S.T.A.L.K.E.R. 3: Apokalipsa?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: S.T.A.L.K.E.R. 3: Apokalipsa?

Postprzez TNT16 w 23 Sty 2009, 17:44

Ciekawe czy ta część też będzie się działa przed soc , bo przecież gra się skończyła w soc w elektrowni . To pewnie tym razem będziemy grali dziadkiem strieloka albo coś xD jak jeszcze były kobiety w zonie . To że ponoć będzie się dało zrobić swoją frakcje wygląda zachęcająco . Tylko jakby się jeszcze dało założyć własną baze np w agropromie i dało się całkiem wykończyć inne frakcje (wku*wiająca rzecz z poprzednich części).
TNT16
Kot

Dołączenie: 02 Sty 2009, 17:27
Ostatnio był: 19 Gru 2024, 19:02
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Noiseless Kora
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Kuba w 23 Sty 2009, 20:50

No to co że gra się kończy w elektrowni ? Zawsze można pociągnąć fabułę dalej. Coś mogło pójść nie tak, Zona mogła stać się niestabilna, rozszerzyć etc etc. Dla chcącego nic trudnego a chyba twórcom gry zależy na tym żeby utrzymać klimat z poprzednich części.
"Gdzie leśna droga wije się przez uroczysko, nieubłagana czeka mnie i znana przyszłość.
Daremnie wszczynać by z nią spór, mamić pieszczotą, otwarta jest jak mroczny bór - na wskroś, szeroko."
Awatar użytkownika
Kuba
Stalker

Dołączenie: 20 Wrz 2008, 13:19
Ostatnio był: 26 Sie 2014, 15:24
Miejscowość: Częstochowa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 11

Postprzez Darth ReX w 23 Sty 2009, 21:19

... albo zwyczajnie można przyjąć, że Striełok dołączył do Świadomości Z. Można też zrobić i tak, że mimo zniszczenia projektu Zona dalej istnieje, mimo tej idylli w końcowym filmiku gdy odrzucimy projekt.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 28 Wrz 2025, 11:12
Kozaki: 224

Postprzez naznaczony19 w 23 Sty 2009, 22:20

Ciekawi mnie ile będziemy czekać na Stalkera 3, Na cień czarnobyla czekaliśmy 10 lat wyszło super niby Czyste Niebo szybko ale pełne błędów.Może tym razem główny wątek gry zaczynał by się od Elektrowni a jak nie to więcej tam questów bo kto niechciał by zwiedzić elektrowni od środka? :D Może w końcu nowe bronie? zamiast piechotą poruszać można by się autami?
naznaczony19
Kot

Dołączenie: 03 Sty 2009, 17:29
Ostatnio był: 12 Mar 2009, 17:15

Postprzez Czaro w 23 Sty 2009, 22:38

Możemy tylko gdybać :|. Nigdy nie wiadomo co GSC odwali...

To najlepszy komentarz jeśli chodzi o Stalkera 3, do bólu prawdziwy.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Postprzez TNT16 w 25 Sty 2009, 17:13

Kuba napisał(a):No to co że gra się kończy w elektrowni ? Zawsze można pociągnąć fabułę dalej. Coś mogło pójść nie tak, Zona mogła stać się niestabilna, rozszerzyć etc etc. Dla chcącego nic trudnego a chyba twórcom gry zależy na tym żeby utrzymać klimat z poprzednich części.

No i co że można pociągnąć fabułę po elektrowni , ale czy uważasz że będzie to ciekawe ? przeszedłeś grę a tu znowu jeszcze coś do roboty tak jak z kiepskiego serialu np Skazani na śmierć uciekali z panamy ile razy xD że aż przestałem to oglądać. Przecież GSC zależy na grywalności i zysku tak więc wątpię żeby ciągneli temat elektrowni cały czas
TNT16
Kot

Postprzez nismoztune w 25 Sty 2009, 21:13

Witam niech GSC na początek wyda S.T.A.L.K.E.R. 2 a później pomyśli o trójce.
Według mnie kobiety w zonie jak najbardziej.
Broń jądrowa nie realna, tak jak uczucia i emocje. Wedlug mnie siły między narodowe w Zonie to pomysł nie na miejscu, to nie Awgaistan czy Irak. Plotka o tym, że grać wpływa na fabułę to nie doścignione marzenie panów z GSC.
Przydało by się trochę nowych mutantów. Twórcy gry powinni się skupić nad mutacjami zwierząt hodowlanych i mutacji człowieka. Mutant powinien bardziej przypminać z wyglądu zdeformowanego człowieka tak jak kontroler czy izlom i posiadać ciekawe zdolności. Niektóre humanidalne mutanty powinny mieć świadomość , że były kiedyś ludzmi i w miarę możliwości odgrywać jakąś rolę w pobocznych zadaniach. Nie powinno się tworzyć mutantówi typu człowiek-owad bo to w przyrodzie jest nie możliwe.
Jedna, dwie, góra trzy nowe frakcjie. Właściwie to jednak nie. Frakcje w SoCH i CS powinny mieć bardziej rozbudowaną fabułę i możliwość wstąpienia do wszystkich. Działalność frakcji powinna być bardziej zauważalna w zonie. Frakcje Ekologów, Najemników powinny byc zuważalne w rożnych częsciach zony, ale w zdecydowanie mniejszych ilościach, niż Powinność, czy Wolność. Chciałbym też, aby frakcja Czyste Niebo miała jakieś znaczenie w odgrywanej fabule.
Powninny też istnieć w Zonie tak niebiezpieczne miejsca, gdzie frakcje bały by się zapuszczać, tylko pojedyńczy doświadczeni stalkerzy. Powinno się stworzyć osiedla ludzi swobodnie żyjacych na obrzeżach zony, nie stalkerów, a zwykłych ludzi wyrzutków i kompletnych nie udaczników, którzy przybyli do zony w poszukiwaniu upragnionego spokoju.
Powinno się zrezygnować z dodawania nowoczesnej broni i skupić sie na możliwości ich modernizacji. Powinno też występować więcej starszej broni z okresu lat 80-90-tych.
GSC powinno zrezygnować z egzo szkieletu, to nie ma prawa egzystować w Zonie. Przydało się kilka nowych, fajnych kombinezonów w rożnych frakcjach, ale również większa różnorodność słabych kombinezonów "domowej roboty".
Tak według mnie pownna wyglądać następna częśc S.T.A.L.K.E.R-a.
Jak widać chyba troszkę odbiegłem od tematu, ale to nic. Pozdro.
Awatar użytkownika
nismoztune
Stalker

Dołączenie: 18 Paź 2008, 22:20
Ostatnio był: 27 Lis 2024, 23:47
Kozaki: 19

Postprzez dfgdfg55 w 25 Sty 2009, 21:31

EEEE a po co ci bronie z lat 80 i 90? w stalkerze jest 2012 powinni dodać stadiony!! xD bo w 2012 było euro no nie? xD kobiety tak ale nie jakieś wojowniczki.Broni nowoczesnych więcej np tar21 itp no i realne nazwy broni!!

Większych głupot się nie dało napisać? -S3
dfgdfg55
Kot

Dołączenie: 15 Wrz 2008, 18:44
Ostatnio był: 27 Sty 2009, 19:05
Ulubiona broń: Lightened IL 86

Postprzez nismoztune w 25 Sty 2009, 21:40

Ukraina to niezbyt zamożne państwo, a prostego stalkera nie stać na tak wymyślną broń za kilka tysięcy euro. W państwach byłego ZSRR dalej stosuje się broń i uzbrojenie z czasów komunistycznych.
Chociaż z drógiej strony można wprowadzić już broń po modernizacjach np Ak 101, 103, 103, HK G36, Colt M4 M4A2, OC-14-4A Groza-4, VHS, SIG SG-550 , FN F2000, czy Tavor TAR-21. Ale czy w Zonie nie lepiej będzie kupć niezawodnego kałacha za garść rubli, czy psującego się Colta M4 za kilka tysięcy dolarów??
Awatar użytkownika
nismoztune
Stalker

Dołączenie: 18 Paź 2008, 22:20
Ostatnio był: 27 Lis 2024, 23:47
Kozaki: 19

Postprzez TNT16 w 26 Sty 2009, 00:09

dfgdfg55 napisał(a):EEEE a po co ci bronie z lat 80 i 90? w stalkerze jest 2012 powinni dodać stadiony!! xD bo w 2012 było euro no nie? xD kobiety tak ale nie jakieś wojowniczki.Broni nowoczesnych więcej np tar21 itp no i realne nazwy broni!!

Większych głupot się nie dało napisać? -S3

Realnych nazwy broni nie ma dlatego że gsc gameworld nie uzyskała praw autorskich czy czegoś tam tak przynajmniej wyczytałem
TNT16
Kot

Postprzez Morbid w 26 Sty 2009, 02:34

Realnych nazwy broni nie ma dlatego że gsc gameworld nie uzyskała praw autorskich czy czegoś tam tak przynajmniej wyczytałem

Teraz GSC nie jest już debiutantem, ma na swoim koncie hit sprzedany w imponującej ilości egzemplarzy, autentyczne nazwy broni to już dla nich nie problem. Chociaż autorzy mogą zostawić stare, w końcu wielu z fanów już się przyzwyczaiło do tych które znamy z CC/CS choć myślę że lepiej będzie jednak jeżeli nazwy będą się pokrywać z "zawartością". Zresztą mam pytanie: nie było aby przypadkiem moda który dodawał nazwy znane z rzeczywistości?

Inna sprawa, broń nuklearna? Wyrzutnia pocisków nuklearnych? Nie wierze że ludziom z GSC sukces poprzewracał tak w łbach że będą małpować Failouta 3... Bardzo proszę żadnych takich wynalazków, miotacz ognia owszem, kusze czy ładunki wybuchowe też, ale żadnego przekombinowanego arcy nie realistycznego shitu...

P.s Nismoztune, bardzo mi się podoba to co piszesz :wink:

P.s A i mam nadzieje że nie będzie żadnych wybuchających atomowo samochodów :wink:
"Cześć jestem Morbid, przybyłem z Trzynastego Schronu integrować scenę postapo"
Awatar użytkownika
Morbid
Kot

Dołączenie: 25 Sty 2009, 06:50
Ostatnio był: 15 Maj 2014, 18:07
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez TNT16 w 26 Sty 2009, 13:20

Morbid napisał(a):

Teraz GSC nie jest już debiutantem, ma na swoim koncie hit sprzedany w imponującej ilości egzemplarzy, autentyczne nazwy broni to już dla nich nie problem. Chociaż autorzy mogą zostawić stare, w końcu wielu z fanów już się przyzwyczaiło do tych które znamy z CC/CS choć myślę że lepiej będzie jednak jeżeli nazwy będą się pokrywać z "zawartością". Zresztą mam pytanie: nie było aby przypadkiem moda który dodawał nazwy znane z rzeczywistości?

:[/quote]

Ale modele broni też nie były takie realistyczne jak znamy z innych gier weźmy na przykład takiego typowego kałacha 74 , nie wygląda on zbyt realnie , a w innych grach np :I.G.I,SOF2,BF-Vietnam,BF2 czy też nawet taki Counter Strike lub Hitman . Tak jest taki mod zmieniający nazwy na realne
TNT16
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości