Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Postprzez DarthAvalon w 02 Sie 2013, 18:33

Miałem taki przypadek (nie wiem czy to bug), że wrogowie prosili mnie o pomoc, np. grałem Wolnością, a tutaj Powinność "Jesteśmy po pas w potworach, pomóż nam!", oczywiście przybiegałem, oni strzelali do mnie, zabiłem ich i "Misja nieudana". Nie wiem, czy wrogowie powinni nas wołać o pomoc.
Awatar użytkownika
DarthAvalon
Stalker

Dołączenie: 09 Lut 2013, 22:56
Ostatnio był: 03 Gru 2024, 01:38
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 36

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 03 Sie 2013, 18:05

Zwabili cię przebiegłe Gabrysie :D Wydaje mi się że się coś zwiesiło i gra potraktowała cię jako neutralnego. Gdybyś olał misję to albo byś miał anulowane (jeśli by przeżyli) albo nieudane (jakby zginęli). Strzelanie z daleka też by nic nie dało bo najpierw musisz przybyć na miejsce. No chyba że godmode albo dobry pancerz, przylatujesz na miejsce, uciekasz z pola widzenia i odstrzeliwujesz mutanty (czego te mody czasem nie nauczą).
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 775

Postprzez Saleta20 w 10 Sie 2013, 11:58

Miałem raz akcje w czystym niebe jest misja pomórz stalkerom na bagnach (takie jeziorko zaraz przy zmianie lolacji, niedaleko bazy powinności chyba) pomogłem wołają o apteczke. Nie dałem, bo sam miałem 1. Poszedłem na góre do 2 bandytów, wracam a toci cali i zdrowi.
Wypijacie mi kozaki, a ja mam to gdzies. Dlaczego?
Bo nikt nie jest prorokiem we własnym kraju.
Mam słabego neta.

Saleta20
Wygnany z Zony

Dołączenie: 23 Lip 2013, 11:26
Ostatnio był: 12 Gru 2017, 19:16
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: -9

Postprzez Tajemniczy w 10 Sie 2013, 18:03

Też miałem parę razy taką sytuację. Po prostu po jakimś czasie ustało im krwawienie.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Ranger801 w 16 Sie 2013, 16:14

Niedawno w SoCu spotkałem nieatakującego zombie który przez cały czas obracał się dookoła. :)
Ranger801
Łowca

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 11:57
Ostatnio był: 28 Sie 2016, 16:12
Miejscowość: Miejsce zamieszkania nieznane
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 94

Postprzez Dovak w 16 Sie 2013, 16:27

Każdy pewnie kojarzy Czachę z Cienia Czarnobyla? Zleca nam misje by zabić snajpera z Wolności. Wszystko jest spoko dopóki nie przyjmiesz tego zadania. Przyjąłem je i udałem się do snajpera by go zasztyletować. gdy wróciłem Czacha nie żył a mimo to miałem go zaznaczonego by zadanie ukończyć. Po wczytaniu sejwa szybko musiałem zasłonić Czachę moim własnym ciałem i z kałacha strzelać do snajpera... w końcu się udało. Snajpera nie ma a zleceniodawca zadowolony. Po przekazaniu mi pewnej sumki pieniężnej położył się na ziemie tak jak by umierał ale dało się jednak z nim pogadać.
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Miejscowość: Szczecin
Kozaki: 23

Postprzez RymuFanatyk w 16 Sie 2013, 18:19

Oj ShoC ma takie dziwne bugi. Ja np. miałem zdarzenie, po wczytywaniu sejwa wolnościowcy przez jakieś dobre 10 minut chodzili w tzw. szyku bojowym, celowali do "niewidzialnego wroga" bo tam nikogo nie było, no i nie dało się z nimi rozmawiać.

EDIT: Miałem jeszcze jeden (nie wiem czy to bug) w czystym niebie podczas wykonywania zadania od speca od ulepszeń broni w bazie wolności, miałem sprawdzić co się stało z jego kumplem poszedłem po jego PDA, podczas powrotu napotkałem... niezniszczalne pijawki. Ostrzelałem z kaema, granatnika i nic dalej biegały w kółko nic mi nie robiąc.
Awatar użytkownika
RymuFanatyk
Kot

Dołączenie: 27 Lip 2013, 14:26
Ostatnio był: 30 Sie 2013, 16:09
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 6

Postprzez Wunsz w 16 Sie 2013, 19:25

Coś dziwnego mnie napotkało grając dziś w SOC. Otóż wyszedłem poza mapę i poszedłem zwiedzać. Idę tak z minutę i tu ZONK... idzie sobie stalker :/

:

Image

:

Image

Był nawet chętny do rozmowy

:

Image

Zwródźcie uwagę na jego imię (nazwę? rangę?)

:

Image

Dodam też, że był nieśmiertelny ( wpakowałem w niego 8 pocisków z makarowa i 30 z akm ).
Awatar użytkownika
Wunsz
Kot

Dołączenie: 25 Lip 2012, 14:58
Ostatnio był: 17 Lut 2015, 15:49
Miejscowość: Sochaczew
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez Gro3a w 23 Sie 2013, 22:00

Ostatnio tworząc moda, dodałem najemnikom Glocka 17. Niby nic dziwnego, ale gdy ja z niego strzelam to mam tylko tryb jednostrzałowy, a najemnicy walą serią po trzy kule :facepalm: Sprawdzałem plik konfiguracyjny, lecz w nim jest zaznaczony tylko tryb pojedynczy. I dalej nie wiem o co chodzi...
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 20 Cze 2025, 00:23
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Żuczek94 w 26 Sie 2013, 11:58

w CS zdarzylo mi sie ze przy bunkrze naukowcow wszyscy stalkerzy zgineli, alarm bez przerwy wył a naukowcy nie chcieli mnie wpuscic do bunkra - chodzilam na okolo szukac zombie i nikogo nie bylo a alarm wyl i wyl - wczytywanie save nie pomagalo :P
"Dotykając nieba nie zapomnij że stoisz na ziemi"
Awatar użytkownika
Żuczek94
Stalker

Dołączenie: 02 Paź 2012, 15:55
Ostatnio była: 19 Lut 2017, 21:25
Miejscowość: Bydgoszcz
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 7

Postprzez Adam w 26 Sie 2013, 12:05

Widocznie nie wykonałaś misji obrony bunkra. W CS zasypują nas tego typu misyjkami. Zombiaki chyba zabiły wszystkich i przegrałaś :)
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Cromm Cruac w 26 Sie 2013, 13:10

Niekoniecznie. Mi się raz banda zombiaków zespawnowała w bunkrze między pierwszymi a drugimi drzwiami. Ani ich otworzyć ani zombiaków zastrzelić się nie dało. Ale wyczytałem, że można nawrzucać granatów przez szparę pod drzwiami. Tak też zrobiłem i te zombiaki zatłukłem. Alarm się wyłączył a dzwi odblokowały.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 14 Maj 2025, 23:19
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości