[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez Pathetic_Ripper w 29 Lip 2010, 12:50

@djcycu to właśnie największa bolączka - nowa gra :wink: Ale za to potem - brylancik :P Ewentualnie zastosuj sobie pre-loady do skrótu.
@adziu_92 detektorów jest kilka i ich skuteczność uzależniona jest od ich klasy. Generalnie każdy działa dobrze na miarę swoich możliwości.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Reklamy Google

Postprzez Maku w 29 Lip 2010, 13:27

wie ktoś co się stało z bulldogiem 6 w wiosce pijaw? po rozmowie z kuchcikiem wiem że jest w wiosce, latam po niej jak głupi, przeszukałem już całą a granatnika ani widu ani słychu...
"Nie masz co robić, nudzi się Ci? Kup sobie kij i po jajach się bij" - 52
Awatar użytkownika
Maku
Tropiciel

Dołączenie: 31 Paź 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Cze 2014, 20:15
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 16

Postprzez Pathetic_Ripper w 29 Lip 2010, 13:38

Z granatnikiem taki ból jest że potrafi "wpaść" w tekstury więc quest dobrze jest przeprowadzić longiem po wejściu na lokację, bez zapisywania i wgrywania save'a. Powinien być tu:
:

Image
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez djcycu w 29 Lip 2010, 13:55

Miałem to samo. Polataj sobie po lokacji albo odczytaj save. Powinien się zrespawnować teraz nad modelami podłoża :)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Wiewiórka69 w 29 Lip 2010, 14:23

Słuchajcie mam taki problem: Już dawno bo w Kordonie znalazłem trupa wojskowego, miał przy sobie jakieś dokumenty, zaraz potem jak je zabrałem wyświetliło się zadanko.
-Odszukać bandytę który ukradł wojskowemu PDA. ---To zrobiłem..
-Znalezć bandytę który odebrał PDA wojskowego rannemu bandycie. ---Tu się zatrzymałem, pisało że ten bandyta poszedł do Agropromu ale nie mogę go odszukać...
-Znalezć człowieka który ma PDA wojskowego. ---...

Oto całe zadanie.

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez djcycu w 29 Lip 2010, 15:35

Samo się wyjaśni. Akurat wtedy kiedy pójdziesz spotkać się z doktorem w podziemia agropromu. Przeszukuj wszystkie trupy to się ładnie dowiesz wszystkiego. Grajcie jak należy i o nic nie pytajcie. Czytajcie dialogi bo potem nikt wam nie będzie w stanie pomóc... Fabuła jest straszecznie zaplątana. Trzeba wszystki czytać łącznie z encyklopedią w PDA i notatkami. Warto też czytać opisy znalezionych przedmiotów misji.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Pathetic_Ripper w 29 Lip 2010, 16:23

W pierwszym poście w dziale FAQ dodany link do rosyjskiej strony z solucją Solyanki, bogatą w zdjęcia. Na pewno wszystkim przyda się zapoznanie z tematem i pomoże przebrnąć przez trudne chwile.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez Wiewiórka69 w 29 Lip 2010, 17:40

Jak wyście zrobili to zadanie dla myśliwego z Baru który prosi o odnalezienie mu broni, jak wchodzę do tunelu to mnie teleportuje co trochę albo do domu gdzie jest to piekielne promieniowanie .. albo znów na początek tunelu..pomóżcie..

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Miejscowość: Warszawa
Kozaki: 1

Postprzez Pathetic_Ripper w 29 Lip 2010, 18:20

@Wiewiórka69 i w tym domu musisz skoczyć w anomalię w pomieszczeniu z krzyżującymi się belkami (w vanilii po tych belkach wychodzisz) - wtedy przeniesie Cię tam gdzie potrzeba. Przeczytaj mojego posta powyżej o dodanym linku w pierwszym poście tematu - wchodzisz na stronę i wszystko masz jak na dłoni.. Oj, szukać to Wam się, bracia stalkerzy, ni uja nie chce..
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez stalker51 w 29 Lip 2010, 19:19

Mam małe pytanie do bratanów stalkerów.
Ze wszystkimi questami jakoś sobie radzę, ale nie wiem gdzie jest schowek kostii w kordonie.
Mógł by ktoś pokazać na mapie dokładne miejsce ?
Będę bardzo wdzięczny.
I like me beat fast and my bas get low.

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2009, 13:30
Ostatnio był: 27 Sty 2014, 17:25
Kozaki: 6

Postprzez Pathetic_Ripper w 29 Lip 2010, 19:23

@stalker51, bratan, pierwszy post/FAQ/Solucja_RUS - lokalizacje wszystkich schowków Kostii ze zdjęciami :wink: Удачи тебе!
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez djcycu w 29 Lip 2010, 19:25

A no mają ale weź im wytłumacz by użyli choć raz głowy... Dla mnie ręce opadają. Ale opadają mi też bo... Kur*a! Arhara się dobrze czuje? Czy tylko udaje? Wziąłem sobie poszłem ładniutko do schowka w prypeci... Zabrałem dekoder + papiery i nazad do magazynów. Myślę... Po cholerę iść na elektrownię teraz... Nazbieram zadań i zrobię wszystko za jednym zamachem. No więc tak. Ide i chowam wszystkie moje graty do schoweczka nieopodal tunelu w bazie Wolności. Zamykam na kłódkę i idę pogadać z Gawrem. Zabierają mi wszystko no więc się budzę i zabijam wszystkich. Poszłem i odzyskałem część swoich gratów. Za jakieś kilka dni postanowiłem iść na elektrownię czyli dziś... No to bam do schowka zabieram dobry sprzęt i ruszam. Elektrownia gotowa, podziemia również, część zadań skończona idziemy do spełniacza po PDA... MAmy nasze papierki i gdzie szukać PDA Striełoka. Czas na nasze kochane drzwi i dekoder... I tu się wku*wić to mało... Dekodera NIE MA! Wszędzie już sprawdzałem i po schowkach i w plecaku... Ten szmelc został mi ukradziony przez Gawra i nie wrócił! Do schowka też nie mogłem go schować! Noż cholera jasna! Co oni sobie myśleli?! Tyle patchy... Tyle uaktualnień i taki błąd ma mi zamknąć fabułę?!

Sądzę że już przeczytali... No więc ratujcie jakoś. Jak to zespawnować czy jak bo mnie zaraz kur*ica weźmie jasna... Trzeba być poj*bem a nie moderem by robić takie gafy!

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

PoprzedniaNastępna