No fajne pomysły tu powstają, dorzucę coś od siebie
1. Dużo większa Zona
2. Wybór ubarwienia stroju, np zmiana koloru kombinezonu u któregoś z mechaników
3. Możliwość prowadzenia ostrzału zza flanki, coś jak w Rainbow Six etc. (chyba dobrze napisalem z tym ostrzałem)
4. Możliwość biesiadowania z innymi stalkerami przy ognisku. Np. dosiadamy sie i możemy napić sie z nimi wódki, oczywiscie im wiecej tym bardziej sie uwalamamy

. Elementy hazardu, czyli w czasie przysiadania sie do ogniska możliwość zagrania w karty, jakieś kośći etc. oczywiscie na pieniązki, ktore w Zonie bardzo ważne są
5. Używanie odtwarzacza mp.3 lub innego cudeńka jakie cywilizacja wymysliła. Z racji ze dużo podróżujemy pieszo chodem po Zonie, przydałoby sie takie cudeńko, np. jakieś radio węzeł Zona

. Ewentualna możliwość wgrania swoich mp3.
6. Wybór zachodniego uzbrojenia, oczywista nie u wszystkich Handlarzy, ale wieksze urozmaicenie broni , tak jak w modzie Zew Monoliu Ukryte Ścieżki 2
7. Rozrywanie przeciwników po wybuchu, czyli jak rzucimy gdzieś granat, to tu leży głowa, a tam noga itp. Wykonujemy strzał z jakieś strzelby z bardzo bliskiej odległosci np. w głowe, to urywa ją.
8. Im lepsze miejsce w rankingu, tym inni stalkerzy bardziej na nas reagują.
9. Możliwość zabrania ze sobą pomocnika na misje, czyli małe wsparcie. Idziemy gdzieś na wykonanie misji, np jakiś ostrzał czy coś, szukamy goscia który z nami pójdzie, oczywiście za zapłatą. Możemy podzielić sie z nim swoim uzbrojenem.
10. Ulepszenie kombinezonów, np termowizja, a w jakiś rzadkich egzemplarzach lub za dopłatą zamontowanie , nie wiem jak to nazwać, jakiś automatyczny celownik, sam namierza nam osobe do zlikwidowania.
11. Możliwość rzutu nożem, ogólnie mógłby być wiekszy wybór, co chcemy mieć, nóż, jakiś tasak, maczeta itp.
12. Brakuje mi tu czołgania, no chyba ze już jest, w Czyste Niebo grałem zaraz po tym jak wyszło i nie pamietam czy była taka możliwosć, a CoP nie gralem, gdyż grafa nie pociągnie.
13. No napewno kobiety, a zwłaszcza zeby stalkerem była kobieta.
14. W wojnie frakcji, branie stalkerów do niewoli, skoro nam sie amunicja konczy to im też powinna, powinien być wskaźnik przy takim stalkerze ile mu jeszcze zostało, jak juz sie skonczy , to albo sie poddaje albo do piachu
Dobra to by było na tyle, jak coś wymysle to dopisze ;] A dla tych co twierdzą ze gra jest za krótka to róbcie wszystkie questy, a nie lecicie tylko główną fabułą