przez nismoztune w 25 Sty 2009, 21:13
Witam niech GSC na początek wyda S.T.A.L.K.E.R. 2 a później pomyśli o trójce.
Według mnie kobiety w zonie jak najbardziej.
Broń jądrowa nie realna, tak jak uczucia i emocje. Wedlug mnie siły między narodowe w Zonie to pomysł nie na miejscu, to nie Awgaistan czy Irak. Plotka o tym, że grać wpływa na fabułę to nie doścignione marzenie panów z GSC.
Przydało by się trochę nowych mutantów. Twórcy gry powinni się skupić nad mutacjami zwierząt hodowlanych i mutacji człowieka. Mutant powinien bardziej przypminać z wyglądu zdeformowanego człowieka tak jak kontroler czy izlom i posiadać ciekawe zdolności. Niektóre humanidalne mutanty powinny mieć świadomość , że były kiedyś ludzmi i w miarę możliwości odgrywać jakąś rolę w pobocznych zadaniach. Nie powinno się tworzyć mutantówi typu człowiek-owad bo to w przyrodzie jest nie możliwe.
Jedna, dwie, góra trzy nowe frakcjie. Właściwie to jednak nie. Frakcje w SoCH i CS powinny mieć bardziej rozbudowaną fabułę i możliwość wstąpienia do wszystkich. Działalność frakcji powinna być bardziej zauważalna w zonie. Frakcje Ekologów, Najemników powinny byc zuważalne w rożnych częsciach zony, ale w zdecydowanie mniejszych ilościach, niż Powinność, czy Wolność. Chciałbym też, aby frakcja Czyste Niebo miała jakieś znaczenie w odgrywanej fabule.
Powninny też istnieć w Zonie tak niebiezpieczne miejsca, gdzie frakcje bały by się zapuszczać, tylko pojedyńczy doświadczeni stalkerzy. Powinno się stworzyć osiedla ludzi swobodnie żyjacych na obrzeżach zony, nie stalkerów, a zwykłych ludzi wyrzutków i kompletnych nie udaczników, którzy przybyli do zony w poszukiwaniu upragnionego spokoju.
Powinno się zrezygnować z dodawania nowoczesnej broni i skupić sie na możliwości ich modernizacji. Powinno też występować więcej starszej broni z okresu lat 80-90-tych.
GSC powinno zrezygnować z egzo szkieletu, to nie ma prawa egzystować w Zonie. Przydało się kilka nowych, fajnych kombinezonów w rożnych frakcjach, ale również większa różnorodność słabych kombinezonów "domowej roboty".
Tak według mnie pownna wyglądać następna częśc S.T.A.L.K.E.R-a.
Jak widać chyba troszkę odbiegłem od tematu, ale to nic. Pozdro.