IMHO taka 'własna baza' świetnie pasuje to do klimatu SC, gdzie teoretycznie masz obszar, po którym chodzisz w sposób swobodny, a nie zadany z góry ciąg poziomów do przejścia.

pomysł własnej luzackiej bazy i siedziby, gdzie chodzisz sobie, a nie ciągle przechodzisz główne questy

Ppor. Wasiłow napisał(a):Kwestia bazy... Ja jej jakoś nie widze.. Może od razu chcielibyście wille z basenem i BTR w garażu... THIS... IS... ZONA (czy jakoś tak...). Przecież taką bazę można założyć wszędzie...
Ppor. Wasiłow napisał(a):Bez ulepszenia sztucznej inteligencji pomocników, jak i przeciwników nie da rady. Snork jest prawdziwą Wunderwaffe w grze, ponieważ NPC nie potrafią z nim zbytnio walczyć. Tak jak ogólnie z każdym mutantem...
Ppor. Wasiłow napisał(a):Pozatym należałoby pomyśleć o jakimś systemie rekrutacji... Nie wystarczy przecież podejść do BN i spytać go "Czy chcesz się przyłączyć do naszej bandy?". Gracz powinien mieć odpowiedni prestiż, być charyzmatyczny... a program frakcji musiałby przemawiać do takiego kandydata. Powinien jednych zachęcać, a u innych wzbudzać odrazę, gniew itd.
Ppor. Wasiłow napisał(a): a program frakcji musiałby przemawiać do takiego kandydata. Powinien jednych zachęcać, a u innych wzbudzać odrazę, gniew itd.

Cóż.Tak naprawdę żadna frakcja nie ma określonej liczby, ale myślałem o takim podzialePpor. Wasiłow napisał(a):Pomysł z Frakcją bardzo fajny... O ile założymy, że frakcja miałaby ograniczoną liczbę członków (40-60 osób). Gdyby było ich za dużo byłoby ciut za łatwo...
Zagdzam się.Powinno być to skoplikowane i dopracowane, dlatego jak wspomniał dantew77 jest to trudne do wykonania.Konieczne było by tu uzaleznienie od reputacji względem naszej postaci danego BNa, oraz jego doświadczenia.Mimo to jednak stalker musiał by być rozrzerzony o dodatkowe rozmowy i inteligencję komputera- doskonale imitującą rzeczywistość.Wstępny pomysł jest taki- zakładka PDA pt:tworzenie frakcjiPpor. Wasiłow napisał(a):Nie wystarczy przecież podejść do BN i spytać go "Czy chcesz się przyłączyć do naszej bandy?". Gracz powinien mieć odpowiedni prestiż, być charyzmatyczny... a program frakcji musiałby przemawiać do takiego kandydata. Powinien jednych zachęcać, a u innych wzbudzać odrazę, gniew itd.

MaLinkoV napisał(a): mapy w Cler Sky są małe i nie wystarczają
Otóż to panie.Jak zapronował Dymitr Izotop przyłączymy wszystkie tereny do siebie, czyli te które wypisałem nieco kilka postów wcześniej.Poza tym mówiłęm już, że takie coś- pomysł na frakcję bardziej pasuje do cienia czarnobyla, dlatego że czyste niebo ma tereny kiepskie do założenia bazy.Jedynie myślałem o przeniesieniu terenów z CS do ĆCZ i wtedy uzyskamy całą mapę, na której znajdziemy kilka siedzib- mogą być małe, lub- i teraz kolejny mój pomyśł Niszczymy jakąś frakcję i przejmujemy jej siedzibę,np najemników w magazynach wojskowych, lub wolnośćMaLinkoV napisał(a):Na przykład baza znajdowała by się w jakimś posterunku.

Jak zapronował Dymitr Izotop przyłączymy wszystkie tereny do siebie, czyli te które wypisałem nieco kilka postów wcześniej.

Tak.Te pomysły są świetne.Te z zapełnieniem terenów też, choć z drugiej strony bez przesady z zapełnianiem.Zapełnianie musi mieć klimat.MaLinkoV napisał(a):Czyli ktoś to robi? Może być fajnie. Z tym niszczeniem i przejmowaniem też jest fajne. Można by też zrobić zamach w jednej z frakcji istniejących i zostać szefem.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość