Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Postprzez Wiewiórka69 w 05 Kwi 2010, 18:04

Zdecydowanie... powiększenie zony, coś jak w Falloucie 3.. taka duża mapa, lecz bez błyskawicznego przemieszczania się.Więcej broni, więcej artefaktów i dużo więcej zadań, wszystko bardziej dopracowanie w szczegółach. Jak w niektórych RPG stworzenie własnej postaci, i trochę .. lepsze zapoznanie się z frakcjami, zawsze mi tego brakowało.

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez spiety4 w 05 Kwi 2010, 19:46

Zapomniałem jeszcze o lepszej optymalizacji gry :E
spiety4
Kot

Dołączenie: 30 Mar 2010, 18:31
Ostatnio był: 18 Cze 2013, 04:08
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 0

Postprzez Major121 w 05 Kwi 2010, 19:55

Większe tereny,wojny frakcji,więcej broni,grafikę,nowe mutaty

Uwagi moderatora:

Spację na klawiaturze, włączone sprawdzanie pisowni...
Awatar użytkownika
Major121
Kot

Dołączenie: 01 Kwi 2010, 22:11
Ostatnio był: 05 Kwi 2010, 20:38
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 0

Postprzez Pawlowicz w 06 Kwi 2010, 21:57

Trzeba dodać realizm. I wielką mapę. Wojna frakcji nie na 1 lokacji tylko na większości.
Image
Falloutowe Wojny Frakcji http://fallout.wojnyfrakcji.org/
Stalkerowe Wojny Frakcji http://www.stalker.wojnyfrakcji.org/
Awatar użytkownika
Pawlowicz
Stalker

Dołączenie: 03 Kwi 2010, 08:13
Ostatnio był: 07 Cze 2014, 18:24
Miejscowość: Zona
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez El Diablo w 07 Kwi 2010, 19:09

A mnie wkurza powtarzalność postaci, rozumiem Powinność i Wolność np. te frakcje mają swoje umundurowania, ale drażni trochę gdy obserwuję przez lornetkę grupkę bandytów i połowa ma skórzane płaszcze, a druga dresy i kurtki z kapturem :| Trochę zróżnicowania by się zdało. I jeszcze możliwość krojenia z kasy tak jak w Inferno :wink: Więcej grzechów nie pamiętam :wink:
Image
Awatar użytkownika
El Diablo
Tropiciel

Dołączenie: 09 Gru 2008, 22:17
Ostatnio był: 05 Paź 2021, 14:47
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 53

Postprzez Warsoonclang w 15 Kwi 2010, 23:17

Ja bym zmienił sprint z 50 kg na plecach i Poprawił zachowanie przeciwników podczas walki np. krzyki pod ostrzałem lepszą animację postaci i płynność ruchów . W Stalkerze jest też za mało misji pobocznych - mogli by dodać losowo wybierane z pośród pobocznych - misje od przechodzących stalkerów np. Pomóż chłopie bo mojego kumpla napadli i nie wiem gdzie jest pomóż mi go poszukać lub coś na kształt zasadzek zorganizowanych przez bandytów na patrol Powinności (po cichu i skutecznie) . Więcej jadki bo do tej pory to było głównie zwiedzanie . Powinni dodać zlecenia na kradzież , przesłuchanie , znalezienie przedmiotu , ochrony turysty , patrolu , śledztwa itd. Denerwuje mnie też to liniowe życie stalkerów , otóż - łażą tylko w te same miejsca , grają na gitarze , szczęście jeżeli natkną się z nudów na bandziorów i będzie rozwałka . I jeszcze zona jest za mało niebezpieczna . Powinno być tak żeby gracz bał się wychylić połowę tyłka zza rogu .
Ostatnio edytowany przez Warsoonclang, 22 Kwi 2010, 20:14, edytowano w sumie 1 raz
Не перейдут
Awatar użytkownika
Warsoonclang
Stalker

Dołączenie: 13 Kwi 2010, 20:22
Ostatnio był: 30 Mar 2016, 09:40
Miejscowość: Bunkier Naukowców w Jantarze
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 18

Postprzez gosciu121 w 17 Kwi 2010, 22:26

A ja bym zrobił coś takiego że dodał bym więcej realizmu(cop, jako pierwowzór):
-Dodał jednak losowo generowane zadania poboczne ale tak by nie były aż tak idiotyczne jak przynieś granaty... :(, nie usuwając tych nie generowanych.
-Dodał znowu wojny frakcji, ale tak żeby się dało niszczyć frakcje.
-Zmienił respawn tak aby przeciwnicy (nie licząc mutków) odradzali się w bazach swych frakcji, i na bazie AI przemieszczali się sami.
-Musisz pić, ale nie po to by HP odnowić ale by nie zginąć z odwodnienia, i by kiełbacha nie leczyła...
-Większa mapa, bez podziału i ekranu ładowania
-Coś w stylu morale tzn. idziesz a tam nagle wychodzą ci ze oddziały monolitu (to by przerażało najbardziej ponieważ wiemy że to są fanatycy) a ty w nogi, i przy ucieczce rośnie ci adrenalina (wszystko odpowiednio zaskryptowane, razem ze skalą strachu) dzięki czemu możesz biec ze 3 razy dalej.
Awatar użytkownika
gosciu121
Stalker

Dołączenie: 07 Sty 2010, 21:32
Ostatnio był: 12 Wrz 2014, 08:46
Miejscowość: Чернобыльская АЭС
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 8

Postprzez Warsoonclang w 18 Kwi 2010, 12:39

Z tą adrenaliną dobry pomysł ale ja bym to zrobił tak :
im szybciej tracisz życie to losowo wygenerowana Adrenalina
Z jedzeniem żeby nie leczyło - miodzio , ale z piciem to już dla tych co uwielbiają szczegóły (czyli JA)
Większa mapa bez ładowania to zły pomysł bo będzie powtórka z GTA 4 na PC .
A i zapomniałem dodać :
przydało by się coś na wzór Mass Effect tzn. - nieprzewidywane zwroty akcji oraz zaczepki Stlakerów napady dzikich psów (takie losowo generowany wielki zbiór animacji zachowań społecznych i objawów dzikości zwierząt)
Не перейдут
Awatar użytkownika
Warsoonclang
Stalker

Dołączenie: 13 Kwi 2010, 20:22
Ostatnio był: 30 Mar 2016, 09:40
Miejscowość: Bunkier Naukowców w Jantarze
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 18

Postprzez GenerałPawel w 20 Kwi 2010, 19:41

1.Dał bym możliwość tworzenia frakcji
2.Po ukonczeniu gry dał bym możliwość premi np.nieskończone ruble,ammon itp.
3.zwiekszył bym zone
4.dał bym frakcje z oblivion lost
5.szybsze odnawianie sie artefaktów
6.nowe bronie mutanty i frakcje,postacie itp.
7.mozliwość dzwonienia z pda
8.pda z czień czarnobyla
9.możliwość dołonczenia do wojska i najemników
10.nowe opcje dialogowe
11.możliwość rozmowy z stierłokiem szrama i aleksandrem
12.mozliwość zbierania trofeum
13.możliwość dawania zadań bnom
13.nowe zadania
14.wojna frakcji
15.beni mogą za ciebie wykonać zadanie poboczne
16.super inteligencja bnów
17.nowe anomalie i panczerze,miejsca,artefakty
18.możliwość dowodzenia odziałami
19.rangi i lista 30 najlepszych stalkerów
20.możliwość zamówienia wszystkiego
21.cała zona do zwiedzenia
22.możliwość zwiekszenia cięzaru ekwipunku
23.nagł ataki mutantów pojawienie sie anomali itp.
Jestem dyslektykiem!I błagam daj kozaka !I kozak na zgode
Awatar użytkownika
GenerałPawel
Stalker

Dołączenie: 20 Kwi 2010, 14:45
Ostatnio był: 20 Sty 2011, 23:03
Miejscowość: warszawa stalker:instytut badawczy agroprom
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: -18

Postprzez gosciu121 w 21 Kwi 2010, 18:56

GenerałPawel napisał(a):11.możliwość rozmowy z stierłokiem szrama i aleksandrem

Pomysły masz fajne, ale to :arrowu: jest błędne, jak pamiętasz Szrama zginął w CEJ podczas emisji, a z tymi pojawianiem się anomalii to tak jak zawsze mówią co się nie sprawdza, czyli pojawienie się anomalii po emisji.

A co do mojej wody wcześniejszego postu: ja bym się starał zrobić coś co by przypominało prawdziwe życie. No i może dorzucę jakiś nagły zwrot akcji typu zdrada albo coś innego

Uwagi moderatora:

Nie offtopować czyli nie odbiegać od tematu wątku - dla niekumatych! - caleb59
Awatar użytkownika
gosciu121
Stalker

Dołączenie: 07 Sty 2010, 21:32
Ostatnio był: 12 Wrz 2014, 08:46
Miejscowość: Чернобыльская АЭС
Kozaki: 8

Postprzez impulse_101 w 24 Kwi 2010, 00:02

Dodalbym AIDS ...stalkerzy zarazali by sie przez igly od antyradiacyjnych dragow :E

A tak zupelnie serio to uwazam ze nie tedy droga, zamiast dodawac nowe rzeczy lepiej byloby sie skupic na obecnych juz w grze. Co za duzo to nie zdrowo, bardzo latwo jest przedobrzyc. Jakosc, nie ilosc sie liczy...
Bardziej kinowo i realistycznie. Starsi gracze napewno pamietaja jak w pierwszych FPSach postacie biegaly a wlasciwie sunely na sztywno, w wspolczesnych grach postac lekko sie kolysze podczas biegu ...w takim kierunku sie powinny rozwijac gry.
Gral ktos w Metro 2033? Tam jest swietnie pokazana maska p-gazowa ktora autentycznie widzimy("czujemy") przy noszeniu, zakladaniu i zdejmowaniu. Maska ktora nam peknie i zaparuje podczas walki. Wole dodanie takich rozwiazan niz kolejne dziesiatki nowych suitow i broni ktore roznia sie jedynie przeciagana bitmapa w slotach i matematyczna wartoscia obrazen.
Jak granat wybuchnie obok mnie to jest lekko rozmazany obraz i pisk w uszach ..wow takie cos robilo wrazenie za czasow CoD2. Teraz postac powinna sie wywrocic powalona przez wybuch, poczym wstac podpierajac sie jedna reka a druga podnoszac z ziemi kalasza jednoczesnie otrzasajac go z blota.
Niech stalker postrzelony w noge zlapie sie za ta noge i wyje z bolu tak zeby te animacje byly realistyczne.
Zamiast naciskac klawisz "R" przy zmianie magazynka duzo ciekawsza bylaby koniecznosc wykonania odpowiedniego gestu musza tak zebym czul ze zmieniam ten magazynek. Tak samo antyrad. drugs, fajnie byloby gdyby stalker autentycznie wbijal sobie strzykawke w udo.
Zamiast pakowac w gre kolejne itemy, jezdzace pojazdy itp niech tworcy postaraja sie przedstawic to co doskonale znamy ale w zupelnie nowym wymiarze :wink:
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Głuszec w 29 Kwi 2010, 16:03

Po pierwsze to bym mapę odwzorował tak jak jest na prawdę, czyli że elektrownia leży przy rzece, no i oczywiście otworzył całą Prypeć, nie jak w Zewie. A po drugie dodałbym kilka kampani, każda o innym poziomie trudności, fabule i przechodzona innym bohaterem, ale w jakiś sposób powiązana z pozostałymi, np. tak jak to było zrobione w COD4 - raz byłeś Soap'em z S.A.S. a raz tym marine.
Głuszec
Stalker

Dołączenie: 11 Gru 2009, 23:46
Ostatnio był: 02 Lut 2013, 13:18
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość