[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez Pathetic_Ripper w 14 Lip 2010, 16:42

@putin555
1. Co do wylotów przy qsave - rób save'y przez menu gry (ja mam jeden jako qsave który nadpisuję) - o wiele mniej wycieczek na pulpit jest w ten sposób.
2. Poziomy wczytują sięznacznie dłużej niż w vanilli ze względu na znacznie większą ilość elementów, to normalka.
3. W kwestii PDA:
:

podejdź do gościa który pilnuje wejścia na zaplecze baru, za zastrzyk antyradiacyjny Cię wpuści a dalej już sam będziesz wiedział:)

@edit: sorry djcycu za double, pisałem w międzyczasie.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Reklamy Google

Postprzez Podznaczony w 14 Lip 2010, 16:48

djcycu ja mam CZYSTĄ solijanke BEZ Alternatywnego Huda ani nic tylko arty i gubienie żeczy z plecaka tylko tyle i to raczej nie powinno psuć ikonek ekwipunku czekam na dalsze instrukcje do naprawienia tego i na przyszłość będę robił screeny w jpg jak to mówisz djcycu bo te zrobiłem frapsem :wink:
Podznaczony
Stalker

Dołączenie: 24 Lut 2010, 18:05
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 05:00
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez stalkero001 w 14 Lip 2010, 17:21

mam problemik.... mam wgrany ewentualny hud (taki jaki ma djcycu na screenie, oryginalny mi jakoś nie podpasował a ten jak najbardziej :E ) i na minimapie nie widać kropek NPC. Na dodatek na mapie w PDA nie ma oznaczonych przejść między lokacjami i wszelkie skrytki i postacie (jak np. Sidor) są oznaczone wyciętymi kawałkami terenu przez co trudno je zauważyć... Wie ktoś jak to naprawić . ? :(
Awatar użytkownika
stalkero001
Stalker

Dołączenie: 31 Sty 2010, 17:01
Ostatnio był: 04 Wrz 2011, 17:48
Miejscowość: Kędzierzyn-Koźle . !
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez portals w 14 Lip 2010, 17:57

Mój problem udało mi się rozwiązać wykorzystałem mechanizm auto naprawy zwany Emisją :)
Poczekałem do emisji na wysypisku i w trakcie przeszedłem do kordonu tam emisja się skończyła i gra się bez problemu.
A co do stabilności Solyanki to problemy w 90% przypadków powodują nie kompatybilne dodatki i "fixy".
W moim wypadku było to fps "fix" który uszkodził zapis.Zalecam wszystkim którzy używają fps fix o jego natychmiastowe usunięcie sprawia on tylko problemy a z czasem pogarsza fps.
Sama Solyanka jest dość stabilna na pewno bardziej niż Czyste Niebo bez patchy w magazynach :)
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony )
Projekt "Narodnaya Solyanka dla mas" wydana wersja RC3.
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
Tu można podziękować Arharze, twórcy Soljanki
Projekt "Nowy Scenariusz 5 PL" pomyślnie zakończony
portals
Tropiciel

Dołączenie: 07 Sty 2008, 17:47
Ostatnio był: 25 Mar 2012, 11:30
Kozaki: 1

Postprzez James w 14 Lip 2010, 18:11

Bug "target_dot_26" jest na pewno związany z bioradarem i chyba dodatkowo z ilością postaci które w jednym czasie są na nim wyświetlane. Ja przywitałem pulpit w barze oraz podczas obrony bariery przed monolitem w Magazynach Wojskowych. Na pozostałych lokacjach jak na razie bioradar sie sprawdza.
James
Kot

Dołączenie: 14 Lip 2010, 18:00
Ostatnio był: 02 Cze 2011, 19:20
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez Fenishi w 14 Lip 2010, 18:26

Podznaczony napisał(a):djcycu ja mam CZYSTĄ solijanke BEZ Alternatywnego Huda ani nic tylko arty i gubienie żeczy z plecaka tylko tyle i to raczej nie powinno psuć ikonek ekwipunku czekam na dalsze instrukcje do naprawienia tego i na przyszłość będę robił screeny w jpg jak to mówisz djcycu bo te zrobiłem frapsem :wink:

Szlag... człowiek idzie na przekór czyjegoś lenistwa, podaje kolejność instalacji, a i tak "gubienie żeczy z plecaka" zainstalują...

Pathetic_Ripper - dokładnie, ja mam jeden save tworzony w menu, a drugi to qsave, który nadpisuję... to pomaga :P

stalkero001 - skoro masz problemy z tym HUD-em, to już zaakceptuj ten, który jest zintegrowany ze spolszczeniem i po sprawie... skoro on problemów z wyświetlaniem nie powoduje, a ten alternatywny owszem, to po co sobie komplikować grę? :wink:
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Kozaki: 17

Postprzez djcycu w 14 Lip 2010, 18:37

Ja mam HUD ze spolszczenia... JA nie instalowałem innego kolego :) Nie instaluj innych tak jak radzi ci Fenishi on już wie jak się to kończy. Ja tez się sparzyłem. Poprostu ikonki są na jakimś obrazku... I jak podmienicie go na inny to wszystko będzie wyświetlane błędnie...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez portals w 14 Lip 2010, 18:43

Co do HUD'a to proponuję ten który podałem kilka postów temu:http://stalkerteam.pl/pliki/pobierz.php?$plik=HUD_Small_Biorad
Wygląda tak:http://ifotki.info/5/7a4ef5a692766c024b2cc9b3b074a0d6d56f8d59171576.jpg.html
Jest to nowy oficjalny hud Solyanki więc nie powinno być problemów z bioradarem
A na dodatek napiszę ze prawdopodobnie nowa Soyanka będzie bardziej zoptymalizowana.Część skryptów jest przepisywana od początku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
portals
Tropiciel

Postprzez Podznaczony w 14 Lip 2010, 19:22

Fenishi usunełem solijanke rozpakowałem i wrzuciłem gamedate potem dałem spolszczenie i nadal ikony ekwipunku są pomieszane : / chciałbym coś zobaczyć przez lornetke ale nie mam do niej amunicji :| może jacyś modderzy by spróbowali coś pozmieniać jakiś patch bo chyba nie tylko ja mam ten problem ; /
Podznaczony
Stalker

Postprzez djcycu w 14 Lip 2010, 19:37

To coś ty zrobił z tym modem? To się w głowie nie mieści jakie ty problemy masz. To jest w ogóle normalna wersja czy żeś to wypakował i coś tam wsadził?
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez portals w 14 Lip 2010, 19:39

Co do lornetki to przybliż prawym a nie lewy.Co do ikonek to na słabych kompach pojawia się ten problem i zobaczę co da się zrobić.
portals
Tropiciel

Postprzez Podznaczony w 14 Lip 2010, 19:42

Solyanka 19.04.10 z dodatkami w 4 częściach - samorozpakowujące archiwum RAR by @trurl3: tą solijanke mam i w nią gram ALE MAM KARTE GRAFICZNĄ ATI RADEON 9600 i bodajże jak w kwietniu ta poprzednia solijanka pasował do niej fix do ikonek ekwipunku a tera sie gryzie zwykłą wersją nawet ; / i o to chodzi że jak tego nie mam to ni cholery 0 ikonek ekwipunku ale fix gryzie sie z spolszczeniem i prawie na 99.9% uruchamiałem na podstawce czystej solijance i też nie dało rady ; / portals jakby dało coś z tym zrobić coś poradzić na 77 stronie jest Fatal Error jaki powstaje przy połączeniu spolszczenia z fixem i jakbyś chciał tego fixa to moge ci uploadnąć np na speedyshare.
Podznaczony
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość