Dynamiczny S.T.A.L.K.E.R.

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Czy dodanie dynamicznej muzyki uznajecie za dobry pomysł?

Tak
60
46%
Nie
51
39%
Jest mi oboj
20
15%

Razem głosów : 131

Re: Dynamiczny S.T.A.L.K.E.R.

Postprzez Proteanin w 01 Lip 2010, 12:25

Mówiąc szczerze Rosjanie uważają że z patcha 10 ta muzyka leci z PDA ale tylko w Clear sky . A to typ ostrzegania taki jak w filmach S&F kosmici w kombinezonach mają ostrzegawczą SI a Stalkeży, W PDA mają muzykę
Поздравления и один для членов свободы казаков и обязанности "Будь ты сожжен вместе с теми, кто поддерживает тебя. Да здравствует свобода!
Jeżeli jesteś stalkerem przeżuć się na Wolność Jeżeli jesteś w powinności to wypij redbulla a potem na 2 piętrze w swojej bazie, rozpędź się i wyskocz z obrusem zawiązanym na szyi z okna. Bardzo był bym ci wdzięczny.
Proteanin
Kot

Dołączenie: 27 Cze 2010, 00:37
Ostatnio był: 26 Lip 2010, 21:59
Miejscowość: Polkowice
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez waste w 09 Wrz 2010, 21:31

Tak się składa, że techniawa i ruski pop, na który ktoś tam wyżej narzekał doskonale wpisuje się w klimat gry, szczególnie w bazach. Stalkerzy to prości ludzie. Kompozycje z hollywoodzkich epokowych filmów - to by dopiero była porażka.
waste
Kot

Dołączenie: 01 Wrz 2010, 15:15
Ostatnio był: 07 Sty 2014, 10:13
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez Szpagin w 10 Wrz 2010, 23:33

Jakoś nie zauważyłem, by muzyka wpływała na klimat. Może być, choć bez niej będzie się grało równie fajnie.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Floper Szczur w 11 Wrz 2010, 11:03

Według mnie to dobry pomysł:D Jeżeli komuś się nie podoba to wyłącza.Nie pasuje to do klimatu ale jak jest większa zadyma z mutkami czy z ludzmi to miło jest włączyć taką muzę.Dlatego lubie mp3 w signerous mod do Zewu.Ale ja bym chial takie mp3 do multi :kotek: .
:

Tylko Monolit może was uratować.
Awatar użytkownika
Floper Szczur
Stalker

Dołączenie: 01 Lip 2010, 02:08
Ostatnio był: 07 Sty 2013, 06:35
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 19

Postprzez Fenishi w 13 Wrz 2010, 18:08

Jak dla mnie - nie chcę tego. Nie pasuje do klimatu, i robi ze Stalkera prostackiego FPS-a (chodzi mi o jakość tej muzyki, nie o fakt, ŻE jest). Z drugiej strony mi to zwisa - zawsze można wyłączyć odpowiednią opcję w menu. Chyba, że takowej nie ma.. :|
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez Srai w 16 Wrz 2010, 12:51

Goramil napisał(a):Co do muzyki, to jestem ZA....ale tylko w menu gry oraz z głośników w bazach wojskowych, oprocz propagandowych hasel z kolumn powinny wydostawac sie dzwieki muzyki. (...) Jednak podczas samej walki też nie zwracam uwagi na muzyke, koncentruje sie na zadaniu i przezyciu. Jedyne dzwieki jakie powinienem slyszec to jeki konajacych wrogow, kroki, okrzyki ich zyjacych jeszcze kolegow oraz szczęk zamka w broni i upadajace luski ;-p No, i oczywiscie warunki klimatyczne/pogodowe typu deszcz, podmuchy wiatru. Jestem na NIE dla muzyki, jakiej kolwiek podczas walki/starc z wrogami i mutantami :-]

Prawie się z tymi podkreślonymi opiniami zgadzam... Jednakże nie zaszkodziłaby opcja w PDA zerżnięta z Fallout 3... Emisje fal radiowych, klimatyczne rarytasy muzyczne, których można słuchać w nieskończoność (w końcu można włożyć mikrosłuchawki do uszu i słuchać, czego się chce :P) - wymienić się z innym stalkerami nagraniami "mptrójek" ;) itp. Jak ktoś lubi strzelać w rytmie metal... To proszę bardzo.
Tacitisque senescimus annis
Najmądrzejsza rzecz, to wiedzieć co jest nieosiągalne, a nie w głupocie swojej, dążyć ku temu za wszelką cenę
- Zero Tolerancji -
Awatar użytkownika
Srai
Kot

Dołączenie: 09 Wrz 2010, 09:53
Ostatnio był: 15 Lis 2010, 08:41
Miejscowość: krążek na bagnie...
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez kuba0023 w 05 Gru 2010, 00:32

wole nie zaburzac klimatu gry jakas muzyczka!

Za ten post kuba0023 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative matekfpol.
kuba0023
Kot

Dołączenie: 12 Cze 2010, 09:29
Ostatnio był: 09 Gru 2010, 21:52
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: -7

Postprzez Tormentor w 20 Gru 2010, 20:02

Z muzyką w grach różnie bywa. Do takiego Half Life'a "niegłupie" umca umca naprawdę pasuje , ale w Stalkerze to co jedynie ambient może być. Jak jest schrzaniony soundtrack to cały klimat jest nieszczerbiony np. w CS w niektórych momentach ścieżka dźwiękowa była naprawdę mizerna.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 23 Lis 2025, 18:32
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez stalker zew w 20 Gru 2010, 20:04

ja nawet nie zauważyłem :-/

Uwagi moderatora:

Ale osochozi?
stalker zew
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2010, 21:37
Ostatnio był: 23 Gru 2010, 12:03
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: -1

Postprzez WodZu w 21 Gru 2010, 19:25

Warto dodać, że muzyczka w CS często nie miała w zamiarze się wyłączyć po stoczonej potyczce. Biegasz sobie tu i tam a w tle telepie ci jakieś "unc unc". Dopiero po wczytaniu save'a problem znika. Nie wiem czym to spowodowane jest, ale takie zjawisko często zdarzało się podczas wojen frakcji. Może jakiś npc sobie po prostu gdzieś poszedł i dopiero po ubiciu go muzyka ustawała.
Już niedługo: FEAR 3
Awatar użytkownika
WodZu
Stalker

Dołączenie: 14 Gru 2009, 23:58
Ostatnio był: 13 Gru 2011, 19:55
Miejscowość: Polska stolica parowozów
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 4

Postprzez Abrams w 26 Gru 2010, 21:04

WodZu: pewnie tak. Podczas wojen frakcji inteligencją nie porażali...

A jeśli o mnie chodzi... sam nie wiem. Jedna sprawa to że w dość nienaturalny sosób ostrzegała przed zagrożeniem. Co prawda w CoP i tak był taki czerwony paseczek ale w CS chyba jeszcze nie. Z jednej strony to pomagało (ta muzyka), ale z drugiej... no jakoś tak dziwnie po prostu.

Muzyka jak z Fallout'a ? No tam to wyszło super, nawet tak sobie czasem sam posłucham z fona :E . Ale Czarnobyl to nie Ameryka, a muzyka z Fallout'a chociaż jest świetna nadaje się raczej tylko do Fallout'a...

Co do samej muzyki: spoko, ale taka mi się dość prymitywna wydaje. Ktoś o Hansie Zimmerze wspomniał... no coż, nie miał bym nic przeciwko gdyby coś stworzył do stalkera :D . Muzyka w CoD'zie jest genialna, choćby jak sie zaczyna nową gre w MW2 sobie posłuchajcie, jak te zielone po ekranie latają :)
Intel Core 2 Quad 4x2.66Ghz _ Kingston 4Gb Ram 667MHz _ 2x Nividia Geforce 9890GT SLI 512Mb
Awatar użytkownika
Abrams
Kot

Dołączenie: 25 Gru 2010, 21:16
Ostatnio był: 17 Sie 2011, 19:39
Miejscowość: Bełchatów
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Postprzez matig19900 w 26 Gru 2010, 22:49

osobiście nie pasuje mi żeby jakaś muzyka była w tle jak się zaczyna z kimś walczyć.
to jest CoD czy S.T.A.L.K.E.R.?? (w niektórzy częściach CoDa mi to strasznie przeszkadzało)
w poprzednich częściach nie było muzyki w tle i się fajnie właśnie grało. muzyka w tle może popsuć ogólnie wrażenia z gry i grywalność.
w obozach stalkerów, jak ktoś na gitarze gra no to jest fajnie ;)
reszta odpada
...vim vi repellere licet...

matig19900
Wygnany z Zony

Dołączenie: 19 Gru 2010, 12:42
Ostatnio był: 03 Kwi 2013, 21:21
Miejscowość: ostrowiec św.
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości