[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez czeresniaczek1 w 11 Lip 2010, 18:59

Xkowekx popróbuj z tymi dwoma zdaniami musisz je wkleić do pliku actor.

satiety_v = 0.000000
radiation_v = 0.0000

jeden odpowiada za zmęczenie a drugi za głód ale który jest który nie wiem.
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Dołączenie: 08 Lut 2009, 01:15
Ostatnio był: 19 Sie 2020, 15:30
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 6

Reklamy Google

Postprzez Desert22 w 11 Lip 2010, 19:09

satiety = sytosc
radiation = radiacja..
Awatar użytkownika
Desert22
Kot

Dołączenie: 07 Mar 2010, 14:17
Ostatnio był: 15 Sty 2011, 18:24
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 0

Postprzez utak3r w 11 Lip 2010, 19:13

Te dwa parametry odpowiadają za prędkość przyrostu - odpowiednio głodu i napromieniowania.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez Fenishi w 11 Lip 2010, 21:26

Utak3r - a może Ty znasz odpowiedź na moje pytanie, parę postów wyżej...? :P
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez trurl3 w 11 Lip 2010, 21:51

Schowki w Soljance tez podlegają pewnym zmianom w stosunku do oryginału. Ale są to zmiany rozszerzające możliwości, a nie ograniczające . Podaje tłumaczenie wyjaśnienia działania opcji schowków AMK w menu Soljanki:
:

W opcjach AMK, które pojawiają się w menu gry, można wybrać następujące warianty:

1. Klasyczne schowki

Schowki otrzymuje się tak, jak w czystej wersji gry bez modyfikacji.

2. Przypadkowe schowki.
Schowki otrzymuje się a tym samym prawdopodobieństwem, jak w czystej grze, ale zawartość schowków ustalana jest w momencie otrzymania.
Nigdy zawczasu nie wiadomo, co jest ukryte, aż do momentu przyjścia i obejrzenia swojego "szczęścia" .
W schowkach mogą znajdować się dowolne nieunikalne przedmioty włączając egzoszkielet lub gaussa, ale prawdopodobieństwo otrzymania takich przedmiotów jest skrajnie niskie. Im droższy i bardziej prestiżowy jest przedmiot, tym mniejsza szansa na jego otrzymanie. Oprócz tego, ranga otrzymanych przedmiotów bezpośrednio zależy od rangi trupa, z którego zdjęto schowek. Obszukując kotów niczego więcej niż AKSU się nie znajdzie - walczcie wiec z weteranami .

3. Rzadkie schowki.
Schowki otrzymuje się WYJĄTKOWO rzadko. Szansa otrzymania schowka jest niższa 15-20 razy(na razie brakuje statystyki do dokładnej oceny). ALE. W schowkach leżą wyłącznie rzadkie, cenne przedmioty. Im droższy i bardziej prestiżowy jest przedmiot, tym mniejsza szansa na jego otrzymanie. Może to być unikalna broń, unikalne pancerze, modyfikaty artefaktów. "Najprostszy" przedmiot - beretta. Ranga przedmiotów również zależy od rangi trupa, wydającego schowek.
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Kozaki: 11

Postprzez stalkero001 w 11 Lip 2010, 23:23

Mam jedno pytanko.... Otóż dzisiaj zainstalowałem Soljanke i gra sie fajnie. Biore zadanie na odbicie Żwawego i w międzyczasie na znalezienie Gwiazdy wieczornej. Wszystko git, Żwawy odbity to ide po artefakt. Znajduje, pakuje do pojemnika i won do Sidora. Przychodze oddaje pena i nigdzie nie ma opcji dotyczącej tego zadania z artem... Próbowałem wszystkiego, sprzedawałem pojemnik i z artem i bez, wywaliłem wszystko do schowka oprócz pojemika i arta, to arta nie można sprzedać... A na dodatek gdy miałem sam pojemik z atrem to zaczeły mi dziwne wiadomości w cyrylicy wyskakiwać (cały czas mi jechały) i gra coraz bardziej sie lagowała ale bez błędu... Wiecie jak to może rozwiązać . ? :E
Awatar użytkownika
stalkero001
Stalker

Dołączenie: 31 Sty 2010, 17:01
Ostatnio był: 04 Wrz 2011, 17:48
Miejscowość: Kędzierzyn-Koźle . !
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez trurl3 w 11 Lip 2010, 23:32

Musi pojawic sie w menu Tekst rozmowy dotyczący tego arta. Czasem bywa, że Sidor nie załapuje. W każdym razie musisz mieć Gwiazdę Wieczorna wyjęta z pojemnika i w plecaku. Jeśli nie załapie, próbuj do skutku, nawet żeby wyjść i wrócić. Wiem, że czasem bywają kłopoty z zauważeniem artu przez Sidora.
Czy możesz Gwiazdę Wieczorną wyrzucić z inwentarza na podłogę? Jeśli tak, to spróbuj wyrzucić i podnieść. Jeśli nie, to jest jakiś problem.
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Postprzez stalkero001 w 11 Lip 2010, 23:35

Ok dzięki :wink: Ide spróbować :)
Awatar użytkownika
stalkero001
Stalker

Dołączenie: 31 Sty 2010, 17:01
Ostatnio był: 04 Wrz 2011, 17:48
Miejscowość: Kędzierzyn-Koźle . !
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez djcycu w 12 Lip 2010, 00:08

Ja to miałem... Krótka piłka: D*pa zbita bo trzeba wykonać to szybko co jest uwzględnione przy braniu zlecenia... No chyba że nie wyjąłeś artefaktu z pojemnika :) Sidorowicz mówi że chce obejżeć towar i byś pamiętał że jak przyniesiesz to on musi być wyjęty. Pojemnik też musi być w inwentarzu bo on bierze pojemnik i artefakt. Mówi przecież że pojemnik ci wymieni na lepszy bo na 8 artefaktów. Tyle że na mniej radioaktywne artefakty :) 5+ chyba na radiacji to dla niego za dużo ale Astronom da ci artefakt zmniejszający radiację za spotkanie z doktorem. Będziesz mógł dzięki temu już na samym początku nosić artefakty bez obaw.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez putin555 w 12 Lip 2010, 01:37

Właśnie Astronom mi umarł przed rozmową z doktorkiem leżał sztywny był on jakąś ważniejszą postacią w grze ?

I drugie pytanko gdzie jest ten artefakt dla koleżki z powinności co nie chce nas wpuścić do bazy nie doczytałem bo myślałem że się sama lokacja pojawi a tu bida.

Podobną zrobiłem z Kretem i nie bardzo wiem gdzie jest jego PDA
putin555
Stalker

Dołączenie: 19 Maj 2010, 17:49
Ostatnio był: 05 Lip 2016, 15:54
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez Fenishi w 12 Lip 2010, 10:31

trurl3 napisał(a):Schowki w Soljance tez podlegają pewnym zmianom w stosunku do oryginału. Ale są to zmiany rozszerzające możliwości, a nie ograniczające .

Wiem, czym się różnią poszczególne schowki w tych opcjach. Chodziło mi o modyfikację jakiegoś pliku, dzięki której informacje o schowkach otrzymywalibyśmy częściej :E Bo jeśli o te opcje chodzi, to gram z klasycznymi - i nie jestem usatysfakcjonowany z częstotliwości otrzymywania informacji o nich :P
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Kozaki: 17

Postprzez trurl3 w 12 Lip 2010, 10:37

putin555 napisał(a):Właśnie Astronom mi umarł przed rozmową z doktorkiem leżał sztywny był on jakąś ważniejszą postacią w grze ?

I drugie pytanko gdzie jest ten artefakt dla koleżki z powinności co nie chce nas wpuścić do bazy nie doczytałem bo myślałem że się sama lokacja pojawi a tu bida.

Podobną zrobiłem z Kretem i nie bardzo wiem gdzie jest jego PDA

Astronom jest ważny, radzę przegrywać
Artefakt dla Pliczko jest w lokacji Zapomniany Las w północnej części przy czerwonych beczkach.
PDA Kreta jest w zawalonym tunelu kolejowym na Agropromie, na samym końcu przy zawale po lewej stronie.
Wlot tunelu znajduje się w pobliżu przejścia na Wysypisko
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości