Witam serdecznie.
Zapewne nie jednemu z Was marzy się S.T.A.L.K.E.R. stworzony przez polskie studio, osadzony najlepiej w polskich realiach, a w ogóle to najlepiej w samej Polsce. Ja nie jestem wyjątkiem. Od dość dawna chodzą mi po głowie pomysły odnośnie fabuły, bohaterów, czasów i przestrzeni w jakiej miałaby ta produkcja się rozgrywać.
Jednak w tym konkretnym temacie chciałem poruszyć problematykę "udźwiękowienia". Jak powszechnie wiadomo, aby gra miała prawdziwy klimat - aby miała "to coś", dźwięk musi być zniewalający, intrygujący, obezwładniający, przygnębiający - epicki. Dlatego też, byłoby mi niezmierni miło, gdybyście wrzucali tutaj propozycje utworów, które według Was najpełniej wpasowałyby się w klimaty polskiego S.T.A.L.K.E.R.'a. Najmilej widziane utwory wykonane przez polskich wykonawców - jako że należy promować polską kulturę i sztukę
Moja propozycja to oczywiście kultowy
Jacek Kaczmarski - Stalker. Bardzo chętnie usłyszałbym odświeżoną wersję tego utworu, nieco mroczniejszą, jeszcze smutniejszą. Piękna pieśń, której melodia mogłaby towarzyszyć graczom w trakcie przechodzenia gry - pod różnymi postaciami, skomponowanej w różnych gatunkach muzycznych.
P.S.
Jestem niezmiernie ciekaw Waszych pomysłów i propozycji. Zapraszam do dyskusji
P.S.2
Prawdę powiedziawszy nie znam się na muzycznej terminologii i nie wiem, czy wszystko co napisałem będzie zrozumiałe...