matig19900 napisał(a):co do kamizelki z wkładami kevlarowymi to tylko nie potrzebne obciążenie a ochrona bardzo mała. ledwo zatrzymuje pocisk z pistoletu i to z odległości 50m. chyba, że wolisz wkład tytanowy to ok. czyli masz +10kg extra i dodatkową nie wygodą oraz krępowaniem ruchów.
matig19900 napisał(a):hełm ogranicza widoczność oraz w pewnym stopniu unieruchamia głowę. to nie jest regularna wojna.
matig19900 napisał(a):gogle się mogą przydać w budynkach, żeby nic nie wpadło do oka.
matig19900 napisał(a):
Gerlach wz. 98 nie sprawdza się w cięższych warunkach. wiem, bo owy nóż posiadam. bardzo szybko tępieje oraz rdzewieje. lepsze są KA BARy
matig19900 napisał(a):co do butów to firma Magnum bardoz dobre produkuje (mam 2 pary i jestem z nich zadowolony) oraz polska firma Kupczak.
matig19900 napisał(a):lepiej już zainwestować w termowizor.
zabrał bym jeszcze skarpetki na zmianę
jalkavaki napisał(a):z tą amunicją "cywilną" to chodziło mi o kbks. Użyłem skrótu myślowego.

Maku napisał(a):@Piłat - spotkamy pustkę, i nie będzie do czego strzelać? Spoko, tylko powiedz mi co zrobisz jeśli do meliny w której byś sobie smacznie spał, wpadłby szukający resztek niedźwiedź/lis/wilk/dzik, których w wymarłej strefie jest od hoya? Walka wręcz? Czy próbowałbyś się dogadać?

Piłat napisał(a):Przecież pokoje w budynkach czy hotelu są praktycznie w nienaruszonym stanie i praktycznie każdy ma drzwi, które z powodzeniem można zamknąć i zabarykadować od wewnątrz. Więc nie widzę problemu z zwierzętami. No chyba, że chciałbyś spędzić noc w lesie. W takim przypadku musiałbyś dostosować się do w/w zasad.
Piłat napisał(a): Nóż i umiejętności przetrwania nie narażają Cię przynajmniej na konflikt z prawem.

Mroczny napisał(a):Myśle, że w tym temacie raczej chodzi o "Stalkerową" wersję Zony

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości