Rekonstrukcja?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Postprzez Towarzysz Lenin w 07 Kwi 2008, 19:03

Będziesz doskonałym najemnikiem :)

Towarzysz Lenin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Sie 2007, 18:15
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 23:41
Miejscowość: Pokój 771.
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Gildon w 08 Kwi 2008, 21:12

Jak cos, to wiecie gdzie mnie znaleźc. Nakręciłem się na OldTown jakis czas temu, ale wolę cos w klimatach stalka.
Image
Awatar użytkownika
Gildon
Stalker

Dołączenie: 13 Lut 2008, 03:36
Ostatnio był: 20 Wrz 2010, 21:09
Kozaki: 2

Re: Rekonstrukcja?

Postprzez Pumba w 30 Paź 2008, 16:42

Witam wszystkich serdecznie na forum :)

Zainteresowałem się tym tematem już jakiś czas temu, ale dopiero teraz, mnie coś "wzięło" by tu napisać.
Tak się składa, że jestem również fanem airsoftu, jak wielu ludzi wypowiadających się w tym wątku. Od prawie roku, staram się rekonstruować Specnaz i WDW (Wojska powietrzno-desantowe) i w związku z toczącą się tu dyskusją, chciałbym wyrazić chęć uczestniczenia w kręceniu amatorskich filmów :). Jestem z Warszawy, co chyba stwarza trochę komplikacji (?) ale zawsze można coś dogadać. Oprócz tego, polecam się, jeżeli chcecie coś wiedzieć o wojskach byłego układu warszawskiego, bo fascynuję się nimi :). Proszę o rozpatrzenie mojej "kandydatury" (:]) i proszę się nie krępować z zadawaniem pytań.
PS: Pisać na GG: 8122258, bo na forum bywam, rzadziej niż rzadko ;].

Pozdrawiam Pumba
czort aerografu
Awatar użytkownika
Pumba
Kot

Dołączenie: 29 Paź 2008, 21:27
Ostatnio był: 31 Maj 2016, 02:53
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Walker P9m
Kozaki: 7

Postprzez DarkBasic9 w 06 Lis 2008, 16:14

Można zrobić okręgi, np. jeden w Śląsku, jeden w Mazowieckim...
The OKVIK & PUKAS.
Best.
Awatar użytkownika
DarkBasic9
Kot

Dołączenie: 28 Paź 2008, 16:15
Ostatnio był: 29 Maj 2010, 18:04
Miejscowość: Sosnowiec & Zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Balance IL 86

Postprzez Pumba w 06 Lis 2008, 22:55

No to jeśli coś takiego na Mazowszu powstanie, to ja się piszę :) W razie czego proszę o kontakt, nie bać się :D
czort aerografu
Awatar użytkownika
Pumba
Kot

Dołączenie: 29 Paź 2008, 21:27
Ostatnio był: 31 Maj 2016, 02:53
Ulubiona broń: Walker P9m
Kozaki: 7

Postprzez Warsoonclang w 17 Kwi 2010, 15:48

Grupa rekonstrukcyjna to dobry pomysł ale przydała by się siedziba na jakimś odludziu lub po latach zbierania składek członkowskich wykupić jakiś stary budynek (trochę wybiegam myślami) i oczywiście plac do Paintball . Każdy członek miałby jakiś status społeczny w klubie (Frakcję , rangę , odznaczenia za zasługi ) . Jeden byłby barmanem a drugi przemytnikiem itp. Odbywały by się konkursy , zawody np. na najciekawszą przygodę w zonie , polowania na artefakty itp .
Jeden raz do roku wyjazd do Prypeci .
Ludzi zapraszało by się na inscenizacje z Zony wzięte lub integracyjne wycieczki np. z napadem Bandytów na zwiedzających .
Mam wiele pomysłów i chęci ale mało środków na tak kosztowne przedsięwzięcie .
Jak już wcześniej padło jest to rodzaj klubu dla każdego bez względu na głębokość portfela ponieważ Stalkerzy mieli różnorodne umundurowanie oraz bronie.
Не перейдут
Awatar użytkownika
Warsoonclang
Stalker

Dołączenie: 13 Kwi 2010, 20:22
Ostatnio był: 30 Mar 2016, 09:40
Miejscowość: Bunkier Naukowców w Jantarze
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 18

Postprzez Tomasz Kawka w 31 Maj 2010, 21:18

Ta, poczytałem temat i oto, co sądzę:

Godz. 20.30.
"A teraz wiadomość z ostatniej chwili - na trasie katowickiej, w pobliżu hotelu "panorama" doszło do strzelaniny. Nie posiadamy jeszcze pewnych informacji, jednak świadkowie twierdzą, że zaczęła się równie nagle, jak skończyła. W starciu brały udział dwie grupy, rzekomo zwące się Powinnością i Wolnością. Policję, która się pojawiła szybko po pierwszej wymianie ognia nazwali bandytami i w obliczu wspólnego zagrożenia zjednoczyli się i pobili smerfy. Potem doszło do chwilowego paktu i obie grupy rozjechały się. Jedna została na Mazowsza i okupuje obecnie opuszczone ruiny w Zofiówce, druga zaś zajęła Ślężańską fabrykę. Miejsca te zostały odcięte od świata ( bynajmniej przez policję) i zostały nazwane Zonami na cześć Czarnobyla"

Panowie, kto spod Warszawy pisałby się na taki zlot? Bierzemy Asg, jakieś łachy i jedziemy szwędać się po opuszczonych miejscach. Potem ognisko, namiot i lulu :]
Awatar użytkownika
Tomasz Kawka
Kot

Dołączenie: 14 Maj 2009, 16:21
Ostatnio był: 21 Maj 2013, 01:10
Miejscowość: Kordon
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Warsoonclang w 01 Cze 2010, 17:39

Czemu tylko z Warszawy ? Gdyby poszperać na rożnych forach i rozpowiedzieć po znajomych (wieści sie szybko rozchodzą) to na pewno znalazła by sie spora grupa zapaleńców z całej Polski . W bielsku jest np.straszny i koszmarny Stalownik - stary szpital komunistyczny ale niestety tam łapią , kurort wypoczynkowy Kozubnik (ruina jak na Stalkera przystało) , fabryka dywanów Merilana ,willa Rosta i wiele innych . Ale nie mam tam z kim chodzić . Ostatnio szykuje sie wypad do lasu na impreze ASG w klimacie Stalkera . Załapałem sie do bandytów . Jedna grupa bedzie całą noc w obozowisku w lesie (dochodzi do tego zmeczenie , alkochol - pijaństwo , i wiele innych realistycznych składowych) . Nie wiadomo kiedy zaatakujemy ich obóz , może nawet wtedy gdy bedą sie zwijać po nocy tuż nad ranem lub gdy bedą spać ... pożyjemy zobaczymy .
Не перейдут
Awatar użytkownika
Warsoonclang
Stalker

Dołączenie: 13 Kwi 2010, 20:22
Ostatnio był: 30 Mar 2016, 09:40
Miejscowość: Bunkier Naukowców w Jantarze
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 18

Postprzez Tomasz Kawka w 01 Cze 2010, 19:22

Spod Warszawy, bo ja jestem spod Warszawy :] Jestem prawdopodobnie jedynym stalkerem w okolicy, bo tylko ja znam naszą wioskę jak własną kieszeń :P Mamy opuszczone chaty, jedną elektrownię etc.
Awatar użytkownika
Tomasz Kawka
Kot

Postprzez Wiewiórka69 w 01 Cze 2010, 19:39

Ja także jestem z Warszawy, tylko że z Bielan.. jeżeli jest ktoś więcej jak np.Tomasz Kawka to proponuję się jakoś zjednoczyć i może zabawić się w realnego stalkera ?. Mamy wiele miejsc ciekawych ;)

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez Nyguz w 01 Cze 2010, 19:44

Szczecin... Nic ciekawego, nic opuszczonego ogólnie do zabawy w stalkera się nie nadaje :P
CPU: i7 7700 GPU: Gigabyte RTX2060 Super RAM: 16GB DDR4 PSU: Be-Quiet 750W
Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.
Awatar użytkownika
Nyguz
Weteran

Dołączenie: 26 Mar 2010, 13:52
Ostatnio był: 19 Kwi 2025, 20:20
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 113

Postprzez Tomasz Kawka w 01 Cze 2010, 19:48

To wbijaj do Wawy :] A co miałeś na myśli mówiąc "Realnego Stalkera"?
Awatar użytkownika
Tomasz Kawka
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości