Cordon na Far Cry 2 engine

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Cordon na Far Cry 2 engine

Postprzez specPL w 27 Cze 2010, 10:43

atikabubu napisał(a):Ja to bym chętnie widział Stalkera na jakimś zmodyfikowanym silniku Army 2 :D Ta gra jest bardziej słowiańska momentami od ShoC :E

popieram! BeTeWu jest jakiś mod zmieniający ARMA 2 w Stalkera, widziałem gameplay z niego na YT. aczkolwiek wyglądał na niepełny, nie wiem jak się on nazywa i w jakiej fazie teraz jest.
specPL
Stalker

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:14
Ostatnio był: 26 Sie 2011, 22:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 7

Reklamy Google

Postprzez impulse_101 w 28 Cze 2010, 17:33

Tak sobie dzisiaj szperalem po necie i zupelnie przypadkiem trafilem na takie info :E
Lista gier z Wikipedi majaca obslugiwac CryEngine 3:
wikipedia.org napisał(a):Games using the CryEngine3
Crysis 2
Lichdom
Forged by Chaos
A GSC Game World game, most likely S.T.A.L.K.E.R. 2

Ponadto na "Gamasutra" oraz wielu innych serwisach w newsach poswieconym premierze CryEngine mozemy znalesc wzmianka o GSC Game World i ich prawdopodobnych planach odnosnie nowego enginu.
www.gamasutra.com napisał(a):Crytek has said it will develop its upcoming shooter Crysis 2 with the new engine. No third-party licensing deals have yet been officially announced, although earlier this year, German outlets reported that GSC Game World's S.T.A.L.K.E.R. 2 will be powered by the tech.

Oczywiscie nikt tego nie potwierdza, wiec nalezy to traktowac narazie z lekkim dystansem :wink:
http://en.wikipedia.org/wiki/CryEngine_3
http://www.gamasutra.com/php-bin/news_i ... tory=25653
Ostatnio edytowany przez impulse_101, 28 Cze 2010, 17:39, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Kontroler w 28 Cze 2010, 17:38

O kurka, jak by to była prawda to ja nie wiem... z jednej strony dobrze, bo była by fajna grafa, ale z drugiej to nie wiadomo jak było, by z optymalizacja no i jak, by wyglądał świat gry na tym silniku... Ale to jest wszystko nic dlatego, że pozbawili by wielu ludzi okazji przejścia gry, ponieważ nie było by już dx8 i myślę, że stracili by na tym dużo...
Awatar użytkownika
Kontroler
Ekspert

Dołączenie: 11 Lis 2009, 21:29
Ostatnio był: 24 Paź 2022, 10:53
Miejscowość: Świebodzin
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 131

Postprzez specPL w 28 Cze 2010, 17:44

STALKER na CryEngine 3? imo....to fake. chociażby dla tego że nie ma kompów zdolnych do uciągnięcia kombinacji ogromnego światu STALKERA i super wymagającego silnika rodem z Crysis. ja wiem- ktoś powie że jeszcze pare lat minie zanim 2-giego STALKERA wydadzą, ale musiałby się dokonać naprawdę duży skok technologii żeby takiego uber kompa zrobić. a jak już go zrobią- niewielu będzie na niego stać.
specPL
Stalker

Postprzez impulse_101 w 28 Cze 2010, 17:52

Kontroler napisał(a):Ale to jest wszystko nic dlatego, że pozbawili by wielu ludzi okazji przejścia gry, ponieważ nie było by już dx8 i myślę, że stracili by na tym dużo...

CE3 zostal udostepniony pod koniec 2009, jesli to jest w ogole prawda to GSC po wszystkich pertraktacjach otrzyma/otrzymala go w tym roku. TAk wiec stalker 2 wyjdzie nie szybciej niz za 2-3lata... Myslisz ze w 2013/14 ktos jezcze bedzie uzywal pietnastoletniej karty graficznej? :E
zwykli moderzy robia addy do crysisa z mozliwoscia "robienia zakupow", jedzenia i picia. Ponadto system AI jest na tyle "otwarty" ze z zaimpletowaniwm alifa nie byloby raczej problemow. Ale narazie to jest tylko plotka wiec nie ma co sie nakrecac :wink:

specPL napisał(a):chociażby dla tego że nie ma kompów zdolnych do uciągnięcia kombinacji ogromnego światu STALKERA i super wymagającego silnika rodem z Crysis.

Przeciez crysis ma wieksze mapy od stalkera, ponad to jest to lepiej zorganizowane bo dla niewidocznej czesci mapy procesy obliczeniowe sa owiele bardziej zredukowane niz ma to miejsce w stalkerze.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Postprzez specPL w 28 Cze 2010, 17:59

może...ale nie zapominajmy że Crysis się ciął jak cholera przy medium kompach.

poza tym- jeśli STALKER 2 wyjdzie na CE3 to go nie kupię. jak dla mnie grafika w Crysis jest zbyt kolorowa, kreskówkowa, świecąca i kiczowata. nie pasuje do klimatu STALKER'a za cholere
specPL
Stalker

Postprzez caleb59 w 28 Cze 2010, 18:00

Tyle, że wydajność x-ray nadal jest większa niż cryengine co osobiście mogę potwierdzić, a Wam łatwo się wypowiadać i oceniać jak macie kompy z mocą obliczeniowa na wyrost przynajmniej jeszcze 4 lat - skończcie pie*rzyć głupoty...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:21
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 679

Postprzez specPL w 28 Cze 2010, 18:06

caleb59 napisał(a):Tyle, że wydajność x-ray nadal jest większa niż cryengine co osobiście mogę potwierdzić, a Wam łatwo się wypowiadać i oceniać jak macie kompy z mocą obliczeniowa na wyrost przynajmniej jeszcze 4 lat - skończcie pie*rzyć głupoty...

kto ma to ma - ja nie mam ;) więc dlatego jestem murem za XRay
specPL
Stalker

Postprzez impulse_101 w 28 Cze 2010, 18:34

caleb59 napisał(a):Tyle, że wydajność x-ray nadal jest większa niż cryengine co osobiście mogę potwierdzić, a Wam łatwo się wypowiadać i oceniać jak macie kompy z mocą obliczeniowa na wyrost przynajmniej jeszcze 4 lat - skończcie pie*rzyć głupoty...

Tak tylko ze cryengine2 oferuja o wiele bardziej zaawansowana technike niz xray wiec w jaki sposob stwierdzasz ta wydajnosc? Wydajnosc to jest ilosc operacji przypadajaca na dana jednostke czasu, najpierw trzeba by zdegradowac crysisa do grafiki i fizyki jaka oferuje xray i wtedy porownac.
Generalnie to daje jakie 30% moze 40% na to ze GSC zakupi ten engine. Chociaz skoro swoj pierwszy tyle robili i skonczyc nie mogli to jest w tym troche logiki ze moga sie teraz zdecydowac na zakup zamiast meczyc kolejny.
Co wazniejsze, jesli jednak zrobia X-ray 2.0 to osoba ktora nie moze lub ledwo jej sie udaje crysisa odpalic i tak sobie nie pogra :P bo po pierwsze nikt nie bedzie robil nowego enginu kompatybilnej wstecz z dx8.1 a po drugie napewno beda chcieli duzo nowinek technicznych wprowdzic co drastycznie podniesie wymagania minimalne. W przypadku x-ray 2, mysle ze jesli prace juz od jakiegos czasu trwaja to minimum bedzie dx9.0c zeby gre uruchomic a jesli dopiero sie zaczely lub zaczna to mozna sie spodziewac ze beda go pisac juz pod dx10/11.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Postprzez Adam w 28 Cze 2010, 19:56

Mapa wyszła rewelacyjnie, szkoda, że taka pusta :D Mógł zrobić jakis mudżynów w kombinezonach ;)

Wioska fenomenalnie wygląda, ale nasyp jest dość za blisko. Ta wersja bunkra by Sidorowiczowi odpowiadała :D
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez impulse_101 w 29 Cze 2010, 23:29

Dzieki :E :wódka:
Nie da rady edytowac textur i postaci gry bo wszystkie pliki sa popakowane a nUbispft nie udostepnilo zadnych narzedzi do FC2. Mapa jest za mala wiec musialem kordon "zciasnic" a i tak tylko mi na polowe wystarczylo. Ale kolejna proba odtworzenia kordonu na cryengine bedzie juz z "zywymi" potaciami poniewaz bede juz mial czym to wyedytowac.
-Napewno bada zolnierze na posterunku oraz na patrolach
-stalkerzy i bandyci
-szczury
-ponury klimat
-roslinosc z srodkowej europy
-dzieki i muzyka ze stalkera
Mozliwe ze uda sie zrobic:
-sklep u Sidorowiczowi
-promieniowanie
-anomalie
-jedzenie i picie
-medpaki
-HUD z stalkera
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Postprzez KoweK w 30 Cze 2010, 10:44

impulse_101 napisał(a):Tak tylko ze cryengine2 oferuja o wiele bardziej zaawansowana technike niz xray wiec w jaki sposob stwierdzasz ta wydajnosc?

Nie obrażaj Xray'a. CE2 to przede wszystkim sama grafika i fizyka, a pytam się - gdzie reszta rzeczy, których CE2 nie ma, a Xray ma? ;) Btw. Crysis o wiele lepiej chodzi od S.T.A.L.K.E.R.'a (Zew Prypeci) i to z wiadomych przyczyn. Więcej na ten temat mi się pisać nie chcę, bo już swoje napisałem w temacie o Crysisie. :p
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 21:34
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1494

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości