Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Postprzez SkullDagger w 07 Sty 2012, 15:06

Tormentor napisał(a):Dzisiaj miałem ciekawe sytuacje, biorąc pod uwagę fakt, że zdarzyła mi się pierwszy raz odkąd gram w SoC. W Dolinie Mroku jest budynek ten obok stacji paliw, w środku jest dwóch martwych ludzi i jeden ranny, który nam mówi o działku gausa. W pewnym momencie, gdy podawałem apteczkę ziomkowi nagle słyszę ten charakterystyczny ryk i odruchowo się odwracam a tu niewidzialny brzydal przede mną :D Dziwne, bo dotychczas nie miałem nigdy w tym miejscu pijawki :wink:

Tez go uratowałem, kazał mi isc do tej bazy na południe, poszedlem.
Wyskoczyla minimisja "kup gaussa za 700dolców"
Dałem gosciowi kase, ten poszedl po działko i nagle mowi coś w stylu : " dzieki za kase najemniku, jestesmy jak robin hood, ta kasa pojdzie do biednych".
Było ich 7. :)
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Reklamy Google

Postprzez Lt_Hargrove w 07 Sty 2012, 20:57

Ten "bread", jeżeli dobrze pamiętam, pozostałość z Alph, która nie została wymieniona na chleb pełnostalkerowy.
----
W Clear Sky na Bagnach szwendałem się robiąc zadania poboczne. Z trzciny wyskoczył dzik. Wsadziłem mu magazynek z PBS w głowę, a on przeteleportował się pod most umierając. Dziwne.
Awatar użytkownika
Lt_Hargrove
Stalker

Dołączenie: 19 Gru 2011, 21:26
Ostatnio był: 16 Sie 2012, 17:01
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 26

Postprzez Kudłaty w 09 Sty 2012, 11:09

SHoC 1.0000:
1. Bronie i kombinezony się nie psuły, ale to "normalne".
2. Idąc z Baru do Magazynów jakoś można było przeskoczyć przez płot, a potem skoczyć pod mapę.
3. Na granicy Magazynów z Radarem, prawą stroną można swobodnie przejść po wzgórzach za ogrodzenie.
4. W Jantarze na północy gdzie przechodzi się do X16 ciągle był ten straszny dźwięk i efekt widoku gdy ktoś atakuje nasz umysł. Teren był pusty, a żadnego kontrolera nie było. Dźwięk dochodził z północnego skrzydła budynku.
CS 1.5.10:
1. Modyfikując lufę obrzyma nie powinien używać amunicji kulowej, a tymczasem nie można używać śrutowej (bug albo błąd w tłumaczeniu).
2. Połowa śrub i granatów którymi rzucam, nie chce wylecieć, lecz w drugim przypadku te na szczęście nie znikają z plecaka.
3. Mając mod ze śpiworem, postanowiłem przespać kolejną, tym razem w ZAMKNIĘTYM bunkrze Sidorowicza noc. Pasek w tym modzie mówiący o bezpieczeństwie wybranego miejsca był w 20% na czerwono. Zignorowałem to gdyż myślałem, że pod uwagę bierze tylko dwie współrzędne niezależnie czy bym wisiał w powietrzu czy spał w budynku na trudno dostępnym piętrze. Po obudzeniu się z niewiadomo skąd w środku były dziki. Jeden sobie spał koło mnie :D, a drugi próbował "staranować" drzwi :). Po strzale zaczęły mnie atakować, a sam niestety nie mogłem je przeskoczyć.
Awatar użytkownika
Kudłaty
Stalker

Dołączenie: 01 Kwi 2011, 21:26
Ostatnio był: 23 Gru 2017, 07:11
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 4

Postprzez Lt_Hargrove w 22 Sty 2012, 14:45

W Czystym Niebie, kiedy nawalałem do zombie w Jantarze z Wintoreza, wydarzył się cud. Kulka śmigła zombie tuż nad głową, odbiła się od ziemi dwa metry dalej i dostał rykoszetem headshot-a.

I kto powiedział, że stalker nie może być jak Matrix?
Awatar użytkownika
Lt_Hargrove
Stalker

Dołączenie: 19 Gru 2011, 21:26
Ostatnio był: 16 Sie 2012, 17:01
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 26

Postprzez thebesciak125 w 22 Sty 2012, 15:02

To ja miałem w Czystym Niebie (nie pamiętam który patch, ale jedna z początkowych wersji) w Kordonie w nocy taką akcję, że kręciłem się tam koło stalkerów w wiosce, a tu wpadło wojsko i zaczęli do mnie naparzać (tylko do mnie) a jak uciekałem to trafiali też stalkerów, a Ci stali jak słupy i ich nie atakowali, tylko dawali sie zabijać :D
Awatar użytkownika
thebesciak125
Stalker

Dołączenie: 31 Paź 2009, 11:44
Ostatnio był: 22 Lut 2026, 00:53
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 0

Postprzez Tormentor w 29 Sty 2012, 23:28

Dzisiaj miałem dwa prześmiewcze bugi w Dolinie Mroku :D

Pierwszy, w zasadzie nie wiem czy można to uznać za jakiś bug, uratowałem dwóch typków z Powinnosci, jeden leżał przy rowie, dałem mu apteczkę. Gościu jak usłyszał strzały zaczął zapierdzielać, nie truchcikiem jak zawsze tylko sprintem, biegał po jakichś polach bez przerwy zatrzymując się od czasu do czasu na barierce, potem wbiegł w anomalie i skończył się jego maraton :E Następnie uwolniłem tego za kratkami, podziękował ładnie i stal w miejscu. Ja poszedłem dalej, rozprawiać się z reszta. I wtedy kolo pokoiku z Dzikiem, przed moja lufę wybiegł ten Powinnosciowiec, sprintowal jak oszalały haha i biegał po tej całej opuszczonej budowie :E

No i jak wyszedłem z X18 to miałem kolejna śmieszną sytuacje. Nibypies otworzył mi bramę, przez którą przechodzi się do Kordonu :E Uciekał przede mną i wbiegł prosto na bramę otwierając ja na oścież. Stalker to nie tylko klimat i fabula to także bugi :D
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Kwi 2026, 20:08
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez Rammi w 01 Lut 2012, 13:48

Ja gdy byłem w Dziczy zostałem ostrzelany przez snajperów. Następnie zginąłem i zostałem wyrzucony jakimś cudem w powietrze gdzie odbijałem się od budynków niczym w anomalii. No to kliknąłem 'Wczytaj ostatni zapis', po wczytaniu wiecie gdzie się znalazłem? W jakimś miejscu o ogromnej przestrzeni ze śmigłowcem po środku. Nie mogłem się tam ruszać a jedynie obracać. Mam save'a, który działa również u znajomego. Wersja gry to 1.0006, bez żadnych modów i działających trainerów.
Przepraszam za zdjęcia robione telefonem ale zrobiłem je rok temu a o F12 nie wiedziałem.

Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Rammi
Kot

Dołączenie: 18 Gru 2008, 17:01
Ostatnio był: 05 Mar 2012, 15:26
Frakcja: Naukowcy

Postprzez Realkriss w 01 Lut 2012, 16:41

Kiedyś znalazłam taki film na You Tube, gdzie można znaleźć helikopter.
Jeszcze sama tego nie próbowałam zrobić, ale jestem ogromnie ciekawa, czy się da. To chyba ten sam, co na Twoich zdjęciach :E

Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez Rammi w 01 Lut 2012, 18:39

Realkriss napisał(a): Kiedyś znalazłam taki film na You Tube, gdzie można znaleźć helikopter.
Jeszcze sama tego nie próbowałam zrobić, ale jestem ogromnie ciekawa, czy się da. To chyba ten sam, co na Twoich zdjęciach

Faktycznie wydaje się, że jest to identyczna miejscówka.
Szkoda tylko, że mnie przeniosło do tego miejsca w kolorystyce starych buildów. Do tego nie mogłem się ruszać ani zmienić broni. Jedynie śrubą mogłem sobie porzucać ;)
Jak ukończę Priboi Story to wrócę do czystej instalki i poszukam tego śmigłowca wg przedstawionego przez Ciebie filmu :)
Awatar użytkownika
Rammi
Kot

Dołączenie: 18 Gru 2008, 17:01
Ostatnio był: 05 Mar 2012, 15:26
Frakcja: Naukowcy

Postprzez Tormentor w 09 Lut 2012, 21:24

Image
Image
Poznajecie tego pana? :D Przed pójściem do X18 spotkałem go przy wyjściu z placówki Powinności.

Przy okazji, ostatnio wybiłem wszystkich z Powinności, nawet typek, który mówi ciągle "Tam nie wolno wchodzić" wyszedł z baru i też padł, nazywa się chyba Garik jakoś tak. :)
No i tak łażę sobie i przy wejściu do Magazynów Wojskowych widzę jakąś postać, idzie idzie, no i nic. Ubrany w Egzo przechadza się przez te budyneczki, nic nie mówi tylko drepta sobie. W końcu siada na przy ognisku. Okazało się, że to jest Majster którego zabicie zleca nam Kabel :D Nie wiem czy to normalne, że postacie przemieszczają się tak między lokacjami.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Kwi 2026, 20:08
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez GhostRider44 w 09 Lut 2012, 21:47

Kiedy w Kordonie na początku rozgrywki (L.U.R.K.) pobiegłem opróżnić oryginalny (nie jak dla Stalkera) schowek w kłodzie drewna. Tak się złożyło, że obok "pasło się" kilka ślepych psów. Zacząłem do nich strzelać z mojej TT-tki i nagle wszystkie zniknęły, po czym w liczbie około 20 wyleciały na mnie z tego schowka. :D Niestety screena nie mam.
Haraszo kartoszki!

Za ten post GhostRider44 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive dienonych.
Awatar użytkownika
GhostRider44
Stalker

Dołączenie: 23 Sty 2011, 12:30
Ostatnio był: 04 Mar 2023, 09:25
Miejscowość: Domek w wiosce kotów, Kordon
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 149

Postprzez Testar w 10 Lut 2012, 21:43

Ja szturmując bazę powinności z Czachą (po raz któryśtam z rzędu) zginąłem.Jakież było moje zdziwienie gdy moje martwe ciało pofrunęło daleko ponad bazą wolności przenosząc się do dziczy i tam na trawce za płotkami (tak gdzie się nie da wejść) ze zdrowiem -100% radośnie drgało w konwulsjach.O dziwo mogłem przegladać ekwipunek i wyrzucać z niego rzeczy :D
Testar
Kot

Dołączenie: 10 Lut 2012, 20:50
Ostatnio był: 11 Lip 2014, 10:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości